Börjar bli redo att möta hösten.

 


När det är 35 grader varmt.


Du och jag, älskling.

Så har jag och Dan skaffat vars en Macbook Air.
 
De är lätta och fina och hur bra som helst. Jag har fortfarande inte helt vant mig vid den då det ändå är rätt stor skillnad från min Sony Vaio.
 
Så här sitter vi och redigerar bilder och bygger hemsidor. Dan som alltid har varit en PC-älskare är förvånansvärt väldigt nöjd.
 
Så den här skall jag använda när jag skriver ansträngande examens- och projektarbeten. Lite som ett plåster på såret för att det snart är höst och vi snart börjar skolan igen.
 
Dessutom kan man FaceTime-a från sin Mac till andras Mac eller iPhone! Bara en sådan sak! Jag kanske inte är så uppdaterad med det här med Mac och Apple, men det tyckte jag var en väldigt rolig och imponerande sak.

Hyrda cyklar, en lapp som Markus skrivit och lilla huset på prärien-hattar.


När man har "all inclusive".

Så har vi haft vår första dag i Turkiet. Vi äter hela tiden och dricker hela tiden. Men så blir det väl, när allting är förbetalt och man får ta hur mycket man vill utan att betala extra. Dessutom har vi 35 grader varmt och AC på rummet. Känner mig lagom bortskämd.

 


Släktkalas vid immelnsjön.

I lördags blev jag och Dan upphämtade av Lars och begav oss mot Kristianstad igen för att gå på släktkalas med Dans släkt.
 
Släktkalaset hölls precis vid immelnsjön. En jättemysig plats för ett släktkalas minsann. Vi hade till och med tur med vädret!
 
Angelica och Loke tittade på vattenspindlar som hoppade på vattenytan.
 
Alla hade tagit med sig egen mat att grilla. Jag och Dan gjorde det enkelt för oss och grillade korv. Men det är inte fyskam det heller. Efter middagen presenterade vi oss för varandra. Ni vet, ställer sig upp och säger vad man heter, var man bor och vad man gör. Det var nämligen så att Dans nästkusiner och pappas kusiner var med, och de vet man inte alltid så mycket om. För mig var det väldigt intressant i alla fall, då jag nästan inte kände någon
Så gick jag, Angelica, Tova och Loke på upptäcksfärd i skogen!
 
Vi hittade en groda som vi döpte till Erik/Erika. Vi kunde nämligen inte bestämma oss för om det skulle vara en flicka eller pojke. Den kunde ju faktiskt vara båda två, då grodor är tvåkönade. Men så sa vi hej då till grodan och någon timme senare åkte vi hem. Och så var vår trevliga lördag ute i solen!

God morgon från Turkiet!


Hej då Sverige.

Just exakt nu sitter jag, Dan, Markus och Mathilda på flyget till Turkiet. Vi skall till Alanya och skall bara sola och bada hela veckan. Jag har tidsinställt ett par inlägg som ni får i veckan. Förhoppningsvis så kan jag uppdatera något från Turkiet. Annars får ni ha en fin vecka, så hörs vi så småningom!
 
 

Mormor och Åhus.

I torsdags packade jag och Dan våra väskor och satte oss på tåget mot Kristianstad. Vi skulle nämligen hälsa på Mormor i Åhus!
 
Fina Danis!
 
I Åhus var det jättefint väder! Jag, Dan, Mormor och min morfars bror Eve satt ute och njöt av den fina utsikten. Mormors trädgård är så himla fin.
 
Efter en lång och trevlig dag med god mat och mycket prat, bestämde jag, Dan och mormor oss för att gå ut och äta. Men först ett glas vin i trädgården!
 
Vi gick till en restaurang nere i hamnen som heter Pråmen. Den är liksom utbyggd så att man sitter ute i vattnet. Riktigt häftigt faktiskt!
 
Fina mormor!
 
Så fick vi in maten! Den var god och väldigt prisvärd! Jag åt stekt sill med mos, mormor åt en räkmacka och Dan en köttbullemacka. Jag har suktat efter stekt sill med mos hela sommaren och då passar det ju alldeles utmärkt när man är på en mysig restaurang i Åhus. Därefter gick vi hem och tittade på en kriminalserie på TV4. Den var spännande trots att jag somnade i soffan. Men det får man göra efter en rolig och trevlig dag. Dagen efter tog vi tåget hem igen och det var slutet på vår Åhus-tripp!

En onsdag på Malmöfestivalen.

I onsdags klädde jag mig i festivalkläder och begav mig in till Malmöfestivalen för att spendera hela dagen med fina människor. Jag förberedde mig inför både varmt och kallt väder. Augusti kan ju vara lite oberäknelig minsann.
 
Så begav jag mig hem till fina Caroline för lite förfest! Vi åt nybakade kakor och drack vin klockan tre på eftermiddagen. Men har man semester så har man!
 
Så mötte vi upp de här tre personerna! Desirée, Markus och Micke!
 
Och så kom vi ner till festivalen! Malmöfestivalen är Sveriges bästa festival. På plats nummer två kommer Killebom i Sölvesborg. Enligt mig själv då såklart.
 
Fina Desirée!
 
Jag hade tagit med mig en körsbärsöl som jag drack. Sådär på ljusa dagen. Det är sommar det minsann.
 
Vi bestämde ganska snart att det var dags att äta! Jag var extremt sugen på fisktaco och hade hört många bra rescensioner om den. Den var mycket god kan jag meddela!
 
Carro var också nöjd!
 
När vi hade ätit klart begav vi oss vidare ner till centralen för att se bandet "The Joy Formidable" som var mycket bra!
 
Carro och Tess!
 
Jag hade en mycket fin hållning tydligen.
 
Så kom Jaana coh gjorde oss sällskap!
 
När bandet hade spelat klart gick vi vidare. Vi hittade ett jättelångt tidningstorn!
 
Vi tog en matpaus igen så att de som inte hade ätit kunde få njuta av den goda maten!
 
Underbara Malmö.
 
Jag, Carro och Jaana hade festivalmålat våra naglar!
 
Så gick vi ner till centralen igen för att lyssna på Lune och 21.40 tog jag bussen hem. Då hade jag hunnit äta världens godaste hamburgare dessutom. En mycket fin festivalonsdag hade jag minsann!

Fyra bilder från vår tripp till mormor.

Igår kom vi hem från mormor. Vi har ätit gott, umgåtts med morfars bror Eve, hälsat på morfar på kyrkogården, tittat igenom gamla fotoalbum och somnat i soffan till en kriminalserie. Ett längre och ett mer detaljerat inlägg får ni senare idag när jag hämtat hem min kamera. Den glömde jag nämligen hos Markus och Mathilda igår. Vi blev hembjudna på middag där igår. Så länge får ni nöja er med dessa fyra bilder. Men nu skall vi på släktkalas med Dans släkt! Trevlig lördag på er!


Mot oändligheten och vidare!

Då åker jag och Danis till mormor och kommer inte hem förrän imorgon! Vi skall äta gott, umgås med morfars bror och andas in den underbara naturen i Åhus. Hur perfekt som helst en semestervecka som denna!


Första trippen till Malmöfestivalen.

Då har vi ätit kycklingfilé från Louisiana, tittat på Petra Marklund, ätit glass och hängt på ett ölställe. Tycker minsann att min första dag på Malmöfestivalen får 5 utav 5 solar!


Jag och Dan håller semester.


Dagen Sös fyllde 25 år.

I lördags dukades det upp med långbord och färgglada servetter, för det var minsann Sös födelsedag! Inte vilken födelsedag som helst heller, utan 25-års dagen!
 
Jag och Dan anlände lite tidigare för att hjälpa till med alla förberedelser.
 
När gästerna sedan började anlända bjöds det på tilltugg och fördrink!
 
Joakim var en av gästerna som anlände! Jag fick passa på att smygfotografera honom medan han knöt sin sko.
 
Sös och kusin Therese! Tesse var inte blek, jag hade bara ställt in kameran på alldeles för mycket ljus.
 
Det var fint väder så vi kunde vistas utomhus!
 
Jennie!
 
I början var det endast släkt och en del av Sös vänner som var med. Det skulle bjudas på middag och sådär, så resten av vännerna fick anlända till efterrätten istället. Men så är det när man känner alldeles för mycket folk och vill att alla skall förgylla ens födelsedag.
 
Här har vi min faster och min moster på samma bild minsann!
 
Sanne och Marvin.
 
Danis var häftig i mina solglasögon!
 
Niclas, Sarah och Philip!
 
Sös var fin i nyfärgat hår och en ny klänning! Precis som det skall vara när man fyller år.
 
Bandet BOSS var också med på festen! Men vad gjorde dem där? Ja, det får ni se längre ner i inlägget!
 
Sös hade lagat en massa, massa god mat. Hon är duktig på att laga mat den där Sös.
 
Så var det dags att äta!
 
Jag hade älskade kusin som bordsdam! Det är ju inte helt fel. Dan håller på att svepa en snaps där bak. Tror jag?
 
Stefan började leka med min kamera och tog den här bilden! Jag älskar den här bilden. Jag och Therese ser lika vettskrämda ut båda två. <3
 
Så höll pappa tal om hur Sös är som person och med några berättelser från när man var liten. Sådant är alltid roligt att höra!
 
Därefter ställde vi oss upp och skålade för Sös.
 
Jag, Carl och Christoffer höll tal för Sös. Vi rimmade om hennes personligheter och skojade! Därefter sjöng vi alla fyra barn en låt vi skrivit till mamma. Det var nämligen så att Sös inte kunde vara med när mamma fyllde 50 år, och därför kunde vi inte framföra den låten då. Så detta blev en sen "vi älskar dig mamma och grattis till dina 50 år"-låt. Det jobbiga är att jag är så himla känslig och lätt börjar gråta mitt i allt. Jag är i alla fall fruktansvärt glad att mina kusiner Therese och Sanne fotograferade under tiden! Tack!
 
Marvin var nöjd!
 
Så blev det kväll och fler fina personer började droppa in.
 
Runt halv tio presenterade pappa ett liveband. Nämligen BOSS!
 
De spelade i ungefär en timme och vi alla stod och lyssnade. Sista låten var "Twist and shout" och då var det många som gick fram och twistade! Jag var barfota och slog i fötterna ungefär tio gånger i stenar, men det gjorde liksom ingenting. Inte när man kan twista utomhus en sen agustikväll i sin egen trädgård till ett liveband.
 
En del gäster gick hem vid tolv medan andra stannade till fyra på morgonen. Sös öppnade paket och vi filosoferade om olika världsproblem. Halv fem var jag i säng och sov till alldeles för länge dagen efter. Men det är väl så man skall fira en viktig födelsedag? Det tycker minsann jag i alla fall. Tack fina Sös för att du var en underbar värd och tack alla som var med och delade kvällen med oss!

Ikväll dansar jag runt i en ny blåsa.

Då håller vi 25-års fest för Sös! Grattis på födelsedagen fina syster!


God förmiddag.

God förmiddag på er! Idag är det minsann ingen vanlig dag, utan det är Sös 25-års dag! Hurra, hurra hurra.
 
Nu skall jag alldeles strax till gymmet och göra av med de sista grammen så att jag ikväll kan äta upp det kilot jag lyckades göra av med i veckan. Oh, storfester är underbara. Det finns så otroligt mycket mat som bara måste ätas och jag är ju inte den som tackar nej! Nu får ni förresten en "före-bild" också! Såhär ser jag ut innan jag duschar, sätter upp håret elegant och lägger på mig ett lager smink. Jag kommer vara mycket snyggare ikväll. Jag lovar.
 
För ikväll är det P to the Arty - Party! Och jag har en ny klänning såklart. Vad annars? Trevlig lördag på er!

Ska ni ha fest eller?

Idag så förbereder vi till Sös 25-års fest! Vi har handlat ungefär halva maxi och jag hittade en klänning som var alldeles för dyr.


Då håller vi semester!

Jag och mamma har likadana blusar och nu håller jag semester.


Snart semester.

 
Såhär kan man se ut när man har jobbat sin sista dag på Burger King för den här sommaren! Imorgon har jag min sista dag på Din Sko för sommaren också och sedan håller jag två veckors semester innan det är dags att börja skolan igen. Vart tog den här sommaren vägen?! Tyckte den kunde stanna kvar lite till.

På mitt sätt.

Så kommer hösten och sommarens bekymmerslösa andning börjar ta slut. Examen börjar krypa närmare och med den även nya och oförutsägbara kurser. Jag känner i hela min kropp hur jag stelnar till och vill springa iväg. Hoppa av skolan, börja jobba igen och glömma bort allt som är tufft. Allt det där oförutsägbara.
 
Men jag har aldrig varit den som gett upp. Jag har aldrig varit den som hoppat över saker för att det är jobbigt. Jag har ställt mig upp och gjort mitt muntliga föredrag trots att hela min kropp skakar av rädsla. Trots att jag inte vill göra något annat än att gå därifrån och säga nej, jag vill verkligen inte göra det här. Nej, jag står kvar och gör det som krävs av mig.
 
Jag vet hur jag vill att min framtid skall se ut. Jag och Dan skall så småningom flytta till Malmö och bo där i ett par år. Men bara i ett par år. För sedan skall vi förlova oss, och eftersom både jag och Dan har tagit examen och fått våra drömjobb så kommer vi ha råd med precis de ringar vi vill ha. Min brudklänning skall vara 50-tals inspirerad och inte gå ända ner till golvet. På bröllopet kommer vi att dansa till "Moon river" av Andy Williams och jag kommer vara så himla glad för nu vet jag att det är han och jag för resten av livet. Därefter kommer vi att köpa ett hus på en lugnare plats och vi kommer ha mellan 1 till 3 barn. Jag kommer att älska mitt jobb och Dan kommer att älska sitt. Vi kommer att vara kreativa och framgångsrika, och när det sedan är dags att pensionera sig kommer vi att vara nöjda. Vi kommer att känna att vi har gjort precis det vi har velat göra. Vi kommer att ha gjort det på vårt sätt. Jag kommer att ha gjort det på mitt sätt.
 
Men detta kan bara hända om jag står kvar. Om jag inte springer iväg utan säger okej, om ni vill ha en muntlig redovisning så skall ni få se en riktigt ordentligt bra redovisning. Så jag går kvar i skolan. Jag läser miljöekonomi och grafisk affärsverksamhet samtidigt och är redo att möta nya utmaningar fast att jag egentligen är livrädd. För i slutet vet jag att jag egentligen vill göra det. Jag vill göra det på mitt sätt.

Desirées 25-års fest.

I lördags efter jobbet bytte jag om och begav mig hem till Desirée för att fira att hon fyllt 25 år! Det får man helt enkelt inte missa. Des hade slagit på stort och fyllt en massa ballonger med helium. Allt blir så mycket festligare med ballonger.

 

Ingen kan ställa till med en fest såsom Desirée! Hon slår alltid på stort. Försnackset innan maten var dessutom hur gott som helst.

 

Jag var glad och trött samtidigt. Dessutom hade jag en nyklippt lugg. Jag avskyr när luggen är alldeles nyklippt. Den behöver liksom ett par dagar på sig att bli fin och ha lagom längd igen.

 

Här har vi det fina födelsedagsbarnet!

 

En massa fint och trevligt folk!

 

Desirée hade lagat jättegod mat som hon bjöd på. Det följde i samma tema som Louisiana brukar ha på Malmö Festivalen! Kycklingfilé, potatishalvor och lime- och vitlökssås. Så himla, himla gott!

 

Carro och Louise var nöjda!

 

Eftersom jag hade en jobbhelg och skulle börja tidigt dagen efter så fick jag åka hem redan vid halv elva. Extremt tidigt och jag missade till och med födelsedagstårtan! Men den tiden jag var där hade jag extremt roligt. Vi lekte lekar, sprang barfota i blött gräs, drack öl med sugrör och umgicks med fina fina människor. Så vi tackar Desirée för en jättefin lördagkväll och längtar till nästa fest hon anordnar. Den kan inte bli annat än bra! Jag fick till och med ballonger med mig hem!


En kräftskiva i Norrvidinge.

 
I fredags åkte jag och Dan till Norrvidinge och Ola och Angelica för att ha en liten kräftskiva i deras nya utbygnad av huset! Vi åt två kilo kräftor, ett kilo räckor och jag hade bakat en mjölkfri paj som inte smakade någonting. Men det var underbart väder och jag fick krama om mina två favoriter som fortfarande kallar mig "Faster Fie". Vi drack Asti, åt ost och kex och pratade tills solen försvann. Sedan tog jag och Dan taxi hem då jag skulle jobba tidigt dagen efter. Just nu vill jag verkligen inte att sommaren skall ta slut. Jag brukar vara redo för hösten att komma, men inte nu.. Inte i år. Kan vi inte bara ha ett helt år av sommar utan höst, skola och examen. Kan jag inte få vara ung och bekymmerslös lite till? Det vill jag minsann.

Gäddhänget.

Jag, Neja, Sara och Rebbe brukar kalla oss för Järngänget. I detta scenario sitter Sofie och smsar.

Dan : Vem smsar du med?
Sofie : Järngänget. På viber.
Dan : Gäddhänget?
Sofie : Gäddhänget?! Nej.. JÄRNGÄNGET!
Dan : Jag var ganska säker på att du sa gäddhänget.
Sofie : Det gjorde jag inte.
Dan : Okej..
En tyst paus.
Dan : Jag tycker ni borde kalla er för "Gäddhänget" istället.
Sofie : .....

Jag lever.

Jag vill bara meddela att jag fortfarande lever. Jag har haft min första öppningshelg på Din Sko och är nu helt slut i huvudet. Jag har extremt ont i huvudet och känner att jag nog skall gå och lägga mig snart. Men imorgon laddar jag upp med en massa blogginlägg! Eller aja, i alla fall två. God natt på er!


Tacos, sällskapsspel och fina vänner.

Igår var Markus och Mathilda ensamma hemma i Markus föräldrars hus. Då passade de på att bjuda över mig, Dan, Ivan och Sara på lite tacos och sällskapsspel! Och det tackar man ju såklart inte nej till.
 
Ivan och Markus!
 
Fina Mathilda har bott i Skåne hela sommaren och det är jag väldigt glad för!
 
Älsklings-Danis, som jag kallar honom!
 
Efter maten bestämde vi oss för att spela Galen Panna!
 
Dan hade lätt passat in i 80-talet och deras neongröna pannband!
 
Galen Panna är faktiskt himla roligt! Speciellt om man är några stycken.
 
Så kom Micke hem efter att ha repat och umgicks med oss lite. När klockan var elva var alla trötta och det var dags att gå hem. Det var ju faktiskt en vardag och folk skulle upp tidigt dagen efter. Men det var ett ypperligt sätt att spendera en torsdagkväll i Augusti på tycker jag.

Kronärtskocka.

 
I onsdags bestämde jag mig för att jag skulle koka kronärtskockor till mig och Dan. Mest för att alla säger att det är så himla gott och för att det är säsong för dem nu. Men jag måste ändå säga att jag är väldigt besviken. Jag tyckte inte att det smakade särskilt gott, om ens någonting. Till kronärtskockorna hade jag gjort hemgjort kryddsmör som vi kunde doppa bladen i. Men, nej. Definitivt inte min favorit förrätt eller snack. Men det är i alla fall kul att testa något nytt och nu kan jag ju kryssa av "testa kronärtskockor" på min lista!

Vårdcentralen.

Min morgon började med ett besök på vårdcentralen. Min mage har strulat igen och min läkare skrev ut recept på ett nytt bulkmedel. Dessutom fick jag ta blodprov även denna gång. Vi kollade blodvärden och även om Jag är allergisk mot mjölkprotein. Det skall bli skönt att få lite svar på frågor. Men hur många gånger har jag tagit blodprov nu? Sju kanske?

 


En liten kräftskiva hos mamma och pappa.

I lördags så bestämde vi oss för att det var dags att äta kräftor! Det hade trots allt blivit augusti. Så vi tog fram det franska vinet, en påse räkor och gick hem till mamma och pappa.
 
Mamma och pappa hade dukat upp fint med kräftservetter och hade pyntat för en ordentlig kräftskiva!
 
Så var det dags att äta!
 
Åh, älskade kräftor. Fy vad jag älskar dessa skaldjur! Jag tröttnar aldrig.
 
Per!
 
Otroligt vackra jag.
 
Carl och Dan!
 
Till efterrätt blev det glass! Jag höll mig till mjölkfri glass såklart.
 
Så plötsligt, några timmar senare, blev det mörkt!
 
Jag hittade en stor spindel som jag var tvungen att fotografera av någon okänd anledning.
 
Fint sällskap!
 
Så bestämde Carl, Per och pappa sig för att bada och då kände vi att nu är det nog dags att gå hem! Men en fin kräftskiva var det minsann.

Mysdag hos Neja.


En svart långkjol.

Såhär ser jag ut idag när jag först öppnar på Din Sko och sedan åker till Neja för lite kvalitetstid. Ikväll skall ni få se bilder från i lördags när vi åt kräftor hos mamma och pappa! Trevlig tisdag!

 


God morgon.

 
Såhär kan man se ut när man skall jobba på Burger King en hel dag! Ofönat hår, för lång lugg och inget smink. Så kan man givetvis se ut på vilket jobb som helst, men ibland känns det ganska så menlöst att göra sig fin om man ändå skall bära en för stor T-shirt och ett par inte så smickrande byxor hela dagen. Denna veckan är mycket lugnare än förra veckan. Jag är ledig fler dagar och jobbar inte lika långa pass. Men snart har jag minsann två veckors semester och den 25:e Augusti åker jag, Dan, Markus och Mathilda till Turkiet. Längtar som tusan! Trevlig måndag på er!

Kräftskiva hos mamma och pappa.

Mer om det imorgon!

 


Jag och Dan hälsar från vår superduperlediga dag i solen.


God morgon.

Jag äter frukost, läser bloggar och tittar ut över vår enorma diskhög. Jag är helt slut i hela kroppen och hade egentligen behövt vara ledig idag. Men imorgon skall vi minsann inte göra ett dugg! Endast äta kräftor hos mamma och pappa på kvällen. Imorgon får det gärna vara lika fint väder som idag. Men idag får det gärna regna. Jag sitter ju inne på Burger King hela dagen och då vill man ju inte ha sol! Men trevlig fredag på er!

 


Tre tavlor och en honeycomb.

I tisdags var jag och Rebbe på IKEA och vi köpte en massa fina saker! Jag tänkte att ni skall få se några av de saker som åkt upp i hemmet på sistonne.
 
Först ut har vi vår honeycomb som jag köpte på IKEAs nya pappersavdelning!
 
Den piffar verkligen upp vardagsrumsfönstret och är hur fin som helst. Isa är dock väldigt irriterad. Hon tycker att den hänger för långt upp, så att hon inte kan få tag på den. Jag tycker att det är rättså bra dock.
 
På IKEA köpte jag även tre ramar till mina tre tavlor jag samlat på mig under en längre tid nu. Jag tyckte att det var dags för dem att åka upp på väggen i sovrummet!
 
Den här fick jag av min vän Sara i födelsedagspresent. "Jag tänkte på dig när jag såg den" förklarade hon och det är ju bra. För det är en typisk Sofie-tavla.
 
Denna är beställd från Ungcancer.se. Jag beställde den tillsammans med ett "Fuck Cancer"-armband och kostade 120 kronor. Pengarna går oavkortat till cancerfonden. Dessutom är den väldigt fin.
 
Dessa bokstäver hittade jag i en liten affär i Sölvesborg. Det är bokstäver man förr hade i skolan för att lära sig att uttala alfabetet. Som här är tanken att man skall lära sig att uttala "Sch" och det passar ju perfekt i vårt sovrum för där skall man vara tyst när vi sover!
 
Jag blev i vilket fall som helst väldigt nöjd. Lite 50-tal som bryts av med ett modernare inslag. Det är väl så man kan förklara min still lite. Ungefär.

RSS 2.0