Washington DC: Onsdag.

Så är det dags för oss att gå igenom den sista dagen i USA, det vill säga onsdagen i Washington DC. Oh, vad jag saknar det ändå. Det var på något sätt en väldigt melankolisk tid för mig och Dan och det var roligt att kunna sätta lite extra ljus på tillvaron. Vi är otroligt nöjda med vår resa och hoppas att vi åker tillbaka snart, snart igen.
 
Vi började onsdagen i Washington med att packa och checka ut. Dock gick inte vårt plan förrän lite senare på dagen och jag och Dan hade ganska mycket som vi ville göra innan vi åkte hem. Vi checkade därför in vårt bagage på hotellet och började traska ner mot centrum.
 
Jag tyckte verkligen väldigt mycket om Washington. Det var så rent, ljust och fräscht på något sätt.
 
Jag och Dan hade bestämt oss för att besöka Madame Tussauds. Jag har aldrig varit där tidigare, men har alltid velat gå dit så nu passade vi på. Dessutom hade de gjort alla USA:s presidenter i vaxdockor, och det fick man ju inte missa!
 
Vid ingången stod Marilyn och hälsade oss välkomna.
 
Hej på dig!
 
Dan var så nöjd här för att han var längre än den här mannen (kommer icke ihåg vem det skulle föreställa..).
 
Vi tog bilder med Abraham Lincoln.
 
Winston Churchill.
 
Franklin D. Roosevelt.
 
Vid varje vaxgubbe fanns en sådan här informatonsblad om personen. Det började alltid med ett av personens citat vilket var fint. 
 
Harry S. Truman.
 
Jag fastnade som vanligt vid Martin Luther King och ville stå där och läsa i en miljon år. Dan fick dra mig vidare.
 
Richard Nixon.
 
The Kennedys!
 
Hillary och Bill Clinton.
 
Och så hamnade vi tillslut i Vita Huset tillsammans med the Obamas.
 
The oval office.
 
Sedan gick vi in i en ny kategori och lämnade de historiska människorna. Man kunde läsa lite om självaste Madame Tussauds också.
 
Så kikade vi istället på filmstjärnor och artister. Såsom Samuel L Jackson.
 
Angelina Jolie och Brad Pitt.
 
 Det fanns ganska mycket att kika på.
 
Taylor Swift.
 
Jag hängde med Sandra Bullock.
 
Michael Jackson.
 
Aretha Franklin.
 
Självaste Oprah!
 
Och så avslutade vi med Captain America.
 
När vi var klara på Madame Tussauds åt vi lunch och sprang några ärenden. Vi skulle köpa lite presenter till våra nära kära innan vi åkte hem. Klockan 19 tog vi flyget hem igen och så var denna underbara semestern slut. Det är definitivt den bästa resan jag någonsin har gjort. 

Metallica i Göteborg.

Förra lördagen satt jag i en bil på väg upp till Göteborg med min familj. Vi skulle se när Metallica spelade på Ullevi! Jag trodde att bilfärden dit skulle vara mycket längre och tråkigare än vad den var. Istället gick det ganska fort och jag fick kvalitetstid med mina småbröder.
 
Väl framme i Göteborg tog det evigheter att hitta en parkeringsplats. Tillslut fick vi en vid Lisseberg och gick däreffter till en bar vid Svenska Mässan för att äta och dricka lite.
 
Vi träffade bland annat min morbror och hans fru Pia som också var i Göteborg för att se Metallica!
 
Jag och Dan delade på en superstor och supergod räkmacka. Den kostade dock 200 kronor och det var den ju inte riktigt värd om man säger så. Jag förstod inte att den var så dyr förrän jag redan hade beställt den och då var det liksom för sent.
 
När vi kände oss redo så började vi gå mot Ullevi. Det var vi och ungefär hela Göteborg där.
 
Dan, Sös och Simon var mitt gäng för kvällen!
 
Vi letade upp våra platser som var ganska så långt upp och ganska långt från scenen.
 
Vi missade förbandet som var Meshuggah, fast det gjorde inte så mycket tyckte jag då de inte alls föll mig i smaken.
 
Och så började konserten!
 
Så otroligt bra. Jag är inte sådär jätteglad i deras nyare låtar, men älskar såklart klassikerna som Unforgiven, Whiskey in the jar och Nothing else matters.
 
Det som var häftigt med att sitta så långt upp var att man kunde se hur publiken nedanför hoppade och rörde sig som ett hav. Man kände liksom stämningen ända upp på läktaren.
 
Det var ju ganska många på Ullevi om man säger så.
 
Sös var nöjd.
 
Jag och Dan också.
 
När konserten slutade runt tolvsnåret var det dags för oss att köra hem till Skåne igen. Halv fyra var jag i säng. Bra konsert och bra lördagkväll! 

Vecka 36.

God morgon! Jag har massvis att visa er efter helgens bravader. Men nu är det ny vecka och vi skall kika på veckans schema.
 
Måndag - Onsdag: Idag är det måndag och jag har rätt mycket att göra på jobbet. Ikväll skall jag springa och träna upp konditionen inför lördag när jag skall springa Midnattsloppet i Malmö. Det skall bli roligt! Vi har förresten beställt Linas Matkasse som kommer att levereras ikväll! Spännande. Resten av veckan skall jag bara ta det lugnt efter jobbet och träna.
 
Torsdag: På torsdag efter jobbet skall jag träffa Jenny, Lina och Cilla. Vi ska ut och äta och umgås lite. Torsdagslyx!
 
Fredag: På fredag skall jag och Dan ha fredagsmys hemma. Laga god mat och titta på film. Mysigt.
 
Lördag: På lördag är det som sagt Midnattsloppet i Malmö som gäller. Annars skall jag inte göra så mycket. Skönt med en relativt lugn helg!
 
Söndag: Och så veckans sista dag. På söndag bär det av mot Köpenhamn för min del. I födelsedagspresent av Cilla fick jag en dag i Köpenhamn med fika och så vidare, himla lyxigt! Det skall bli roligt.
 
Och så ser man vecka ut ungefär. Ganska lugn för en gångs skull, vilket är skönt.

Washington DC: Tisdag.

Jag har inte mycket dokumenterat från tisdagen i Washington DC. Först var jag och Dan på ett köpcentrum precis utanför staden och handlade, och då fick inte kameran följa med. Därefter åkte vi hem till hotellet, gjorde oss i ordning och gick ut för att äta en sista middag i staden. Vi skulle nämligen åka hem dagen efter. Jag och Dan var sugna på sushi och hittade en sushi-restaurang vid namn Nooshi ganska nära vårt hotell.
 
Vi beställde in både sushi och sashimi. Mycket gott!
 
Senare bestämde vi oss för att gå ner till centrum och kika på nära byggnaderna var upplysta. Det var verkligen jättefint.
 
 
Lincoln Memorial.
 
The Washington Monument och Reflection Pool.
 
Fontänen vid World War II Memorial.
 
Och så Vita Huset. Sedan gick vi hem och sov vår sista natt på vårt finfina hotellrum. Dagen efter packade vi ihop oss och åkte hem, men innan dess hann vi göra en massa saker som ni skall få se i nästa inlägg!

Och jag står på Värnhemstorget och väntar på en buss som aldrig kommer.

Jag står på Värnhemstorget med två urgröpta ögon och en tom bröstkorg och väntar på en buss som aldrig kommer. Gula bussar markerade med tresiffriga nummer kommer, stannar och kör förbi, men ingen av dem kan ta mig hem. Just nu känns det som att det inte finns en enda buss i hela världen som kan göra det. Jag vet inte hur länge jag har stått här. Tio minuter, en timme, ett år? Tiden verkar oväsentlig. Allt verkar vara oväsentligt när man känner sig vilsen.
 
Jag tittar mig omkring och funderar på hur många som egentligen är på väg hem. På väg hem från sitt jobb, en kompis eller från affären. Kanske är det någon av dem som känner som jag gör just nu, att ingenting betyder något när kroppens viktigaste organ vill sluta slå. Att det inte spelar någon roll var man har varit eller vart man är på väg när allt inuti är ihoptrasslat till ett garnnystan. Jag tittar ner på mina skor och skrapar dem längs med asfalten. Var är den där jäkla bussen?
 
Kanske skall jag bara stanna här. Stå kvar här på Värnhemstorget med en tom bröstkorg och vänta på att någon skall ge mig ett svar, göra ett beslut. Men jag är så trött. Trött på att kompromissa bort min ensamhet med långa utekvällar på stan. Trött på att inte visa vad jag känner, att jag är arg och uppgiven. Framförallt är jag trött på att vara vilsen och bortgången. Jag orkar inte längre vända upp och ned, in och ut på minsta detalj. Att fundera, diskutera och argumentera efter enkla svar som ändå inte går att hitta. Kanske är det inte meningen att det skall vara så svårt, kanske skall det bara vara enkelt. Kanske behöver inte insidan vara uppriven och ihopknycklad, utan så hel det bara går.
 
Plötsligt kör en buss med mitt tresiffriga nummer upp till busshållsplatsen, stannar och väntar in. Nummer 134, mot Löddeköpinge via Bjärred. Jag traskar långsamt framåt och rotar i plånboken efter mitt busskort. Bussens slitna glasdörrar öppnas och jag stiger på. Den trötta chauffören tittar på mig. "Vart skall du?" undrar han. "Hem" svarar jag, "Bara hem".

Washington DC: Måndag.

På måndagen i Washington DC bestämde jag och Dan oss för att göra allt det där som vi inte hade gjort än och besöka allt som vi inte ville missa. Vi gick därför upp supertidigt och begav oss ner till centrum.
 
Vi packade ryggsäcken med massvis av vatten. Det var ju så otroligt varmt.
 
Första stopp: Lincoln Monument.
 
Jag tycker det är fint att det finns så många monument och minnesplatser i Washington. 
 
Utsikten från Lincoln Memorial över Washington Monument.
 
Därefter gick vi över en bro och något som kändes som en miljon mil och kom tillslut fram till Arlington National Cemetery.
 
Först gick vi in till informationscentret för att läsa på lite och sedan började vi vandringen.
 
Även om det var hemskt och otroligt sorgligt att det var så många gravstenar, så var det samtidigt väldigt fint och vackert uppbyggt. Ett fint sätt att hedra den amerikanska militären på.
 
Vi lyckades hitta till Kennedy-graven som jag tydligen tog otroligt dåliga bilder på.
 
JFK.
 
Jackie Kennedy
 
När vi kände oss klara på Arlington Cemetery gick vi över den långa bron tillbaka igen.
 
 
Jag hanterar värme ganska dåligt måste jag medge. Jag tycker att det går bra när det är cirka 25-30 grader och det går att klä sig lite lättare för att sedan inte svettas ihjäl. Men 35 grader varmt och otroligt fuktigt samtidigt är inte alls min grej. Det gick knappt att gå utanför dörren utan att jag höll på att smälta bort. Jag var alltså så otroligt gnällig dessa dagar i Washington. Jag ville till exempel helst ta taxi överallt (pga deras AC) och gå hem till hotellet ganska tidigt. Men måndagen stod jag ut i hela FEM jäkla timmar. Det ni. Man kunde ungefär krama svetten ur min klänning när vi kom tillbaka till hotellet. En stor eloge till mig.
 
I vilket fall som helst, vi gick vidare till World War II Memorial.
 
Som var jättefint uppbyggt, precis som allt annat. Jag som älskar historia och 40-60-talet tyckte att detta var jätteintressant. Dan fick nästan dra bort mig och förklara att det faktiskt var dags att gå vidare.
 
Mot Thomas Jefferson Memorial.
 
Såhär såg byggnaden ut!
 
Vi gick vidare mot Franklin D. Roosevelts minnesplats.
 
Återigen väldigt vackert uppbyggt. Här kunde man läsa om Roosevelts uppväxt, om åren han var president och även om hans fru Eleanor Roosevelt som var USAs första FN-representant.
 
Inte långt därifrån låg Martin Luther King JR's minnesplats.
 
Där var väggarna dekorerade med några av Dr King's fina och kloka citat.
 
Och även detta fina monument.
 
Sedan gick jag och Dan hem, duuuuschade och gick sedan ut för att äta. Vi hittade till District Taco som vi hade läst om lite på nätet, men vi blev jättebesvikna. Det var inte alls gott. Mest torrt och smaklöst. Så middagen fick inte särskilt höga poäng av oss, tyvärr. Resten av dagen var vi dock jättenöjda med! Det var måndagen i Washington DC.

Washington DC: Söndag.

Söndagen i Washington DC var det sååå himla varmt, men jag och Dan hade bestämt oss för att gå på Washington National Zoo Park. Så det gjorde vi! Något av det bästa med Washington är att alla muséer och även zoo:et har gratis inträde.
 
Vi svettades som tusan och orkade inte kika på alla djuren. Men en del hann vi med såsom elefanter och bisonoxe!
 
Men favoriten var ändå pandorna! Alltså, hur gulligt att den äter med händerna?! <3
 
När vi hade gullat klart oss i pandahuset gick vi vidare ut i den otroligt fuktiga värmen. Vi försökte hålla oss inne i alla små hus med fåglar, smådjur och så vidare, där fanns det nämligen AC.
 
Hej söta små fåglar!
 
Ett rådjur gick löst i zooet och betade.
 
Flamingos.
 
En struts.
 
Den här lilla sandräven var ungefär det sötaste jag sett någonsin.
 
Surikater!
 
Till och med ekorrar fick vi se. Den här lilla var jättetörstig och letade vatten i värmen.
 
En styck lejon som var helt för långt borta för mitt objektiv.
 
Så hamnade vi i det lilla huset med alla fiskar och kikade på rockor och pirayor.
 
Typ helt sjukt gigantiska pirayor.
 
Och när jag och Dan nästan hade smält bort och var helt genomsvettiga tackade vi zoo:et för oss och tog en taxi hem till hotellet igen.
 
Några timmar senare var vi nyduschade och redo för att ta oss ann kvällen!
 
Vi gick från One Washington Circle (där vårt hotell låg) och cirka 20 minuter upp till en väg där det låg lite mer restauranger.
 
 
Dan hade nämligen letat upp en Etiopisk restaurang som skulle ha supergod mat! Keren Restaurant hette den och låg på Florida Avenue.
 
Danis!
 
Så beställde vi in en "Keren Special" med mediumkryddad kycklingröra och fick detta spännande! Det var alldeles lagom att dela på två personer och väldigt spännande att smaka. Jag kan tycka att brödet var lite mjukt och kanske lite surt (tänk er som en pannkaka gjord på surdeg). Annars var allt jättegott och väldigt prisvärt. Efter middagen var jag och Dan trötta så vi gick hem och lyckades fånga True Detective på TV. Bra söndag!

Inte riktigt samma.

På jobbet.
 
 
Jag: Får jag sätta igång en låt?
 
Pontus: Nej, Sofie. Vi vill inte höra "slå mig hårt i ansiktet" mer.
 
Jag: Nej, det är inte den jag menar. Det är en helt annan!
 
Pontus: Okej, vad heter den?
 
Jag: "Skjut mig huvet".
 
Jag: Ehm..
 
Jag: Men alltså, det är en helt annan artist!

Vecka 35.

God morgon på er! Hoppas ni har haft en bra helg. Det är måndag och vi skall kika på hur denna veckan kommer att se ut för mig.
 
Måndag - Torsdag: Vi kör en lite komprimerad version denna veckan. På vardagarna har jag inte så mycket planerat, vilket är så himla skönt efter förra veckans sjukt inplanerade kvällar. Efter jobbet skall jag bara träna, blogga, äta, titta på serier och ta det lugnt. Gå och lägga mig i tid och vara utvilad, alltså så SKÖNT.
 
Fredag: På fredag håller vi fredagsmys hemma hos mamma och pappa. Lillebror Carl skall snart åka tillbaka till Piteå igen ( :( :( :( ) och det tycker vi inte alls om. Vi skall ha en liten familjemiddag hos mamma och pappa för vara samlade en sista gång innan han åker.
 
Lördag: På lördag skall vi först på 1-års kalas för Elise hos Marica och Roger! Tänk att barnen växer så himla fort, hon föddes nyss ju liksom? Det skall bli mysigt med kalas och att få krama alla. Från Marica och Roger åker vi sedan direkt hem till Emelie och Philip för kräftskiva! Jag har redan ätit kräftor en del i augusti, men får liksom inte nog. Älskar det.
 
Söndag: Söndag är vilodag för mig. Träna, titta på film, planera vad vi skall äta i veckan och sådär. En lugn dag med andra ord!
 
Bortsett från detta tänkte jag blogga klart om min och Dans USA-resa. Det är cirka tre inlägg kvar och jag tänkte köra dem direkt efter varandra så att vi kan stänga det kapitlet och gå vidare nu. Jag vet att jag har varit ganska seg med att uppdatera om resan, men det är ju såååå många bilder som måste redigeras. Nåja. Jag skall sätta mig med de bilderna ikväll!

Fredagkväll.

Igår skulle jag och Dan egentligen hängt på Malmöfestivalen hela kvällen tillsammans med vänner. Men jag var så otroligt trött efter veckan och frågade om vi bara kunde vara hemma istället. Innan jag åkte hem möttes jag och Carro upp på festivalen för att äta lite. Vi kunde inte riktigt bestämma oss för vad vi ville ha och valde att ta smakportioner av lite olika saker. Smakportionerna kostade 30 kr styck, perfekt när man vill ha lite av olika saker! Vi började med fish and chips.
 
Och fortsatte med cajunkyckling, klyftpotatis och limesås hos Louisiana.
 
Och så en bit tunnbrödsrulle med räkor. Den här var inte alls god dock. Smakade kylskåp ungefär.

Sedan gick jag hem, bytte om till sovkläder och sov i hela TOLV timmar. Lagom händelserik fredagkväll för min del. Nu är jag utvilad och skall ta tag i helgen.

Malmöfestivalen: Onsdag.

I onsdags träffade jag upp Regina efter jobbet. Vi skulle hänga på Malmöfestivalen hela kvällen och började med att äta middag på Mosaik. Det var strålande sol och varmt, varmt, varmt!
 
Hej från mig!
 
Vi beställde calamares och bruschetta.
 
Måste fotografera maten såklart!
 
När vi ätit upp begav vi oss till Möllan och Nyhavn.
 
Där träffade vi Desirée och Micke.
 
Drack kaffedrink och cider.
 
Sedan gick vi vidare till Fagans.
 
Där hängde alla och tittade på matchen mellan MFF och Celtic.
 
Vi träffade Jacob och gick vidare mot stortorget.
 
Så pepp på att se Maskinen ju!
 
De var jättebra och vi stod och hoppade med i cirka en timme. Sedan åkte jag hem för att sova, det var ju en vardagkväll trots allt. Finfin onsdag på Malmöfestivalen!

Kräftskiva med Sydsvenskan.

Igårkväll skulle jag egentligen ha varit hemma och vilat, men istället hamnade jag på Sydsvenskans kräftskiva med jobbet! Den hölls på Malmö Kanotklubb och de hade hyrt sådana där uppblåsbara bollar som man kunde testa att springa på vattnet med. Kul!

Det var så himla fin och god mat och allt var jättefint pyntat i kräfttema. Det var första gången jag smakade havskräftor dessutom! Det var gott, men jag föredrar nog vanliga kräftor ändå.

Vi sjöng massvis med snapsvisor.

Och hade jättetrevligt.

Till efterrätt blev det äppelpaj! Klockan halv tolv var det dags för mig att åka hem och idag är jag helt slut. Så himla roligt och trevligt var det! Mycket bättre än att ligga på soffan och slappa om man säger så. Nu skall vi ta oss igenom veckans sista arbetsdag och sedan skall jag sova i en miljon år.

Malmöfestivalen: Tisdag.

Igår hörde Des av sig till mig och sa "Vi trampar båt, skall vi plocka upp dig?" JAVISST! utbrast jag och mötte upp Desirée, Jaana, Louise och Amanda vid kanalen.
 
Och detta var så otroligt mysigt och roligt. Det kändes verkligen som att man tog tillvara på sommaren.
 
När vi var på fastlandet igen bestämde vi oss för att det var dags att äta.
 
Och det tyckte ungefär resten av Malmö också kändes det som.
 
Försöker bestämma oss för vad vi skall äta, svårt med så många alternativ!
 
Fina Amanda.
 
Jag bestämde mig tillslut för fishtacos från Casual Streetfood. Supergott!
 
Sedan kramade jag tjejerna hej då och gick vidare mot Ung Scen vid Gustav Adolfs torg.
 
Där jobbade nämligen min lillebror som ljudtekniker.
 
Nämen hej Carl!
 
Efter att jag hälsat på lillebror traskade jag bort till Posthusscenen, träffade Sös och hennes vänner och tittade på Little Jinder som var jättebra live!
 
Sedan tyckte jag att det fick vara nog med Malmöfestivalen för dagen och tog bussen hem igen. Bra tisdag!

Sös 27-års dag.

I måndags fyllde Sös hela 27 år och det skulle givetvis firas! Hela familjen samlades hemma hos mamma och pappa för att äta Indiskt som Sös hade önskat.
 
Vi beställde lite olika grytor från India i Malmö och åt tlls vi dog ungefär. Väldigt god mat!
 
Jag gjorde hemgjord raita som består av matlagningsyoghurt, honung, mynta och salt och peppar.
 
3 styck syskon.
 
Det fina födelsedagsbarnet! Hela 27 år gammal, jisses!
 
Söta tvillingar.
 
Och så bästa Dan såklart.
 
Till efterrätt blev det biskvier och glass. Klockan 21 var det dags för mig och Dan att gå hem. Det är ju en fullsmockad vecka trots allt! Det var en supermysig måndag och en bra start på veckan. Grattis igen fina syster-yster!

Hektiskt liv.


Just nu är jag mer i Malmö än hemma. Det är ju så mycket som skall hinnas med i och med festivalen. Maträtter som måste provas och band som måste ses. Eftersom jag inte vill försumma er så sitter jag just nu och bloggar på bussen. Det är liksom den enda tiden jag hinner göra det. Jag längtar nästan till söndag när jag bara skall sova hela jäkla dagen och titta på serier. Inte ett enda finger skall jag lyfta (Otroligt bra att jag känner såhär idag och det är bara onsdag...). Men god morgon på er!

Lars inflyttningsfest och Jonathan Johansson på Malmö Festivalen.

I lördags hade Lars sin inflyttningsfest. Han har precis flyttat till Kirseberg i Malmö och vi skulle givetvis fira in hans fina lägenhet! Sös och Carro var också med och festade till det.
 
Vi var en del som hade samlats.
 
Och här har vi Lars som öppnar sina presenter. Av oss fick han en high tech mixer!
 
När klockan var ungefär 21.30 sa jag, Sös och Carro hej då och tog oss ner till centralen och Malmö Festivalen.
 
Vi skulle nämligen se Jonathan Johansson som spelade på posthusscenen!
 
Och OH så bra han var!
 
Två lyckliga tjejer.
 
Favoriterna var Stromboli brinner, Alla helveten och Lätt att släcka 98.
 
Så tackade Jonathan för sig och det gjorde vi också.
 
Vi tog en snabbsväng inom stortorget.
 
Handlade sommarens första (!!) langos.
 
Och gick förbi John de Sohns spelning. Sedan åkte jag tillbaka till Lars inflyttningsfest medan Sös och Carro åkte hem. Finfin lördag och en bra början på festivalveckan!

Vecka 34.

Så var det måndag och ny vecka! Denna vecka är ganska fullspäckad. Det är ju Malmö Festivalen och jag kommer att hänga där ganska mycket efter jobbet. Vi kikar på hur denna vecka kommer att se ut!
 
Måndag: Idag fyller Sös hela 27 år. Därför kommer vi att fira henne hemma hos mamma och pappa efter jobbet med middag.
 
Tisdag: På tisdag kommer jag att gå ner till festivalen efter jobbet. Jag skall träffa vänner, äta god mat och titta på Little Jinder som spelar klockan 20. Roligt!
 
Onsdag: På onsdag blir det lite samma sak efter jobbet: Vänner, mat och sedan skall jag titta på Maskinen som spelar på stora scenen klockan 21.45!
 
Torsdag: På torsdag spelar Thåström på Malmö Festivalen, fast jag tror faktiskt att jag skall hoppa över det. Är inte sådär jätteglad i Thåström och känner att det kan vara skönt att ha en kväll hemma denna veckan. Så det blir väl träning och slappekväll på torsdag! Gå och lägga sig i tid kan ju vara ganska skönt.
 
Fredag: Fredag är den sista festivaldagen. Jag och Dan skall träffa Lars och Lina och äta middag på festivalen. Sedan spelar Zara Larsson klockan 19, Seinabo Sey klockan 21.30 och Markus Krunegård klockan 00. Fullspäckad kväll med andra ord! Skall insupa så mycket festival jag bara kan!
 
Lördag: På lördag åker jag och Dan och hela min familj till Göteborg för att se Metallica på Ullevi! Det skall bli jättekul, en riktig familjeutflykt. Jag lyssnar kanske inte ihjäl mig på Metallica, men det skall ändå bli roligt att se dem.
 
Söndag: VILODAG! Alltså jag skall inte planera in en endaste grej på söndag. Skall ligga i min säng med ihåliga ögon och bara dö efter en så otroligt händelserik (men förhoppningsvis superrolig) vecka.
 
Så, nu kör vi! Glad måndag!

Helgen.

Jag tänkte att vi kunde kika på lite bilder som får symbolisera helgen. Eller i alla fall fredag och söndag, lördag får ett helt eget inlägg.
 
Fredag:
I fredags var vi på kräftskiva hemma hos mamma och pappa. Mamma hade dukat superfint och "kräftigt".
 
Ljuslykta och allt!
 
Alltså ÄLSKAR skaldjur! Vill äta kräftor minst 2 gånger till denna sensommaren i alla fall. Det var tredje gången som jag åt kräftor nu i fredags för denna sommaren.
 
Till kräftorna serverades bland annat västerbottenpaj och köttfärspaj.
 
Fina Alice var med på familjemiddagen.
 
Christoffer och Sös.
 
Och så Carl! Sedan blev det inget mer fotograferat denna lördag. Vi åt tills vi dog ungefär och jag var hemma klockan 23.30 igen ungefär. Bra fredag!
 
Söndag:
Jag har bara denna bild som får symbolisera min söndag. Vi har varit på 5-års kalas hos Ola och Angelica idag, finaste Loke har fyllt år. Vi åt jättegoda kakor och pajer och det var så otroligt varmt ute. När vi kom hem lagade vi storkok, så att vi kan ta med oss matlådor till jobbet i veckan.
 
Men det har varit en bra helg i alla fall! Vad vi gjorde på lördagen får ni se i ett annat inlägg.

Dagen vi firade Desirées 27-års dag!

Förra lördagen var vi hembjudna till Desirée på föddelsedagsfest! Hon fyllde nämligen 27 och det skulle givetvis firas!
 
Vi blev bjudna på vit sangria. Hade aldrig smakat det tidigare, men det var supergott!
 
Desirée pyntar alltid sitt födelsedagskalas med ballonger, vilket jag tycker är så himla fint! I år var alla vita med rosa snöre.
 
I köket förbereddes maten för fulla muggar.
 
Det fina födelsedagsbarnet!
 
Till middag blev det fisktacos! SÅ, så, så gott!
 
I vardagsrummet hängde vi hungriga gäster som sedan slängde i oss all mat.
 
Rola.
 
Amanda.
 
Så blev det dags för tequila! Jag hatar tequila, men det är klart man ställer upp liksom.
 
Inte så nöjd kanske.
 
Så umgicks vi i vardagsrummet lite tills det blev dags för quiz! Vi delades upp i lag.
 
Jag var med i lag 2 som vi döpte till Bad Boys 4 Lajf.
 
Det var kluriga frågor som Des hade komponerat ihop.
 
Efter quizet blev det en liten paus med tårta.
 
Och presentöppning!
 
Sedan sjöng vi såklart för födelsedagsbarnet.
 
Och Desirée skar upp tårtan.
 
Finaste Jaana.
 
Sedan rättade Des quizet och vårt lag kom på tredje plats medan Carros lag vann! De fick medalj och allt.
 
Sedan dansade vi tills klockan var tre på natten och det var dags för oss att ta taxi hem. En så bra lördagkväll och tack fina Desirée för att du alltid anordnar så bra och roliga fester!

Pinchos.

Så lämnar vi USA för två sekunder och kikar istället på var jag, Jaana och Desirée var förra torsdagen och åt: Pinchos!
 
Tyckte att de här servetterna var så bra och gulliga.
 
Jaana var söt och glad!
 
Pinchos är en jättemysig tapasrestaurang som ligger bland annat i Malmö. Deras koncept är jätteroligt! Man laddar ner deras app och beställer via den istället för att en servitör kommer med en meny och sådär. Man bokar sitt bord och har en sittning i cirka 2 timmar och 20 minuter, och så kan man ta den tid man behöver. Inte stressa liksom, utan beställa in en rätt i taget.
 
Så beställer man dryck och mat och får notiser på mobilen när det är klart att hämta. Jättesmidigt!
 
Jag, Des och Jaana började lite långsamt med två rätter vardera.
 
Tyckte att träbrädorna man fick rätterna på var superfina!
 
Jag beställde bläckfiskringar och svamprisotto. Det var SÅ gott!
 
Mitt fina häng!
 
Sedan blev det lite mer mat. Rätterna var ju ganska små, men de var så söta liksom. Som den här minimala hamburgaren!
 
För mig blev det baconinlindade dadlar och pommes på sötpotatis.
 
När vi var mätta och nöjda traskade vi hemåt igen. Men verkligen ett tips för er som är sugna på att äta ute ikväll. Finns även i Helsingborg har jag sett!

Washington DC: Lördag.

Och så blev det lördag i USA och jag och Dan vaknade upp i ett 30-gradigt Washinton. Vi gick upp tidigt för att hitta ett frukostställe.
 
Hamnade sandwich-ställe och beställde vars en kycklingsandwich. Lagom mäktig frukost om man säger så. Tack och lov för att vi fick kylskåp på hotellrummet så att vi kunde handla hem mjölk och flingor. Det sparade oss otroligt mycket tid och pengar, istället för att varje morgon försöka hitta ett ställe att äta frukost på och helst inte äta bacon och ägg varje gång.
 
När vi hade ätit upp började vi traska ner mot Vita Huset. Vi gick förbi Eisenhower Building bland annat.
 
Och så hittade vi till Vita Huset! Det regnade på lördagen vilket var himla tråkigt, men det var supervarmt ändå så det gjorde inte så mycket.
 
Många säger att Vita Huset är mycket mindre i verkligheten än vad det ser ut att vara på film, men jag vet inte. Jag tyckte det var ungefär så stort som jag hade föreställt mig.
 
Sedan traskade vi vidare.
 
Gick förbi Washington Monument.
 
Och vidare till Holocaust Museum. Det som är extra bra med Washington är att alla museum och de flesta turistattraktioner var gratis.
 
Tyckte den här väggen inne i muséet var så fin och stark.
 
Sedan gick vi vidare mot Smithsonian Center.
 
Hängde där inne i cirka 10 minuter, tittade runt lite och köpte en 33 cl flaska vatten för 30 svenska kronor. Jisses sa vi och vände på klacken och gick ut.
 
Tittade runt i parker.
 
Såg The Capitol som givetvis skulle renoveras när vi var där och hälsade på.
 
Och så vidare till National Air and Space Museum!
 
Vid den här tiden var det så sjukt varmt och jag ville bara gå in någonstans där det fanns luftkonditionering. Kunde göra vad som helst ungefär.
 
Här gick vi runt ganska länge. Det är ett stort tips om ni är i Washington! Dan fick nästan dra ut mig för jag ville läsa mer om Amelia Earhart, Apollo 13 och flygvärdinnor under andra världskriget. SÅ intressant!
 
Men det var dags för oss att gå vidare.
 
Ner mot centrum och de andra sevärdheterna igen.
 
Vietnam Memorial Wall.
 
"Det var ju här Forrest Gump höll tal efter han kommit hem från kriget" utbrast jag till Dan. Tycker det är så häftigt nu när man är hemma igen, tittar på film och ibland kan säga "Precis där har jag varit".
 
Och så blev det en supersnabb titt på Lincoln Monument. Jag var nämligen så pass genomsvettig vid det här laget att jag bara ville tillbaka till hotellet. Så mer av Lincoln Monument kommer i ett annat inlägg!
 
Sedan gick vi hem, gjorde oss ordning för kvällen och åt på tapas på Bodega. Mer om det kan ni läsa i DETTA inlägg. Och det var vår lördag i Washington DC!

New York: Fredag.

Fredagen i New York var något av en halvdag. Vi skulle ta tåget till Washington vid 19-tiden på kvällen och var tvungna att checka ut från hotellet vid 12-tiden. Så vi checkade in vårt bagage på hotellet och bestämde oss för att vandra runt i New York och bara finnas lite, ta igen det vi kände att vi missat. Vi började med en kort shoppingrunda och gick sedan vidare ner mot Central Park.
 
Det kändes så konstigt att ligga och sola i en park som är omringad av skyskrapor.
 
Så fint och mysigt. När vi kände oss klara i Central Park gick vi först och åt och därefter tillbaka till hotellet för att hämta vårt bagage.
 
Sedan gick vi till Penn Station och tåg tåget mot Washington DC!
 
Hej från tåget!
 
Och så vinkade vi hej då till New York. Kände vi att vi hade gjort allt som vi ville? Kanske inte. Egentligen hade jag nog velat vara i alla fall en hel vecka i New York, men vi får helt enkelt åka tillbaka. Det är en stor stad och mycket som behöver upplevas.
 
Tre timmar och tjugo minuter senare var vi på Grand Central i Washington DC.
 
Stationen var så pampig och fin! Vi tog därefter taxi till vårt hotell som låg vid One Washington Circle, cirka 20-30 minuter.
 
Vårt hotell var så stort och fint om man jämförde med New York. Fler bilder på hotellet kan ni se i DETTA inlägg.
 
Vi hade till och med två balkonger och det här fina var vår utsikt. Hädan efter kommer vi kika på vad vi gjorde i Washington! Jag har såklart ungefär en miljon bilder därifrån också.

Vecka 33.

God morgon! Så var det måndag och nya tag. Denna vecka påminner lite om förra veckan: lugnt måndag till torsdag, mycket att göra på helgen. Så det blir ett komprimerat schema även denna veckan.
 
Måndag - Torsdag: I veckan skall jag inte göra så mycket. Jag skall köpa födelsedagspresenter och inflyttningspresenter och kanske träffa vänner någon kväll efter jobbet. Men annars skall jag träna och springa och laga mat och titta på Sex and the City. Hoppas på att det härliga sommarvädret håller i sig denna vecka också!
 
Fredag: På fredag vankas det kräftkalas. Inget är helt bestämt än, men jag tror att jag och Dan kommer att knacka på hemma hos mamma och pappa på fredag (Vi bjuder in oss själva mamma. Lugnt väl?). Malmö festivalen börjar på fredag också, så annars kanske man hänger där en sväng istället. Vi får se!
 
Lördag: På lördag så skall jag och Dan först och främst på inflyttningsfest hos Lina och Lars i Malmö. Dans lillebror Lars har köpt en jättefin lägenhet där och det måste såklart firas! Senare på kvällen spelar Jonathan Johansson på Malmö festivalen vilket är mycket, mycket viktigt. Så där kommer ni att hitta mig!
 
Söndag: På söndag skall vi fira att Dans brorson Loke fyller hela 5 år! Så himla stor nu ju!
 
Och det är ungefär hur denna veckan kommer att se ut! Men nu håller vi måndag: 1-2-3-Kör!

Kräft- och spelkväll.

Förra lördagen hörde jag och Dan av oss till mina syskon och några vänner för att höra om de ville äta kräftor med oss vår sista semesterhelg.
 
Jag dukade upp i vardagsrummet med kräfttema.
 
Jag hade köpt en ny dryckesbehållare med tapp. Den fyllde jag med isvatten och lime. Tycker att det ser lite extra festligt ut. Den var väldigt poppis under kvällen i alla fall!
 
Så anlände lite folk såsom Carl, Alice, Markus och Micke.
 
När de resterande gäster hade kommit var det dags att äta!
 
SÅ gott! Det blev kräftor, räkor, paj, potatissallad, kyckling och diverse såser.
 
Carl var nöjd!
 
Sarah H och Niclas var med och firade att deras semester precis hade börjat!
 
Efter maten spelade vi lite spel. Jag och Dan hade köpt Word Whimsy i USA. Man tar ett kort med en beskrivning som ni ser ovan med till exempel texten "If i were to start an indie rock band, I'd call it....", så skall man fylla i namnet genom att lägga ihop några kort med en massa knäppa ord. Kanske lite svårt att förklara, men det är roligt!
 
Det tyckte vi i alla fall!
 
Sedan avslutade vi kvällen med att spela Cards against humanity som är ungefär som Word Whimsy fast mycket mer omoraliskt om man säger så. Och det var sista lördagen innan det var dags att börja jobba igen!

Cykelfest i Löddeköpinge.

Hej på er! Nu är det äntligen helg efter första jobbveckan efter semestern. Hoppas ni har en fin fredagkväll antingen hemma framför TV:n eller ute med vänner! Denna kväll har jag och Dan fredagsmys framför TV:n, men förra fredagen var vi på cykelfest här i Lödde och det tänkte jag att vi skulle kika på! För att förklara hur det går till: Vi lottade in oss i tre lag och lottade sedan vem som skulle göra förrätt, varmrätt och efterrätt. Därefter gör varje lag rätten hemma hos sig och man liksom cyklar mellan destinationerna. Jag och Ruben hamnade i efterrättslaget och vi samlades hemma hos Ruben för att förbereda.
 
Sedan cyklade vi hem till mig och Dan där Markus och Dan skulle bjuda på förrätt och fördrink! Det kändes något konstigt att vara gäst i sin egen lägenhet, men inte mig emot liksom!
 
De hade dukat upp i vardagsrummet.
 
Jag såg ut såhär som ni kanske minns.  
 
Förrättslaget! <3
 
Och så anlände Micke och Carro som var varmrättslaget! Alla samlade!
 
Finaste Löddegänget <3
 
Dags för förrätt och fördrink! Det serverades mojito och toast skagen. Väldigt gott!
 
Så åt vi och pratade. Micke och Carro begav sig iväg lite tidigare för att förbereda varmrätten.
 
Sedan blev det dags att packa våra cyklar för att bege oss.
 
Så cool på min röda cykel med korg och allt. Älskar den så mycket. 
 
Och så cyklade vi äääända bort till Micke (som bor cirka 500 meter bort från mig och Dan).
 
De stod och grillade grillspett!
 
Och vi trotsade det tråkiga höstvädret och satt ute! Är det sommar så är det.
 
Det coolaste laget <3
 
Varmrätt! Grillspett med potatissallad!
 
 
Och så skålade vi för att det var sommar, för att vi har fina vänner och för allt annat bra i världen.
 
Sedan begav jag och Ruben oss hem till Ruben. Vi skulle ju förbereda efterrätten!
 
Och kort efter oss kom vårt fina cykelgäng.
 
 Jag och Ruben serverade en glassbuffé med fyra olika sorters glass, kiwi, banan, jordgubbar, maränger, två olika sorters topping och så Rubens farmors hemgjorda bullar! GOTT!
 
Efterrättslaget var mycket nöjda!
 
Och det var resten av gänget också!
 
ALLTSÅ! Dör så gott.
 
Därefter skulle jag och Ruben servera chips och snacks. Ruben hade dock inte så många skålar, så vi folierade en sil som fick agera skål. Vi kände oss sjukt smarta i just det tillfället.
 
Vi hängde i soffan och sjöng med till musiken.
 
Och åt snacks.
 
Och filosoferade.
 
Och drack öl.
 
Sedan avslutade vi kvällen med en snabb visit hos mamma och pappa. Kort och gott en mycket bra cykelkväll! Fler cykelfester åt folket!

Essie: Lapiz of luxury

Jag har ett nytt nagellack från Essie!
 
Det heter Lapiz of luxury och är sådär ljust gråblått ungefär. Det är lagom färgglatt och mina händer ser mycket gladare ut nu, inte alls lika hösttråkiga som de var tidigare.
 
HÄR ser ni lite bättre hur det ser ut. Det är ju ganska svårt att fånga färgen med kameran.

New York: Torsdag.

Så blev det torsdag i New York vilket var min och Dans nästsista dag här och sedan skulle vi åka vidare till Washington DC. Vi gick upp tidigt på morgonen för att besöka de sista sevärdheterna på vår lista. Vi gick förbi Empire State Building på väg till hamnen.
 
Vi skulle nämligen ta färjan över till Brooklyn!
 
En exalterad Sofie i ett blåsigt New York.
 
Och så kom färjan! Det var roligt att se New York från den här vinkeln också.
 
Turist javisst!
 
Vi åkte under och förbi Manhattan Bridge.
 
Och så under Brooklyn Bridge.
 
Här gick vi av, vi ville såklart gå över bron tillbaka.
 
Hej Manhattan!
 
Först irrade vi runt i Brooklyn lite. Hur tusan kommer man på den jäkla bron? tänkte vi.
 
Men tillslut så! 
 
Vi spatserade in till Manhattan igen i solen och jag som hade glömt smörja in mig med solskydd brände mina axlar.
 
När vi väl kommit över bron stannade vi för lite mellanmål och gick sedan vidare till 9/11 Memorial.
 
De hade gjort en väldigt fin minnesplats för 9/11 med namn på de som dog under attacken.
 
Den nya byggnaden kallas One World Trade Center.
 
Här stannade vi ett tag, tittade och läste om både attacken och tanken bakom minnesplatsen.
 
Sedan var det dags för oss att bege oss vidare.
 
Vi hamnade på Wall Street.
 
Och gick vidare ner mot Staten Island-färjan. Vi ville se Frihetsgudinnan men var för snåla för att ta den guidade turen. Så dörför tog vi gratisfärjan över till Staten Island. Vi fick kanske inte se henne på nära håll, men det räckte för oss.
 
Hej Frihetsgudinnan!
 
Efter att vi snabbt hoppat av på Staten Island och sedan tog färjan tillbaka igen var det dags för lunch. Vi tänkte att det var dags för oss att testa pizza slices. Dan tog med ost och skinka och jag tog med ost och spenat. Gott!
 
Och därefter gick vi vidare. Vi gick gaaanska mycket den här dagen om man säger så.
 
Hamnade i Chinatown.
 
Kan tänka mig att där är så himla fint på kvällen med alla ljusslingor och beslysning.
 
Gick vidare till Little Italy.
 
Och Soho.
 
Och så tillslut Greenwich Village.
 
Vi skulle ju kika på Carrie's trappa från Sex and the City. Jag kände inte riktigt igen mig, vilket jag förväntade efter att ha sett om hela serien x-antal gånger. Men det var ju också några år sedan serien spelades in.
 
Carrie's gata. Greenwich Village var så otroligt fint förresten! Nästa gång vi åker tillbaka till New York vill jag hänga här desto mer.
 
Sedan kände vi att vi var ganska klara med upptäcksresandet för dagen och åkte hem. Vi gjorde oss i ordning för kvällen.
 
Och traskade iväg. Första gången vi såg Times Square tyckte vi att det var superhäftigt, ungefär tionde gången vi var tvungna att gå förbi där tyckte vi inte att det var lika roligt. Så. Mycket. Folk. Jämt, jämt, jämt.
 
Men så anlände vi till kvällens restaurang! The Meatball shop, otroligt bra restaurang!
 
Vi satte upp oss på en väntelista och hängde i baren så länge. Cirka 20 minuter senare fick vi ett bord.
 
Danis!
 
Så var det dags att beställa! Vi fick vars en laminerad meny och en spritpenna. Vi ringade in vilket kött vi ville att köttbullarna skulle vara gjorda av, vilken sås och vad för tillbehör vi ville ha till. Kombinerade vår egen middag, helt enkelt!
 
Jag valde till exempel nötkött med svampsås, potatismos och dagens grönsaker. Dock förstod jag inte att "side" betydde att man fick allt på olika tallrikar. Jag tänkte liksom att man skulle få det vid sidan om varandra på tallriken, men så var det såklart inte. Dan var smart och kryssade i "under" istället och fick allt på en och samma tallrik. Men gott var det i alla fall!
 
En otroligt mysig restaurang med bra pris och bra service! Tips, tips.
 
Och så gick vi hem till hotellet igen och somnade mätta och glada. Dagen efter hängde vi mycket i Central Park och tog därefter tåget till Washington DC. Och det var torsdagen i New York!

En dagens outfit och Brooklyn Bridge.

Nu är ju dessa "dagens klädsel"-bilder några veckor gamla, men såhär såg jag ut när jag och Dan spatserade på Brooklyn Bridge i New York. Klart man måste ta outfit-bilder på Brooklyn Bridge liksom.
 
Jag är fint turistklädd i gul klänning, rosa-grå löparskor och Ray-Bans. Så otroligt matchande och bra. Nåja, det var väldigt bekvämt i värmen i alla fall! Denna dag brände jag mina axlar dessutom.
 
Mer om Brooklyn Bridge och vår torsdag i New York kommer i ett annat inlägg!

Hej tisdag!


Hej på er! Jag ville bara visa att jag lever i värmen. Jag hänger ju på jobbet numera, så det kan vara att jag mest uppdaterar på kvällarna. Men skall försöka blogga massvis ikväll! Annars tycker jag att ni skall njuta av vädret så mycket som möjligt, det är ju äntligen varmt! Kram på er.

Vecka 32.

Så var 3 veckors underbar semester över och det var dags att börja jobba igen. Därför blir det att komma igång med vanliga rutiner igen, och däribland veckans schema såklart! Det är en ganska lugn vecka denna veckan, så därför har jag gjort en komprimerad version.
 
Måndag - Torsdag: Jobba! Det känns konstigt att helt plötsligt gå upp klockan 6 på morgonen efter att ha sovit till cirka 10 varje morgon. Men det skall också bli skönt att komma igång igen. Bortsett från att jobba skall jag springa, hänga på gymmet, laaaaga mat (skall bli skönt att äta lite hemlagad mat nu och inte så mycket snabbmat och umgås med Dan. Skall försöka hänga ute så mycket som möjligt och ta vara på sommaren också.
 
Fredag: På fredag efter jobbet skall jag och Dan ha dejtkväll. Vad det sedan innebär har vi väl inte riktigt bestämt. Vi får se! Fredagsmys på hög nivå i alla fall.
 
Lördag: På lördag skall vi fira fina Desirées födelsedag! Det blir en utekväll i Malmö med andra ord och jag har köpt en ny klänning såklart.
 
Söndag: Vilodag!
 
Och så kommer denna veckan se ut ungefär. Dessutom har jag ääääntligen köpt en extern hårddisk, så nu kan jag ta tag i USA-inläggen på riktigt! Härligt. Trevlig måndag!

Tisdagshäng.

I tisdags hade jag och Dan semester och vi bjöd hem några vänner på lite tisdagsmiddag. Klockan 17 ringde Sarah H, Emelie, Philip, Sös och Simon på dörren och jag och Dan hade dukat upp i vardagsrummet.
 
Istället för att laga middag bestämde vi oss för att beställa thaimat från restaurang Linnea & Basilika. Det blev en lååång lista.
 
Hungriga gäster!
 
Vi beställde lite av allt möjligt såsom kyckling i jordnötssås, vegetariska vårrullar, gul currygryta, friterade räkor och så vidare. Gott var det i alla fall!
 
Och så umgicks vi tills klockan var ungefär 21 och alla hårt arbetande människor åkte hem då de skulle jobba dagen efter. Inte jag och Dan dock, vi hade semester. Men en finfin tisdagkväll var det!

Med några timmars mellanrum.

Hur man ser ut i början av kvällen när man är nyfixad:

Hur man ser ut i slutet av kvällen när man skrattgråtit bort sitt smink och hårets volym har lagt sig:

Alltid samma sak.

RSS 2.0