Kristi himmelsfärdsdag

Hej kompisar!
 
Klockan är 12 och jag har hunnit med ganska mycket redan. Druckit morgonkaffe, skrivit på festprogrammet och gjort en offertförfrågan på blommor till bröllopet, städat hela lägenheten och tvättat en maskin tvätt. Heja mig! Och Dan såklart som har varit med på ett hörn. Snart ska jag kanske gå till gymmet, vi får se.
 
Ikväll ska jag träffa Desirée, Jaana och Johanna och äta middag. Det ska bli mysigt med kvalitetstid och kul att testa en restaurang jag inte varit på tidigare.
 
Gårdagens löpväder. Jag försöker ta vara på alla soltimmar och springa så fort det blir fint väder.
 
Hej från en svettig Sofie! Alltså varför ser jag inte alls svettig ut på den här bilden? Den är alltså tagen efter jag har sprungit. Ser helt fräsch ut och inte ens röd i huvudet. Måste ha varit bra ljus eller något. Man ska ju inte klaga.
 
Ska ni göra något särskilt idag?

Min helg komprimerad till växter, kläder och en poddshow

Vi kikar på hur min helg har sett ut!
 
Fredag
I fredags var det ganska fint väder ute runt lunchtid. Det började dock ösregna senare på eftermiddagen men det behöver vi inte prata om nu.
 
Vi har en rolig grej på jobbet. Vi ville ha lite fler växter på kontoret, men var oroliga över att de inte skulle att överleva. Så alla medarbetare fick chansen att adoptera en växt! Alla som ville joina fick välja en egen växt och har därefter ansvar för den. Jag valde en hartassbräken. Titta så fin! Nu är vårt kontor jättegrönt och fint.
 
I fredags åt dessutom jag och mina kollegor Stina och Lisbeth lunch tillsammans på Saluhallen. Jag åt ramen från Pink Head Noodle Bar som var helt ok.
 
Lördag
Och så hoppar vi fram till lördag! Lördagen började först med att Dans vänner och bror hade en skensexa för honom. Alltså de kom hem till oss, låtsades att svensexan skulle börja och att de skulle kidnappa Dan. Sedan stack de iväg, ringde sedan Dan och sa att de bara skojade och att svensexan var en annan dag. Haha! Stackars Dan <3 Men han tyckte det var ganska kul.
 
Nåväl! Någon timme senare åkte jag, Dan och min lillebror Christoffer ut till Limhamn för att reka blommor till bröllopet. Vi har redan beställt buketter och corsager, men ville kolla på blommor att ha på borden under middagen. Vi besökte i alla fall Frukthandlarn i Limhamn där vi bestämt möte med en florist för att diskutera alternativ.
 
Tycker att den här vita Veronican och Tistlarna är så fina. Sedan letade vi kostym till min lillebror och hittade en som satt som en smäck. Kul! På kvällen hängde vi med Sarah och Niclas, åt tacogratäng och drack vin. Vilken mysig lördag!
 
Söndag
Söndag började med att jag och Dan gjorde oss i ordning för att gå och rösta. Viktigt att göra sin röst hörd!
 
Gjorde mig fin i dubbelknäppt kavaj från Mango och skor från Din Sko.
 
Vid 15-tiden åkte vi hem till mamma och pappa för att fira Mors dag. De bjöd på finfika och kaffe och mamma fick present. Därefter åkte jag och Dan till Lund för att se Alex och Sigges poddshow!
 
Jag bjuder på den här suddiga bilden. Deras shower och podder är oftast väldigt välskrivna och har en tydlig röd tråd genom hela avsnittet. I söndags var det lika roligt och välskrivet som vanligt!
 
Sedan åkte jag och Dan hem och söndagen tog slut. Och det var min helg sammanfattat ungefär.

Vecka 22

Hej kompisar!
 
Det blev ett sent vecko-inlägg den här veckan. Igår mådde jag inte alls bra. Hade magkatarr och var allmänt hängig. Behövde bara kurera mig och vara ensam.
 
Idag mår jag bättre igen. Den här veckan är dessutom extra kort för mig! Jag jobbar bara till onsdag och sen är jag ledig resten av veckan. Ska vila ut och ta det lugnt så mycket jag kan.
 
Annars har jag avslutning i min mindfullnesskurs idag och på torsdag ska jag ut och äta med Desirée, Amanda, Johanna och Jaana. Vi ska testa en italiensk restaurang som vi inte varit på tidigare, så det ska bli mysigt.
 
På lördag åker jag och Dan till Sarahs stuga i Varberg och hänger där med Carro och Johan också. Så härligt! Vi ska äta på restaurang och spela shuffleboard.
 
Tja, det var nog allt för nu. Jag ska försöka hinna göra annat roligt också såsom att löpträna, fixa lite ärenden på stan och gå på bio med Dan.
 
Hoppas ni har en fin tisdag! Vi hörs lite senare.
 

Eurovisionkväll hos Carro

Förra lördagen var det varmt och somrigt och jag var hembjuden till Carro i Bjärred för att titta på Eurovision. Hon hade bjudit hem ett gäng tjejkompisar som också kommer att vara med på hennes bröllop i september. Så kul att träffa alla! Jag klädde i alla fall upp mig i blå jumpsuit från Nakd.
 
Väl hemma hos Carro bjöds det på förbubbel och snacks.
 
Vi bänkade oss framför TV:n på ovanvåningen och höll tummarna för Sverige!
 
Fint gäng som var taggade!
 
Varje år styr Carro upp ett koncept som går ut på att man väljer ett land man vill representera och bjuder på något ät- eller drickbart under tiden landet framför sin låt. Först ut var Maria som hade valt Danmark och serverade hemgjorda smörrebröd under tiden Danmark framförde sin låt.
 
Mums! Älskar smörrebröd.
 
Lina hade valt Sverige! Så när John Lundvik sjöng serverade hon drinkar med Absolut Vodka blåbär och lösgodis. Heja Sverige!!
 
Annie hade valt Grekland och bjöd på tzatziki, gurka, bröd och oliver.
 
Till Israel serverades det pitabröd, hemgjord hummus och sallad. Mums!
 
Louise hade valt Vitryssland och bjöd på hemkokt rödbetssoppa och nötfärspirog. Wow!
 
Carro hade valt Frankrike och lagat boeuf bourguignon. Så gott! Till det serverade hon ett franskt rödvin.
 
Jag hade satt ribban lite lägre, haha. Jag valde Italien och bjöd på mozzarella med tomater och olivolja och serverade prosecco pizzolato till det. Vid det här laget var vi väldigt mätta.
 
Men matresan fortsatte! Serbiens nummer framfördes och Madde bjöd på burek.
 
Till Schweiz låt bjöd Tess på en tobleronemousse. Mums! Gott med lite sött till allt det salta.
 
Den sista låten som vi serverade mat till var Spanien. Då bjöds det på prosciutto och vitlöksbröd. Vilken avslutning!
 
Vi tog den obligatoriska gruppbilden. Här har vi hela Eurovision-gänget!
 
Och så höll vi tummarna för Sverige som tyvärr blev snuvad på vinsten. Attans! Men duktiga var vi, och vilken härlig kväll det blev. Mätt och glad åkte jag hem till Malmö igen. Tack för en fin kväll!

Fredagstankar

  • Fredag!! Enligt vädret ska det regna idag. Tråkigt, för idag har jag en sprillans ny kjol på mig. Varför ska jag alltid pricka in sånt? Det har varit 17-18 grader varmt hela veckan, men IDAG när jag ska ha kjol då ska det minsann regna. När kickar sommaren igång på riktigt och stannar för i år förresten? Snart hoppas jag.

  • Nåväl! Idag ska jag och Dan bara hänga hemma, titta på Let's Dance och äta middag. Det ska bli så mysigt. Vi har nästan inget planerat i helgen och det ska bli rätt skönt.

  • På söndag ska vi hem till mamma och pappa en stund för att fira mors dag, och sedan åker jag och Dan vidare till Lund för att gå på Alex och Sigges poddshow. Vilken pangsöndag tänker jag spontant!

  • Det finns så mycket jag skulle vilja se på bio just nu. Bland annat The Hustle, Long Shot och Rocketman. Så många filmer, så lite tid och så lite pengar eh.

  • Tänk att det snart är juni! Vad hände med det senaste halvåret? Det bara sprang förbi. Snart är det sommar och det ska bli så härligt. Jag längtar till balkonghäng, midsommarafton och alla bröllop vi ska gå på.

  • Resnerven drar i mig. Jag vill till Paris och Rom igen och inte minst till Köpenhamn. Vi får se om jag och Dan kan få till en liten "mini moon" i sommar efter bröllopet, men det är tveksamt just nu.

  • Jag känner att jag saknar en riktigt fin komediserie! Vi har precis sett klart "Dead to me" på Netflix som var fin. Men har ni några andra serietips så hojta gärna.

Hoppas ni får en fin början på helgen. Vi hörs lite senare!

Provfotografering: 13 maj

Nu blir det bildkavalkad! Den 13 maj träffade vi vår bröllopsfotograf för att ta ett par bilder och se så att allt kändes bra inför bröllopet. Vi åkte ut till Agneshill och rekade lite fotoplatser. Så himla kul! Vi har anlitat Emelie, som är väldigt duktig, rolig och superprofessionell! Hon kommer att hänga med oss i hela 11 timmar på bröllopsdagen.
 
Dan <3
 
Vid Agneshill finns en trädallé som är en perfekt fotoplats.
 
Också åkern utanför Agneshill är fint för romantiska bilder. Här tog vi bilderna runt 19 på kvällen, så ljuset var verkligen perfekt.
 
Snart är det bara två månader kvar!

Mina senaste mobilbilder

Nu är det dags att titta på hur min vardag har sett ut genom min mobil på sistone. Det är mest mat ska ni veta, men det är ju trevligt det med. Häng med!
 
För ett par veckor sedan träffade jag Sarah H, Carro, Sandra, Johanna och Petya på restaurangen Eatery Social. Jag beställde portabelloburgare med sötpotatispommes. Mums så gott och vilken trevlig kväll!
 
Dagen efter åkte jag och Dan med min familj till Tyskland för att handla lite förfriskningar till bröllopet. Köpte en del, eh. Hoppas det räcker! Haha.
 
Ett par dagar senare träffade jag Athena på Condeco, tog en kaffe och åt deras chèvresallad. Vi pratade bröllop, bröllop ooooch bröllop. Athena och hennes sambo Peter ska gifta sig i augusti, ungefär en månad efter oss. Tänker att jag är världens tråkigaste person just nu, men det får väl vara så. Det är bara 2 månader till, haha.
 
En dag bjöd min lunchpromenad på en sån här fin utsikt.
 
En lördag åkte vi till Bromölla! Alla tåg var inställda på grund av banarbete, så vi tog bussen till Kristianstad istället och bytte sedan där till Bromölla. Dan var taggad på att åka buss! "Det är rätt mysigt" sa han. Kolla så gullig <3
 
Min kusin Sanne gjorde en provuppsättning på mitt hår och Tesses dotter Moa höll mig sällskap. Moaaaaa <3
 
Tesses och Stefans hund Hary var lagom trött när vi bestämde oss för att gå och lägga oss sen på kvällen. Haha, oh. Fina Hary!
 
En dag åt jag lunch på Espresso House helt själv. Tycker det är mysigt att göra det, bara lyssna på podd och äta. Jag åt en wrap med jackfruit, mycket gott.
 
Förra veckan var vi hemma hos vår bröllopsfotograf Emelie och skulle planera lite inför fotograferingen. Emelie har två jättesöta och gosiga katter! "Kan hänga här ett tag" kände både jag och Dan.
 
Syrenerna har börjat slå ut! Älskar syrener och tycker att de luktar väldigt gott. Det luktar sommar!
 
En kväll var det såhär härligt väder under min löprunda.
 
I fredags var det världens regnoväder. Jag skulle handla fika till två av mina kollegor som fyllde år och cyklade genom regnet. "Det är bra för grundvattnet, det är bra för grundvattnet" var mitt mantra under tiden.
 
I lördags tog jag och Dan det ganska lugnt på dagen. Vi var ute och gick en vända och fixade och donade lite hemma. Nima ville gå ut på balkongen, men fick hålla sig inne eftersom vi inte hade städat där än. Snart Nima, snart!
 
Sarah H har varit i New York och köpte en gullig bok till mig, haha.
 
Alltså, dör <3 Bra tips!
 
I söndags var det 23 grader varmt i Malmö och jag och Dan tog äntligen tag i balkongen. Nu är fönsterna tvättade och balkongmöblerna avdammade. Nima var mycket glad över att hon fick hänga ute en stund.
 
Och den sista mobilbilden är från dagens lunchpromenad. Jag köpte en kaffe och satte mig bakom Malmö Central för att lyssna på podd och njuta av värmen.
 
Klart slut från mina senaste mobilbilder.

Vecka 21

Hej och glad måndag!
 
Mår ni bra idag? Jag mår ganska bra. Min helg har varit mycket fin och det bästa är ändå att det har varit 23 grader varmt nästan hela tiden. Vi har städat vår balkong, ställt i ordning möblerna och tvättat fönsterna. Nu ska vi bara köpa lite blommor och sedan är vårt favoritställe för sommaren färdigfixat!
 
Den här veckan ska jag fokusera på att jobba och återhämta mig. Jag ska löpträna, fixa med smågrejer till bröllopet och annars bara ta det lugnt. Idag kommer det absolut sista avsnittet (någonsin?!) av Game of Thrones ut. Det känns så konstigt? Jag och Dan ska i alla fall tagga med köpemat och läsk, vilken härlig måndag!
 
Annars är det inte mycket som händer i veckan. Jag ska träffa min terapeut och gå på min mindfullness-kurs. Till helgen ska vi kanske beställa lite blommor till bröllopet och kanske gå på bio. Vi får se! På söndag ska vi alla fall se Alex och Sigges poddshow i Lund, det ska bli roligt.
 
Tja, det var nog allt för nu. Vi hörs lite senare!
 

Fredagstankar

  • Jag fick ett akut sug av att åka till Grekland i sommar. Jag och Dan har pratat lite om att åka dit som en kort weekend efter bröllopet, men vi kommer nog inte ha råd med det. Det visar sig att vi inte är jätteduktiga på att hålla oss till en budget, hehe eh.

  • Igår tokstädade jag och Dan vår lägenhet. Den var så. himla. smutsig. Men nu är den ren och fin igen. Det måste ändå vara en av de bästa känslorna, när ens hem är nystädat.

  • Idag ska Dan på AW och jag passar på att hänga med Jenny och Athena hemma hos oss. Det ska bli jättemysigt! Vi ska beställa pizza, dricka lite vin och prata skit. Vilket härligt fredagshäng!

  • Imorgon ska jag hem till Carro för det årliga Eurovision-eventet. Alla har valt ett land som de ska representera i form av mat eller dryck. Jag valde Italien i år! Undra vad jag ska servera? Jag har bestämt mig för vilken dricka i alla fall, men i snacks-väg återstår.

  • I helgen ska det bli ganska varmt, men idag ska det regna hela dagen. Jag försöker tänka att det är bra för grundvattnet att det regnar, vi vill ju inte att det ska bli som förra sommaren. Men i helgen får det gärna bli 20 grader varmt och sol, om en får önska.

  • Jag och Dan har uppgraderat vårt morgonkaffe – vi har börjat addera kanel! Eller ceylonkanel. Det ska tydligen vara bra för kroppen pga antioxidanter. Dan har ju blivit något utav en hälsofreak. Nåväl, det är i alla fall väldigt gott! Och känns lyxigt.
 
Hoppas ni får en fin fredag! Vad ska ni göra i helgen?

Ett torsdagshej

Hej kompisar! Jag ville mest checka in och rapportera läget, visa hur jag ser ut nu för tiden. Känns ibland som att jag inte vistas alls i bild i mina blogginlägg.
 
Idag är det torsdag och det är innebär att det nästan är fredag! I bakgrunden kan ni se ett mycket ostädat hem. Jag och Dan har bokat in en ordentlig städkväll ikväll. Det är dags att ta tag i lägenheten lite. Den hamnar lätt på efterkälken när vi har så mycket att göra.
 
Såhär såg jag i alla fall ut för ett par dagar sedan när det var extra vårigt i luften. Jag har hört att det ska bli 21 grader varmt i Malmö på söndag, kan det stämma? Dags att sommarstäda balkongen med andra ord!
 
Tunikan är i alla fall från Lindex och den är så användbar. Ibland har jag den såhär till jeans och lite uppknäppt, och ibland har jag den som en klänning. Matchade med rosett i håret!
 
Trevlig torsdag!

De sista bilderna från Berlin

Nu river vi av de sista bilderna från Berlin (fast att det snart var en månad sedan vi var där)! Vi kikar på mina mobilbilder samt några av min lillebror Carls som han tog med sin analoga kamera. Den här bilden tog jag på flygplatsen när vi stod och väntade på bagaget. Haha, alltså tyskar har ändå bra humor.
 
Första lunchen i Berlin! Klart det skulle vara en schnitzel.
 
Dessa gullungarna!! Alice och Carl har varit tillsammans i 5 år nu. Sjukt.
 
Vi gick långa och fina promenader i Berlin.
 
Det var en väldigt grön stad! Älskar när städer är lommiga och mysiga.
 
Bästa familjen <3
 
Stannade många gånger upp och tittade på alla vackra byggnader.
 
Ett japanskt körsbärsträd.
 
En kväll skulle jag ner till stan lite snabbt för att köpa kaffe och slogs av att butikerna fortfarande var öppna! Kan vi inte ha det så i Sverige med? Att det är öppet till typ 21 mitt i stan? Ofta stressar jag till en butik efter jobbet pga den stänger 18. Känner självklart också att det finns andra saker som är viktigare här i livet, haha.
 
En morgon stod mamma, pappa och Sös och försökte läsa på en karta hur vi skulle ta oss till vår destination. Dan blev helt förfärad och häpen, sa "Ta det lugnt, I got this" och körde Google Maps istället. Dan hälsar att digitalisering is king.
 
Vi åkte båt på Spree.
 
Förintelsemonumentet <3
 
Parken Tiergarten rekommenderar jag er att besöka! Så mysig och fin.
 
Såg detta när vi var ute och gick en dag och frågade Dan om skylten visade vägen till vårt bröllop, haha.
 
På pappas födelsedag åt vi sååå god mat på en italiensk restaurang som ni vet. Vi beställde lite tapas till förrätt.
 
Och jag åt hemgjord skaldjurspasta till varmrätt, mums!
 
Alice tog den här bilden på tvillingarna <3
 
Berlin by night. Här letade vi efter en bar, men det slutade med att vi gick tillbaka till hotellet.
 
God frukost på mammas födelsedag!
 
Jag köpte en magnet! Ska visa mer om mitt magnet-projekt en annan gång.
 
En förmiddag åkte vi till Stadtmitte.
 
Gick förbi en häftig chokladbutik, som jag knappt fotograferade i.
 
Fler hus <3
 
Checkpoint Charlie Black Box.
 
En del av Berlinmuren.
 
Vi besökte Ramonesmuséet i Kreuzberg och gick förbi den här dörren.
 
Så fina bilder min lillebror tog med sin analoga kamera! Det känns mer äkta och genuint när man tar med en analog kamera på något sätt.
 
Pjuh! Men nu stänger vi Berlin-kapitlet för den här gången. Jag har nog visat alla bilder jag hade nu. Det är definitivt en stad jag kommer att besöka igen!

Vecka 20

Hej kompisar!
 
2019 fyller 20 idag, vad fint. På lördag är det exakt 10 veckor till bröllopet och jag börjar hyperventilera bara jag tänker på det.
 
Jag har haft en jättefin helg hos min kusin i Bromölla. Igår kom vi hem vid 15-tiden, åt pizza och jag stannade i soffan resten av dagen. Den här veckan tänkte jag försöka att inte boka upp så mycket på vardagskvällarna, så jag hinner vila också. Har. Så. Mycket. Att. Göra. Nu.
 
Här kommer i alla fall veckans schema!
 
Måndag: Idag efter jobbet ska jag och Dan träffa vår bröllopsfotograf och provfotograferas. Kul! Ska bli spännande.
 
Tisdag: Imorgon har jag min mindfullnesskurs efter jobbet och annars ska jag bara ta det lugnt.
 
Onsdag och Torsdag: Inget inplanerat, så skönt :)
 
Fredag: På fredag är Dan på AW med sitt jobb och jag ska träffa Jenny och Athena. Vi ska dricka lite vin och käka pizza. Så mysigt!
 
Lördag: Till helgen är det Eurovision Song Contest och med det följer den årliga Eurovisionfesten hemma hos Carro!
 
Söndag: Vilodag. Vi ska få i ordning på balkongen bland annat.
 
Nu håller vi måndag!
 

Blombuketter, väskor, håruppsättning och klänningen med stort K

Nu är det dags för bröllopsuppdatering! Sorry för att jag är så corny, men vad fan. Jag ÄLSKAR att planera och jag älskar fester. Tror att det är därför jag är helt hooked på detta stora evenemang. Det ska ju bli så kul! Tycker dessutom att det är fint att jag och Dan inte vill gå efter de traditionella koderna, utan vi kör lite som vi själva vill. Det ska ju symbolisera oss och vår kärlek. Nåväl!
 
För ett par veckor sedan beställde vi brudbukett, tärnbuketter och corsager. Jag skulle skicka lite inspirationsbilder till floristen och skickade dessa. Jag vill ha en "ängig" bukett. Helst vill jag att det ska se ut som att jag har gått ut på morgonen och plockat en stor, spretig bukett själv haha! Vill ha en blandning av stora och små blommor. Eftersom vårt färgtema är vitt med inslag av svart och guld så tänkte jag att det kunde vara kul att få in lite dova färger i min bukett. Jag hade inga krav på specifika blommor mer än brudslöja och lite grönt, så annars fick floristen fria händer (bortsett från att jag absolut inte vill ha rosor). Tänker att jag antingen är en dröm- eller mardrömskund. "Jag vill ha det såhär, men ta gärna egna initiativ, men absolut inte såhär", haha!
 
På lördag åker jag och Dan till Bromölla, hem till min kusin Therese med familj. Min kusin Sanne som ska fixa mitt hår kommer dit och så ska vi göra en provuppsättning. Kul! Jag tänker mig något i stil med detta. Lockigt och halvt uppsatt. Vi får se hur det blir! Vill inte att det ska kännas för propert.
 
"Jag hittar ingen väska till bröllopet" sa jag till Sarah H som både är min brudtärna och toastmadame. "Vilka sidor har du tittat på?" frågade hon, "Inga" svarade jag då. Haha, då är det kanske inte så konstigt. Det här med väskor och skor är ju så sjukt tråkigt tycker jag. Jag vill bara hitta något snabbt och enkelt och så får det vara bra. Denna hittade jag på Zalando efter att snabbt ha kikat igenom sidan. På rea och allt! Den blir perfekt.
 
Idag fick jag ÄNTLIGEN prova min brudklänning för första gången. Jag har bara provat ett skyltexemplar tidigare, som dessutom var i en helt annan färg. Jag känner mig så nöjd, den känns väldigt jag och det är jag glad för. Jag kände mig ganska utklädd i de traditionella brudklänningarna, men i denna känner jag mig bara fin. Vilken tur att skorna jag köpte långt innan jag ens hittade klänningen passade bra till! Haha.
 
Annars gör jag och Dan lite småsaker som att förbereda spellistor med musik till festen, skriva festprogram och vigselprogram och mycket annat.
 
Klart slut på bröllopsuppdateringen för den här gången!

Min 1 maj

Efter Valborg följer 1 maj! Det är ju en röd dag och därför var jag ledig. Jag, Desirée, Johanna och Amanda hade bestämt oss för att äta brunch och fika. Amanda tipsade om Atrium, ett café i Slottsstaden och jisses så mysigt det var!
 
Vi tog ett bord och skulle sedan bestämma oss för vad vi skulle äta. Så svårt, fanns mycket gott!
 
Jag tog en eggs benedict med lax, Johanna och Desirée beställde avokadomacka och Amanda en laxsallad. Mums! Ett väldigt instagrammigt bord.
 
Mitt gulliga 1 maj-gäng. Vi bestämde att vi skulle ses och äta brunch varje 1 maj framöver, en fin tradition!
 
Runt halv två tiden kramade jag mina kompisar hej då och cyklade sedan hem. Runt 14-tiden kom mamma och pappa och så åkte jag och Dan med dem ut till Agneshill som hade öppet hus. Vi fick provsmaka vår bröllopstårta, kollade var alla eluttag satt i vigsellokalen och hur många vaser de hade som man kunde låna. Haha! Jag vet, vi är nere på detaljnivå nu. Tårtan var god i alla fall, så det var ju bra :)
 
Sedan åkte vi hem och tittade på massvis med avsnitt av Enkelstöten. Klart slut på min 1 maj!

Valborgsmässoafton i mat

Jag fotograferade lite på Valborg, men bara det vi åt. Haha! Ibland blir det så. Därför ska ni få hänga med på hur vår Valborgsmässoafton såg ut i mat!
 
Vi anlände klockan 18 hos Sarah och Niclas i Bunkeflo. Sarah hade dukat fram ost, kex och aprikosmarmelad.
 
Och chips med gräddfil, rödlök och tångkaviar! Mums. Vi fick varsitt glas bubbel och skålade för Valborg.
 
Medan Niclas tände på grillen pratade vi Game of Thrones och Avengers End Game, haha. Mycket hetsiga och spännande diskussioner. Sarah och Niclas hade dukat ett långbord fint i vardagsrummet.
 
Sen blev det dags för middag! Alla hade tagit med sig ett eget protein att grilla, så det grillades både fläskfilé och lax. Så gott med grillad lax hallå! Till det serverades grillad svamp, potatiskroketter, vitlöksbröd och lite olika såser.
 
Vi pratade mycket och länge och spelade sedan ett FRIENDS frågequiz! Vi struntade i att gå ner till ett valborgsbål i år, tiden sprang ifrån oss. Till efterrätt åt vi hemgjord chokladfondant med glass och hallon. Mums alltså!
 
Sedan drack vi lite drinkar och hade djupa samtal fram tills klockan blev halv två på natten. Vilken fin Valborgsmässoafton!

Vecka 19

Hej och glad måndag!
 
Hoppas ni har haft en fin helg. Min var fin! Vi var en sväng i Tyskland för att handla till bröllopet och igår var jag och Dan på bio med vänner och såg The Avengers End Game. Den var bra tycker jag!
 
Den här helgen är ganska lugn för min del. Jag har mycket på jobbet och mycket fix hemma, så det ska bli skönt att landa lite på kvällarna. Imorgon börjar del 2 av min mindfullness kurs med fokus på yoga. Det ska bli kul! Och på onsdag ska jag träffa Athena på en fika.
 
På lördag åker jag och Dan till min kusins familj i Bromölla och stannar till söndag. Vi ska umgås och så ska vi göra en provuppsättning av håret inför bröllopet. Ska bli kul! Har förberett med inspirationsbilder.
 
Och så ska jag blogga såklart! Vi ska prata om Valborg, TV-serier och titta på lite mobilbilder.
 
Hur kommer er vecka att se ut?
 

Lördag i Berlin

Det är dags att riva av de sista bilderna från Berlin! Lördagen i Berlin var vår sista dag och vi åkte hem tidigt på söndagsmorgonen. Därför behövde vi checka av de sista sakerna vi ville se. Vi började dagen med frukost och tog sedan tunnelbanan till Checkpoint Charlie. Checkpoint Charlie var en av de mest kända gränsövergångarna mellan Öst- och Västberlin, den låg på gränsen mellan Berlins amerikanska och sovjetiska område.
 
Vi tittade runt och läste om murens historia och specifika personer som försökt ta sig över muren och misslyckats.
 
Därefter gick vi bort mot Terror muséet (eller Topographie des Terrors) och tittade närmre på en del av muren som stod kvar där.
 
Carl tog så fina bilder med sin analoga kamera, jag ska visa några bilder i ett senare inlägg.
 
Vi gick in i Terror muséet också, men där tog jag såklart inga bilder. Jag rekommenderar verkligen att gå in där. Vi kunde läsa mer och se riktiga bilder från Andra Världskriget och som det kröp under skinnet på mig.
 
Efter lite lunch tog vi tunnelbanan till Kreuzberg för att gå på Ramones Muséum som min syster tipsade om.
 
Här kunde man se en helt annan sida av staden. Jag älskar när det är så och det finns något för alla. 
 
Efter en kort vistelse på Ramones Muséet var det fri lek! Jag och Dan åkte in till centrum igen, gick en sväng på Kurfürstendamm och hamnade på en takbar. Vi beställde in cava och pratade om vad som varit roligast på resan.
 
Runt 19-tiden gjorde vi oss i ordning och mötte upp familjen i hotellbaren. Carl, Alice och Christoffer <3
 
Sös kom och joinade oss!
 
Bästa mamma och pappa <3
 
Till middag hade Carl letat upp en tysk restaurang i närheten som vi gick till.
 
Dan och Christoffer!
 
Jag beställde in schnitzel "gypsy style", också kallad zigeunerschnitzel. Detta var ett misstag för mig. Jag gillade inte såsen alls, fast att det är en tysk klassiker. Fick skrapa bort den och äta schnitzeln istället, haha. Men resten av sällskapet var nöjda med sin middag! Efter middagen gick vi hem, packade och sov. Dagen efter kom taxin mycket tidigt och vår Berlinresa tog slut. Men vilken fantastisk resa, fantastisk stad och fantastisk familj! <3

Två lediga dagar, två klänningar

Nu ska vi titta på kläder!
 
I lördags firade vi min pappas 60-års dag med släkten och då klädde jag upp mig i den här gröna skönheten!
 
Jag köpte den på H&M förra sommaren, men hade inte använt den än. Nu var det dags! Den är jätteskön och i perfekt längd tycker jag. Kommer vara så fin i sommar också.
 
Igår var det 1 maj och jag var ledig. Jag var lite trött efter Valborgsmässoafton men hade massvis med planer. Så efter lite fix var jag ledighetsfräsch igen! 
 
Hade på mig en tunika från Lindex och jeans från Gina Tricot. Jag åt fikabrunch på Atrium i Slottsstaden och sedan begav vi oss till Agneshill på öppet hus. Vi kikade efter eluttag i vigsellokalen och provsmakade bröllopstårta, haha. En supermysig dag!
 
Men nu är det torsdag och ikväll ska jag springa Vårruset. Hoppas ni har en fin start på årets sista vårmånad!

Fredag i Berlin: Mammas födelsedag

Det blev fredag i Berlin och min mammas födelsedag. Vi gick upp, sjöng för henne och gav henne presenter <3 Sedan var det dags att leta upp frukost. Det var strålande sol och 18 grader varmt.
 
Vi hittade ett ställe i närheten som serverade finfin och prisvärd frukost. Lillebror Christoffer och Dan.
 
Fina Alice!
 
Jag beställde en frukosttallrik med cappuccino och apelsinjuice. Mums och vilken bra start på dagen!
 
Sen får vi hoppa fram ett par timmar i tiden. Vi åkte ut till Berliner Unterwelten Tour där vi gick en guidad tur i tunnlarna. Vi fick inte fotografera där, men vi tittade på bunkrar som byggdes under Kalla Kriget. Vi hade en riktigt bra guide och touren var fantastisk, riktigt intressant. Rekommenderar alla som åker till Berlin att gå en guidad tur hos Berliner Unterwelten. När vi var klara åt vi lunch på Alexanderplatz och åkte sedan hem för att göra oss i ordning inför kvällen.
 
Vi hade bokat bord på en fransk restaurang för att fira mammas födelsedag och tog en taxi dit runt 19. Min lillebror Carl beställde in grodlår till förrätt.
 
Och pappa beställde sniglar.
 
Och sedan var det dags för huvudrätt! Det blev mycket kött den här dagen.
 
Vi hade beställt en liten överraskning till mamma, så efter varmrätten kom ett par servitörer in med efterrätt och då sjöng vi för mamma. De hade googlat fram "Grattis på födelsedagen" och skrivit det på svenska på mammas tallrik. Så fint!! <3
 
Sedan avslutade vi kvällen med att gå till en tysk bar i närheten för en sista drink. Klart slut på fredag i Berlin!

RSS 2.0