Vecka 5.

Jag tänkte att ni skall få se hur min vecka har sett ut och hur de resterande dagarna kommer att se ut. Nu tänker ni att "man måste gå igenom veckan på en måndag och inte på en torsdag!", men joho! Allt är möjligt! Såhär full har den varit och kommer den att vara:
 
Måndag - Praktik, 9-17.
Tisdag - Praktik, 9-17.
Onsdag - Praktik, 9-17. Tränade på kvällen gjorde jag också minsann. Mycket duktig är jag.
Torsdag - Praktik, 9-14. Skall idag både träna och plugga. Är tanken i alla fall.
Fredag - Plugga ihjäl mig och jobba på Din Sko 17-20. Och träna.
Lördag - Jobba på Din Sko 9.30-16, därefter beger jag och Dan oss till fina Rebbe och Johan. Parmiddag ftw!
Söndag - LEEEEDIG!!!! Skall sova tills klockan är 10, träna huuuur länge jag vill och titta på tusen serier. YEY!
 
Ja, man skall ju inte säga att jag har för mycket dötid i alla fall. Spoken like a true projektledare.

Tja, tja bloggen.

Hej hej hej! Idag är jag lite mer ledig än vad jag brukar vara och därför tänkte jag lägga ner lite energi på er! Roligt va?
 
Idag är jag såhär trött! Jag följde med på ett möte idag med min praktik och gick upp tidigt precis som alla andra dagar den här veckan. Känns som jag aaaaldrig kommer att vänja mig vid att gå upp klockan 06 på morgonen.
 
Så nu skulle jag egentligen pluggat. Men jag är sååå hiiimla trött och tycker att jag förtjänar att titta på Netflix istället och funderar på att skjuta upp plugget till imorgon istället. Vi får väl se. Kan ju försöka få lite gjort i alla fall. Det är ju trots allt bara min C-uppsats det handlar om och hela min karriär som står på spel, men äsch! Okej, jag överdriver lite kanske.
 
Förresten så har jag aldrig använt mina glasögon så mycket som jag gör just nu. Jag använder dem heeeeela tiden. Men så är det väl när man har en praktik där man sitter mycket vid datorn. Tur att jag är så himla nöjd med dem i alla fall. När jag blir rik skall jag minst ha tre olika bågar att byta mellan, lite förnyelse liksom. Ikväll skall jag träna är det tänkt. Hoppas att lillebror kommer hit och tvingar mig ner till gymmet, jag som har hamnat lite på latsidan. Men annars är allt bra och jag lever! Skönt att ni fick lite uppdatering nu va? Jag tror att ni har legat sömnlösa om nätterna och undrat "Lever Sofie verkligen???" och ja, det gör jag minsann. Trevlig torsdag på er!

Onsdagskläder.


Här får ni tvåbadrumsbilder! En från innan jag tog bussen till praktiken 07.30 och en på praktiken. Jag tänkte väl mest visa min nya jeansskjorta, även om bilderna inte är särskilt roliga. Jeansskjortan är stor och mysig och passar perfekt sådana här kalla dagar. Jag längtar tills det blir lite varmare så att jag kan bära klänning och strumpbyxor igen utan att frysa ihjäl. Så det så.

Tisdag.

 
Jisses, alltså. När skall jag ha tid till att blogga egentligen?
Mitt liv ser ungefär ut såhär just nu:
- Vaknar och beger mig till praktiken.
- Är på praktiken.
- Kommer hem från praktiken och lagar mat.
- Äter.
- Tittar på TV.
- Sover.
 
Och sedan börjar det om från början. Hur skall man vänja sig vid dessa 9-17-dagar? Det är ju så arbetslivet ser ut i verkligheten. Träningen skall vi dessutom inte snacka om! Den har verkligen hamnat sist i listan nu, vilket är jättejobbigt. Jag skall försöka träna tre gånger i veckan i alla fall som jag brukar. Får se till att träna mer på helgerna och i veckoslutet än tidigare då jag brukade sprida ut träningspassen över hela veckan. Jag vet inte, jag är helt enkelt inte den människan som tycker om att träna på kvällen. Jag gör verkligen inte det. Antingen är jag väldigt mätt för att jag precis ätit middag eller så är jag otroligt trött. Det är alltid roligare och skönare att träna på morgonen tycker jag. Dock vägrar jag gå upp 04.30 för att hinna träna innan jag skall åka till praktiken. Fredag, lördag och söndag får helt enkelt vara mina träningsdagar. Jag kanske kan klämma in en och annan torsdag också.
 
I vilket fall som helst går det bra på praktiken! Det är endast min andra vecka så det är svårt att säga hur allt kommer att vara. Men jag trivs väldigt bra och alla är väldigt trevliga. Imorgon är min sista praktikdag för denna vecka och torsdag samt fredag skall jag plugga. Jag längtar så himla mycket till sommaren. Lite värme och en examensfest är ju aldrig helt fel liksom. Förresten är det en gammal bild! Jag har inte klippt lugg på nytt eller så, fast att jag ibland så himla gärna vill det.

Söndagsmys.


Äntligen, äntligen, äntligen har Monica Z kommit ut på dvd! Jag såg filmen på bio i höstas och fastnade helt. 60-talsmodet, de fina frisyrerna, de vackra männen och den underbara musiken får filmen att bli så fruktansvärt bra. Den är gripande och fin. För att inte tala om Edda Magnasons insats som självaste Monica Zetterlund. Oh, se den helt enkelt!

Neja och Robin på besök.

Igår hade vi Neja och Robin på besök. Det var ju lördag och jag hade haft en bra vecka på praktiken. Det skulle vi fira med trerätters middag! Jag såg ut såhär.
 
Vi började duka och inväntade gästerna. Jag älskar servetter förresten, kan köpa hur många paket som helst med olika färger och mönster.
 
Vi hällde upp fördrink, som bestod av vanlig jordgubbscider, i cupade champagneglas. Skall det vara fint så skall det! Med glasen då. Själva fördrinken kan ju diskuteras.
 
Så anlände Neja och Robin och vi började äta förrätten. Hemgjord svampsoppa! Gjord på vispgrädde, kantarellfond, whiskey samt mixad lök och champinjoner. Så himla gott med soppa tycker jag. Det är synd att vi inte äter det oftare.
 
När vi ätit upp dukades det av och varmrätten plockades fram. Varmrätten bestod av fläskytterfilé, hasselbackspotatis, brunsås och sallad.
 
Våra fina gäster!
 
När vi hade ätit upp varmrätten var det dags att spela lite spel. Vi var så himla mätta att efterrätten fick vänta. Vi spelade lite olika spel såsom bezzerwizzer och ryktet går. Robin och Neja tog med sin hund Molly som funkade hur bra som helst ihop med våra katter. Isa och Nima satt mest i hörnet och tittade lite försynt på henne, men mer än så var det inte.
 
När vi spelat klart var det dags för efterrätt! Hemgjord chokladmousse med hallon. Chokladmoussen gjordes på äggvitor, socker och kakao. Hur enkelt som helst! När klockan var 01 var vi mätta och trötta, och Neja och Robin åkte hem. En fin, fin lördagkväll med finfint sällskap!

Skaldjurskväll.

I fredags begav jag och Dan oss hem till mamma och pappa för att äta skaldjur. Jag har varit sugen på skaldjur så himla länge så nu skulle det bli roligt att frossa en aning och testa nya saker.
 
Det bjöds bland annat på gratinerad hummer! Mums alltså. Så otroligt gott.
 
Musslor!
 
Och räkor.
 
Musslor var väl inte jättegott måste jag medge, men fortfarande mycket godare än vad jag föreställt mig. Nu har jag ätit färsja musslor i alla fall! Det gjorde lite ont i mig när vi skulle koka dem levande, men det är väl så man skall göra helt enkelt.
 
Till efterrätt hade Sös gjort en chokladkaka! Söt och god.
 
Alla fyra barn var hemma så det var lite extra trevligt. Det är inte så ofta jag får träffa mina tre syskon på en och samma gång. När vi hade ätit upp och druckit upp finvinet från Frankrike kom mina bröders kompisar Pontus och Skåne över. Vi pratade lite, umgicks och klockan tolv var jag och Dan väldigt trötta och gick hem. En mysig fredagkväll!

Så håller vi helg.

 
Såhär kan vi beskriva min dag, med tre bilder. Igår praktiserade jag från klockan 9 på morgonen till klockan 21.30 på kvällen. En mycket lång men både intressant och rolig dag. Så imorse var jag något trött när klockan ringde 06.00. Bild nummer två föreställer illustratören Sams skrivbord på praktiken. Han kallar sig själv OrdnigsSam, vilket passar alldeles utmärkt anser jag. Efter praktiken kom jag hem till en färdig middag! Även om det idag är torsdag så är det helg för både mig och Dan, då vi är lediga imorgon. Vad passar inte bättre på en fredagstorsdag än tacos? Inget, nej just det. Imorgon skall jag plugga lite och träffa Neja i Malmö. Vi skall ut på lite hemliga äventyr, spännande! Trevlig kväll!

Barnkalas.

I lördags hade Caroline bjudit hem några kompisar på fest då hon har fyllt 25, och det måste ju firas! Temat var barnkalas och Carro hade verkligen gått all in med dekorationerna!
 
Jag och Dan anlände lite tidigare för att hjälpa till med förberedelser, trots att allt nästan var klart redan.
Som fördrink fick vi Shirley Temple med alkohol i Mimmi och Musse muggar! Så himla fint.
 
Så började det anlända lite folk.
 
När alla hade kommit var det dags för middag! Hemgjorda hamburgare och pommes, så himla gott. Precis som det skall vara på barnkalas!
 
Det fina födelsedagsbarnet!
 
När vi hade ätit upp minglade vi runt lite, pratade skräckhistorier om födslar och vilket gym i Löddeköpinge som egentligen är bäst. Jag vet, så himla varierande samtalsämnen.
 
Så blev det dags för efterrätt och tårta!
 
Alltså den här tågtårtan! Så himla fin och god! Perfekt för barnkalas dessutom.
 
Vi tände ljusen, Carro blåste ut dem och så sjöng vi "Vi gratulerar" för henne.
 
Efter maten var det dags för fiskedamm! Fast en lite mer vuxen version. istället för godis fick vi en lapp där det stod hur många shots vi skulle ta. Vissa shots var vatten med karamellfärg i och andra var riktig alkohol. Jag fick två shots men lyckades ta en med vatten och en riktig, perfekt anser jag! Varannan vatten säger de ju.
 
Så minglade vi vidare och plötsligt var klockan tre på natten och det var dags för mig och Dan att gå hem. Så himla skönt att vi endast bor ett stenkast från var festen anhölls. Att slippa tänka på tiden och somna på långa bussfärder är verkligen det bästa sättet att avsluta en bra kväll. Tack fina Caroline för en fin kväll och grattis igen!

Första dagen på praktiken.


Det blir bara en snabb-bloggning såhär via mobilen nu ikväll. Jag har nämligen precis kommit hem från gymmet med lillebror och skall alldeles strax sova. Idag hade jag min första dag på praktiken. Vi gick igenom lite grundsaker och jag fick vara med på ett morgonmöte. Alla verkar så himla trevliga och det skall bli spännande att arbeta med dem i vår! Eftersom det var min första dag på praktiken fick jag ju ha på mig lite nya kläder! Jeansen kommer från CUBUS och blusen från H&M. På lunchen åt jag thaimat som ni ser. Imorgon skall jag visa min dokumentation från Carros 25-års fest! Det var en så himla mysig kväll. Hoppas er vecka också har börjar bra! God natt på er!

Söndag.


Så var det söndag och jag har knappt gjort något idag. Jag tar en paus från allt pluggande. Det här med examensarbetet är så himla jobbigt. Allt skall definieras och ha en snävare inriktning. Så himla frustrerande och det blir liksom för mycket. Så nu tar jag en liten tankepaus och ska sätta igång med det nästa vecka igen. Igår var vi på födelsedagskalas för Caroline som fyllt 25! Det var barnkalastema och Carro hade gjort värsta tågtårtan. Jag har dokumenterat hela kvällen som ni skall få se senare. Men såhär såg jag ut igår i alla fall! Klänningen var den andra klänningen jag köpte till nyårsafton och fick istället följa med på fest igår. Imorgon börjar min praktik och jag är jättenervös. Önska mig lycka till! Nu skall jag fortsätta med min lediga kväll och titta på ett par avsnitt från Girls säsong 3. Trevlig söndag!

Dantes Inferno.

Så begav jag och Carl oss till Lund för att se Dantes Inferno. Men först var det dags för middag! Vi mellanlandade på Sallads and Smoothies för att äta sallad. Så himla gott, älskar deras sallader!
 
Här har vi lillebror Carl som också var taggad inför kvällens musikal!
 
Efter vi hade ätit begav vi oss till konserthuset. Spänningen steg.
 
Musikalen handlade om Dante, vars fru har blivit bortrövad av Djävulen. För att få tillbaka hans fru Beatrice måste Dante klara av vissa övningar i helvetet. Till sin hjälp har han ängeln Gabriel och sin vän Viktoria. Musikalen innehöll så många bra låtar och ungdomarna var helt otroligt begåvade. Jag storgrät när Carls kompis Pontus sjöng "Bridge over troubled water". Så. Himla. Fint. Verkligen en lyckad kväll!

Svalor.

I torsdags följde jag med min lillebror till Lund för att titta på Spykens musikal 2014. Dantes inferno hette den och var så himla bra.
 
Jag klädde upp mig kvällen till ära och bar denna fina klänning från Asos.com. Den är svart med vita svalor på och jag hade suktat efter den ett tag när jag såg att min kusin bar den på ett släktkalas. Då kunde jag helt enkelt inte hålla mig längre. Jag älskar dessa relativt enkla klänningar som är tajta upptill men med utsvängd kjol. Tur att Asos.com är en hel skattkammarö med sådana klänningar. Hur kvällen var får ni se i ett annat inlägg!

Spykens musikal.


Ikväll är jag, min nya klänning och lillebror i Lund för att se spykens musikal. Jag skall dokumentera så mycket som möjligt så att ni får se ett litet inlägg imorgon. God kväll! 

Onsdagsklädd.

Igår jobbade jag på Din Sko i några timmar och var så himla trött på tajta jeans och varma, stickade tröjor. Så istället tog jag på mig strumpbyxor, höga shorts och en luftig tröja. Jag frös hela vägen till jobbet och hela vägen hem igen, men det var värt det.
 
Håret har blivit fruktansvärt långt men jag är nöjd ändå. Det är helt otroligt att jag inte ens plattar mitt hår utan att det är såhär spikrakt av sig själv. Sjukt skönt att jag nästan egentligen inte behöver fixa det direkt om jag inte orkar. Men nu har jag inte pluggat på nästan tre dagar och måste se till att få lite gjort! Hoppas ni har haft en bra vecka hittills!

Bara fem månader kvar.

Idag fick jag ett så himla sug efter sommaren. Jag saknar värmen, att springa runt i klänning utan strumpbyxor och att känna doften av alla fina blommor runtomkring.
 
Jag saknar hur fin mormors trädgård blir när klockan är 19.00 och det fortfarande är ljust ute.
 
Jag längtar efter att dricka sött, vitt vin på terasser och i trädgårdar, och känslan av att vara ledig dagen efter bara för att det är sommarlov och skolan har slutat.
 
Jag saknar sommar-Åhus. Fina, fina Åhus.
 
Jag längtar till Malmöfestivalen och hoppas, hoppas, hoppas att de kommer sälja fisktacos i år igen.
 
Ett sommarfint Malmö.
 
Färgglada naglar och peppade festivalkompisar.
 
Och att vistas ute så mycket som det bara går och inte bry sig om att TV-serierna har slutat gå för helt plötsligt har man tusen roligare saker att göra. Men allra mest just nu saknar jag min kamera. Skall fotografera som tusan med den hädan efter. Min mobil ger inte lika fina bilder helt enkelt.

Hopp om mänskligheten.

Jag har tränat sedan april nu. Minst tre dagar i veckan springer jag på löpbandet, blir sådär otroligt svettig och lyfter vikter med både armar och ben. Jag tycker om mitt gym, det gör jag verkligen. Det är litet och mysigt och där är nästan aldrig några människor när jag är där. Jag undviker liksom timmarna mellan 15 och 18, bara för att jag vet att det är då det är som mest folk.
 
Men under de timmar på dygnet som jag är där, är jag alltid ensam tjej. Det är oftast jag, några 28-åriga muskulösa killar och ett par äldre män som förr i tiden tränade mer än vad de gör idag. Detta brydde inte jag mig om, inte i början i alla fall. Inte när de började kommentera att jag alltid är så svettig efter att jag har sprungit två kilometer på löpbandet. Inte när de började förklara för mig att jag måste använda tyngre vikter om jag vill bli mer muskulös. Nej.
 
Jag började nog irritera mig omkring den gången en äldre man förklarade för mig att jag skulle hålla längre in på handtagen när jag tränade min rygg. Detta för att vi kvinnor inte vill ha en bred rygg, vi vill ha en slank och smal rygg. Jag förstod liksom att han ville vara hjälpsam. Jag vill inte ha en bred rygg, jag vill träna rätt. Men är detta verkligen för att jag är en kvinna?
 
Eller så började jag irritera mig omkring den gången jag stod och diskuterade med en kille om en vardagsgrej. Det var så litet att jag inte ens kommer ihåg vad det handlade om. Det enda jag kommer ihåg är orden han avslutade diskussionen med, "Jag håller inte med dig, men det gör inget. Kvinnor och män brukar inte tycka likadant.". Jag förstod ingenting. Tycker jag som jag gör, bara för att jag är tjej? Bara för att jag har ett annat kön än vad han har?
 
Men så en dag står jag och tränar mina biceps. Jag tränar fel då jag samtidigt rycker i axlarna medan jag försöker dra upp vikterna med mina armar. En lång, slank, vältränad man kommer fram till mig. Han håller en plint i sina armar och frågar om han får visa en sak. "Vad är det nu egentligen?" tänker jag för mig själv. Han ställer plinten framför mig och visar hur jag skall träna mina biceps, därefter ställer han en fråga. "Vill du förbränna fett, eller bygga muskler?", "Förbränna fett och bli vältränad" svarar jag då. "Bra, då skall du fortsätta hålla dig till de låga vikterna. Lägre vikt och fler repetitioner. Jag gör likadant. Jag vill inte heller se ut som de andra köttbullarna här." förklarade han samtidigt som han gick tillbaka till sin egen träning.
 
Han nämnde ingenting om att jag var kvinna och tyckte inte att jag behövde använda mig utav tyngre vikter. Allt han gjorde var att hjälpa någon som behövde hjälp, detta utan att se ner på mig. Just precis då insåg jag, att det finns nog hopp om mänskligheten ändå.

Sista redovisningen.

 
Idag var min sista redovisning i kursen Grafisk Affärsverksamhet. Så himla skönt. Vi presenterade vår idé till ett notförlag som hade problemet att digitaliseringen av papper blir allt vanligare. Så vi skulle komma på hur de fortfarande kunde stanna kvar i branschen och följa digitaliseringen samtidigt. Det var många appar som redovisades och det var många som hade intressanta idéer. Redovisningen gick bra i alla fall, även om jag avskyr att redovisa helt själv inför mina klasskamrater. Jag undrar när jag egentligen kommer att komma över den rädslan. Såhär såg jag ut idag förresten! Jag har nya jeans med hög midja! Köpte de på Cubus. Så himla nöjd än så länge. Jag har så himla svårt för att hitta jeans som jag verkligen tycker om och tycker är bekväma. Det är väl därför jag mestadels använder klänningar. Men när det bara är 3 grader varmt ute måste man klä sig i något lite varmare. Men så har i alla fall min tisdag sett ut. Nu skall jag slappa inför en film eller lite TV-serier. Njuta av en ledig kväll helt enkelt.

Bebisgos.


Idag var jag hemma hos Andreas och Elin för att hälsa på deras fyra dagar gammal dotter. Hon heter Novalie och är jättejätteliten. Snart skall ännu en av mina kompisar få barn och då kommer jag ha två bebisar som jag kan gosa med. Det är ju alldeles perfekt när man inte själv planerar att skaffa bebis inom en snar framtid. För vem vill inte ha mer bebisgos i vardagen?

Måndag.

 
Såhär fräsch och trevlig kan man se ut en måndag när det enda man har gjort är att ha varit på gymmet och pluggat. Men nu är jag faktiskt klar med både träningen och plugget för dagen och skall hoppa in i duschen. Därefter skall jag faktiskt bege mig ner till Center Syd och köpa nya jeans! Jag är så himla kräsen när det gäller jeans men har faktiskt hittat ett par fina, sköna och högmidjade inne på Cubus! Nu skall jag bara bestämma mig för om jag skall ha svarta eller mörkblå, kanske båda? Idag är det exakt en vecka tills jag börjar praktisera på Eminent i Malmö. Oj, vad spännande och fullkomligt nervbrytande. Trevlig måndag på er!

Tacoskväll och en födelsedag.



Igår var först jag, Carro och Sara hemma hos mig och Dan och åt tacos. Därefter gick jag och Sara hem till Micke för att fira att han fyllde år! Vi spelade kort och drack cider. Förutom Sara då som fick dricka alkoholfritt vin. Vi skrattade så att vi fick ont i magen och det bästa utav allt var att vi sedan kunde cykla hem. För så är det när några av de närmsta kompisarna bor i samma by som en själv, och det är ju hur bra som helst!

Lördag.

God morgon! Såhär ser min lördag ut i punktform:
 
- Jobba på Din Sko 12-17.
- Caroline och Sara kommer över för att laga mat, titta på film och prata skitsnack.
- Sova. Idag är jag fruktansvärt trött. Men tji får man om man går och lägger sig halv tre bara för att man måste måste måste titta på nästa avsnitt av Suits och sedan ett till och sedan ett till. Ja, dumma mig.
 
Trevlig lördag på er!

En lugn vecka.

 
Förutom att jag har tränat för första gången på två veckor, färgat håret och pluggat så har jag faktiskt inte gjort någonting idag. Jag har tittat på en massa avsnitt av serien Suits och jag har lagat skaldjurspasta efter receptet som min kära vän Desirée gav mig. Dumma jag hade dock i aaaalldeles för mycket hummerfond och det slutade med att jag har ungefär en liter skaldjurssås över eftersom jag var tvungen att spä ut den med en himla massa grädde. Annars var den så himla himla god! Så lite nöjd över min prestation är jag ändå. Annars har jag just nu så himla ont i huvudet av att jag endast suttit framför två tv-apparater idag, min kära mac samt min kära tv. Så nu funderar jag på att ut och gå en sväng. För att rensa huvudet lite. Om cirka en och en halv vecka börjar min praktik på reklambyrån Eminent. Jag är både spänd och fruktansvärt nervös. Jag kommer få lära mig så himla många roliga och nya saker tror jag! Imorgon är det fredag, "yey!" säger en tjej som varit ledig nästan hela veckan. God kväll på er!

Onsdag.

Jag tänkte att vi kunde titta lite på hur min dag har sett ut genom mina instagrambilder! Jag har nämligen varit väldigt aktiv där idag. Halva dagen har gått åt till att jag har städat ut julen. På nyårsafton fick jag ett jättegott doftljus av Emelie och Philip, det står nu i vardagsrummet och hela rummet luktar nu melon. Så himla gott.
 
Jag har vattnat blommorna och var helt enkelt tvungen att visa mina fina orkidéer! Mina kompisar Neja och Rebbe med extremt gröna fingrar är mycket stolta över mig. Till och med jag är väldigt stolt över mig. Så himla kul att alla började blomma samtidigt också. Nu får de bara se till att de håller i sig och inte tappar blommorna efter två veckor.
 
Min kära kusin Therese hade på sig den här klänningen på ett släktkalas i December. Jag hade själv suktat efter klänningen och tittat på den på Asos.com, och när jag fick se hur fin den var på så kunde jag inte hålla mig längre. Mitt nya tillskott landade i brevlådan idag och jag är så himla nöjd. Vill sitta på restaurang och dricka mousserande vin iklädd denna genast.
 
I julklapp så fick jag de här fina glasen av mamma och pappa! Kupade champagneglas från 20-talet. Oh så fina. De fina underläggen fick jag av Sös nu när hon varit i Paris över nyår. Eftersom det är onsdag och jag har varit så himla effektiv ville jag lyxa till min cola zero lite, och vad lyxar inte till det om inte fina glas och färgsprakande underlägg? Nu skall jag minsann ta och laga lite mat. Blir det någon lyxig mat idag? Nej, ugnsbakad falukorv. Men det är gott det också!

En projektplan inlämnad.

Jag håller på att fila på mina planer inför mitt examensarbete just nu. Kanske inte just, just nu men under den här tiden som finns kvar av den här terminen. Men eftersom mitt förslag inte ännu hade blivit rättat hade jag igår inte påbörjat min projektplan. Det är såhär: Vi har fyra tillfällen på oss att lämna in vår projektplan och om vår projektplan inte är godkänd vid det fjärde tillfälle så får vi inte skriva examensarbetet.
 
Igår var det tredje inlämningstillfället och när jag kom hem från skolan klockan 17.30 hade jag inte ens påbörjat min projektplan som skulle vara inlämnad 23.55 samma kväll. Varför? Just för att mitt förslag inte blivit rättat än. Men eftersom ångesten inför att endast ha ett enda inlämningstillfälle för projektplanen kvar var så pass stor, satte jag mig för att skriva ihop någonting klockan 20.00. Det är bättre att lämna in någonting, få kommentarer på det och sedan korrigera det för att sedan lämna in det igen, än att inte lämna in någonting alls.
 
Så jag skrev och skrev och skrev. Jag bläddrade i teoriböcker och timmarna gick. Klockan 23.52 lämnade jag in min projektplan. Den var rörig, diffus och jag var inte alls nöjd, men jag lämnade in den. Jag, som alltid vill bli klar med en inlämningsuppgift två dagar före deadline lämnade nu in en projektplan tre minuter innan den skulle vara inlämnad.
 
Min perfektionist inom mig bara vrider sig, som att det gör ont inuti. Men lite stolt är jag ändå.

Helgen.

 
I lördags var jag och några andra tjejkompisar hembjudna till Marica på middag. Vi åt god mat och umgicks till klockan blev tolv. Vi pratade om bröllop och barn. Min ena bästa kompis skall gifta sig till sommaren och den andra skall få barn i februari, därför är dessa samtalsämnen ganska relevanta. Det är spännande hur livet är och hur allting utspelar sig. Det kommer att bli ett mycket händelserikt och spännande år, minst sagt!
 
Igår kom min morbror och hans familj hem till mamma och pappa för att fira trettondagsafton. Det är något av en tradition som vi försöker göra varje år. Vi åt trerätters middag, mackor med gubbröra till förrätt, oxfilé till varmrätt och pannacotta till efterrätt. Därefter umgicks vi tills klockan blev ett på natten och jag behövde sova. En så himla mysig helg med fina människor. Nu ser vi fram emot en lugn vecka!

Vecka 2.

God morgon! Jag tänkte att vi lite snabbt skulle titta på hur min vecka kommer att se ut. Nu är det ju ett nytt år och allt, så saker som man kanske har struntat i eller dragit ut på måste tas upp igen.
 
- Idag skall jag jobba på Din Sko 12-16. Därefter tänkte jag hålla söndag fast att det är måndag. Bara äta tacos och titta på film.
 
- Tisdag tänker jag börja med ett gympass. Eftersom jag har varit sjuk har jag inte tränat på cirka två veckor. Ska bli kul att sätta igång igen! Därefter går jag i skolan 13-17. Oh, äntligen lite rutin! Har saknat skolan lite.
 
- Onsdag till fredag tänkte jag jobba och bli klar med skolsaker jag inte blivit klar med. Som min praktikplan som behöver lite mer finjustering.
 
- Lördag jobbar jag lite på Din Sko igen.
 
- Men annars skall jag ha en så himla lugn helg att jag nästan smäller av! Behöver vila upp mig nu efter allt ståhej i December. Så då är det så himla skönt att 2:a veckan i Januari har en ledig helg för mig.
 
Men ungefär så kommer min vecka att se ut. Inte särskilt fullbokad än så länge. Trevlig trettondagsafton!

Sammetsklänning.


Såhär ser jag ut idag när jag har ätit trerätters hemma hos mamma och pappa och kramat om min morbrors familj som precis kommit hem från USA. Sammetsklänningen är cirka 2 månader gammal och jag har redan lyckats använda den fyra gånger. Mer sådant tycker jag! Klänningar som man känner sig fin i fast att man använder de ofta. Om jag bara skulle köpa sådana klänningar skulle jag nog inte ha 80 klänningar i min garderob. Så fortsätter vi att fira lördag fast att det egentligen är söndag. Glad trettondagsafton!

När 2013 tog slut och 2014 började.

Min och Dans nyårsafton spenderades hemma hos Niclas och Sarah i Landskrona. Sarah hade dukat så himla fint i temat silver och lila.
 
Fördrinken hade vi köpt i Danmark och var ett friskt jordgubbsvin. Isbitarna hade vi lyxat till genom att ha fryst in granatäpplekärnor tillsammans med vattnet. Ser mycket finare ut och mycket roligare än vanliga isbitar!
 
Fina värden Sarah!
 
Så började det komma lite folk. Vi var hela 17 stycken!
 
Karl och Caroline var nyårsfina!
 
När alla hade kommit var det dags att äta förrätt!
 
Till förrätt blev det Toast Skagen. Så otroligt gott varje år!
 
Fina Emelie och Philip!
 
När vi hade ätit upp gick vi nästan direkt på varmrätten, vi var mycket hungriga. Fläskytterfilé, potatiskaka, rödvinssås, bearnaisesås, sparris och sallad. Såååå otroligt gott. Ångrar idag att jag inte tog minst tre portioner, men blev så otroligt mätt på bara en.
 
Så skulle jag fotografera Dan, Ivan och Robin som absolut inte kunde sitta still samtidigt. När den ena satt still, rörde sig den andra och så vidare. Men såhär såg de ut! Mycket stiliga.
 
Jag hade äran att sitta bredvid mina bästisar! "Jag vill sitta i mitten" sa jag såklart.
 
Vi hade sånghäfte också såklart. Man måste sjunga när det är kalas!
 
Fina vänner!
 
Så blev det dags för kaffe och efterrätt! Pannacotta med smak av vit choklad och hallon samt lakritssås. Nam nam.
 
Helena!
 
När vi hade ätit klart lekte vi lite, sångintro-leken fick det bli. Lite sådär impulsivt och ej förberett.
 
Ruben med fina snusdoser i skägget.
 
Så var klockan nästan tolv och vi gick ut för att titta på fyrverkerierna.
 
Oh, fyrverkerier. Så himla fint.
 
Tolvslagskyssen! Obligatoriskt.
 
På vägen hem såg vi att kyrkan var öppen, så vi gick in för att tända ljus för våra nära och kära. Jag tände ett ljus för min morfar och önskade honom ett gott nytt år.
 
Så var klockan efter tolv och plötsligt var det den 1:a Januari 2014 och Carolines 25-års dag! Den måste vi ju självklart fira tänkte vi och sjöng för henne ståendes.
 
Carro öppnade sina paket!
 
Och det hölls tal! Därefter gick det bara utför. Vi försökte hoppa Dirty Dancing-hopp utan att lyckas och sjöng snapsvisor högt, högt. Klockan halv fyra kom vår taxi och vi kramade våra fina värdar tack för ett fint nyår. Jag är så himla nöjd med vår nyårsafton men liksom avskyr att kvällen skall gå så himla fort. Men tack för ett fint avslut på 2013, nu fokuserar vi på att få ett fint och förväntansfullt 2014!

Glad fredag!

 
"Varför, vaaaarföööör har du inte uppdaterat din blogg Sofie?!" tänker ni. Och här är svaret, det är inte fint men det är sant: Jag har inte orkat. Jag har ätit skräpmat till tusen, tittat på hundra serier och städat vår lägenhet. Jag har återhämtat mig liksom. Återhämtat mig från ett hektiskt slut på December och 2013. Men nu är jul och nyår över och allt kommer att bli som vanligt! Självfallet kommer en del saker att förändras, men vi börjar 2014 som 2013 slutade tycker jag och tar förändringarna sakta men säkert. Idag skall jag jobba på Din Sko klockan 15-20, därefter kommer jag att komma hem till färdiglagad mat och fredagsmys. Längtar redan!
 
Hoppas ni hade en bra nyårsafton! Det hade minsann jag. Blogginlägg som ni kan väntas se inom snarast:
- Ett inlägg om vår nyårsafton.
- Mina nyårslöften och mål inför 2014.
 
Det är vad som står på agendan än så länge. Ni får ha en mycket fin fredag!

2014.


Vi hade en fin nyår igår hemma hos fina Sarah och Niclas. Vi åt tre rättersmiddag , sjöng snapsvisor, skålade i bubbel, tände ljus för våra förlorade nära och var i säng klockan 4 på morgonen. Ni skall få se hela kvällen mer i detalj senare. Men så länge ligger jag på soffan och vilar upp mig inför det nya året. Vilket spännande år det skall bli! Gott nytt år på er! 

RSS 2.0