Helgen: Födelsedagsmiddag på Kin Long och utedejt

Nu är det helg igen! Fast här inne på bloggen ska vi skruva tillbaka tiden till förra helgen.
 
Lördag
I lördags fyllde den här fantastiska personen hela 37 år!
 
Min fina man och norra Europas bästa hår <3
 
På dagen var det jättedåligt väder så vi städade bara här hemma, men på kvällen skulle vi fira med finmiddag. Jag gjorde mig kvällsfin vid 16, sen korkade vi upp bubbel och hade lite förfest hemma.
 
Klockan 17.30 hade vi bokat bord på Kin Long som är Malmös äldsta kinarestaurang och som vi hade hört mycket gott om.
 
När vi kom in fick vi lämna våra skor och fick vi små tofflor.
 
Vi skulle sitta inne i en salong där man satt på golvet. Otroligt mysigt! Och väldigt lite folk.
 
Jag och Dan beställde en femrätters avsmakningsmeny. Här är mina glutenfria dumplings med räkor.
 
Och Dans dumplings med kött.
 
Nästa rätt var skaldjur och bläckfisk i sötsursås med ris. GOTT! Till och med Dan gillade bläckfisken, det är inte ofta det händer.
 
Därefter åt vi ugnsstekta grönsaker och fläsk i tunna små bröd. Som en tacos! Detta var min favoriträtt.
 
Sista varmrätten var knaperstekt fläsk med ris. Denna kommer som andra bästa på min lista!
 
Och så avslutades middagen med en efterrätt helt i Dans smak: friterade risbollar med sesamkräm och vaniljglass. Dan gillar när efterrätter inte är så söta, vilket denna inte var. Och så älskar han vaniljglass... Jag vet, vem är han ens.
 
Sedan tackade vi för oss och åkte hem för att titta på film. Jag somnade i soffan klockan 23 i vanlig ordning. Men Kin Long får 5 av 5 möjliga! Otroligt god mat, mysig atmosfär och bra service. Ett stort tips.
 
Söndag
På söndagen lånade vi min systers bil och körde till Staffanstorp för att ha utomhusfika med Athena, Peter, Jenny och Jacob. Vi pratade om vad som hänt på sistone och tog en promenad i solen. Det var mysigt att äntligen ses.
 
Det var vad vi gjorde förra helgen, den här kommer bli betydligt lugnare.
Hoppas ni har en fin lördag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0