Frans: 10 månader

 
Igår blev Frans 10 månader och det firar vi i vanlig ordning med en lista.
 
Hur stor är Frans?
Ingen aning faktiskt! Det har inte varit något BVC-besök på sistone. Senast vi var där var han 71,4 cm lång och vägde cirka 9 kg. Men det var ett tag sedan nu.
 
Hur har Frans utvecklats den senaste månaden?
Han har börjat gå längs med möbler och står väldigt mycket. När man håller i honom tar han också några steg framåt. Men annars tycker jag att han har så mycket vilja nu. Blir sur när han inte får som han vill och är envis som sjutton. Han är också ganska mammig nu så de kvällar när Dan nattar är lite extra jobbiga 😅 Han är också väldigt glad och skrattar mycket mer till saker nu än vad han gjort tidigare.
 
 
Hur mår ni?
Vi mår bra! För första gången på riktigt länge kan jag säga det och mena det. Frans har precis haft sin första ordentliga förkylning, men det verkar redan vara mycket bättre.
 
Hur är ser era rutiner ut?
Frans brukar vakna någonstans mellan kl 06 och 08, oftast vid 7 men ibland lite tidigare och ibland lite senare. Sedan går vi upp, Frans äter gröt till frukost och jag gör kaffe. Sen hänger vi hemma eller gör oss i ordning för dagen. Klockan 09.30 brukar Frans sova sin första nap och då tittar jag på Bachelor (haha). Sen äter han lunch klockan 12 och oftast brukar vi gå ut en sväng därefter. Runt kl 14 sover han igen och vid 17 slutar Dan jobba. Då äter Frans middag medan en av oss lagar mat till oss. Sedan är det läggdags runt 19.30. Typ så. (Obs att han äter ersättning och mellanmål och sådär också under dagen såklart)
 
 
Vad kommer du sakna när du börjar jobba?
Mycket såklart, men kanske främst barnvagnspromenaderna på förmiddagarna. Älskar dem! Men tänker att jag kan hänga med på en och annan promenad när jag har lunch och jobbar hemifrån.
 
Något du vill tillägga?
Tack för dessa 10 månader hemma mitt hjärtas gull. Nu tar pappa över <3
 

Lite från sistone

Innan vi går in på vår Parisresa ska vi riva av lite bilder på vad vi gjorde innan vi åkte.
 
Frans vill verkligen inget annat än att stå och gå längs med möbler just nu. Han vill inte leka med leksaker, han vill knappt krypa. Bara stå.
 
För någon vecka sedan körde jag och Frans hem till Athena i Staffanstorp, själva! Jag tycker det är lite läskigt att köra själv med Frans eftersom han inte alltid är jättepepp på att åka bil. Men det gick bra.
 
Försökte ta selfie hemma hos Athena, det gick sådär.
 
Vi fikade. Chokladcroissanter och kakor från Marabou.
 
Såg ut såhär en annan dag när jag och Frans skulle gå på föräldragrupp på BVC. Frans hade aldrig sett så mycket bebisar tidigare och var mycket pepp.
 
Är det bara jag som tycker att det blev höst från ingenstans? Mysigt är det ändå. Jag är redo!
 
Det är inte ens lönt att putsa spegeln längre 🤷🏻‍♀️
 
En fredag var Dan iväg med jobbet och jag och Frans körde hem till mina föräldrar.
 
Pappa drog fram gitarren och spelade och Frans var underhållen.
 
Sen körde vi hem på kvällen och Frans somnade i bilen.
 
Ny dag! Det här var en lördag och vi gick på stan. Är mycket nöjd med min nya jacka från Lager157. Riktig morsa-jacka.
 
<3
 
Och annars har vi varit ute på lekplatsen utanför vår lägenhet och gungat. Det var det!

Vecka 39

 
Oj vad tyst det blev här inne. Jag åkte till Paris och sen hann jag inte blogga mer, haha.
 
Men nu är jag tillbaka! Vilken fin resa det har varit. Jag kommer visa allt såklart. Det blev ett fint avslut på både sommaren och min föräldraledighet.
 
Den här veckan är min sista vecka som föräldraledig. SISTA VECKAN?! Jag har alltså varit ledig 11 månader nu och tiden har gått så fort. Men vet ni, det gör ingenting. Ser fram emot en mysig höst med nya rutiner. Tror det kan bli bra för mig att komma hemifrån och fokusera på annat.
 
Den här sista veckan är ganska fullbokad i vanlig Sofie-anda. Jag har lunchdejter med kompisar inbokade, jag ska till min kusin Therese i Bromölla på torsdag och på söndag är det både 1-års kalas och familjemiddag.
 
Men först håller vi måndag! Nu: kaffe.
 

Lördag i Stockholm: Bröllopsfesten

Det blev lördag i Stockholm och jag drog upp mina syskon svintidigt för att gå på Adoores sample sale, haha. 
 
Hittade två klänningar till 70% rea så det var en win.
 
Efter shoppingen gick vi till den italienska restaurangen Basta som ligger ovanpå Åhlénshuset för att äta lunch. Alice och Carl var urgulliga i vanlig ordning.
 
Hade den här utsikten!
 
Åt pasta med kyckling, grädde och pinjenötter, mmmm.
 
Vi alla var nöjda med lunchen, så kan absolut rekommendera det.
 
Sen åkte vi hem, gjorde oss i ordning och klockan 17 var det dags för bröllopsfest. Min kusin Frida har gift sig med sin Tomasz och det skulle firas. Hon var strålande vacker <3
 
Mamma och pappa var där!
 
Alice och Carl.
 
Min faster Eva, jag och min syster Sarah.
 
Carl, Sös, Alice och jag. Hade så kul med dessa hela kvällen <3
 
Lokalen var så fint pyntad med rosa blommor och namnlappar.
 
Första talare var Tomasz som höll ett fint och roligt tal till Frida.
 
Så åt vi en jättegod buffé till middag, men den glömde jag fotografera. Här är i alla fall tårtan.
 
Jag hade bland annat Alice som bordsdam, mycket trevligt.
 
Helt plötsligt, från ingenstans, kom det upp en orkester som började spela. Så häftigt!
 
Tomasz och Frida dansade bröllopsdansen och sedan så anslöt vi andra.
 
När orkestern hade spelat klart kom det två DJs och vi dansade tills fötterna inte orkade mer. Klockan 02 var jag i säng och fick sova helt ostört fram till klockan 10. Vilken lyx!
 
Tack Frida och Tomasz för en fantastisk kväll. På söndagen körde vi hem till Skåne igen och Stockholmshelgen var slut. Men vilken panghelg det var! Kommer leva länge på den.

Vecka 38

 
Hej och välkommen till ny vecka här på bloggen.
 
Idag har jag och Frans varit ute nästan hela dagen. Vi har gått och gått, gungat och handlat. Det har varit så fint väder i Malmö idag. Älskar september och älskar sensommaren och början på hösten.
 
På onsdag åker vi till Paris med hela min familj. Min mamma fyllde 60 år i april och detta är hennes drömresa. Det är inte så ofta som vi ses allihop och jag tycker det ska bli så kul. Vi är många nu, hela 11 pers med Frans. Saker vi tänkt göra under resan:
  • Självklart traska runt och kika på diverse sevärdheter såsom Eiffeltornet, Triumfbågen och annat skoj.

  • Åka båt på Seine!

  • Fika, äta god mat, dricka vin, titta på folk. Sånt man gör i Paris.
Just nu säger min väderapp att det ska bli cirka 20-21 grader i veckan. Är mycket pepp på att avsluta september och min föräldraledighet på det här sättet!

Annars är jag rätt orolig för hur flygningen ska gå, eftersom det är första gången vi flyger med Frans. Men det är i alla fall skönt att det är en kort resa.
 
Hoppas ni får en fin start på veckan!

Fredag i Stockholm

Det blev fredag och Frans vaknade klockan 06. God morgon! Det gjorde inget. Vi gick upp och åt frukost och så packade jag färdigt framför Nyhetsmorgon. Jag skulle nämligen till Stockholm med min mamma, pappa och syster. Dan och Frans skulle stanna hemma. Jag var nervös och pirrig för en helg utan barn. Hade också en del ångest om jag säger så.
 
Klockan 08.30 kom min syster och hämtade mig. Min pappa när han såg min väska: "Du vet att vi bara ska vara borta en helg va?" 😅
 
Klockan 17 var vi framme i Bagarmossen. Vi lämnade vårt bagage hos min lillebror och tog tunnelbanan in till stan.
 
Vi började med att gå till Adoores sample sale. Haha, alltså. Tror ni vi kom in eller? Svar nej. Vad gjorde Sofie då? Tvingade sina syskon att åka in tidigt på lördagen istället, hehe.
 
Vidare till middag! Vi åt asiatiskt på Wagamama. Mycket gott.
 
Och sen gick vi till en takbar.
 
Hej Stockholm vad fin du är!
 
Jag och Alice. Så pepp på att spendera helgen med henne.
 
Och mina syskon! Sarah och Carl.
 
Vid 23-tiden var det dags att åka hem och sova. Vi hyrde ett övernattningsrum hos Carl och Alice under helgen, så smidigt. En fin första dag i Stockholm!

Förra veckan: Måndagsdejt, promenader och Hello Fresh

Bitar från förra veckan!
 
Vaknade absolut inte morgonpigg klockan 07 förra måndagen.
 
Men Frans ville upp och fånga dagen! Han ska stå hela tiden nu.
 
Vi gjorde oss i ordning.
 
För att dra ner på stan!
 
Vi hade nämligen en måndagsdejt inbokad med Regina och Henri. Vi åt pokébowl och skvallrade.
 
Sen gick vi i butiker.
 
Och rastade av oss på H&M haha. En fin måndag!
 
Annars hängde vi mest hemma förra veckan. Hälsade på spegelbilden.
 
Och Nima levde sitt bästa liv.
 
Jag gick en och annan promenad.
 
Kommer sakna detta när jag jobbar!
 
Och vi lekte hemma. Tycker det är så svårt att hålla det städat nu när han kryper överallt. Har typ gett upp, haha.
 
Jag har börjat titta på senaste säsongen av Bachelor. Är mycket spänd på den här säsongen! Tycker den har potential.
 
Och så har vi skaffat Hello Fresh. En dag åt vi ris med kycklingfilé och ugnsrostade grönsaker. Frans åt en leverpastejmacka.
 
Nima är inte jättepepp på att Frans har börjat ställa sig upp och klättra på saker. Det betyder att hon har färre ställen att vara i fred på, hehe.
 
I onsdags åkte jag och Frans till Emporia för att göra lite ärenden.
 
Ny dag, ny selfie i hissen.
 
När vi var klara tog vi bussen in till stan och gick en promenad i Slottsparken. Det är så fint ute nu, älskar den här årstiden!
 
Och så avslutade vi veckan med att äta chili con carne med ris. Hittills gillar vi verkligen Hello Fresh! Kul med färdiga matkassar när man själv inte har någon inspiration. På fredagen åkte jag till Stockholm, men det kikar vi på i nästa inlägg.

Vecka 37

 
Vilken måndag. Har haft en fantastisk helg i Stockholm och var nytankad på energi. Men så kom jag hem lite för sent igår. Frans hade somnat redan och Dan satt bänkad framför valvakan. Jag gick och lade mig men kunde inte somna, ville veta hur det gick.
 
Så jag somnade alldeles för sent och Frans har sovit så dåligt inatt. Tror det blev totalt 4 timmars sömn för mig och idag har jag varit helt slut. Men inatt när jag skulle byta blöja på Frans tittade han sömndrucket på mig och sa "mamma" på ett konstaterande sätt, som att han liksom registrerade att jag var hemma igen <3
 
Vad fin helgen var. Jag umgicks konstant med min familj och firade att min fina kusin Frida gift sig. Och vilken pangfest sen! Allt från helgen får ni läsa i ett annat inlägg. Men tack Stockholm och tack min familj för att ni är ni.
 
Den här veckan har jag några småsaker inplanerat och annars ska jag mest ta det lugnt. Imorgon ska jag till Athena och på onsdag ska jag på en familjegrupp på BVC. Till helgen är vi bara hemma och nästa vecka åker vi till Paris. Sen börjar oktober närma sig och då ska jag börja jobba.
 
Men där är vi inte än. Än finns det mycket av september kvar.

Frans: 9 månader

 
Den 28 augusti blev Frans 9 månader. En hel graviditet gammal! Han har nu alltså varit lika länge på utsidan av magen som inne i den.
 
Hur stor är Frans?
Vi skulle egentligen till BVC den här veckan men det blev inställt. Men jag har försökt mäta och väga Frans hemma och han är cirka 71 cm lång och väger 9 kg.
 
 
Hur har Frans utvecklats den senaste månaden?
Han har börjat klättra upp på saker och liksom häver sig upp för att stå. Han älskar att stå och vill göra det hela tiden. Han säger hej och mamma och ibland säger han nej och pappa. Men allra mest säger han mamamamama förtvivlat när han sitter i babysittern och vill därifrån. Och så har han fått fler tänder! Två stycken i överkäken.
 
Hur mår ni?
Vi mår bra! Frans är en glad liten kille som busar varje dag och jag mår mycket bättre nu. Det var tufft maj till juli, men det är bättre nu även om jag fortfarande har mina mörka dagar. Jag blir som mest ångestladdad när jag sover dåligt, och man sover ju inte alltid skitbra när man har småbarn.
 
Det är min sista föräldralediga månad nu och det är blandade känslor. Mest bara VAD HÄNDE MED TIDEN?! Hur kan det ha gått så fort? Det ska bli kul att börja jobba igen, men också jobbigt såklart. Men Dan kommer vara hemma med Frans nu och de kommer ha så kul.
 
 
Något du vill tillägga?
Tycker att Frans börjar bli mer lik mig, visst? Han har mina färger och har varit väldigt lik Dan hittills, men nu tycker jag att han börjar bli så lik min sida och påminner om mina bröder.


Tisdag till fredag: En söndrig väska, köttbullar och nya naglar

Förra veckan gjorde jag massor förutom på måndagen, så det kikar vi på!
 
Tisdag
På tisdagen hade jag och Sara W bokat in en dejt. Jag skulle ta tåget till Kågeröd, men efter en kaosig natt sköt jag på det en timme. Men så blev det knapert med tid ändå och jag missade stadsbussen ner till Malmö C. "Jag hinner om jag går snabbt" tänkte jag och började traska. Halvvägs ner går min väska helt plötsligt sönder. Den bara släpper i remmen och hela väsken trillar ner i marken. Jag samlar ihop allt och springer till stationen och missar såklart tåget.

Ringde Sara, bad om ursäkt och sa att jag kommer ytterligare en timme senare än vad som var tänkt, heh. Gick ner på stan, reklamerade min väska och fick en ny och hann sedan med nästa tåg med TRE MINUTERS marginal, herregud. Stressigaste morgonen på länge. Vad håller jag på med egentligen tänkte jag många gånger.
 
Men till Kågeröd kom jag och det var strålande väder! Vi gick en promenad och pratade om livet.
 
Sen åt vi lunch hemma hos Sara. Här är våra kids! Frans, Ester och Alma. "Frans leker så bra med andra barn" sa jag till Sara och såklart blev Frans plötsligt livrädd för Ester och Alma (trots att han träffat dem ett par gånger tidigare) och klättrade upp på mig om och om igen. Både jag och Frans hade en dålig dag visade det sig.
 
Onsdag
Ny dag och ny spegelselfie!
 
Min föredetta kollega Lisbeth bjöd mig på lunch i Slottsträdgården. Tycker det är så mysigt där!
 
Vi åt köttbullar och pratade serier. Mycket trevligt!
 
När Dan sedan hade slutat jobba gick vi och förtidsröstade. Vi håller Maggan om ryggen om vi säger så.
 
Torsdag
Det blev torsdag och Athena och Alve skulle komma hem till oss på fika. Frans älskar att titta sig själv i spegeln och göra roliga miner.
 
Tycker att han blir mer och mer lik mig. Hans ögon är verkligen bruna nu <3
 
Vi åt lunch. Föröker lära Frans att äta med händerna. Den här dagen blev det äggröra och ärtor.
 
När Athena och Alve sedan åkt hem åt jag och Dan middag. Det blev potatissallad med burrata och chark.
 
Fredag
Så blev det fredag! Älskar dessa soliga men något svalare morgnar.
 
Tog på mig en klänning från H&M och sneakers från Björn Borg.
 
Så mötte jag och Frans upp min kompis Caroline för lunch. Vi gick till The white oak och åt köttbullar, igen! Det är så gott ju.
 
Sedan promenerade jag i solen in till stan. Kommer sakna de här dagarna när jag jobbar igen. Att träffa en kompis för lunch, promenera in till stan, strosa runt i affärer och mysa.
 
Hemma igen! En av Frans favoritleksaker just nu är den här bilen han fick av sin farbror Ola och hans familj i doppresent. Han kan ju inte åka på den än, men älskar att pilla på den.
 
Gullunge!
 
Vid 17 tog Dan Frans ett par timmar och jag stack och fixade naglarna. Bad om att få extra mycket vitt på tipparna och blev väldigt nöjd.
 
Gick inom Pink Head Noodle Bar på vägen hem för att köpa med mig middag. Både jag och Dan åt curryramen och blev så besvikna? Tyckte inte alls det var gott. Får ge dem en chans till för har hört att det ska vara bra!
 
Sen blev det helg och vi hade egentligen en massa roligt inbokat, men på lördagen vaknade jag upp och var förkyld. Ställde in alla planer och hängde hemma. Aja, hade en fin vecka i alla fall!

Vecka 36

Jag har vid två tillfällen sovit utan Frans sen han föddes.
 
Det första tillfället var precis efter kejsarsnittet, så vet knappt om det räknas. Han låg på Neonatal och jag var helt slut, hade en infektion i livmodern och vilade ut på BB.
 
Vid det andra tillfället låg jag också på sjukhus. I fem dagar var jag inlagd medan min gallblåsa opererades bort och jag återhämtade mig från blodförgiftning.
 
Så det kanske inte är jättekonstigt att jag har lite blandade känslor när jag för första gången frivilligt lämnar Frans för att åka till Stockholm över helgen. Frans och Dan ska vara hemma och jag ska på bröllopsfest.
 
Det ska bli spännande, kul och ledsamt på samma gång. Undra hur jag kommer sova? Jättebra eller jättedåligt? Jag vet att Frans kommer ha det jättebra i alla fall och det blir fint för honom och Dan att ha kvalitetstid.
 
Den här veckan har jag annars inte jättemycket inplanerat. Vi skulle till BVC idag, men det blev inställt. Jag har väntat med Frans 9 månaders-inlägg för ville se hur lång han är och hur mycket han väger, men kommer att skriva inlägget nu i veckan ändå. Annars ska jag packa inför resan, bestämma mig för vad jag ska ha på mig och gå en och annan promenad.
 
Hoppas ni har haft en fin start på veckan!
 

Lördag till måndag: ny vas, kräftskiva och regnbåge

Lite smått och gott från förra lördagen till i måndags!
 
Jag köpte ju en vas på loppis. Eller hos Caroline rättare sagt som själv köper grejer på loppis och sedan säljer vidare. Perfekt för mig som har lite svårt att hitta nålen i en höstack. I alla fall, blev så nöjd med den här vasen! Tycker att den är fin som den är, men också med massa grönt i. Carolines instagramkonto hittar ni här.
 
I lördags var vi bjudna på kräftskiva hemma hos Carro och Johan.
 
Jag hade på mig en gammal klänning från MQ som jag köpte precis innan jag blev gravid och sen inte hann använda så mycket.
 
Vi anlände vid 16 och började direkt leta upp lego på golvet.
 
Sen var det dags att äta ute i partytältet medan regnet smattrade ute.
 
Vi hade knytkalas och alla hade gjort så fint. Jag och Dan hade med oss signalkräftor och havskräftor, mmm så gott.
 
Frasse och Sixten höll sig till barnmat och rån.
 
Kvällen avslutades med en otrolig regnbåge!
 
På söndagen gjorde vi inte mycket mer än att klättra på allt vi hittade här hemma.
 
Och sedan blev det måndag. Jag lagade quinoarisotto med svamp och parmachips och sallad, sedan tittade vi på House of the dragon. Mer om resten av veckan i ett annat inlägg.

Fredag i Helsingborg med vinlunch och loppisköp

Förra fredagen tog jag och Frans tåget till Helsingborg. Vi hade en heldag framför oss med Regina och Henri!
 
Vi var framme runt klockan 11 och började med lunch. Vi gick till Mezos uteservering och Frans tyckte att det var det finaste bordet han någonsin skådat.
 
"Vad vill du dricka?" frågade Regina. "Vad vill du dricka?" frågade jag tillbaka. "Något kul" sa Regina och jag kände direkt att vi var på samma bana, haha. Rosévin och bakad potatis bestämde vi oss för.
 
Pepp på heldag tillsammans! Snart ska vi båda börja jobba igen men det pratar vi inte om nu.
 
Efter blöjbyte och distrahering med rån och leksaker var det dags för Frans att sova. Han somnade bums på uteserveringen. Jag firade med att ta en bild.
 
Som blev såhär.
 
När vi ätit upp tog vi en runda på stan. Oh, alltså dessa gullungar. Tänk att ni kom samtidigt, med bara 16 dagars mellanrum <3 Vi handlade sedan med oss fika och gick hem till Regina.
 
Men vid 15.30 begav vi oss ut igen och hem till Caroline. Hon öppnade upp sitt växthus för loppisshopping och bjöd på ost och bubbel.
 
Detta köpte jag! Lite olika tårt- och kakfat, ett vitt fat, en glasskål samt en väldigt fin vas. Blev så nöjd!
 
Frans sov länge i vagnen men vaknade sedan och ville vara med och leka.
 
Så lektes det och vi hängde till klockan närmade sig 18 och det var dags för mig och Frans att ta tåget hem.
 
Hej då kompisar! Tack för en finfin dag.

RSS 2.0