Mina senaste mobilbilder: En lunch, en glass och en gungstol

Vi tittar på mina senaste mobilbilder.
 
Följer ni instagramkontot Situationer? Det är så roligt. Kände 100% igen mig här. Tror ni att detta är en typisk grej för oss här i Norden? Jag menar i övriga länder där vädret är bättre kan de ju inte känna samma sak.
 
Förra veckan var jag hos läkaren och tog nya TSH-prover. Det hade gått ner tillräckligt mycket nu, så medicinen hjälper. Skönt! Nu ska jag bara gå på den här medicinen i resten av livet 🙃 Jag ska dit om en månad igen och kolla så det inte höjts på nytt. Känns bra att de har koll på mig.
Hade förresten på mig de här nya svarta munskydden, mycket snyggare än de blå ju! Känns mer "rånare" än "tandläkare".
 
Jag är så nöjd med mina naglar! De känns våriga och fina. Undra vilken färg jag tar nästa gång? Så kul med lite färg istället för vanliga naturella.
 
I fredags lunchade jag med Pierre på Saltimporten. Det var mycket gott förutom att jag åt en skiva bröd och fick så otroligt ont i magen. Hej då gluten, det har varit kul att känna dig.
 
Pierre har alltid kameran i högsta hugg.
 
I lördags hade vi minnesstund utomhus för Dans farmor och farfar som gick bort i julas <3 Dan var så stilig och uppklädd. Denna fina man, så glad att jag har honom.
 
På kvällen var vi bara hemma, åt lövbiff med potatisgratäng och ugnsbakade tomater. Och så tittade vi på Raya på Disney+. Ganska bra film!
 
I helgen gjorde vi annars inte särskilt mycket. Vi rensade i lägenheten och möblerade om inne på kontoret. På söndagskvällen åt vi hemgjorda hamburgare.
 
Igår var det 15 grader och sol här i Malmö.
 
Det firade jag med en promenad och årets första gelato! Glassmakerna blev pistage och dulce leche, mmmm.
 
Inne på kontoret hittar vi en ny grej!
 
Nämligen den här gungstolen vi köpte av Jenny och Jacob. Här sitter jag och tar telefonmöten och korrläser artiklar. Pläden köpte vi på IKEA i måndags.
 
Och det var allt för nu. Hoppas ni har en fin onsdag!

Vecka 13

Igår var jag så måndagsbakis så jag orkade inte ens öppna bloggen.
Blir ni också så? Bakis på livet? Jag blir det särskilt på måndagar, och kanske särskilt efter att man har vridit fram tiden en timme.
 
Men förutom det så är ju detta en väldigt härlig vecka – påskveckan! Som jag längtat. Jag tycker att vi firar med en liten påskveckolista.
 
Välkommen till påskveckan!
TACK!
 
Hur ser din påsk ut?
Jag ska fira påsk torsdag, lördag och söndag. På lördag ska jag fira med hela min familj. Har inte träffat alla sedan min födelsedag i februari, så det ska verkligen bli mysigt. På torsdag ska vi ha en liten påskmiddag med vänner här och på söndag ska vi fira med Regina och Frédéric.
 
Vad är det bästa med påsken tycker du?
Att våren närmar sig. Man riktigt känner det i luften, hoppet efter den långa vintern. Sen älskar jag traditioner och middagar och kompis/familjehäng. Dessutom är jag långledig!
 
Ska du äta något gott i påsk?
Sill och lax och ägg och räkor. Allt gott!
 
Något kul på TV?
Jag älskade Masked Singer i fredags, så det ska vi se på fredag igen. Annars hoppas jag att vädret är fint så man kan hänga ute så mycket som möjligt.
 
Något du hade velat göra i påsk som du inte kommer?
Åka utomlands hade ju varit roligt. Men generellt att träffa nära och kära. Nu kommer jag träffa en liten utvald klick ändå, men det är så många man längtar efter att få krama.
 
Helgens naglar?
Fixade dem i torsdags och nu är de ljuslila. Är mycket nöjd och det känns vårigt.
 
 
Hoppas ni har en fin tisdag. Här i Malmö är det 15 grader varmt och strålande sol, bara det är ju underbart. ☀️

Helgen: Födelsedagsmiddag på Kin Long och utedejt

Nu är det helg igen! Fast här inne på bloggen ska vi skruva tillbaka tiden till förra helgen.
 
Lördag
I lördags fyllde den här fantastiska personen hela 37 år!
 
Min fina man och norra Europas bästa hår <3
 
På dagen var det jättedåligt väder så vi städade bara här hemma, men på kvällen skulle vi fira med finmiddag. Jag gjorde mig kvällsfin vid 16, sen korkade vi upp bubbel och hade lite förfest hemma.
 
Klockan 17.30 hade vi bokat bord på Kin Long som är Malmös äldsta kinarestaurang och som vi hade hört mycket gott om.
 
När vi kom in fick vi lämna våra skor och fick vi små tofflor.
 
Vi skulle sitta inne i en salong där man satt på golvet. Otroligt mysigt! Och väldigt lite folk.
 
Jag och Dan beställde en femrätters avsmakningsmeny. Här är mina glutenfria dumplings med räkor.
 
Och Dans dumplings med kött.
 
Nästa rätt var skaldjur och bläckfisk i sötsursås med ris. GOTT! Till och med Dan gillade bläckfisken, det är inte ofta det händer.
 
Därefter åt vi ugnsstekta grönsaker och fläsk i tunna små bröd. Som en tacos! Detta var min favoriträtt.
 
Sista varmrätten var knaperstekt fläsk med ris. Denna kommer som andra bästa på min lista!
 
Och så avslutades middagen med en efterrätt helt i Dans smak: friterade risbollar med sesamkräm och vaniljglass. Dan gillar när efterrätter inte är så söta, vilket denna inte var. Och så älskar han vaniljglass... Jag vet, vem är han ens.
 
Sedan tackade vi för oss och åkte hem för att titta på film. Jag somnade i soffan klockan 23 i vanlig ordning. Men Kin Long får 5 av 5 möjliga! Otroligt god mat, mysig atmosfär och bra service. Ett stort tips.
 
Söndag
På söndagen lånade vi min systers bil och körde till Staffanstorp för att ha utomhusfika med Athena, Peter, Jenny och Jacob. Vi pratade om vad som hänt på sistone och tog en promenad i solen. Det var mysigt att äntligen ses.
 
Det var vad vi gjorde förra helgen, den här kommer bli betydligt lugnare.
Hoppas ni har en fin lördag!

Helgens kläder: Fredag till söndag✨

Jag lyckades dokumentera lite kläder i helgen. Vi kikar!
 
Fredag
I fredags hade jag sköna kläder som jag ändå kände mig piffig i.
 
Kommer ni ihåg att jag köpte nya jeans på KappAhl? Dessa momjeans var ett par av dem!
 
De är höga i midjan och superstretchiga.
 
Jag matchade med en gammal skjorta från Lindex. Men jeansen hittar ni här!
 
Lördag
I lördags firade vi Dans födelsedag med finmiddag och jag klädde såklart upp mig dagen till ära.
 
Korkade upp bubbel och tog på mig läppstift.
 
Klänningen kommer från ICHI och jag köpte den på Åhléns i julas. Jag hittar inte den på hemsidan nu, men kanske att den finns i butik?
 
Mer från den kvällen i ett annat inlägg!
 
Söndag
På söndagen hade vi utomhusdejt i Staffanstorp med Athena, Peter, Jenny och Jacob. Det var så mysigt att hänga lite.
 
Favoritbyxorna från KappAhl åkte på igen och så matchade jag med en gammal blå skjorta från H&M.
 
Och det var helgens kläder 🎉


Min personlighet-listan

 
Min personlighet som vän:
Om jag får säga det själv lägger jag ner väldigt mycket tid och energi på mina vänner. De betyder väldigt mycket för mig och vänskap är en stor del av mitt liv. I vänskapsrelationer tycker jag om att vara den som styr upp och bokar in saker, fixar middagar och bokar in träffar. Men också den som pratar känslor och analyserar saker. Jag har lätt att öppna upp mig inför mina vänner och prata om all världens problematik. Tycker om att höra av mig mycket och hålla ständig kontakt.
 
 
Min personlighet som flickvän/fru:
Projektledare, haha. Jag är den som har koll på vårt sociala liv och planerar vardagen. Jag vet inte ens om det är mitt eller Dans fel längre. Vi har pratat om det mycket i vår parterapi, och jag tror att både jag och Dan tycker om det? Jag älskar att fixa och planera, och Dan tycker det är skönt att jag tar den rollen. Men förutom det är jag romantisk och klängig. Vill alltid pussas och kramas, och tycker om att överraska Dan med små grejer.
 
Min personlighet på helgen:
Generellt pepp skulle jag säga. Allt är möjligt på helgen! Varför bara sitta hemma när det finns så mycket man kan göra? Ja, kanske inte nu i Corona-tider. Men jag vill ofta hitta på saker, om det så bara är att gå en långpromenad. Tycker också det är viktigt med god mat på helgen och att få till mysfaktorn.
 
 
Min personlighet i köket:
Stökig. "Oj, jag skulle väntat med att steka löken tills jag hade skurit upp morötterna också för nu blir löken nästan bränd", eller "Oj, nu tappade jag jättemycket pasta på golvet medan vattnet kokar över på spisen". Är otålig och stökig och vill bara att det ska bli klart. Skulle också säga att jag är som när det kommer till inredning, det blir alltid max 80 % som jag hade tänkt mig.
 
Min personlighet på morgonen:
Först: Låt mig få 10 minuter själv. Sedan: Okej nu är jag pigg och kan prata.
Det är också väldigt viktigt med rutiner för mig på morgonen. Måste alltid ha kaffe (trots koffeinfritt) och tycker verkligen inte om att stressa. Försöker därför gå upp i vettig tid så jag kan ta tid på mig.
 
 
Min personlighet på resa:
Den som hänger med på allt och låter andra gärna ta initiativ och leda. Dan och Sarah H är PERFEKTA för mig att resa med. De liksom tar kommando och leder, haha. Jag vill inte ha GPS-ansvar eller liknande, vill bara insupa miljön och fotografera. Är också sådan som vill "ta vara på tiden" när jag är på resa och vill gärna hitta på kulturella saker.
 
Min personlighet i stress och press:
Effektiv! Jag har rätt hög stresströskel, och brukar nästan bara bli mer effektiv när jag är stressad. Då fokuserar jag mycket mer och bara kör. I alla fram till en viss gräns då det brister, men om jag ska vara ärlig så är det inte ofta jag kommer dit.
 
Min personlighet i konflikt:
Hatar konflikter och undviker dem gärna. Förstå mig rätt, konflikter kan behövas för att komma vidare men det är ganska ofta jag tycker att de är onödiga. Jag är den som vill diskutera i lugn och ro, och hatar när det eskalerar. Har därför även svårt för argumenterande, hetsiga diskussioner. När det uppstår konflikter i kompisrelationer så är det ofta jag vill fly. Är så rädd över vad som ska ske. Men! När det kommer till att någon har behandlat mig orättvist så går jag över eld. Det är som att någon har tryckt på en knapp och då tar jag GÄRNA konflikten. Tror att allt detta går tillbaka till min uppväxt där jag har bråkat mycket med min familj.
 
 
Min personlighet på fyllan:
Älskar allt och alla! Haha. Tycker till och med om personer som jag annars kanske har lite svårt för. Är väldigt pepp på fyllan överlag, men vill fortfarande gå och lägga mig i tid. Den där "good girl" inom mig försvinner inte ens på fyllan, haha.
 
Min personlighet:
Jag skulle säga att jag generellt är social och tycker om att ha mycket folk runtom mig, samtidigt som jag ofta bryr mig alldeles för mycket om vad andra tänker om mig. Jag vill alltid göra rätt och mår dåligt av bara tanken att ha gjort någon ledsen. Jag mår som bäst när alla runt mig mår bra och fungerar bra tillsammans. Vill ofta "fixa" saker som inte är upp till mig att lösa i relationer.
 
Jag har också ett ganska stort "duktig flicka"-syndrom och tycker om att vara ordentlig. Älskar rutiner och tycker inte om när saker skaver eller är annorlunda. Detta samtidigt som jag är ganska stökig i mitt hem? Haha. Slänger saker överallt, diskar aldrig och städar halvdant. Städa är det tråkigaste jag vet bara.
 
Enligt Dan är jag: Snäll, social, vill umgås med folk jämt, bryr mig om vad andra tycker om mig, värnar om mina vänskaper och är kärleksfull.
 
Ungefär vad jag själv skrev :)
 
 
Kände ni igen er? Hur är ni?
 
Lista tagen från Elsa Billgren

Fredag med påskris, presenter och hamburgare

I fredags vaknade jag pigg och glad, gjorde mig i ordning och drack morgonkaffe i badrummet.
 
Det var strålande sol ute! Dagen innan hade jag dessutom unnat mig påskris och ställt på kontoret.
 
Jag längtar så till påsken nu. Är taggad på god mat, familjehäng och lite ledighet.
 
Varje, varje gång jag ska köpa något till vårt hem tänker jag att jag ska köpa saker som går i vitt och beiget. Men sen blir det alltid färg ändå? Det är ju kul med färg! Men känner ibland att vi har så. mycket. färg. här hemma. Nu blev det i alla fall påskris i aprikos och duvblått!
 
Jag hade på mig sköna jeans från KappAhl. Älskar dem.
 
Jag gick en promenad på lunchen och sedan åt jag lunch framför datorn. Dan var på kontoret den här dagen, så jag hade lägenheten för mig själv. Det är inte ofta det händer längre.
 
Lunchen bestod av tacosrester. Brödet var dock slut, så det fick bli en tacosallad. Gott det också! Äter ju inte köttfärs i mina tacos, så den här gången fick det bli panerad fisk och halloumi.
 
Efter lunchen jobbade jag och hängde med den här som var gnällig och ville vara nära.
 
Efter jobbet gick jag en promenad till och sedan slog jag in Dans födelsedagspresenter. Han fick bland annat den här skjortan från NN07 från mig och mina föräldrar.
 
När Dan väl var hemma gick vi till Dockans nya hamburgarställe Dockside Burgers för att köpa middag.
 
Det var vår i luften.
 
Så tittade vi på både Talangfinalen och Bachelorfinalen. Talangfinalen – SUCCÉ! Rätt person vann osv! Bachelorfinalen? En sådan BESVIKELSE. Varför lägger jag ner så många timmar på Bachelor när det sen aldrig blir bra? Suck.
 
I helgen firade vi Dans födelsedag och var på utomhusfika med kompisar, men mer om det i ett annat inlägg.

Vecka 12

God morgon och glad måndag!
 
Idag är jag extremt måndagstrött. Ska ta extra hand om mig själv, äta gott och inte vara så social haha. Ibland behöver man bara kura ihop sig och inte träffa folk.
 
Den här veckan har jag mycket på jobbet, men inte så mycket inbokat annars. På torsdag ska jag ta nya prover för att se hur det går för min sköldkörtel, nu när jag har börjat på min medicin. Vi får hålla tummarna att värdet ser bra ut!
 
På lördag ska vi på minnesstund för Dans farmor och farfar som gick bort i julas <3 Det är utomhus och det känns fint att få säga hej då ordentligt.
 
Vi hörs lite mer senare.
Ta hand om er!
 

Recept på enkel hummersoppa 🦞

Nu har jag gjort den här hummersoppan ett par gånger och det är inte mer än rätt att jag delar med mig av receptet. Receptet är egentligen min mammas och pappas, men jag freestylar med det litet. Såhär gör jag!
 
Det du behöver:
  • Grädde (cirka 1 liter, visp- eller matlagnings-, jag brukar blanda)
  • Schalottenlök (1-2 st)
  • Tomatpuré (cirka 2 msk)
  • Hummerfond (jag köper alltid Bongs)
  • Valfria skaldjur och dill att garnera med
Det du kan slänga i om du har hemma:
  • Tomater (perfekt om de håller på att bli dåliga!)
  • Färsk röd chili eller sambal oelek
  • Vitlök
  • Konjak eller vitt vin

Igår gjorde jag såhär när jag hade allt ovan hemma:
Börja med att hacka schalottenlöken och vitlöken fint. Bryn med smör i grytan. Finhacka tomater och chili och släng i grytan. Bryn en stund till. Tillsätt därefter tomatpurén och stek tills den får en roströd färg. Häll i valfri mäng vitt vin, jag tog cirka 0,5-1 dl. Vinet kan du ersätta mot konjak här, fast av konjaken hade jag endast tagit 0,5 dl. Låt puttra ett par minuter. 
 
Häll sedan i grädden. Jag hällde i 5 dl matlagningsgrädde och 5 dl vispgrädde. Tillsätt därefter hummerfonden. Hur mycket? undrar ni. Bra fråga! Jag tycker att man får ta en del, men det är viktigt att börja smått eftersom smaken kommer först efter att soppan har fått koka ett tag. Tillsätt lite salt och vitpeppar.
 
Låt soppan småkoka i åtminstone 20 minuter. Gärna 30 om du har tiden! Glöm inte att röra ofta och smaka av då och då. Kanske behöver du tillsätta mer hummerfond?
Börja sedan med att hacka de skaldjur du vill ha som garnering till soppan. Ibland har jag kräftstjärtar, ibland surimi och ibland räkor. Det är också gott att blanda. Ibland orkar jag inte ens hacka dem 🤷🏻‍♀️
 
När soppan har kokat färdigt och du är nöjd med smakerna, lägger du de hackade skaldjuren i botten av tallriken och häller sedan på soppan. Toppa med lite dill och servera med ett glas vin. Varför inte! Det är ju torsdag och allt.
 
Smaklig måltid! 🦞

Stughelg på Skäret

Lördag
I lördags gick jag och Dan upp relativt tidigt, packade våra väskor och gjorde oss i ordning.
 
Vi skulle nämligen hem till vår kompis Hannahs stuga! Jag hade en ny blus från MQ och jeans från KappAhl på mig dagen till ära.
 
Jag och Dan hade lånat min pappas bil, och jag körde hela vägen. Vad bra det gick och vad kul det var! Vi har inte fått vår bil än, så jag kör inte jätteofta. Så det var bra att jag kunde få köra lite i helgen och få in vanan mer.
 
Hannahs stuga ligger på Skäret utanför Helsingborg. Här kan man vakna upp!
 
Vi anlände strax innan klockan 14, korkade upp bubbel och umgicks. Felicia, Bella och Regina intog en kudde på golvet.
 
Frédéric fixade brasan och hade stenkoll på den hela kvällen. Varmt och skönt!
 
På lördagen var vädret lite sisådär. Det regnade och snöade, men det var mysigt att hänga inne.
 
Det tyckte Bella också.
 
Regina och Frédéric fixade fördrink medan Hannah förberedde middagen.
 
Tadaaa! En otroligt god toast skagen som förrätt.
 
Jag älskar toast skagen! Kan äta det jämt och tröttnar aldrig. Med den här utsikten är det såklart ännu bättre.
 
Efter förrätten spelade vi Rackare som är den svenska versionen av Cards against humanity. Dan vann!
 
Till varmrätt serverades det pasta med chorizo i tomatsås, parmesan och basilika. Mmmmm, mycket gott. Sedan spelade vi Med andra ord och umgicks tills jag höll på att somna vid bordet. En jättemysig dag! <3
 
Söndag
På söndagen vaknade gag och Regina tidigt och gick en liten morgonpromenad i området.
 
Naturen här är helt fantastisk.
 
Vid 10-tiden hade resten av huset också vaknat och då lagades det en pangfrukost med amerikanska pannkakor, äggröra, bullar och pålägg.
 
Jag äter ju glutenfritt som ni vet, och Dan skulle hålla koll på det glutenfria brödet i ugnen. Som ni ser glömde han bort dem och de blev lite extra krispiga. Men de gick att äta ändå! Haha.
 
Efter frukosten började solen skina och vi bestämde oss för att gå en promenad.
 
Hej Skäret!
 
Väl hemma i stugan städade vi lite och packade ihop oss och sedan var det dags att köra hem.
 
Det var riktigt skönt att göra en break i vardagen och få komma iväg. Tack Hannah för en så fin och mysig helg!

Vecka 11

God förmiddag!
 
Så blev det tisdag och veckan har rullat igång. Här i Malmö ser det ut att bli cirka 7 grader varmt och växlande molnighet. Helt okej med andra ord! Längtar dock tills våren kickar igång ordentligt.
 
Helgen var så fin och det var skönt att få komma iväg lite. Vi var i vår kompis Hannahs stuga i Skäret utanför Helsingborg.
 
Den här veckan blir dock lugn. På lördag fyller Dan år! Det ska vi fira med god mat och kvalitetstid. Fast allt man har just nu är ju kvalitetstid? Dan hade en önskan om att se Disneyfilmen Raya, så det får det såklart bli. På söndag ska vi träffa våra vänner Jenny, Jacob, Athena och Peter på en utomhusdejt. Ska bli mysigt att ses!
 
Här på bloggen ska ni få se bilder på vår stughelg och lite annat smått och gott.
 
Ha en fin tisdag!
 

Kläder inför våren

Jag har ett par nya grejer i min garderob jag tänkte visa upp. En del har ni sett tidigare, men tänkte att dessa vackra plagg förtjänade ett eget inlägg!
 
Blus från MarQet
Den här blusen köpte jag på MQs rea för 150 riksdaler. Den finns inte på hemsidan längre, men har ni tur kanske ni hittar den i butik. Den är stor och rymlig med ett fint knyte i midjan. Har lite svårt att hitta vilka byxor jag ska ha den till bara, men det löser sig.
 
Vita jeans från KappAhl
Äntligen lyckades jag hitta ett par sköna och vita jeans! Dessa köpte jag på KappAhl och ni hittar dem här. De är stretchiga och lite vida längst ner, dessutom lite croppade. Matchar här med en ljus klänning/tunika från H&M.
 
Blommig klänning från Indiska
När min kompis Sarah hade denna på sig på vår middag förra veckan så kände jag att jag bara var tvungen att köpa en likadan. Den är så stretchig och skön. Tänk så fin till påsken och sommaren! Här hittar ni den.
 
Jeansklänning från Bubbleroom
Helt plötsligt fick jag ett enormt sug efter en jeansklänning. Förmodligen har det funnits en del i mitt flöde. Hittade i alla fall den här sköna på Bubbleroom. Vi kommer att hänga mycket i vår och sommar. I veckan hade jag på mig den när det var iskallt ute, kanske inte att rekommendera dock. Här finns den!
 
Då var jag rustad med ett par nya vårplagg. Nu ska det bara sluta snöa också. Glad fredag!

Mina senaste mobilbilder

Vi kikar på mina senaste mobilbilder!
 
Den här lilla saken gillar verkligen inte att jag stänger in mig på kontoret om dagarna. Hon ställer sig utanför dörren och jamar som bara den. Dan sitter ju i köket och har videomöten, så det är inte som att hon är ensam i resten av lägenheten. Och jag måste stänga dörren eftersom både jag och Dan har möten. Oh, well. What to do. Hon kommer att förstå en dag.
 
Jag, Sarah, Lina och Carro hade digital AW en kväll. Det var mysigt att se dem!
 
100% jag.
 
Jag var så glad förra veckan när jag äntligen skulle till läkaren och få min medicin för sköldkörteln. Det blev Levaxin, tack tack. Jag såg att ni undrade om mitt glutenfria liv, och jovisst! Jag äter fortfarande glutenfritt. Jag försökte äta bröd en dag och mådde så dåligt, förmodligen för att min mage inte klarar det. Så all pasta, bröd, pannkakor etc som jag äter nu är glutenfritt :)
 
Såg det här på instagram och tänkte att det där måste man ju titta på?!
 
En måndagmorgon med morgonkaffe.
 
Köpte nya blommor till kontoret.
 
Ett favorithörn i lägenheten.
 
I måndagskväll lagade jag och Dan hummersoppa. Åt också lite bondost vid sidan om. Gott! Ska skriva ut receptet i ett separat inlägg.
 
Jag var på thaimassage i veckan och herregud vad det behövdes. Min rygg var så stel. Fick te och vatten på en fin bricka efteråt <3
 
Igår träffade jag min kompis Sandra och åt på Spoonery i Slottsstaden.
 
Jag åt en koreansk gryta med fläsksida och massvis med koriander. Mmmmm.
 
Jag fick en födelsedagspresent av Sandra! Boken Klubben. Den ska vi båda läsa och sedan ses på fika och prata om. Som en bokklubb!
 
Idag har det regnat och snöat så jag fick ha på mig jeans, men ville också väldigt gärna ha min stickade klänning. Så jag valde båda. Jag är vuxen och får faktiskt bestämma själv, haha.
 
Klart slut på mobilbilder!

Helgen: Pasta, färgglada ljus och padel

Herregud det är onsdag och jag har inte hunnit gå igenom helgen här på bloggen! Men det fixar vi nu, don't you worry. Jag vet att ni har legat sömnlösa på nätterna och undrat vad jag har gjort.
 
Fredag
Det var längesedan jag gjorde ett inlägg med kläder, så tänkte att vi ska riva av det lite senare. Jag gjorde mig i alla fall lite extra fin i fredags i reablus från MQ.
 
På lunchen mötte jag upp Pierre och gick till Välfärden för att äta lunch. Både jag och Pierre bor i Västra Hamnen och vi båda jobbar hemifrån, så vi tänkte att det kan vara trevligt att ta en lunch i området då och då. I alla fall, vi åt lasagne och jag åt en vegetarisk variant som var mycket god.
 
Eftersom det var fredag fick man efterrätt!
 
Pierre fotar alltid maten till sitt instagramkonto.
 
Efter lunchen jobbade jag undan och sedan var det dags att hålla helg. Sarah och Niclas skulle komma över på middag så jag findukade.
 
Ljuset i vardagsrummet!!
 
Jag bytte om, hällde upp ett glas vin och var pepp.
 
Klockan 18 kom Sarah och Niclas. Jag och Dan bjöd på pasta med tomatsås/köttfärssås. Sedan tittade vi på Bäst i test, spelade spel och umgicks tills det var dags att sova. Mysigt!
 
Lördag
På lördagen gick jag och Dan upp tidigt för att gå en helgpromenad.
 
Vi gick bort till Rosenvång och kaféet Geijersgatan 53.
 
Där åt vi frukost utomhus i form av varma mackor. Jag åt med avokado och Dan med ost och skinka.
 
Sedan traskade vi heeela vägen hem igen. En promenad på 1,3 mil blev det. Tack, tack.
 
Väl hemma tog vi det lugnt och sedan stack jag ner till stan en kort runda. Jag köpte färgglada ljus på Indiska.
 
Och den här fina klänningen! Sarah hade en likadan på sig i fredags och jag kände direkt att jag måste ha den <3
 
Vi avslutade kvällen med pastarester, tittade på Talang och gick och lade oss tidigt.
 
Söndag
I söndags kom Niclas och hämtade mig och Dan och så körde vi till Landskrona.
 
Där spelade vi padel med Carro och Johan. Vad kul det var!! Vill göra det fler gånger. Jag är ändå ganska nöjd med min insats, trots att det var första gången jag spelade.
 
Och så var helgen slut!

Vecka 10


Igår var det Internationella Kvinnodagen och min instagram fylldes med peppande och hyllande historier. Det var mycket fint att se.
 
Jag tänkte själv på min mamma som lade ner sin själ för att hålla ihop en familj med fyra virvelvindsungar och en man som ofta var ute på arbetsresor. Hur hon fick ihop vardagen, hämtade, lämnade, jobbade, städade, lagade mat, badade, hjälpte till med läxor, nattade och allt däremellan.
 
Jag tänkte på min mormor som på 60-talet var gift och hade småbarn, och medan många av hennes vänner var hemmafruar fortsatte hon att arbeta. Och att hon än idag säger "Jag är så glad att jag gjorde det!". Men hur hade hennes pension sett ut idag om hon inte hade gjort det?
 
Jag tänkte på min faster, mina kusiner, min syster och mina vänner. Alla häftiga kvinnor jag har runtom mig. Jag är så oerhört glad för dem. Jag är glad över att vi har varandra.
 
Jag är också glad över att tiderna har förändrats, men vi är långt ifrån klara. Och det får vi inte glömma.
 

Söndag med födelsedagsbrunch

I söndags skulle jag fira min födelsedag med kompisar och hade bjudit hem Carro, Johan, Sarah och Niclas på brunch. Gjorde mig fin i en gammal klänning från H&M.
 
Dukade och ställde i ordning inför att gästerna skulle komma.
 
Klockan 12 ringde det på dörren och gästerna anlände. Här var brunchen jag och Dan dukade fram! Bullar med pålägg, grönsaker och bär, pannkakor, stekt bacon, scrambled eggs och glass och sylt. Goooott. Vi åt mycket och länge, och så fick jag presenter jag ska visa i ett annat inlägg.
 
Sedan hängde vi hela eftermiddagen, gosade med Oscar och pratade om livet.
 
Nima var med men hängde på ett behörigt avstånd <3
 
När gästerna gått runt klockan 17 avslutade jag och Dan dagen med en kvällspromenad. 
 
Och nu är det fredag! Vad ska ni hitta på i helgen?

Lite från vardagen

Hoppas ni har en fin onsdag!
Vi kikar på vad jag har haft för mig på sistone.
 
Förra veckan sprang jag totalt 1,5 mil. Alltså 5 km x 3. Så himla skönt var det, och otroligt fint väder!
 
Jag behöver köpa nya löpkläder, dessa är snart helt söndriga. Skorna är nya dock! Är som att springa på moln.
 
En favoritutsikt från min lunchpromenad.
 
Fixade naglarna förra veckan!
 
De blev jättekorta och ljusrosa den här gången. Tyckte de blev fina och våriga. Älskar att fixa naglarna en gång i månaden förresten! Jag har så dåliga naglar i mig själv som bara går sönder. Nu har jag alltid fixade naglar, vilket känns nice.
 
Gick förbi den här kompassen som min morbror gjort stenarna till. "Jag tror min morbror har gjort den här" sa jag till Dan när vi plötsligt passerade den.
 
I söndags var det jättefint väder och en otrolig solnedgång. Tänk att jag bor här <3
 
Elsa Billgren hade en "sant eller falskt"-frågeställning på sin instagram och svarade på det här påståendet. Detta känner jag verkligen igen mig i. Jag är också en person som "aldrig blir mätt och nöjd". Vill alltid mer, vill alltid något annat, och jag skäms också för det. Men varför gör man det egentligen? Är det inte bra att ha en vilja och strävan efter att utvecklas? Men lagom kanske är bäst som vanligt.
 
Fick så fina födelsedagsblommor av Carl och Alice som nu står i mitt arbetsrum.
 
Ljuset i lägenheten härom dagen!! Äntligen är det inte mörkt längre när man slutar jobba.
 
Har en torkad bukett i hallen som jag fyller på med nya tillskott då och då. Just nu är den såhär fin!
 
Jag drömde natten till tisdagen att jag fyndade massvis med fint på loppis, och vaknade sedan med ett enormt loppissug. Skulle sen ner till min frisör på eftermiddagen och passade på att springa inom Emaus. Hittade tre fina assietter och ett vinglas!
 
Avslutar inlägget med den här bilden. Nu är det mars hörni! Känner ni det i luften? Det är nu allt händer. 

Födelsedagsfirande på MJ's

I fredags var det inte vilken dag som helst – utan min födelsedag! På mitt jobb är vi lediga på vår födelsedag, om den infaller sig på en vardag. En fantastisk förmån. Så jag vaknade inte förrän strax innan 08, och då sjöng Dan för mig och gav mig ett paket inslaget i julpapper <3 Tack, tack. Det var en mjölkskummare som jag hade önskat mig.
 
Vid 09-tiden gick jag till naprapaten och därefter åkte jag direkt till KappAhl. Jag hängde på låset för jag ville nämligen hinna köpa ett par jeans jag hade sett där. Jag tog in tre olika par jeans i provrummet, och alla tre satt som en smäck! Det händer aldrig mig, så de fick snällt följa med hem.
 
Väl hemma igen gjorde jag mig redo för dagen och Nima lapade sol i vanlig ordning.
 
Födelsedagsblus från MQ.
 
Klockan 15 checkade jag och Dan in på MJ's! I julas hade de mellandagsrea och man kunde boka ett rum till halva priset. Vi passade därför på att boka ett stort rum, så att vi kunde hänga här tillsammans med min familj också.
 
Vi lånade upp några champagneglas och så fick jag ballonger dagen till ära.
 
Så härligt med en sofflounge också.
 
Vi mötte upp mina föräldrar som också skulle sova över på MJ's, köpte lite ost och korv från baren och korkade upp en flaska bubbel vi hade med oss.
 
När klockan var 16 gick mamma och pappa in till sitt rum och jag och Dan gjorde oss i ordning.
 
Den här klänningen köpte jag i somras på Boozts sommarrea och den är från By Malina. Jag hade dock inte fått tillfälle att använda den och tänkte att när man fyller år får man ju slå till.
 
Lockade håret och kände mig fin.
 
Dan också <3
 
Vid 17.30 gick vi ner till MJ's fantastiska restaurang och inväntade min familj.
 
Älskar den här restaurangen! God mat, bra service och fin utsikt. Behöver man mer?
 
Vi hade beställt deras Sharing Menu och först ut var det bland annat harissa- och savoykål med lite olika såser och sallad, samt råbiff. Alltså råbiffen var SÅ god. Muuums.
 
Gulliga Carl och Alice.
 
Och bredvid oss fina Christoffer och Annie.
 
På andra sidan Hampus, Sös, pappa och mamma. Hela gulliga familjen samlad!
 
Ytterligare två rätter kom in: Anka och Skrei. Skreien var fantastisk! Ankan också såklart, men fisk är nästan alltid godast på restaurang.
 
Skål från oss!
 
Till efterrätt blev det Grapefruktsorbet med kokos och blodapelsin. Så mätt efter den här middagen.
 
Men strax därefter skulle vi äta tårta, haha. Vid 20.30 gick vi allihop upp till vårt hotellrum, drack kaffe och åt prinsesstårta som jag hade köpt med mig.
 
Och så fick jag paket! Sedan spelade vi spel, drack vin och umgicks tills klockan blev midnatt och det var dags att sova.
 
Dagen efter åt jag såhär god hotellfrukost, och så var födelsedagsfirandet på MJ's slut. Det var fint och väldigt roligt, men gick alldeles för fort.

Vecka 9

 
Oj, oj, oj vad jag firade min födelsedag i helgen! Nu känner jag mig alldeles färdigfirad och är redo att gå tillbaka till vardagen. Men helgen var mycket fin och ni ska självklart få se allt!
 
Den här veckan har jag följande inbokat:
  • Lunchpromenad med Sarah H

  • Imorgon ska jag klippa mig! Oj vad skönt det ska bli. Ska egentligen mest trimma luggen, men ska bli så skönt att få lite frisyr igen.

  • På söndag ska jag, Dan, Niclas, Carro och Johan spela padel. "Var det squash vi skulle spela?" sa jag igår när vi pratade om det, haha. Har verkligen noll koll. Men det ska bli kul! Jag får youtube:a så jag förstår reglerna bara.

  • I helgen ska jag och Dan bara ta det lugnt annars, jag fick Ticket to ride i födelsedagspresent så det ska vi spela!
 
Här på bloggen ska vi titta på mitt födelsedagsfirande, vad jag fick i födelsedagspresent och lite annat smått och gott.
 
Hoppas ni har en fin måndag!

RSS 2.0