Nyårslistan 2020

Gott nytt år mina kära läsare!
 
Nyårsafton kommer bli väldigt annorlunda i år, precis som det övriga året har varit. Men jag hoppas att ni tar hand om varandra, klär upp er lite extra oavsett hur er kväll kommer se ut och unnar er något gott att äta.
 
Snart säger vi hej då till det här året, men först är det dags för den årliga nyårslistan.
 
 
Gjorde du något 2020 som du aldrig gjort förut?
Ja, det som har präglat hela året – upplevde en pandemi. Helt plötsligt kunde man inte gå på restaurang, inte krama sin mormor, inte resa. Jag personligen har än så länge klarat mig ganska bra ur detta. Men jag vet ju att detta inte är fallet för många. Det som har varit jobbigast för mig är inte att kunna vara nära mina kära.
Men i övrigt — cyklade på Hven, tog körkort, fick nytt jobb. Typ det!
 
Har du några nyårslöften?
Jag har faktiskt inga nyårslöften i år. Är det något 2020 har lärt mig är det att ta det mer lugnt och fokusera på kärnan i livet: Att må bra och ta hand om sina nära och kära. Så det får bli målet för 2021.
 
 
Vilka platser besökte du?
Hven och Göteborg! Annars var det mest Malmö och övriga Skåne.
 
Bästa köpet?
Alla hundra körlektioner jag tog för att till slut bli klar med mitt körkort. Så dyrt, men så värt det.
 
Vad var sämst?
Pandemin såklart.
 
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Hmm, svårt att säga. Det har varit ett jobbigt år på många plan, men jag har nog varit tryggare i mig själv än tidigare år. Skulle nog säga att jag ändå har varit lika glad som tidigare år.
 
Favoritserier?
Oj! Normal People och Vår tid är nu säsong 4 har varit fantastiska. Men också the Crown säsong 4.
 
 
Bästa minnet från 2020?
När jag fyllde 30! Jag firade det med buller och bång med alla jag kände innan pandemin bröt ut. Så tacksam att jag hann fira ordentligt.
 
Vad ser du mest fram emot med 2021?
Jag ser fram emot att bli trygg på mitt nya jobb och utvecklas. Jag ser fram emot att umgås med familj och vänner, och så ser jag fram emot att corona ska försvinna.
 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Försökt kontrollera saker som jag inte kan kontrollera. Borde ta dagen mer som den kommer ibland utan att oroa mig.
 
 
Vad var din största framgång på jobbet 2020?
Att jag fick nytt jobb! Så glad över det!
 
Största framgång på det privata planet?
Att jag överkom min rädsla för att köra bil och tog mitt jäkla körkort. Sådan ångest jag har haft för det, men nu jäklar!
 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Tror ändå finmat hemma, fin champagne och kläder. Heh.
 
Något du önskade dig och inte fick?
Skrev såhär förra året: Ja, men det kanske 2020 för med sig istället.
Förra året kände jag att det var dags att leta mig vidare inom karriären, och det gjorde jag 2020. Men kommer svara samma sak på den här frågan i år:
Ja, men det kanske 2021 för med sig istället.
 
Största misstaget?
Jag känner inte att jag gjort något "stort misstag" i år. Jag går in i 2021 och är ganska nöjd över mina prestationer och över livet i allmänhet. Det enda är väl att jag ska försöka oroa mig mindre över småsaker och ta livet lite mer som det kommer.
 
 
Mest stolt över?
Jag är stolt över alla runtom mig, som kämpar varje dag för att gå igenom den här pandemin. Vi är inte ensamma i det, utan vi går igenom det tillsammans. Vi får hoppas att 2021 blir bättre <3
 
Gott nytt år fina ni. Hoppas ni får ett bra avslut på det här året!
 
Läs nyårslistan från tidigare år här:
2015
2017
2018

23 och 24 december 2020

Låt oss titta på hur min Lillejul och Julafton såg ut!
 
23 december
Den 23 december jobbade jag först halvdag, sedan stack jag och Dan och hämtade min systers bil som vi skulle låna. Det var första gången jag körde själv! Så konstigt det kändes, men det gick bra. Sedan gjorde vi oss i ordning för att åka hem till Dans storebror för lite julfirande.
 
Vi började med ostar och glögg och önskade varandra god jul.
 
Sedan bjöd Ola och Angelica på kalkonmiddag. Strax efter 22 skulle jag köra hem i dimma!! Självklart att det skulle bli världens dimma första gången jag skulle köra själv, haha. Men det gick bra! Och framförallt var det en väldigt mysig lillejulsmiddag.
 
24 december
På Julafton gick jag och Dan upp klockan 08 för att morgna oss ordentligt och slippa stressa. Jag kokade kaffe och tände granen.
 
Och alla adventsljusstakar såklart.
 
Detta hörn är nog mitt favorithörn i lägenheten just nu.
 
Vi tände alla fyra ljus och tittade på julkalenderns sista avsnitt. Visst var årets julkalender väldigt fin?
 
Klockan 13 anlände vi hemma hos mamma och pappa i Löddeköpinge. Jag tog obligatorisk outfit-bild vid granen.
 
Dan, Sös och jag.
 
Mamma hade dukat så fint. Vi var 6 personer på Julafton.
 
Men under granen låg det många paket ändå minsann!
 
Vid 13.30 var julbordet serverat. Dags att äta!
 
Efter maten tittade vi på Kalle och sen tyckte vi att det dags för en liten promenad.
 
Så mysigt att strosa runt och ta en liten promenad på Julafton tycker jag. Man sitter ju mest ner annars.
 
När vi kom tillbaka var det dags för pecannötspaj som jag hade bakat och tagit med. Och så öppnade vi julklappar.
 
Så ringde vi Carl, Alice, Christoffer och Annie som inte firade jul med oss och hälsade god jul <3
 
Och så var vår julhelg. Vilken lugn, fin, intim och genuin jul det var. Jag tycker inte att det gör något att vi inte kunde vara hundra pers på våra tillställningar. Utan vi fokuserar på kärnan, och det är ändå det viktigaste.

Vecka 53

 
Jag blir alltid så seg i mellandagarna. Jag har ju jättemycket tid och borde vara produktiv, men istället kraschar jag och hänger i soffan dag in och dag ut. Har sett klart så många påbörjade serier de senaste dagarna och fullkomligt älskade den sista säsongen av Vår tid är nu, som släpptes på Juldagen. Men tror att kroppen ibland behöver detta också, bara vara hemma och ta det lugnt. Sova länge och äta rester till kvällsmat.
 
Men imorgon är det nyårsafton! Vi blir en liten skara som sig bör, men kommer att klä upp oss till tänderna ändå. Det ska bli så mysigt.
 
I övrigt är det som att jag har blivit kär i vår lägenhet på nytt. Jag trivs så bra här just nu. Tycker om hur vi har fixat med det sista, det som gör det till ett hem. En sista tavla, en duk på köksbordet, en extra växt. Bara småpiff som gör att jag blir ännu mer kär. Jag har den senaste månaden vacklat fram och tillbaka, känt att det kanske är dags att flytta till något större. Men efter många om men bestämde vi att vi väntar lite till, vi har ju vad vi behöver här.
 
Men vem vet vad 2021 för med sig! Fast just här och nu känns det bra som det är.
 
PS: Tack för alla gratulationer till mitt körkort!! Så fina ni är <3

Mina tre juloutfits: 2020

Varje år har vi tre julfiranden: ett med hela familjen Strandberg samlad, ett med Dans bröder och ett på självaste Julafton som oftast brukar firas med min släkt. I år blev det ju lite annorlunda och i mycket mindre skala, men tre julfiranden blev det ändå. Och med tre julfiranden kommer också tre juloutfits.
 
Julfirande nr 1
Den 19 december firade vi lille-lille jul, som jag brukar kalla det, med min familj. Alla syskon kom hem till mamma och pappa, vi åt mat och bytte presenter. Dagen till ära hade jag den här klänningen från H&M på mig! Ni har ju redan fått se dessa bilderna några gånger, men här kommer de igen :)
 
Jag hittar inte klänningen på hemsidan längre, men den finns säkert i butik.
 
Julfirande nr 2
Den 23 december körde jag och Dan hem till Dans bror Ola och hans familj för det andra julfirandet.
 
Jag hade på mig en blå klänning jag köpte på COS i somras och piffade upp det med fläta med röd rosett och rött läppstift. Den här dagen lånade jag min systers bil och körde helt själv för första gången i mitt liv. Gah!
 
Julfirande nr 3
Och på självaste Julafton var vi en liten skara hemma hos mamma och pappa i Löddeköpinge.
 
Jag hade på mig en gammal klänning från Baum und Pferdgarten som jag tycker så mycket om. Tycker den är perfekt att använda både på sommaren och vintern.
 
Och Dan var gullig i grön skjorta och röd fluga. Mer om Julafton i ett annat inlägg.
 
God fortsättning på er!

Lördag och söndag: Strandbergskt julfirande och fjärde advent

Hej på er! Hoppas ni har haft en fin jul. Det var inte meningen att det skulle bli ett så långt uppehåll här på bloggen, men tiden räckte inte riktigt till. Vi ska i alla fall spola tillbaka tiden till förra helgen, när jag firade jul med min familj.
 
Jag gjorde mig fin i en vit klänning från H&M och hade en röd rosett i håret.
 
Vi packade ner våra julklappar och finbubblet och åkte hem till mamma och pappa. Efter lite fika och kaffe klädde vi granen.
 
Och sedan var det dags för julbord! Så mycket gott här.
 
Efter vi ätit spelade vi julklappspelet.
 
Lillebror Christoffer med sin sambo Annie.
 
Och så var det dags för de vanliga julklapparna att delas ut. Eftersom vi inte skulle ses allihop på julafton, bytte vi några julklappar redan den här kvällen. Christoffer var mycket fin som tomte, haha. Sedan umgicks vi tills det blev sent och det var dags att åka hem.
 
På söndagen var det fjärde advent. Vi tände det sista ljuset, och tittade på Hjem til jul säsong 2.
 
Och sedan FaceTime:ade jag med Desirée, Johanna och Amanda. Så fint att se dem <3 Har inte träffat dem på jättelänge. Men skönt att man kan hålla kontakten såhär.
 
Ett par dagar senare var det riktiga julafton, men mer om det i ett annat inlägg!

Vecka 52

Jag hade två nyårsmål när jag gick in i 2020: Ta mig vidare i karriären och skaffa körkort.
 
Jag kände att det var dags för något nytt. Jag hade snart jobbat 6 år i reklambyråbranschen och kände mig färdig. Det var dags för ett nytt steg, men vad? Antingen stannade jag kvar och utvecklade till projektledare, eller så lämnade jag. Jag var sugen på att lämna byråbranschen helt och testa inhouse marketing. Så jag bestämde mig och den våren sprang jag på många intervjuer. Gjorde arbetstester, jobbade, tränade och någonstans hann jag också skriva in mig på en körskola.
 
Plötsligt damp det ner ett mail i min mailinkorg från ett företag jag hade varit på intervju hos tidigare. Men den här gången sökte de något annat, någon lite mer lik mig. Och efter telefonintervjuer, skypeintervjuer och arbetstester fick jag telefonsamtalet. Jobbet var mitt, och jag brast ut i gråt i telefonen. På riktigt? Kommer jag att få jobba med er?
 
Ungefär samma känsla hade jag igår när trafikläraren bad mig parkera utanför Trafikverket och sedan säga till när jag var klar. Jag svängde in i parkeringen, rätade till bilen och stängde av motorn och svarade att nu var jag det. "Provet är godkänt" sa trafikläraren direkt och jag skrattade högt av chocken. "Är jag godkänd?" frågade jag. Och det var jag.
 
En och en halv vecka innan 2021 börjar, blev jag klar med mina nyårsmål. För mig blev det beviset att jag kan, bara jag lägger manken till. Jag ville så gärna ge mig själv en gladare och lyckligare vardag, och bevisa att ingenting är för svårt eller jobbigt. Jag gav det som en present till mig själv. Inte som en klapp på axeln, utan som en enda stor kram.
 
Och kramar behöver vi verkligen efter året som gått.
 
God jul Sofie önskar Sofie.

Fredagshälsning

Glad fredag!
 
Hoppas ni mår bra. Snart är det jul hörni!
 
Igår skickade Dans jobb hem ett litet julbord till oss, eftersom man inte kan gå på julfest med jobbet i år. Så gulligt! Det fanns allt ifrån sill och lax till köttbullar och Janssons frestelse. Vilken festmåltid!
 
Såg denna på instagram och skrattade rakt ut.
 
Idag är den 18 december, och förutom att det är fredag så är det också dagen då Hjem til Jul säsong 2 släpps! Så taggad på denna. Vem knackade på dörren i säsong 1?! Ni hittar den här på Netflix.
 
Idag var himlen blå en stund på lunchen och solen fick komma fram. ÄNTLIGEN! Som vi har saknat dig solen <3
 
Avslutar denna fredagshälsning med min favoritkompis Moa <3 Min kusin Therese lade upp en bild på sin dotter Moa med det härligaste skrattet idag på sin Instagram. Som jag saknar dem, både Tesse och Moa. Hoppas att jag snart snart får gosa med dem <3
 
Hoppas ni får en fin helg och tar hand om er!

Saker jag gör för att göra hemarbetet mer uthärdligt

Jag tycker inte det är kul att jobba hemifrån. Det är absolut skönt på vissa plan, men jag trivs inte riktigt med det. Jag blir rastlös och vill umgås med folk. Men det finns vissa saker som gör det lite mer uthärdligt för mig.
 
1. Starten på dagen: Det må vara för att jag är ny på jobbet och har massvis med videomöten, men jag gör mig i ordning varje morgon. Duschar, sminkar mig, fixar till håret. Jag håller mig till min rutin, precis som om jag skulle till kontoret. Ibland kör jag bara mjuka, sköna kläder och ibland lite mer uppklätt. Men jag försöker att ändå ställa mig in på att "gå till jobbet". Jag säger inte att alla bör göra det, men jag mår bra av det. Jag kokar mitt koffeinfria kaffe på morgonen och behöver inte stressdricka det för att hinna borsta tänderna innan jag går till kontoret, haha. Borstar inte tänderna förrän vid 10-tiden ungefär. Ingen märker ju.
 
2. Tända adventsljusstakar och granen: Äntligen juletid med alla mysiga ljus. Det första jag gör när jag går upp på morgonen är att tända alla adventsljusstakar och ljuset i granen. Vissa (läs alla de senaste) dagar när det är grått och trist är de tända hela dagen.
 
3. Ha det undanplockat: En ny grej jag har börjat göra är att bädda sängen på morgonen. Vårt sovrum är en så stor del av vår lägenhet, så det syns ganska tydligt när sängen inte är bäddad. Och det är en så skön känsla att gå förbi och se den bäddad. Vi försöker ha det ganska undanplockat här hemma rent generellt. Annars känns det som att jag kvävs.
 
4. Gå lunchpromenader: Jag försöker gå en lunchpromenad varje dag. Ibland blir det en lång runda och ibland bara en promenad runt kvarteret. Men att komma ut och få lite luft gör så mycket tycker jag.
 
5. Ring en vän: Jag brukar passa på att ringa kompisar när jag är ute och promenerar. Carro, en av mina bästa vänner, är föräldraledig just nu och oftast passar det perfekt att vi pratar! Vi får inte glömma att vi inte är ensamma. Vi är många som är hemma själva nu. Perfekt att ringa varandra och gå promenader ihop, fast på distans.
 
Gör ni något särskilt för hålla energin uppe? Dela gärna med er av tips!

Den juligaste helgen hittills

Fredag
I fredags checkade jag och Nima ut från jobbet och tyckte det var dags att hålla helg! Vi fick bland annat en yogamatta av jobbet i julklapp och Nima tyckte den var ganska intressant.
 
Vi hängde upp vår guldiga julkrans på dörren. Den har jag köpt H&M Home. Jag hade en gammal julkrans från Ullared som höll på att trilla isär, så det var dags att byta.
 
Sen gick jag och Dan och köpte sushi och hällde upp vars ett glas fredagsvin. Nima chillade på mattan som vanligt.
 
Lördag
I lördags gjorde vi oss i ordning för att åka till Carro och Johan i Bjärred! Vi skulle ha lite jullunch och mys.

Jag hade på mig en ny klänning från H&M. Funderar på att ha den på ett av våra julfiranden också, vi får se!
 
Hemma hos Carro och Johan hade det dukats fram alla möjliga festligheter såsom ris à la malta, vörtbröd, julskinka och lussebullar. Mycket gott!
 
Sedan tändes brasan och vi pratade lite nyårsplaner.
 
När klockan närmade sig 18 och det fanns lite mer utrymme i magen betällde vi pizza. Jag åt en vit pizza med svamp, aubergine och kronärtskocka. Mums! Strax därefter tackade vi för en mycket mysig dag och körde hem.
 
Söndag
Och på självaste Lucia gjorde jag och Dan inte mycket. Vi städade, tittade på julkalendern, slog in ett par julklappar och klädde granen. Visst blev den fin? Gulligaste granen vi har haft tror jag.
 
Det var nog den juligaste helgen vi haft hittills i år. På lördag ska vi äntligen småfira jul med min familj! Längtar ihjäl mig.

Vecka 51

 
Igår klädde vi äntligen granen. Vi köpte den förra veckan och hade tänkt klä den lite tidigare, men det blev aldrig så. Det var dock fint och passande att klä den på Lucia, precis efter att vi druckit glögg och tittat på julkalendern. Julkalendern är väldigt fin i år, tycker ni inte?
 
Vi köpte i alla fall den minsta granen vi hittade! Till och med stjärnan i toppen är för stor. Men det känns bra, fint och praktiskt med en liten gran i lägenheten. Inte någon som tar över ett helt rum och som man knappt kan gå runt.
 
Den här veckan är det fokus på två saker: fixa inför julen och övningsköra.
Övningsköra, övningsköra, övningsköööööra. Min uppkörning börjar närma sig. Jag har inte jättehöga förhoppningar att klara den, men jag ska göra mitt bästa. I övrigt ska jag köpa de sista julklapparna och julbaka. På lördag ska vi fira lille-lillejul med min familj.
 
Hoppas att ni får en fin och lugn vecka, med så mycket julstök det går i dessa tider. Ta hand om er!

Önskelista: Julklappar 2020

Glad fredag på er!
 
Jag läste Reginas inlägg om vad hon önskar sig i julklapp, och kom på att jag inte har postat min önskelista här än!
 
 
Självklart tänker jag extra på att mina nära och kära ska ha det bra och vara friska. Vi har ställt in årets stora släktfirande, men kommer att ses bara de närmsta. Så länge alla håller sig friska, vill säga. Det blir vad det blir i år helt enkelt.
 
Förutom att Corona ska försvinna, har jag skrivit upp ett par materiella ting på min önskelista. Vi kikar!

  • Hårspänne från Lily & Rose: Hallå har ni sett att Lily & Rose har börjat göra hårspännen? Otroligt fina! Tänk er dessa på nyårsafton! Ni hittar dem här.

     
  • Örhängen från Caroline Svedbom: I bröllopspresent fick jag sådana här fina örhängen från Caroline Svedbom i färgen orange. Nu vill jag gärna ha fler! Älskar dem och använder dem mycket. Tycker att båda färgerna Royal Blue Delite och den röda Scarlet är så fina!

  • Harmony tallrik i blå: När jag fyllde 30 fick jag en hel serie av Cerveras Harmony-tallrikar. Jag älskar dem och använder dem jämt! Både till fint och att bara ha hemma. Men jag tänkte att det kunde vara kul att blanda och mixa med likadana fast i blå. Vad tror ni? Ni hittar dem här.

  • Kupade champagneglas: Jag får egentligen inte önska mig fler champagneglas, men finns det något festligare!! Hittade dessa hos Cervera och blev kär.

  • Örhängen från Lily & Rose: Älskar typ alla örhängen från Lily & Rose! Dessa tycker jag är extremt fina, men ser att de är slut nu.

  • Linneservetter: Kan man få nog av linneservetter? Jag älskar det och hade gärna önskat mig några fler. Ett par enkla, vita från H&M till exempel.
 
 Det var nog det! Har ni önskat er något särskilt?

Lite från helgen

Fredag
Jag tar inte så många bilder just nu, mest för att jag knappt hittar på något. Men i fredags släppte i alla fall Thomas Stenström den här fantastiska låten. Lyssna här! För varje gång du lyssnar på den så skänks pengar till Cancerfonden.
 
I fredagskväll åt jag och Dan tacos och tittade på Idolfinalen. Jag hittade friterade mozzarellanuggets från Fontana i frysdisken! Hallå så gott till tacos. Sedan drack vi ett glas vin och somnade tidigt. Härligt med fredag!
 
Lördag
Det blev lördag och jag och Dan gick en ordentlig långpromenad. Först ner till Slottsparken. Det var så fint väder!
 
Vi gick ner till Folkets Park som har en vinterutställning just nu. Med massa snöiga granar bland annat!
 
På kvällen gjorde jag och Dan oss i ordning. Jag hade en puffig klänning från Lindex.
 
Och så åkte vi hem till mamma och pappa. Där drack vi bubbel och åt marockansk gryta med naanbröd. Efter maten tittade vi på Så mycket och bättre, och vid 23-tiden åkte jag och Dan hem igen. Så mysigt med lite kvalitetstid!
 
Söndag
På söndagen gjorde vi inte mycket. Vi småstädade, jag övningskörde med min kompis Niclas och på kvällen åt vi färska räkor med vitlöksbröd. Vi tittade på Mulan på Disney+ som vi tyckte var helt OK. Jag älskade den tecknade versionen och hade därav kanske lite för höga förväntningar.
 
Och så gjorde jag två popcorngirlanger som jag hängde i dörröppningen till "kontoret". Blev jättenöjd med dem och det var ovanligt enkelt. Jag trädde bara nål och sytråd genom popcornen och tada! På fredag ska vi äntligen klä granen, då jäklar är det jul här i huset.
 
Det var lite från helgen!

Vecka 50

När jag var liten fick jag en liten kyrkoby i porslin i julklapp av min mormor. I kyrkan och i de små porslinshusen fanns det ljusslingor, så när det blev kväll kunde jag tända och hela byn lyste upp. Till kyrkobyn fick jag också små, gulliga nallebjörnar i porslin som skulle vara dess invånare.
 
Varje jul satte jag upp den lille kyrkobyn på en träbricka jag fick låna av mamma. Jag täckte den med bomull som skulle föreställa snö och satte varsamt ut varje hus och varje nallebjörn. Och år efter år satte jag upp det på exakt samma sätt. Husen, kyrkan, nallebjörnarna, allt hade sin plats och varje år ställde jag upp det exakt så som det skulle stå.
 
Jag kom att tänka på kyrkobyn i veckan och hur trygg jag kände mig av att varje år använda samma julpynt i mitt rum, bygga upp en rutin och längta efter julen. Julkänslan har inte riktigt spridit sig hos mig än i år. Det är inte konstigt, eftersom året är som det är. Men jag försöker. Försöker få samma varma känsla i bröstkorgen som när jag satte upp min lilla kyrkoby.
 
Så i helgen tände vi ljusen i adventsljusstaken, köpte hyacinter, drack glögg och gjorde popcorngirlanger. Men kanske ska jag leta upp den där kyrkobyn, placera ut den på en bomullstäckt träbricka och tända ljusslingorna i de små porslinshusen.
 

Spotify wrapped: 2020

Spotify har äntligen släppt sin summering för 2020! Jag älskar att titta på detta och summera mitt musikår. Vi kikar.
 
Inte jättechockad över att det mestadels var pop som spelades i mina högtalare. Kan man tro att jag växte upp i en proggfamilj?
 
Men detta blev jag rätt chockad över! Min mest spelade låt i år var Stay från Dirty Dancing, haha. Vet att jag tittade på Dirty Dancing i början av året och att jag sedan har lagt till låten i några av mina spellistor.
 
53 gånger hag jag spelat den :O Den är ju sjukt bra, haha. Springer också ganska ofta till den.
 
Serien Normal People gjorde också intåg i min musikupplevelse i år genom låten Make you feel my love med Ane Brun. Så fin låt!! Och självklart är bästa Thomas alltid med på min topplista.
 
En annan favoritlåt!
 
Dan hatar när jag spelar 60-tals musik hemma, men jag älskar det. Inte konstigt att det blev mitt favoritårtionde.
 
Det här däremot tycker jag är lite jobbigt att erkänna, haha. Det känns som att jag visar upp en del av min dagbok. Benjamin Ingrosso har jag "lyssnat på i smyg" när jag gått långpromenader och Taylor Swift blev jag lite smått besatt av efter att ha sett hennes dokumentär Miss Americana på Netflix. Båda är riktigt grymma, så det är bara att stå rakryggad! Att Billie Eilish var i toppen gjorde mig lite förvånad, men gillar henne mycket också.
 
29 156 minuter totalt. Tack 2020 för att du åtminstone kunde förgylla mitt liv med fin musik. Hur såg ert Spotify Wrapped ut?

Lite från veckan: Adventsljusstakar, munskydd och Hilma

Lite smått och gott från min vecka!
 
Vi klär inte vår balkong med en ljusslinga i år. Det känns så himla deppigt, men den blåser sönder VARJE år och VARJE vinter får vi köpa en ny. Det är så ovärt, även om det är fint. Men som plåster på såren köpte jag en extra adventsljusstake att ha inomhus istället. Hittade den på ICA.
 
Titta så mysigt det är på kontoret på morgonen nu! Tycker inte att det gör något att jag har olika typer av adventsljusstakar, tycker bara det är fint.
 
Jag kommer ju tyvärr inte få träffa mina kollegor i jul. Det känns otroligt tråkigt i och med att jag är ny och allt. Men för att hålla uppe the holiday spirit så har jobbet skickat ut en digital adventskalender! Hur fint? Där får man små hälsningar och meddelanden varje dag.
 
När vi var i Tokyo förra året köpte jag och Dan med oss rosa munskydd hem till Sverige. "Det här kan vara roligt att ha som souvenir" tänkte vi. Inte visste vi då att det ett par månader senare skulle finnas en pandemi och att jag skulle använda de där munskydden när jag åker buss.
 
Tittade på Sara Bidermans och Petra Tungårdens livesändning med Lindex i veckan. De pratade kläder och visade upp nya plagg som snart är ute i butik. Älskade den här outfiten på Sara.
 
Plötsligt fick jag ett paket från jobbet! Prisjakts "Tomte" hade skickat det.
 
"Kan du öppna det??" frågade Dan helt spänd. Så det gjorde jag och hittade snö! Nej, men frigolit. I lådan finns andra grejer, men jag har knappt vågat titta för det skrev Tomten att man inte fick göra.
 
En annan kul grej är att jag och Dan fick den här adventskalendern av min lillebror Christoffer och hans sambo Annie.
 
Det är små, gulliga chokladpraliner i den.
 
Den är från IKEA och chokladpralinerna är sjukt goda. Jag är imponerad! Idag fick vi en marsipanpralin.
 
Och till sist men inte minst är jag glad över att äntligen ha fått upp vår tavla i kontoret! Jag köpte en poster av Hilma af Klint för säkert två månader sedan, men har varit rätt seg med att köpa en ram.
 
Men nu är den äntligen uppe! Den är gigantisk, men så fin. Precis vad vi behövde i kontoret.
 
Imorgon är det fredag!

Helgen: Black Friday, Thanksgiving och långpromenader

Vi kikar på min helg!
 
Fredag
I fredags var det Black Friday och full rulle på jobbet. Vid 14.30-tiden hade jag en liten paus och passade på att springa ner till stan för att inhandla lite julklappar. Försöker ofta att köpa julklappar på Black Friday, om det är något bra erbjudande. Min nya blus kommer från Ellos!
 
Det var så skönt att komma ut och luften var kall och frisk.
 
Jag promenerade genom Slottsparken hem.
 
Och på kvällen hade jag lite mer jobb som skulle fixas, så jag bunkrade upp med fanta och linschips, haha. Vid 20-tiden stängde jag datorn och höll helg. Dan köpte hem sushi och så tittade vi på Idol.
 
Lördag
Lördagen började med att jag och Dan storstädade lägenheten och jag förberedde gåsen till kvällens Thanksgivingmiddag. I år tänkte vi att vi skulle ha gås istället för kalkon, kul att testa något nytt! Dessutom har vår kompis Niclas släkting en gåsfarm som vi köpte ifrån. Så det kändes närproducerat och bra.
 
Sedan gjorde vi oss i ordning. Jag hade denna Carmine-klänning från By Malina som jag köpt på rean.
 
Kände mig festlig och fin!
 
Vi hade dukat upp i vardagsrummet och klockan 16 anlände mina syskon och Sarah och Niclas.
 
Alla hade tagit med sig något till Thanksgivingbordet. Det fanns förutom gås också sötpotatismos, brysselkål, rödkål, mac n cheese, smörstekt majs, morötter, paj, quornfiléer, sås, cornbread etc etc.
 
Alltså muuums! En enda röra. Precis som det ska vara.
 
Vi hade förberett subject bowl där alla skrev frågor på lappar och efter maten gick skålen med lappar runt bordet så alla fick ta en och svara. Därefter spelade vi charader.
 
Till efterrätt hade Sarah och Niclas gjort en pumpacheesecake och Carl och Alice hade bakat brownies. Sedan satt vi hela kvällen och pratade, mätta och nöjda.
 
Söndag
På söndagen gjorde jag och Dan inte mycket. Vi städade och diskade, och sedan gick vi en långpromenad i Slottsparken.
 
Sedan drog vi upp adventsljusstakarna från källaren och på kvällen gick jag en promenad med min vän och granne Sandra. Hela Malmö är numera julpyntat <3
 
Vilken fin helg det!

RSS 2.0