Fredag i Berlin: Mammas födelsedag

Det blev fredag i Berlin och min mammas födelsedag. Vi gick upp, sjöng för henne och gav henne presenter <3 Sedan var det dags att leta upp frukost. Det var strålande sol och 18 grader varmt.
 
Vi hittade ett ställe i närheten som serverade finfin och prisvärd frukost. Lillebror Christoffer och Dan.
 
Fina Alice!
 
Jag beställde en frukosttallrik med cappuccino och apelsinjuice. Mums och vilken bra start på dagen!
 
Sen får vi hoppa fram ett par timmar i tiden. Vi åkte ut till Berliner Unterwelten Tour där vi gick en guidad tur i tunnlarna. Vi fick inte fotografera där, men vi tittade på bunkrar som byggdes under Kalla Kriget. Vi hade en riktigt bra guide och touren var fantastisk, riktigt intressant. Rekommenderar alla som åker till Berlin att gå en guidad tur hos Berliner Unterwelten. När vi var klara åt vi lunch på Alexanderplatz och åkte sedan hem för att göra oss i ordning inför kvällen.
 
Vi hade bokat bord på en fransk restaurang för att fira mammas födelsedag och tog en taxi dit runt 19. Min lillebror Carl beställde in grodlår till förrätt.
 
Och pappa beställde sniglar.
 
Och sedan var det dags för huvudrätt! Det blev mycket kött den här dagen.
 
Vi hade beställt en liten överraskning till mamma, så efter varmrätten kom ett par servitörer in med efterrätt och då sjöng vi för mamma. De hade googlat fram "Grattis på födelsedagen" och skrivit det på svenska på mammas tallrik. Så fint!! <3
 
Sedan avslutade vi kvällen med att gå till en tysk bar i närheten för en sista drink. Klart slut på fredag i Berlin!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0