7 saker från veckan som gick

Veckans familjebild: Min lillebror Carl fick en 100 år gammal kamera i julklapp och ville testa den när vi var hos mina föräldrar för ett par veckor sedan. I veckan fick han resultatet framkallat och såhär blev det! En familjebild tagen med en 100 år gammal kamera <3
 
Veckans koffeinfria: Dan var så gullig och beställde ett fint koffeinfritt kaffe till mig. Detta från Kafferosteriet Koppar var sååå gott.
 
Veckans munskydd: Jag fixade naglarna i måndags och hade på mig munskydd under tiden. What's up med att de är så gigantiska? De tar över hela ansiktet och åker snabbt upp i ögonen på mig.
 
Veckans Nima: Sedan det blev så kallt ute har vi haft igång värmegolvet i badrummet. Så nu hittar jag alltid Nima såhär på badrumsmattan <3 Varmt och skönt.
 
Veckans morgonväder: Krispigt, kallt och ljust. Det må vara kallt ute, men det blir ljusare och ljusare för varje dag!
 
Veckans frukost: Min müsli tog slut en dag, så jag gjorde avokadomackor på riskakor till frukost istället. Muuums vad gott! Kändes lyxigt.
 
Veckans jobba hemifrån-outfit: När det är så himla kallt ute får man kura ihop sig i tjock, stickad tröja och varma innetofflor.
 
Imorgon är det måndag igen!

En helg hemma

Fredag
I helgen hade jag och Dan absolut inget inbokat, så när jag vaknade i fredags kände jag bara nä alltså nu måste jag få vara lite fredagsfin. Sagt och gjort!
 
Ny reablus från MQ, jeans från KappAhl och diadem från H&M.
 
Jobbade hela dagen hemma som vanligt och gick en promenad på lunchen.
 
Vid 15-tiden hade vi en digital fika med vårt team. Så mysigt att få säga hej till alla och fira fredag ihop.
 
Efter jobbet lagade vi tacos och tittade på Talang. Kvällens snacks blev ostbricka! Sen somnade vi tidigt, vilket var välbehövt.
 
Lördag
På lördagen promenerade jag och Dan en mil, pjuh! Vi gick till Slottsparken, Pildammsparken, tillbaka till Slottsparken och hem igen. Dans favoritpromenad...
 
Väl hemma så städade vi lägenheten och sedan gjorde vi oss i ordning. Vi skulle ju bara vara hemma men ville göra oss lite helgfina ändå.
 
Klänning också från MQs rea. Lockade min lugg à la 70-tal och kände mig som en medlem i Abba.
 
Har gett mig själv en vit månad och drack alkoholfri Ginger Joe.
 
Ah, nystädad lägenhet. Finns knappt inget bättre.
 
Till middag åt vi hemgjorda hamburgare och sedan tittade vi på filmen The Invisible Man. Den var förvånansvärt bra och spännande måste jag säga.
 
Söndag
På söndagen gick jag en promenad med min vän Sandra och på eftermiddagen gick jag och Dan ner till stan för att titta ut nya löparskor till mig. Nu är de beställda! Längtar tills jag får dem.
 
Och det var vår mycket lugna, men väldigt fina helg.

Vecka 4

Veckans self-care: Den här veckan har jag bokat in lite saker för att ta hand om mig själv. Naglarna ska fixas, luggen ska klippas, ryggen ska knådas haha.
 
Veckans köp: Jag har äntligen kollat ut nya löparskor och ska köpa dem den här veckan. Är mycket taggad!
 
Veckans lunch: Blir just nu mycket äggmacka till lunch. Har många lunchpromenader inbokade den här veckan vilket ska bli kul.
 
Veckans serie: Har börjat titta på fjärde säsongen av Chilling Adventures of Sabrina i brist på annat. Skicka gärna serietips till mig om ni har!
 
Veckans längtan: Min födelsedag! Nu är det slutet av januari och nästa vecka börjar min födelsedagsmånad. På min födelsedag ska jag och Dan checka in på MJ's och på något sätt ska vi fira med min familj också, även om vi inte riktigt vet hur än.
 
Veckans fundering: Måste jag verkligen plantera om mina palettblad? Jag vill inte att de ska växa mer, så måste jag det? De ser inte riktigt ut att trivas i sina små krukor.
 
Veckans motion: Gör inget annat än att promenera just nu, men oj vad jag går. Nästan 7 km/dag. Det finns ju inget annat att göra, haha.
 
Hoppas ni har haft en fin start på veckan!
 
 

Lite från veckan

Hej och glad söndag!
 
Vi kikar lite på hur min vecka har varit.
 
Jag har köpt vita tulpaner till mitt kontor. Känns så vårigt och härligt.
 
Jag har också börjat äta frukost igen! En längre utläggning om det i ett separat inlägg, men jag har ju de senaste åren fastat fram till klockan 12 på dagen. Så nu har jag ingen aning om vad jag ska äta till frukost. Min kusin Therese tipsade om den här muslin från Pauluns.
 
Äter den med yoghurt och jordnötssmör. MUMS! Mycket god frukost.
 
Den 17 januari fyllde Zooey Deschanel 41 år. Såhär vill jag också se ut när jag är 41!! Har förövrigt stått på & Other Stories och varit nära på att köpa den där klänningen. Tror ni att jag vill ha den mer än någonsin nu eller? Hon kommer alltid att vara min favorit <3
 
Haha mitt liv just nu. Vad ska jag göra med all min tid?!
 
2021 nu jäklar!!
 
En dag tog jag en friskvårdstimme från jobbet och promenerade ute i solen.
 
Klockan var 16 och solen hade inte gått ner än. Våren, nu kommer vi!
 
Imorgon är det måndag igen och det är Nima taggad på.

Utflykt i bokskogen och familjemiddag

I lördags åkte jag, Dan och Micke ut till bokskogen utanför Malmö för att gå en promenad. Vi hade lite begränsat med tid och valde en runda på 3 kilometer. Lagom!
 
Här är utflyktsgänget! Micke, Dan och jag. Vi hade rustat oss med termobyxor och vattenflaskor.
 
Det var snö, minus 5 grader och strålande sol!
 
Is!! Har inte sett is i naturen på flera år känns det som.
 
Min favoritperson!
 
Såhär i efterhand hade jag nog velat gå en lite längre runda. Det var så vackert att traska runt i skogen.
 
Runt 13-tiden var vi hemma. Dan tränade lite och jag gjorde mig i ordning.
 
Hade på mig en ny skjorta som jag fyndade på GANTs rea.
 
På kvällen körde vi hem till mamma och pappa för lite familjemiddag. Halva familjeskaran var samlad! Det bjöds på kalkonmiddag och så pratade vi om livet och planer.
 
Alice har lyckats tämja Löddes suraste katt. Kolla så gosig! För ett par år sedan kunde man inte ens bära honom utan att han blev förbannad.
 
En av de finaste lördagarna på länge.

Mina senaste mobilbilder

Det var längesedan vi tittade på mina senaste mobilbilder, så det tänkte jag att vi ska göra nu.
 
Mina naglar när de var alldeles nyfixade. Har gått över till fransk ombre istället för enbart rosa. Är mycket nöjd!
 
En morgon när jag piffade till mig lite extra.
 
Hade klänning utanpå jeans, som jag älskar när man inte orkar strumpbyxor.
 
Jag och Dan hade en mysmiddag vid köksbordet. Tror detta var Trettonafton! Åt carpaccio, postatisgratäng och sallad. En himla blandning, haha.
 
Vaknade upp till "snö" en morgon. Hela Sverige har svinmycket snö och detta är det mesta vi har haft här i Malmö.
 
I vår Slack-kanal på jobbet skulle man lägga upp en bild som sammanfattade sin julledighet. Alla skickade in fina utflyktsbilder och berättade om allt möjligt skoj de hade gjort. Jag lade upp den här bilden och sa att Netflix fortsatte att shame:a mig. JA Netflix, jag kollar fortfarande!!
 
Morgonkaffet! "Men läste inte jag att du hade slutat med koffein?" tänker ni nu, och jajamen! Har varit utan koffein i över två månader nu. Dricker en kopp koffeinfritt kaffe på morgonen. Behöver mitt substitut. Det smakar helt OK!
 
Jag har mest skjortor och klänningar i min garderob. Och nu när jag enbart jobbar hemifrån vill jag gärna ha en varm, långärmad t-shirt. När Intimissimi hade rea på den här slog jag till.
 
Den är varm, men samtidigt tunn och så skön. Perfekt för hemarbete! Rekommenderar att gå upp en storlek då de är ganska små i storlekarna.
 
Ny dag, ny spegelselfie.
 
Har hängt mycket i soffan och ätit Daim på sistone. Visste ni att det är mitt favoritchoklad?
 
I fredags var det Tulpanens dag och jag köpte därför med mig tulpaner hem på min lunchpromenad. Den här fina vasen har vi ärvt av Dans farmor och farfar och den står just nu i fönstret på mitt kontor. Tycker den är så fin.
 
Avslutar med den här soliga bilden från i fredags.

Vecka 3

God morgon!
 
Skulle ha bloggat i helgen, men har varit så trött och seg så har inte orkat. Men helgen har varit fin! Gjorde lite utflykter, träffade min familj, åt god mat. Tittade på Talang som äntligen hade premiär i fredags! Och somnade i soffan framför Beck.
 
Den här veckan har jag absolut inget inbokat på det privata planet. Mycket kickar igång på jobbet den här veckan, så det blir fullt fokus på det. I övrigt blir det att fixa lite hemma, laga god mat och gå långpromenader. Ska få in ett och annat träningspass också.
 
Längtar väldigt mycket till våren. Snart, snart är den här.
 
Hoppas ni har en fin måndag!
 

Helgen: Paus i löpträningen, spelkväll och vår nya bil

Vi kikar på hur min helg såg ut!
 
Fredag
Min helg började i fredags när jag och Dan korkade upp en flaska bubbel och lagade fredagsmiddag. Det blev lövbiff med ugnsrostad blomkål, stekt lök, bearnaise, kryddsmör och sallad. Goooott detta! En ordentlig fredagsmiddag. Sedan tittade vi på TV och gick och lade oss redan kl 23.
 
Lördag
Klipp till lördag! Det var strålande sol och jag sprang en runda på 4,5 km. Inte visste jag då att det skulle bli min sist löprunda på ett tag. Ett par timmar senare kräkte vår katt Nima på mina löparskor :( Det gick inte alls att få bort, och eftersom skorna var gamla och slitna kastade jag dem. Så nu kan jag inte springa förrän jag har köpt nya löparskor, vilket typ är det tråkigaste jag vet att köpa...
 
Vid 13-tiden tog vi tåget till Hyllie för att möta upp Niclas. Vi skulle nämligen testköra bilar, och ville att Niclas skulle följa med som stöd haha.
 
Och den här jäkeln blev det. En Peugeot 2008! Oh, blev SÅ kär. Jag och Dan hade läst om den och hade nästan bestämt oss, men när jag testkörde så kände jag att jag verkligen ville ha den. Jag tror förresten att den ser större ut på bilden än vad den egentligen är.
 
Här ska jag sitta om ett par månader!
 
Efter vi bokat bilen körde vi hem till Sarah och Niclas och firade! Vi spelade lite spel.
 
Åt thaimat och umgicks tills klockan blev strax efter 22. Vilken fin lördag! På söndagen tog jag inga bilder, och jag och Dan höll hos mest hemma.
 
Klart slut på helguppdateringen!
 

Inneskor till hemmakontoret

Nej men! Vad har vi här?
 
En kartong från Shepherd!
 
Jag har beställt nya inneskor till mitt hemmakontor!
 
Jag älskar att gå barfota hemma, men fryser ofta om fötterna. Tycker att strumpor klämmer på vaderna. Så när jag såg att Ellos hade en extra rabattkod slog jag till på dessa sköna innetofflor som jag suktat efter ett tag!
 
Svarta och fluffiga. De är rätt lika vår katt Nima, haha.
 
Så sköna att strosa i hemma.
 

Vecka 2

God morgon!
 
Måndag vecka 2, och medan övriga Sverige verkar ha snö och strålande sol bara regnar det här i Malmö. Jag har så svårt att gå upp på morgonen just nu, tror att jag bara inte vant mig efter julledigheten och snoozar så mycket att Dan suckar HÖGT bredvid mig. Haha stackare.
 
I helgen testkörde vi en bil som vi sedan bestämde oss för att leasa. Är så pepp på att få hem den!! Det var soligt och fint väder och jag bytte mina vanliga glasögon mot mina solglasögon medan jag körde. När vi var tillbaka på parkeringen var jag så uppe i varv och taggad så jag glömde mina glasögon i bilen. Kom på detta på kvällen när jag var hemma igen. Detta är så typiskt mig. Blir alldeles stirrig och glömmer saker. Men dagen efter kunde vi köra inom bilhandlaren och hämta dem, så ingen skada skedd.
 
Den här veckan är min privata kalender helt tom. Det är ju så nu i dessa tider. Jag jobbar, går lunchpromenad, tittar på TV-serier, äter middag och sover. Och så börjar allt om igen dagen efter. Men det är vad det är. Så länga mina nära och kära är friska känns det bra <3 
 
Hoppas ni får en fin måndag, så hörs vi lite senare!
 

Nyårsafton 2020

Nu ska vi kika på min nyårsafton! Vi firade den tillsammans med Sarah, Niclas, Carro, Johan och deras lilla Oscar. Vi skulle börja dagen ganska tidigt och jag gjorde mig i ordning i den här glittriga klänningen från H&M. Jag velade ju lite fram och tillbaka på om jag skulle köpa den, men slog till. Det är ju bara nyårsafton en gång om året!
 
Hade också ett nytt rött läppstift från clinique som jag är mycket nöjd med.
 
Vi kom hem till Carro och Johan vid 15.30 och dukade fram försnacks. Älskar när man ses lite tidigare vid högtider, och liksom tar vara på dagen.
 
Mmm, hemgjord räkröra.
 
Och pizzaslices!
 
Ostar, oliver, löjrom och en massa annat gott.
 
Jag och Dan hade köpt finchampagne och skålade.
 
Strax efter 17 pratade jag och Dan med min familj över FaceTime. Alla var på eget håll, men det var så fint att prata och önska varandra gott nytt år.
 
Gott nytt år!
 
Sedan var det dags att börja med middagen. Vi hade beställt catering från Klostergatans Vin och Delikatess i Lund och behövde enbart värma maten.
 
Carro hade dukat så fint och nyårigt!
 
Till förrätt blev det hummersoppa med skaldjursterrin och syltad rödlök.
 
Oscar var pepp på sitt livs första nyårsafton!
 
Till varmrätt åt jag oxfilé med potatisgratäng och rödvinssky. Gooott. Oxfilén var helt perfekt tillagad.
 
Och till efterrätt chokladfondant med vaniljmousse och bärcoulis.
 
Vid tolvslaget gick vi ut, tände tomtebloss och tittade på fyrverkerierna.
 
Jag och min andra hälft <3 Älskar honom så mycket. Förra nyårsafton låg han hemma i halsfluss, men i år fick vi fira in det nya året tillsammans!
 
 Ett mysigt sätt att avsluta 2020 på. Nästa år ska jag försöka fotografera något annat än maten, haha.

Mellandagarna och ledigheten

Hej och glad lill-fredag! Imorgon är jag ledig eftersom det är röd dag, och då måste ju denna tisdag vara en lill-fredag.
 
Nu ska vi i alla fall kika på vad jag gjorde i mellandagarna och under ledigheten. Dagarna gick långsamt framåt och smetades ihop till en enda röra. Men det har varit så mysigt!
 
En dag hade vi besök av den här lilla pluttan <3 Min kusin Tesse, Stefan och deras lilla Moa kom hem till oss en sväng. Som jag saknat dem! Moa lånade mina Prisjakt-tofflor och sa att det var Tomtens skor.
 
Jag fick nya tallrikar och tygservetter i julklapp av mamma och pappa och har sedan dess inte använt något annat att äta på.
 
En dag klädde jag upp mig i guldig blus.
 
Drack vin och spelade Ticket to ride.
 
Det har blivit många långpromenader i det grå vintervädret.
 
Och så har jag preppat inför nyårsafton med 2020s sista outfit. Kommer visa allt från nyårsafton i ett separat inlägg!
 
Nima har varit på ett lagom glatt humör som vanligt.
 
Och en kväll åt jag och Dan finmiddag hemma med räkor, havskräftor, ost, västerbottenpaj och lite olika såser. Satt och pratade länge och bara umgicks <3
 
Igår var ledigheten slut och då gick jag upp innan solen.

Vecka 1

Vecka 1! Jisses. Det är som att öppna ett helt tomt anteckningsblock som man kan fylla med vad som helst. Undra hur 2021 kommer att bli egentligen? Hoppas bra.
 
Jag gick helt i ide efter nyårsafton. Tittade på TV-serier och gick promenader. Jag och Dan gick ner på stan för att köpa en bok och gick sedan snabbt hem igen. Jag har fastnat i perioddraman nu under julledigheten. Svalde Vår tid är nu säsong 4 och Netflixserien Familjen Bridgerton på en gång. Satt non stop i TV-soffan och var helt enkelt tvungen att titta klart. Ville inte missa ett enda kärleksdrama, en förbjuden kyss, en sökande blick.
 
Igår såg jag också klart serien I vår herres hage som ni kan hitta på SVT Play. Den utspelar sig 1937 och handlar om ett par veterinärer i Yorkshire. Det är egentligen en serie som gick på 70-talet, men som de nu har gjort en remake på. Se den!! Så mysig. Vad behöver man mer än djur, norra Englands landskap och lite obesvarad kärlek? Inte mycket.
 
Ja men ni hör ju, kanske bra att jag återgår till vardagen idag. För idag slutar min julledighet och det är dags att jobba igen. Här på bloggen ska jag bland annat visa vad jag gjorde i mellandagarna och hur min nyårsafton såg ut.
 
Ta hand om er!
 
Från TV-serien I vår herres hage.

RSS 2.0