Fotografens bilder från bröllopet: Middagen, del 1

Nu ska vi kika på bilder från bröllopsmiddagen. Det var ju en cirka 4 timmar lång middag, så vi har många bilder och får därför dela upp det i lite olika inlägg.
 
Men efter brudskålen sa i alla fall vårt toastpar Sarah och Niclas att det var dags att inta sina platser. Ute i köket hade kökspersonalen redan börjat lägga upp förrätten.
 
Vår dukning!
 
Som ni vet var vårt färgtema vitt och guld med inslag av svart och blommorna skulle vara "ängiga". Är faktiskt jättenöjd med vår dukning. Jag är så himla dålig på sånt här men känner ändå att det blev som jag hade tänkt mig.
 
Och festprogrammet!! Jag fick så många positiva kommentarer om det. Jag hade skrivit en liten "Prata med mig om..." till alla gäster. Till Dan hade jag tex skrivit "Hur länge jag har älskat Bradley Cooper" och till Lina "Allt annat än Science Fiction", haha. Jag hade lagt ner så mycket kärlek och tid på det, så är glad att det var uppskattat.
 
Dags att inta sina platser!
 
Hit bort ska vi.
 
Hej köket!
 
Ute i hallen stod min och tärnornas buketter i vaser.
 
När vi hade fått vin i glaset höll Sarah och Niclas sitt välkomsttal.
 
De hälsade alla välkomna på vår resa mot "oändligheten och vidare" (som jag alltid säger!) och gick igenom lite grundregler. Alltså!! Tycker att de var helt fantastiska <3
 
Det var så vaaaarmt fast att vi hade öppnat upp dörrar och satt in lite fläktar. Men jag är så glad över att det inte regnade!
 
Dags att äta!
 
Förrätten var brioche, confiterad kalvlägg, picklad gurka & ramslöksaioli.
 
Jag tänker att jag visar upp resten av maten som Regina så fint fotograferade, så de här bilderna är hennes. Till varmrätt åt vi citronbakad röding, smörsås, vit sparris, grönkål, gulbeta & nypotatis. Muuums!
 
Och till dessert inkokta rabarber, rabarberconsommé, krispig tosca, jorgubbscréme & karamellglass. Självklart hade vi alternativ till de som hade matpreferenser och allergier.
 
Min kusin Caroline (som fixade mina brudtärnors hår! <3)
 
Dans bror Mats.
 
Joakim och min kusin Hampus.
 
En bit in i förrätten var det dags för det första talet – nämligen pappas tal!
 
Gulliga pappa. Jag både skrattade och grät till hans tal.
 
Min kusin Tesse.
 
Faster Eva.
 
Kusin Caroline och hennes sambo Christoffer.
 
<3
 
Sedan skålade vi och hurrade!
 
Sen höll Dans mamma ett fint rimmande tal.
 
Och strax därefter var det dags för sko-leken. Här frågar Sarah mig och Dan vem som har snyggast rumpa och jag räcker upp min egen sko, haha.
 
Dans faster Ann-Christin.
 
Sedan blev det dags för de här hjältarna att hålla tal. Mina syskon och hjärtepersoner.
 
Jag grät så mycket till det här talet.
 
Och inte bara jag tydligen! Haha Sarah <3 
 
Dör för dem. Vi är så olika och vi kan reta ihjäl oss på varandra, men som jag älskar dem.
 
SKÅL!
 
Middagen fortsätter och minglet lika så. Niclas!
 
Angelica och My.
 
David.
 
Rebbe och Johan.
 
Sarah!
 
Elin, Christoffer och Markus.
 
Jaana, jag och Johanna.
 
Johanna!
 
Sedan kallade Niclas och Sarah oss till våra platser och det var dags för fler tal.
 
Nämligen Dans lillebror Lars!
 
Lars tal var så himla fint och roligt. Och det var så fint att se Dan bli rörd <3
 
Bra jobbat lillebror!
 
Nästa tal hölls av min fina kusin och brudtärna Therese. Fan vilken jäkla pangkusin jag har. Hon är mer som en syster för mig än som en kusin. Hon pratade om hur jag och Dan alltid ställer upp för alla och finns där. Oh, då började jag gråta och så började såklart hon också gråta haha <3
 
Älskar henne så.
 
<3
 
Men nu tar vi en paus och fortsätter med bilder från middagen i nästa bröllopsinlägg. Hang in there hörni, vi har många bilder kvar.

Torsdagstankar.

  • Jag har tappat en tånagel. Helt sjukt. På Carros och Johans bröllop tog jag nästan inte av mig mina pumps, utan dansade hela kvällen i högklackat. Dagen efter var min ena tånagel alldeles mörk. Konstigt? tänkte jag, det går väl över. Men det gjorde det inte. Den fortsatte att vara mörk och en dag när jag skulle klippa naglarna trillade den bara av? Helt sjukt. Dansade alltså av en tånagel. Ändå starkt jobbat tycker jag. Note to self: Använd inte skor som klämmer.

  • Jag har slutat använda hormonella preventivmedel. Detta eftersom jag har gjort det i 11 hela år och tänkte att det var dags att lära känna kroppen lite. Tycker inte att så mycket har förändrats bortsett från två saker: Min hy har blivit fetare och mitt hår blir skitigare fortare. Blev så frustrerad över att håret så lätt blir skitigt, så jag köpte ett schampo som skulle vara bra vid mycket talgproduktion. Slutade med att jag fullkomligt torkade ut min hårbotten istället och fick utslag av det. Det är inte lätt det här hörni.

  • Just nu tvättar jag alla kläder jag vill ha med mig till Tokyo. Det ska vara 18 grader varmt och variera mellan sol och regn. Tänker att jag får klä mig som om det vore september här hemma? Det ska i alla fall bli skönt att lämna min vinterjacka här hemma i novemberrusket.

  • Jag gick på spinning i tisdags! Jag fick lite ångest för att jag har ett ganska dyrt gymkort som jag aldrig använder och bokade in mig på ett spinningpass i tisdags. Jag tänkte hela tiden att guuuud det här ska bli så tråkigt och höll på att vända i dörren till gymmet. Men så var det en jättebra instruktör med ett roligt program och bra låtar. Inte ofta man kör spinning till Magnus Ugglas "Kung i baren" liksom. Jag blev i alla fall väldigt pepp och kan tänka mig att gå dit fler gånger. Träning ska vara roligt, det är regel nummer 1.

  • Jag ska försöka tidsinställa ett par inlägg medan vi är i Tokyo, men vi är iväg cirka två veckor så det kommer inte bli ett inlägg varje dag. Jag ska i alla fall riva av de sista bröllopsbilderna och sedan ska jag försöka ge er lite uppdateringar från Tokyo. Snart åker vi!!

Torsdag till söndag

Hej och glad tisdag! Helgen bara rafflade förbi. Jag hade fina saker att göra hela tiden och dessutom hann jag vila ut ordentligt. Win på sådana helger! Jag tänker att vi kikar på hur min torsdag till söndag såg ut.
 
Torsdag
I torsdags fyllde Sarah H år och det skulle såklart firas. Vi hade bokat bord på den vietnamesiska restaurangen Nam Do och jag, Sarah, Carro, Dan, Niclas, Lars och Lina möttes där vid 18-tiden.
 
Jag beställde in kyckling med risnudlar, mmmmm.
 
När vi ätit upp kände vi att vi ville äta efterrätt och ta en drink någon annanstans, så vi kilade bort till Pinchos. Jag unnade mig ett glas pepsi max, haha. Torsdagslyx. Sedan sjöng vi och hurrade för Sarah!
 
Fredag
Det blev fredag och min kollega Susanna tog med sig sin hund Ebbe till kontoret.
 
Han ville gärna sitta nära och helst antingen under benen eller i knät <3 Oh, älskar när vi har djur på kontoret.
 
Klockan 12 mötte jag upp Rola för en fredagslunch. Vi gick till den relativt nyöppnade lunchrestaurangen Kungsgatans gryta i Dockan. Mysigt och gott! På kvällen åt jag och Dan sushi och tittade på Idol som sig bör en fredag.
 
Lördag
På lördagen skulle vi egentligen till Regina och Frédéric, men Frédéric blev sjuk så vi bokade in en annan dag. Istället städade vi lägenheten och Nima blev extra nöjd eftersom hon älskar när det är rent hemma.
 
Vi bestämde oss för att äta på restaurang Zushi som jag och Dan hade fått ett presentkort på av mitt jobb i bröllopspresent. De hade dock inte bord förrän kl 20.30 så vi laddade upp med ost, crostini och räkröra hemma. Tillsammans med en flaska bubbel.
 
Jag gjorde mig fin i ny H&M-klänning. Ett av månadens två köp (om ni kommer ihåg).
 
Sedan begav vi oss till Drottningtorget och Zushi som har så häftig inredning. Speglar överallt!
 
I taket också.
 
Och ett stort träd inomhus! Inte ett riktigt, men ändå. Fint!
 
Har varit gift med den här gulliga personen i tre månader nu.
 
Vi beställde in en avsmakningsmeny för två personer.
 
Dumplings, sjögrässallad och tempurafriterade räkor.
 
Laxtartar.
 
Och femton bitar sushi!
 
Vi blev så mätta och nöjda. Nu taggar vi Tokyo ännu mer
 
Söndag
På söndagen var det så fint väder ute.
 
Jag köpte världens största resväska till Tokyo. Min gamla hade gått sönder så behövde en ny och passade därför på att köpa en något större. Så slipper jag packa hälften av mina saker i Dans bagage :)
 
Sedan hjälpte mamma och pappa oss att kasta vårt gamla bord och hämta det här hos våra vänner Athena och Peter. Nu ska vi bara byta ut stolarna och hänga upp en lampa, kanske lägga en matta under också. Kommer bli så bra när det är klart. Vi har så mycket utrymme i köket nu! Skönt.
 
Ser fram emot att ha folk över på middag.
 
Sedan blev det måndag och en ny vecka började.

Vecka 44

God morgon!
 
Hoppas ni har haft en fin helg. Min har varit så lugn och bra.
Vi skulle egentligen till Regina och Frédéric, men det blev inställt pga förkylning. Känns som alla är förkylda nu. Hoppas vi snart är ur denna höstförkylningsbubbla. Jag och Dan har varit hemma hela helgen i alla fall, vilket såklart också har varit mysigt. Dessutom gick vi på finrestaurang i lördags, men mer om det i ett annat inlägg.
 
Den här veckan har jag mycket som ska fixas på jobbet och annars ska jag:
  • Luncha med Regina! Älskar att luncha med kompisar och nu jobbar Regina i stan så vi kan ses på lunchen och hänga. Yey!

  • Springa på stan och köpa väsentliga saker såsom smink, strumpbyxor och Sandra Beijers senaste bok.

  • Göra matlådor, titta på Bachelor och Bonde söker fru och göra lite yoga hemma.

  • På fredagkväll ska jag träffa Desirée, Johanna, Jaana och Amanda och så ska vi äta middag på Köket Lu. Kul att testa en ny restaurang!

  • På lördag kommer Tesse, Stefan och Moa. Vi ska gå långpromenader i Västra Hamnen och äta tacos. Så längesedan vi sågs nu och Moa har blivit så stor. Ska bli mycket mysigt.

Och annars ska jag tvätta och packaaa för nästa vecka bär det av mot nya äventyr!
 
Vad ska ni göra i veckan?

Fotografens bilder från bröllopet: Gruppbilder

Innan vi springer vidare mot bröllopsmiddagen tänkte jag att vi skulle kolla på gruppbilderna från bröllopet.
 
Fotografen samlade alla gästerna och så tog vi en stor gruppbild!
 
Svårt att se alla såhär i bloggformat, men så fint att ha alla i en enda stor bild <3 
 
Och sedan samlades min och Dans familj för en gruppbild ihop!
 
Med Dans familj till vänster och min till höger. Från vänster: Lina, Lars, Angelica, Ola, Cilla, Mats, Dans pappa, Dans mamma, Dan, jag, mamma, pappa, Sarah syster, Alice, Carl och Christoffer.
 
Sedan skulle min familj fotas. ÄLSKAR den här bilden! Den är så knäpp och verklingen in the moment. Ingen är liksom beredd på att bilden ska tas. Christoffer har en James Bond-posering längst ut till vänster, min pappa kollar så att kostymen inte är skitig, Dan blinkar, Alice rättar till håret och Carl har inte riktigt hunnit in i sin posering. Jag, mamma och mormor tittar rakt in i kameran i alla fall haha <3
 
Nu så! Lite mer beredda haha. Stiliga som få om jag får säga det själv.
 
Och så med Dans familj! Det blåste så mycket den här dagen vilket vi ser på klänningarna och Linas och Lars hår <3 Haha.
 
Hejhej!
 
Vi tog också bild tillsammans med min släkt. Här är min fasters, morbrors och min mosters familjer med alla kusiner och respektive. Samt min mammas och pappas närmsta vän Per med sin son Joakim som jag har vuxit upp med. För mig är dem också släkt <3
 
När det sedan blev kväll och fest samlade vi alla kompisar för en enda stor gruppbild. Vilket gäng. Älskar dem.
 
Och vilken fest det var! Men mer om det i andra inlägg.

Fredagstankar

  • Äntligen helg! Vilken vecka det har varit. Jag har haft så. mycket. att. göra. Tänker ibland att man kan jämföra att vara produktionsledare med att vara fyrbarnsmamma. Eller det vet jag inte egentligen, mamma hade nog inte uppskattat den liknelsen. Men gud vad splittrad jag har känt mig den här veckan. Kul är det också såklart. Men ändå nöjd med tanken på att bara skaffa ett barn, heh.

  • I veckan testade jag att lunchträna! Jag skulle börja lite försiktigt eftersom jag har varit så förkyld, så jag bestämde mig för att gå 30 minuter på bandet. Efter 20 minuter tyckte jag det var långtråkigt så jag sprang de sista 10. Vaknade dagen efter och kände mig förkyld igen, ALLTSÅ vad händer? Tack och lov bröt (än så länge) inte en 75:e förkylning ut. Men ska vara snäll mot mig själv och inte gå ut för hårt direkt. Däremot det här med lunchträning hörni, kan vara ett vinnande koncept för mig.

  • Tittar ni på Bachelor? Jag tycker det är så spännande i år! Jag och Dan är team Felix, haha.

  • Imorgon ska jag och Dan hem till Regina och Frédéric. Det ska bli så mysigt! Saknar dem. Vi ska äta mat och umgås. Kul att åka till Helsingborg för en kväll också!

  • Snart snaaaart åker vi till Tokyo. Det är nära nu, iiih. Jag har nästan lite ångest, tycker det är så läskigt att resa så långt. Men det ska också bli kul och spännande såklart. Bäst av allt är att jag får kvalitetstid med min man. Vi behöver verkligen det i all höstkaos.

Hoppas ni har haft en fin vecka. Nu taggar vi helg!

Lördag, karaokebar och Thomas Stenström

Nu ska vi kika på hur min fantastiska lördag såg ut! Jag och min syster skulle gå och se Thomas Stenström för andra gången i år, haha. Jag älskar ju honom och har sett honom fyra gånger nu. 
 
Gjorde mig i ordning i svart jumpsuit och lackskor.
 
Och en kimono från Lindex! Det här med att shoppa i min egen garderob går ganska bra. Hittar massvis med saker som jag inte använt på ett tag.
 
Var pepp, pepp, pepp. Tog bussen ner till Folkets Park runt 17-tiden och promenerade bort till Bergsgatan.
 
Där mötte jag min syster för att käka lite middag. Vi gick till den japanska restaurangen Yukai!
 
Jag beställde in sushi, misosoppa och rosévin. Mmmmm. Vi åt mycket och länge och pratade om livet, både med- och motgångar.
 
När klockan började närma sig 19.30 traskade vi bort till Babel där konserten skulle hållas. Vi tog en drink i baren, hälsade på bartendern Simon som jag känner och ställde oss sedan längst fram vid scenen. Viktigt med bra platser! Vid 20.30 gick förbandet Hemliga Klubben upp.
 
Och cirka 21.15 kom det här geniet upp!
 
Fantastiska Thomas Stenström. Älskar hans låtar och kan dem utantill, de sitter liksom i ryggmärgen. Det var en extra lång konsert med många låtar, och efter sålde han merch vid sidan om scenen. Då gick jag självklart dit, fick en autograf och en kram och sa att vi spelade hans låt Allt jag har på vårt bröllop. Sedan skämdes jag jättemycket pga otroligt starstruck och behövde gå därifrån genast, haha.
 
Då gick jag och Sös till karaokebaren Azalee och mötte upp Amanda och Johanna. Där tog vi någon öl och lyssnade på folk som sjöng Queen. När klockan var runt 01 var det dags att bege sig hemåt. "Kan vi inte köpa falafel först?" sa jag till min syster och vilken tur att jag gjorde det.
 
För på Bergsgatan utanför Jalla Jalla sprang jag på min idol – ingen annan än självaste Thomas. HERREGUD. Halvsprang fram, frågade om vi kunde ta en bild och sa "jag var på din konsert innan!".
 
Vilken jäkla pangkväll. Bättre än jag någonsin kunnat ana! Köpte sedan falafel och tog bussen hem vid 01.30-snåret. Förväntar mig att springa på mina idoler varje gång jag går ut nu, kan vi säga så? Okej tack.

Fotografens bilder från bröllopet: Brudskålen och mingel

Vi tittar på fler bilder från bröllopet som vår fotograf Emelie tog! Nu är det dags för brudskålen och minglet innan middagen.
 
Efter vigseln sprang vi in här och gömde oss. Sedan knackade vår toastmadame Sarah på dörren och sa att vi fick komma ut.
 
Då kastade våra gäster konfetti på oss. Den jäkla konfettin alltså, som jag och Dan hade stansat ut små pappershjärtan och lagt i plastpåsar. Det tog evigheter! Och så var det hela kastat och över på en sekund.
 
Men vi var glada och nöjda ändå.
 
Pussas! skrek dem, och självklart gjorde vi det.
 
Sedan var det dags att kramas och hälsa på varandra. Våra fina familj, släkt och vänner!
 
Gulliga mamma.
 
Per L.
 
<3
 
Jag hade inte gett bort min brudbukett än. En snäll servitris frågade om hon skulle ta den och jag sa "nej det är lugnt" helt förvirrad, haha. Sen insåg jag hur jobbigt det var att gå runt med den när man skulle hälsa, dricka bubbel och äta tilltugg. Då kom hon igen och frågade <3 Så himla bra service!
 
Dan som kramar Jenny och Jacob.
 
Micke!
 
Och jag som ska krama min fina kusin Frida.
 
Cava och alkoholfritt alternativ serverades. Oh! Älskar brudskålen och minglet, vi hade liksom hela kvällen kvar här och alla var så pepp.
 
Helge, mormor och Per B.
 
Jag och min lillbror Carl.
 
Angelica, My och David.
 
Fina detaljbilder. Har då ännu inte gett bort min brudbukett här, haha.
 
Dan och Johanna.
 
Dans mamma, pappa och faster Ann-Christin!
 
Gulliga kompisar! Jaana, Johanna, Amanda, Martin och Steve.
 
Min släkt! I bild: min morbror Ola och kusin Therese.
 
Sedan klingade våra toastmasters Sarah och Niclas i glasen och det var dags att skåla för brudparet – vi då, haha.
 
Så himla kära och glada.
 
Skåååål!
 
Och skål för oss!
 
Rebbe, Linnéa och Robin.
 
Alice och Rebbe.
 
Jenny och Sara W.
 
Joakim!
 
Dans bror Mats och hans fru Cilla.
 
Min faster Eva.
 
Desirée och Micke <3
 
Det togs bilder.
 
Och var så himla varmt.
 
Och inne i lokalen hade folk börjat sätta presenter, blommor och bubbel.
 
Jag tänkte att jag skulle bjuda på ett par bilder som mina vänner också tog från minglet, bara för att det är så kul!
 
Sarah H, jag och Carro.
 
Sara W, jag och Linnéa.
 
Rebbe, Sara W, jag och Linnéa.
 
Smygfoto på mig och Dan som minglar.
 
Desirée, Jaana, Dan, jag, Amanda och Johanna!
 
Och jag och Regina! Mina fina, fina vänner <3

Vecka 43

Jag går längs Isbergsgatan ner mot stan. Marken är dekorerad med gula löv och asfalten är fortfarande mörk efter regnet. Jag har platta skor och det är hårt under trampdynorna, känner vartenda gruskorn jag trampar på. Ljuset är varmt och vinden mjuk.
 
Jag känner det så tydligt idag, hålet i bröstet som inte går att fylla. Pusselbiten som saknas och tomrummet som alltid kommer att finnas där. Jag vet att jag kommer få leva med det, ensamheten som bitit sig fast i ryggraden, letat sig in i märgen och grenar sig ut i fingertopparna. Den som trampar som en bebiselefant i bröstet om nätterna och får mig att skrika ut i mörkret till ingenting.
 
Jag kan oftast hantera det, tar tre djupa andetag och vänder mig snabbt för att somna om innan tankarna börjar snurra som en karusell. Och jag gör allt för att inte förlora mig i den. Yogar och mediterar, springer snabbt snabbt så det blir svårt att andas. Omringar mig med människor, borrar in ansiktet i en mjuk kattpäls och kurar ihop mig i hålan ovanför min mans nyckelben.
 
Men ibland tar den över. Oftast grå, lugna dagar med alldeles för mycket tid att tänka. Först stretar jag emot, men inser sen att det bästa är att bara falla. Ner i det bottenlösa mörkret. För att sedan kravla mig ur och börja om.

Fotografens bilder från bröllopet: Vigseln

Vi fortsätter med bröllopsbilder från vår fotograf Emelie. Nu ska vi titta på vigseln och hang in there, det är många bilder. Tänk när vi kommer till middagen, eh haha.
 
Det fanns en del grejer som vi skulle göra på själva bröllopsdagen som jag och Dan inte kunde hålla koll på, eftersom vi hade fullt upp med att göra oss i ordning etc. Så Lina erbjöd sig att hålla koll och jag skickade en hel lista till henne kvällen innan bröllopet. Här går Lars och Lina och tänder ljusen i vigsellokalen till exempel <3
 
I vigsellokalen hade vi pyntat med björkris från mammas och pappas hängbjörk.
 
Och diverse vaser med blommor som vi hade beställt. Vårt blomtema var grönt, vitt och ängigt.
 
På stolarna i vigsellokalen hade vi lagt ut vigselprogram och hjärtkonfetti som skulle kastas på oss efter vigseln.
 
Pontus och min lillebror Carl skulle spela gitarr i början av vigseln och de satt redo och inväntade att allt skulle börja.
 
När klockan närmade sig 15 anlände folk!
 
Alla intog plats och så började vigseln.
 
Carl och Pontus spelade en akustisk version av Photograph som jag och Dan älskar. Vi älskar Ed Sheeran överlag och den här låten ligger oss varmt om hjärtat.
 
Mina brudtärnor började gå in.
 
Fina tjejer <3
 
Och sedan kom vi!
 
Sååå nervösa.
 
Kyrkomusikern samt mina brudtärnor.
 
Dans marskalker.
 
Och vigseln började, så fint att stå såhär blottad inför alla sina nära och kära.
 
<3
 
Pontus sjöng Thinking out loud och både Carl och Pontus spelade gitarr till. Så himla fint!
 
Jag grät och skrattade om vartannat.
 
Fina lillebror.
 
Vi avlade våra löften.
 
Och kysstes. Nu var vi gifta, hurra!
 
Inte ett öga var torrt!
 
Sedan sjöng Lina en akustisk version av Kärleksvisan och Pontus spelade gitarr till. Så fint!
 
Jag grät så mycket.
 
Men sen höll prästen sitt avslutningstal, vi satte på Thomas Stenströms Allt jag har och sprang ut ur lokalen. Nygifta och allt.
 
Så lyckliga.
 
Och vårt härliga gäng efter oss!
 
I nästa inlägg får ni se bilder från brudskålen och minglet innan middagen.

Ett onsdagshej

Hej på er! Så tråkigt väder det är i Malmö idag. Det har ösregnat nu på kvällen och jag som gick på stan en sväng med Sarah var alldeles dyngsur när jag kom hem. Men mysigt att byta om till pyjamas, kura ihop i soffan och äta sushi.
 
Har annars en ganska dålig dag idag. Fortsätter snörvla samt är allmänt nere. Men snart är det helg och då får jag dansa till Thomas Stenström, så det blir fint. Tur man har Nima som ligger nära, nära i sängen när man ska sova. Helst på min mage om hon får bestämma.
 
Men något som var fint idag var att min kompis Pierre tog med mig på lunch. Vart ska vi? frågade jag. Saltimporten svarade han. Och vi gick, gick och gick.
 
Och gick lite till, ut till ett industriområde i hamnen.
 
Men sen var vi framme! Och vilken lunch det blev. Vi åt torsk med brynt smör, nypotatis, blomkål och syrad lök.
 
Så himla gott!
 
Pierre är matbloggare och entreprenör under namnet Skitgott, så när man hänger med honom ser det gärna ut såhär haha. Älskar det ändå.
 
Hoppas ni har en fin vecka hittills!

Vecka 42

Hej på er!
 
Hoppas ni mår bra.
 
Jag snörvlar vidare med min förkylning. Vaknar om nätterna och hostar lungorna ur mig, men kämpar på. Snart är den förhoppningsvis borta.
 
Jag har en lugn vecka hemma, men ganska mycket på jobbet. Så ska försöka att bara ta det lugnt på kvällarna. Annat jag ska göra denna veckan är:
  • Vi har fått våra tack-kort som vi ska skicka ut efter bröllopet! Så jag och Dan ska försöka skriva och skicka dem.

  • I och med att jag har varit förkyld i hundra år har jag inte kunnat träna ordentligt. Bestämde mig därför för att jag skulle ut och gå varje eftermiddag efter jobbet. Så att jag får någon form av fysisk aktivitet. Har nästan bara legat på soffan hela hösten, haha.

  • Titta på Bachelor HALLÅ. Gud vad spännande det är!!

  • På lördag ska jag se Thomas Stenström för andra gången i år! Haha. Jag såg ju honom i maj och nu ska jag se honom på lördag igen, yeeey. Jag och Sös ska gå ihop och så ska vi ut och äta lite innan. Vilken mysig lördag! Är pepp, pepp för han har släppt en del nya låtar också.

  • Och på söndag ska jag träffa min vän Athena.

Men först och främst ska jag kurera mig och försöka bli frisk. Tar ingefärashots varje dag, men funderar på om det ens funkar? Är säkert bara en skröna.
 
Vi hörs imorgon!
 

Fotografens bilder från bröllopet: Porträttbilder på the squad

Fler bröllopsbilder från vår fotograf Emelie! Nu ska vi titta på porträttbilderna tillsammans med brudföljet, alltså Dans marskalker och mina brudtärnor. Jag hade sex brudtärnor: Min syster Sarah, min kusin Therése och mina vänner Carro, Sarah H, Sara W och Linnéa. Dan hade fyra marskalker som var hans bröder Lars och Ola samt mina bröder Carl och Christoffer.
 
Psst, ni vet att ni hittar alla inlägg om bröllopet under kategorin "Bröllopet".
 
Det blåste rätt mycket den här dagen, så vårt hår viner en del på bilderna. Men det var strålande sol och 27 grader varmt, så det var härligt ändå.
 
Mina älsklingar hade svarta långklänningar som de hade fått välja själva och de var så vackra hela högen! Som jag älskar dessa. Det gör ont i hjärtat när jag tänker på det. Vill ha dem hos mig jämt.
 
Jag och Dan med mina brudtärnor. Tycker så mycket om den här bilden, för den känns lite in the moment. Alla är så glada och pepp för snart, snart börjar vigseln. Från vänster: Therése, Sarah H, Linnéa, Dan, jag, Carro, Sarah syster och Sara W.
 
Jag tycker också att bilderna får fram känslan av oss. Vi är en kaosig skara. Min familj rör sig fram som en virvelvind och så har det alltid varit. Vi är högljudda och skrikiga och gör som vi vill, men vi älskar också intensivt och innerligt, lider inte i tystnad och är verkligen inte försynta (även om jag kan vara det). Och detta smittade av sig på hela helgen och på alla runtom mig, och det var helt fantastiskt.
 
Jag och Dan och marskalkerna <3 Från vänster: Ola, Lars, Dan, jag, Christoffer och Carl. STILIGA MÄN!
 
Jag och killarna! Som ni vet var en stor del av vårt färgtema svart och vitt, och jag tycker det blir en så snygg kontrast med det sobra svartvita mot den här ängiga bakgrunden. Och även med min vita klänning mot killarnas svarta kostymer och tjejernas klänningar.
 
Älskar den här bilden <3 Den är så innerlig. När Dan träffade mina småbröder för första gången var de 13 år och inte alls såhär långa, haha. 11 år senare har de vuxit om honom.
 
Fina killar!
 
Plötsligt mitt i allt fick jag in en gräshoppa mellan de olika spetslager i min klänning, haha.
 
Dan och brudtärnorna!
 
Killarna fick låna våra brudbuketter som rekvisita.
 
Och här har vi hela ligan. Vi är så olika, men så hjärtliga allihop. Det är det som är så kul, för så tråkigt livet hade varit om allt var likadant hela tiden. Vi skulle göra allt för dem och de allt för oss. Älskar dem så mycket.
 
<3

Lite från de senaste dagarna

Ni får ju mest se bröllopsbilder nu här på bloggen. Men vad har hänt i mitt liv de senaste dagarna? Tja, kanske inte jättemycket. Men ni ska få hänga med på ett par mobilbilder ändå.
 
Vi fick ett jättefint paket från vår bröllopsfotograf! Hon har printat ut ett par bilder som vi ska sätta in i album. Så kul att ha som fysiska bilder också och inte bara i digital form.
 
Jag fortsätter att shoppa i min garderob och hittade den här gamla blusen från MQ. Tror att den är fyra år gammal minst. Matchade med kostymbyxor från Lindex.
 
Har fått lite kommentarer om att ni vill se hur mina nya glasögon ser ut på och här är dem! De kommer från Nividas och heter Paris Large Tortoise Classic.
 
Köpte ny mobil och ville testa porträttkameran. Nima fick agera modell. Just i denna sekund när jag tog bilden ringde det på dörren. Det är därför Nima ser vettskrämd ut haha. Det var förövrigt grannen under oss som berättade att han hade en vattenläcka, men rörmockare kom inom kort och fixade det som tur var.
 
På söndagen träffade jag Amanda, Desirée, Johanna och hennes dotter Ellie. Vi fikade på Café Nostra vid Triangeln och jag fortsatte att prova min porträttkamera...
 
Vi beställde in mackor, kaffe och kakor och pratade om livet.
 
Gulliga kompisar!
 
Carro och Johan har fått sina bröllopsbilder och Carro skickade dessa fina till mig i veckan. Oh <3 Vilken fantastisk dag det var.
 
Igår hämtade jag äntligen ut min vigselring som varit på service! Eftersom jag har 10 års garanti på ringen behöver jag lämna in den en gång per år, så ser de över den och putsar till den. Nu är den glansig och fin igen.
 
Jag såg den här bilden på Society6's instagram och bara MEN det är ju jag och Nima! Jag har till och med en sådan blus. Får kanske beställa och rama in, tyckte den var mycket fin.

Onsdagstankar

  • Ska sluta gnälla om min förkylning men alltså vad är det som händer med min kropp? Den försvinner aldrig och jag bara hostar, hostar och snörvlar. Nu på kvällen försvann min röst också. Har bunkrat upp med ingefärsshots nu i alla fall, så vi får se om jag kan hålla mig frisk resten av hösten.

  • Det är mindre än en månad tills vi åker till Tokyo! Det är så sjukt, TOKYO liksom. Det kommer vara den längsta flygresa jag gjort och jag tycker att det är ganska läskigt. Dan är min egen lilla reseledare som läser in sig på diverse grejer som kan vara bra att veta inför resan, haha.

  • Jag vill göra om så mycket hemma just nu. Tänkte en del på det nu när jag jobbade hemma måndag och tisdag att man hade kunnat optimera lägenheten mycket bättre om vi bytt ut en del möbler. Först och främst ska vi köpa nytt köksbord och stolar.

  • På lördag ska jag klippa mig och det står mellan en lång page och att bara klippa topparna. Jag kan verkligen inte bestämma mig. Jag tror jag kommer bestämma mig på plats och bara "av med det" eller "njaaee, ta bara topparna" haha. Sjukt velig person såhär i höst rent generellt.

  • Jag har ingenting inplanerat på kvällarna den här veckan och det är så skönt. Jag behöver verkligen det. Inte bara pga min förkylning utan också för att det har varit så mycket för mig på sistone. Behöver varva ner lite.
 

Fotografens bilder från bröllopet: Porträttbilder

Nu ska vi kolla på mer bröllopsbilder, nämligen porträttbilderna på mig och Dan.
 
Vi tog några bilder bara jag och Dan och så tog vi några med brudföljet, men nu fokuserar vi på bilderna med bara mig och Dan.
 
Bakom Agneshill fanns en äng som vår fotograf Emelie hade tittat ut och som passade perfekt till våra bilder. Vi hade setts vid två tillfällen innan bröllopet och diskuterat vad vi tyckte var fint och hur vi ville lägga upp det.
 
Alltså den här klänningen, det finaste jag har ägt.
 
Ja men en miljon bilder på mig, varför inte.
 
Dan var så himla stilig <3
 
Älskar dessa detaljbilder.
 
Tycker om den här bilden så mycket.
 
<3
 
Under middagen, när solen höll på att gå ner, gick vi ut för att fotografera under golden hour. Det var dock ganska molnigt och vi fick inte så mycket sol på bilderna, men det gör inget.
 
Så, så fina bilder! Tack Emelie!

Vecka 41

Hej kompisar och glad måndag!
 
Idag har jag varit nerbäddad i min soffa hemma och jobbat. Vaknade med en tjock hals imorse och är allmänt hängig igen. Den här förkylningen försvinner inte, jag som precis hade börjat träna och allt. Oh, well.
 
Förra veckan var väldigt fullbokad, både med jobb och sociala tillställningar. Så den här veckan tänkte jag ta det lite mer lugnt. Unna mig kvällspromenader, titta på Bonde söker fru och äta lunch ute med kollegor.
 
Annat kul jag ska ägna mig åt är:
  • Klippa mig! På lördag är det dags. Jag har tjatat och tjatat om att jag ska klippa av mitt hår efter bröllopet, men nu när klipptiden börjar närma sig får jag kalla fötter. Njaaaa, kanske inte ska klippa så mycket ändå. Haha. Vi får se, time will tell.

  • På lördag ska Carro och Johan ha en tabberas-fest efter sitt bröllop. Det blev så mycket drinkar över så de bjuder på storfest, kul! Älskar när firandet liksom aldrig riktigt tar slut.

  • Göra ärenden på stan, hämta ut min vigselring som varit på service etc.
 
Tja, det var det ungefär. Ska ni göra något kul i veckan?
 
Nima hälsar!

En lördag med födelsedags- och bröllopsdagsfirande

Jag har en ny telefon! Vi kan titta mer på den en annan dag, men igår fick den följa med på fest. Sarah och Niclas fyllde år OCH firade 1 år som gifta. Vi var ett gäng som var hembjudna på lördagsmiddag.
 
Jag härmade min kompis Amanda med den här fantastiska blusen från Zara.
 
Tycker att den ser ut som sockervadd och allt som ser ut som sockervadd är ju fint. Det är sedan gammalt. Matchade med kostymbyxor från Ellos (som har blivit supernoppriga i tvätten :( )
 
Vi anlände till Sarah och Niclas klockan 17. Sarah dukar alltid så himla fint.
 
Lars, Lina, Carro och Johan kom och så korkades en flaska Bollinger upp. Firar man 1 år som gifta så gör man.
 
Vi käkade ost och pratade om vad som hade hänt den senaste tiden. Carro och Johan har precis kommit hem från sin mini moon i Italien!
 
Sedan var det dags att äta – boeuf bourguignon samt en vegetarisk version med rödbeter. Mums!
 
Jag smakade av båda grytorna såklart.
 
Till efterrätt bjöds det på äppelkladdkakepaj. Alltså, ÄPPELKLADDKAKEPAJ. Ni hör ju, fantastiskt gott. Åt med vaniljglass till.
 
Grattis till dessa fina personer, både på deras födelsedagar och bröllopsdag. Älskar dem så mycket. Idag är det söndag och snart ska jag ner på stan och fika. Hoppas ni har en härlig helg!

Fotografens bilder från bröllopet: Förberedelser

Nu jäklar kommer ett inlägg som ni har längtat efter – nämligen bröllopsbilder från vår fotograf! Vi hade som sagt anlitat fotograf Emelie Josefine som är helt fantastisk. Hon är så proffsig och vi är så nöjda!
 
Vi får såklart dela upp bilderna i lite olika bilder och vi börjar med förberedelserna. Även om ni redan fått läsa ett inlägg om tiden fram till vigseln (se här) så tänker jag att det är lite roligare att se fotografens bilder eftersom de är så fantastiskt vackra.
 
Emelie anlände runt 12-tiden. Då hade jag precis blivit klar och vi skulle fotografera lite förberedelser.
 
Fina Neja med min slöja. Jag älskade min slöja, men alltså jag hade bara på mig den i cirka 2 timmar? Så onödigt köp ändå, även om den var väldigt fin.
 
Carro och Tesse hjälper mig att knäppa klänningen.
 
Älskar den här bilden. Mina vackra tjejer!
 
På nedanvåningen av huset stod killarna och väntade tålmodigt.
 
Snart klar, ska bara ta på mig skorna också.
 
Och titta ut genom fönstret lite. Alltså vilket ljus! Jag är så nöjd med min frisyr också. Min fina kusin Sanne som satte upp det medan min kusin Caroline fixade håret på mina tärnor. Så bortskämd med att ha TVÅ kusiner som är frisörer!
 
Snälla Niclas hade kört till Emporia och hämtat blommorna. Vill ge våra vänner och familj en stor eloge. De hjälpte oss verkligen med ALLT. De är helt fantastiska, älskar dem så.
 
Nu ska jag träffa Dan!
 
<3 <3 <3
 
På med skorna tjejer, nu ska vi ut och ta porträttbilder.
 
Har fått många fina kommentarer om att mina brudtärnor hade svarta långklänningar. Visst blev det fint! Svart är en tacksam färg som de flesta klär i. I och med att de var sex stycken blev det också bara fint att de hade olika klänningar, så alla valde en stil som passade dem. De var så vackra!
 
Efter detta begav vi oss ut på en åker för att ta porträttbilder. Men det får ni se mer av i nästa inlägg.

Tisdagslista

 
Beroende av?
Pepsi Max, Extra Strong Menthol och morgonkaffe
 
Vem behöver du mest just nu?
Behöver alla i mitt liv, vem hade jag varit utan dem.
 
Vad tror folk om dig?
Att jag är liten, gullig, pryd och PK.
 
Stämmer det?
Till viss del. Försökte dölja så länge att jag var pryd, nu bara äger jag det. Tycker att vissa saker är skämmiga, men det kan ju också vara roligt ibland. Jag är absolut gullig och PK haha men jag kan ta hand om mig själv. Är inte liten och borttappad som man måste mansplaina allt för. Blir ibland inte tagen på allvar för att jag verkar vara så liten och gullig och hatar det. Men vill heller inte vara någon som jag inte är för att få folk att respektera mig.
 
 
Vad får du oftast komplimanger för?
Att jag är trevlig, inkluderande, strukturerad och söt. Haha, himla blandning.
 
Brukar du skratta för dig själv?
Ibland, kanske inte jätteofta.
 
Hur svarar du i telefon?
Antingen "Hej, det är Sofie" om det är ett nummer jag inte känner igen, annars alltid typ "Hej mamma", "Hej älskling". Att jag liksom säger namnet på den personen som ringer. Eller bara "Heeeeej" haha.
 
Vem ringde dig senast?
Dan. Jag var ute med min vän Athena och han undrade när jag skulle komma hem <3
 
 
Antal timmar sömn inatt?
För få! 7 cirka. Vill ha minst 8 varje natt. Det är bara för att jag tittar på nya säsongen av 13 reasons why. Kan inte sluta titta, den är så gripande.
 
Brukar du komma i tid?
Ja och nej. Jag kommer nästan alltid för sent när jag ska träffa mina kompisar, men kommer i tid till möten etc.
 
När mår du bra?
När jag har rutiner. När jag tränar regelbundet, träffar kompisar regelbundet, går och lägger mig i tid och har många roliga projekt på jobbet. Tyvärr är det ju inte jätteofta som allt är i linje så, men jag försöker att inte ställa för höga krav på mig själv. Ibland blir livet för inrutat och då är det ju inte heller kul.
 
Favoritdryck på morgonen?
Alltid, alltid kaffe. Dricker alltid ett glas vatten och en kopp kaffe på morgonen.
 
 
Är du blyg?
Nej, det skulle jag inte säga att jag är. Men jag är inte heller social för sakens skull. Jag är inte den som går på en fest med personer jag inte känner och tar över rummet. Jag känner inte att jag har det behovet. Men jag är gärna utåtriktad och har inte svårt för att småprata. Däremot tycker jag att det är jobbigt att stå upp och prata inför folk likt en föreläsning eller redovisning, men det har nog mer med prestation och scenskräck att göra.
 
Sysslar du med någon idrott?
Nej. Bara springer och gör yoga ibland.
 
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Nej. Jag tror att man känner en dragning till varandra vid första ögonkastet, men det är bara attraktion. Även om det är viktigt också, så är kärlek mycket djupare. Men jag tror inte att man kan bli kär på riktigt förrän man verkligen känner en person. Annars är man bara kär i illusionen av den personen, någon som man har målat upp för sig själv och som inte existerar i verkligheten.
 
Lista helt och hållet stulan från Regina.
 

RSS 2.0