Min babyshower 🌟 🎉

I lördags var det dags! MIN BABYSHOWER! 💙
 
Sarah och Niclas hade bokat in att de skulle fira sina födelsedagar i lördags. Vilket i sig inte Àr konstigt, vi brukar fira varandras födelsedagar med en middag. Vi skulle inte vara hemma hos Sarah och Niclas förrÀn klockan 16, men jag tyckte det började bli lite mÀrkligt nÀr Dan hintade och frÄgade om jag kanske skulle duscha redan vid 12. "Va?" sa jag, "Vi ska inte köra förrÀn om 3,5 h?".
 
Men jag började sĂ„ smĂ„tt att göra mig i ordning och runt 14 ringde det pĂ„ dörren. Dan svarade och sa att det var ett blombud, och dĂ„ förstod jag – nu ska jag bli överraskad!
 
Och mycket riktigt! Carro och Desirée knackade pÄ och utbrast SURPRISE.
 
DÀr stod jag i morgonrock och duschhandduk, haha. Jag fick lite tid att byta om och fixa hÄret, sedan körde vi vidare mot okÀnd destination.
 
Till min syster dÀr det vÀntade fler kompisar.
 
Hemma hos Sös hade de dukat upp med lÄngbord.
 
Och pyntat med ballonger och annat! SÄ fint <3 
 
Det fantastiska presentbordetÂ đŸ€Ż
 
Athena, Jenny, mamma och jag.
 
Jaana och Johanna.
 
Sen blev det dags för mat! Tacooooos <3
 
Kolla vilket gulligt gÀng! FrÄn vÀnster: Jaana, Johanna, mamma, Lina, Carro, jag, Sös, Athena, Jenny och Sarah. Desirée tar bilden!
 
AlltsÄ fatta att jag ska bli nÄgons mamma?! Kommer sÄ ihÄg i vecka 15 nÀr vi fick reda pÄ att vi skulle fÄ en pojke. Jag blev sÄ chockad, för var sÄ sÀker pÄ att det skulle bli en flicka. Jag lÀgger ju ingen vikt vid könet egentligen. Idag kan jag inte tÀnka mig att det skulle vara pÄ nÄgot annat vis <3
 
Jag Àlskar quiz och dÀrför hade min syster förberett ett. Det handlade om graviditet och mig och Dan som bebisar. Det var kul! Jag fick tre rÀtt, hehe.
 
Sedan kunde gÀsterna skriva hÀlsningar till oss pÄ blöjor. Perfekt att lÀsa nÀr man ska byta blöja för 75:e gÄngen klockan 05 pÄ morgonen. "Du fÄr snart sova igen!" och "Det kommer inte alltid att vara löst!", haha.
 
Var sÄ lycklig. Vilka kompisar jag har <3
 
NÀsta lek var "sÀtt nappen i bebisens mun" som gÄr till pÄ samma vis som nÀr man ska sÀtta svansen pÄ grisen :) Man har ögonbindel och ska klistra pÄ en napp pÄ tavlan.
 
Det gick helt OK för oss ÀndÄ!
 
Jag och Johanna! Johanna Àr i vecka 25 och ska fÄ en bebis i februari, otroligt mysigt.
 
Till kaffet bjöds det pĂ„ min absoluta favorit – prinsesstĂ„rta!
 
AlltsÄ som jag Àlskar prinsesstÄrta. Köper det varje födelsedag, sÄ det var sÄ fint att det sÄklart skulle serveras pÄ min babyshower.
 
Sedan blev det dags att öppna alla fantastiska presenter. Vad jag fick (och det var MYCKET!) fÄr ni se i ett separat inlÀgg!
 
Wow, wow, wow. Jag Àr sÄ tacksam och glad över allt firande jag har fÄtt! Tycker ocksÄ att det Àr sÄ fint att de kompisar som inte kunde vara med pÄ sjÀlvaste babyshowern ÀndÄ ville fira mig och gjorde smÄ egna babyshowers. Det har blivit en höst full med firanden! Tack, tack, tack <3
 
Idag Àr det 24 dagar kvar till BF.

Paprikasoppa, Helsingborg och 30 dagar till BF

TÀnk att förra veckan var jag inte magsjuk. DÄ levde jag utanför lÀgenhetens vÀggar och gjorde lite saker. Jag tÀnkte att vi skulle kika pÄ det!
 
Dan drog ut en tand förra veckan och ville dĂ€rför knappt Ă€ta nĂ„got. Jag var snĂ€ll och gjorde rostad paprikasoppa efter Reginas recept. Åt tillsammans med tomatsalsa, riven ost och creme fraiche. MYCKET gott!
 
En annan dag tog vi rÄvarorna som blev över frÄn soppan och gjorde en variant av pasta puttanesca. OcksÄ mycket gott.
 
Det blev fredag och jag skulle in pÄ kontoret. Gjorde mig dÀrför lite fredagsfin.
 
Lever i den hÀr fodralklÀnningen just nu och har blusar till.
 
PÄ kontoret blev vi bjudna pÄ frukost frÄn VÀlfÀrden och sÄ hade vi vÄrt fredagsmorgonmöte. Efter mötet Äkte jag och ett par kollegor till Helsingborg.
 
Det var Reginas sista dag pÄ jobbet innan sin förÀldraledighet, sÄ vi skulle fira av henne med lunch pÄ Creo.
 
Vi Ă„t wallenbergare och peppade att Reginas bebis snart kommer <3
 
Kolla gulliga kollegor! Typiskt att jag inte fick en bild pÄ Regina pÄ hennes sista dag bara.
 
Efter lunchen fikade vi lite och jobbade, och sedan var det dags att köra hem till Malmö igen.
 
VÀl hemma Ät jag och Dan hemgjord pizza för 75:e gÄngen pÄ sistone. Det Àr sÄ det blir nÀr ICA sÀljer ut pizzakit mycket billigt. Och sÄ tittade vi pÄ Idol och jag somnade i soffan i vanlig ordning.
 
NÄgot som var en milstolpe förra veckan var att det nu Àr mindre Àn en mÄnad kvar till BF! Helt galet. Tiden har gÄtt fort och lÄngsamt samtidigt. Det kÀnns som att jag varit gravid i 2 Är och 2 mÄnader pÄ samma gÄng. Men jag Àr rÀtt trött pÄ det nu. Det kommer sÀkert ta lÄng tid innan jag kommer kÀnna mig som mig sjÀlv igen, men det ska ÀndÄ bli skönt att ha bebis utanför kroppen. Om Àn OTROLIGT lÀskigt!

Vecka 43

 
I lördags blev jag överraskad med en babyshower hemma hos min syster. Det var sÄ fint och jag Àr sÄ glad över alla nÀra och kÀra jag har runt mig <3
TyvÀrr blev jag magsjuk sen natten till söndagen. Jag vet inte riktigt om det Àr nÄgot jag har Àtit eller om jag har lyckats fÄ nÄgon smitta, men kul har det inte varit. Hela söndagen och mÄndagen har jag legat utslagen pÄ soffan.
 
DÀrav har det var lite extra tyst frÄn mig. Men jag ska visa alla bilder frÄn min fina babyshower och alla fina presenter jag har fÄtt!
 
Den hÀr veckan ska jag ta det lugnt. Jag ska hÄlla mig hemma mycket i veckan och ÄterhÀmta mig. Helgen blir dÀremot hÀndelserik! Till helgen ska jag:
  • Ut och Ă€ta med Middagsklubben
  • PĂ„ Sarahs och Niclas dop för Sixten
  • Till Staffanstorp för middag hos Jenny och Jacob
  • Spela boule och Ă€ta lunch med Carro och Johan
Vilken helg! Men tills dess vilar vi.

Vi hörs mer imorgon! Jag hoppas att jag mÄr bÀttre dÄ.

9 bilder frÄn helgen

SÄhÀr sÄg min helg ut i 9 bilder!
 
Fredag
Jobbade hemifrĂ„n i fredags. Gjorde mig i ordning och hittade en skjorta i garderoben som fortfarande passar. Blir alltid glad nĂ€r jag hittar saker i min garderob som jag kan anvĂ€nda. SĂ„ lĂ€nge man inte knĂ€pper alla knappar sĂ„ funkar det mesta utmĂ€rktÂ đŸ€·đŸ»â€â™€ïž
 
De sĂ„lde pizzakit för 10 kronor styck pĂ„ vĂ„r ICA Maxi, sĂ„ hemgjord pizza fick det bli till middag. Dan drack vin till och jag slog pĂ„ stort med alkoholfri cider. Efter maten tittade vi pĂ„ Idol och bebisen i magen sparkade till alla rocklĂ„tar som sjöngs. Är det en liten rockbebis som vĂ€xer i min mage tro?
 
Lördag
Det blev lördag och det var strÄlande sol. Jag och Dan promenerade genom Slottsparken ner till stan för att göra lite Àrenden. NÀr vi kom hem slÀngde jag mig pÄ soffan i vanlig ordning.
 
Sedan var det dags att göra sig fin för kvÀllen. Hittade en blus till i garderoben som jag fick plats i och matchade med diadem.
 
Har gĂ„tt in i vecka 36 nuÂ đŸ€Ż PĂ„ fredag Ă€r det bara en mĂ„nad till BF.
 
Vid 16 Äkte vi hemma till Sarah och Niclas och Ät middag. Sarah dukar alltid sÄÄÄ himla fint. Höstigt och mysigt!
 
De bjöd pÄ förbubbel och snacks. Fina Sarah och lilla Sixten som Àr 3 mÄnader nu <3
 
Till middag serverades det vegetarisk moussaka och till efterrĂ€tt kladdkaka. MUMS! Sen hĂ€ngde vi tills klockan var 22 och dĂ„ kĂ€nde bĂ„de den höggravida och smĂ„barnsförĂ€ldrarna att det började bli sent. Älskar nĂ€r man Ă€r pĂ„ samma plan haha.
 
Söndag
PÄ söndagen gjorde vi inte mycket. Jag och Dan stÀdade lÀgenheten och jag rensade ur min garderob. PÄ kvÀllen lagade vi hemgjord pizza igen och sÄ började vi titta pÄ tredje sÀsongen av You pÄ Netflix.
 
Och det var ungefÀr vad vi gjorde i helgen! 

Vecka 42

 
SĂ„ gĂ„r vi in i vecka 42 och slutet av oktober nĂ€rmar sig. Är det bara för att jag vĂ€ntar barn och lĂ€ngtar till november, eller har den hĂ€r hösten gĂ„tt sĂ„ sjukt fort? Jag tycker verkligen att bĂ„de september och oktober swishade förbi.
 
Den hÀr veckan tÀnkte jag göra följande:
  • Testa lite nya recept! Mitt matlagningssug Ă€r tillbaka och jag fĂ„r ta vara pĂ„ det sĂ„ lĂ€nge det hĂ„ller. TĂ€nkte idag göra hemgjord soppa och i veckan kanske Ă€ven quinoarisotto med svamp. Fokuset ligger pĂ„ höstens hĂ€rliga rĂ„varor.

  • Jag ska till barnmorskan pĂ„ onsdag. Nu nĂ€r coronarestriktionerna har lĂ€ttat sĂ„ fĂ„r Dan Ă€ntligen följa med. SĂ„ pĂ„ onsdag ska han trĂ€ffa min barnmorska för första gĂ„ngen! DĂ„ ska vi bland annat kolla med ultraljud sĂ„ bebisen ligger rĂ€tt.

  • Jag ska in till kontoret tvĂ„ dagar ocksĂ„. Förra veckan var jag inte inne alls, och veckan innan det var jag inne 4 av 5 dagar. NĂ„got mellanting kanske Ă€r bra haha 😅

  • PĂ„ lördag ska vi fira Sarahs och Niclas födelsedagar! Det blir middag och mys med nĂ€ra vĂ€nner. Ska bli fint.

Och annars blir det fokus pÄ höstmys hemma, gÄ nÄgra promenader om jag orkar och titta pÄ veckans avsnitt av Bachelor.

Hur ser er vecka ut?

Bebis: Vecka 35

 
Jag brukar egentligen inte göra dessa graviduppdateringar varje vecka, men nu blev det sÄ. Vecka 35 kÀnns STORT. Enligt min app Àr det 39 dagar kvar till BF och bebisen Àr 45 cm och vÀger cirka 2350 g.
 
Hur mÄr du?
Generellt bra. Det Àr svÄrt att hitta en skön stÀllning att sitta i, eller sova i för den delen haha. Tiden mellan vecka 30 och 34 gick ganska fort, men nu kÀnner jag hur det gÄr lÄngsamt igen. En mÄnad kvar bara, men hur kan en mÄnad kÀnnas sÄÄ lÄng? Jag Àr glad över att jag fortfarande jobbar i alla fall. Annars hade jag klÀttrat pÄ vÀggarna!
 
Vad funderar du mycket pÄ?
Vem Àr han?? En del kan tycka att det Àr trÄkigt att vi redan vet att det Àr en pojke, men jag förstÄr inte varför man "ska" vÀnta med att ta reda pÄ könet. Det Àr stort i sig att bara fÄ ett barn tycker jag. Jag respekterar verkligen de som inte vill ta reda pÄ könet innan förlossningen. Men jag förstÄr inte varför det Àr en prestige i att vÀnta. Precis som att det skulle vara fult eller dÄligt att vara nyfiken.
 
I alla fall! Det Àr sÄ pirrigt att fÄ trÀffa honom. Vem Àr han, hur kommer han se ut och vem kommer han vara lik? Kommer han bli ljus- eller mörkhÄrig? Ha bruna eller blÄ ögon? LÀngtar sÄ efter att trÀffa honom!
 
NÄgot du lÀngtar till efter förlossningen?
Oh ja!
  • Att dricka bubbel igen haha
  • Ha pĂ„ mig mina vanliga klĂ€der
  • Kunna springa nĂ€r magmusklerna har gĂ„tt ihop
Men ocksÄ mysiga saker som:
  • Julafton med bebis <3
  • Vara förĂ€ldraledig i 10 mĂ„nader
  • FĂ„ se Dan som pappa. AlltsĂ„ smĂ€lter av bara tanken!
  • Och fĂ„ lĂ€ra kĂ€nna mig sjĂ€lv som mamma! Det ska bli spĂ€nnande haha.
Bara 39 dagar kvar.

Minibabyshower pÄ Klang

För en vecka sedan blev jag totalt överraskad av Regina och Ida med en minibabyshower pÄ restaurang Klang! Regina ville ta en fika/AW efter jobbet och jag tÀnkte inte mer pÄ det. Vad trevligt med lite hÀng efter jobbet liksom! Regina sprang ivÀg lite tidigare "för att ringa sin sambo", men nÀr vi sedan anlÀnde till restaurangen kom jag fram till detta hÀrligt pyntade bord. Vad i?!
 
Det kom in tvÄ alkoholfria drinkar till mig och Regina och ett glas bubbel till Ida.
 
Jag var sÄ chockad!! TÀnkte först "Vad fint restaurangen har pyntat sina bord" nÀr jag sÄg allt pynt. Men sen sÄg jag presenterna och bara men vaaaad hÀnder? haha.
 
Gulliga Regina som hade styrt upp en sÄ fin överraskning.
 
Regina Àr ju sjÀlv gravid och kommer hÄlla sig hemma nu fram till sin förlossning och kan dÀrför inte vara med pÄ eventuella framtida firanden (hehe). Men sÄ roligt att fÄ en sÄ fin kvÀll med henne och Ida!
 
I vÀntan pÄ maten lekte vi lekar. Regina hade frÄgat Dan om vÄrt framtida förÀldraskap sÄsom "Vem kommer ta flest tidiga morgnar?" och "Vem kommer ta flest bilder pÄ barnet?", och sÄ skulle jag dels sÀga vad jag tror men ocksÄ gissa vad Dan hade svarat. Vi hade svarat gaaanska lika ÀndÄ.
 
NÀsta lek var att jag, Regina och Ida skulle skriva ner sÄ mÄnga ord vi kom pÄ under tvÄ minuter i olika kategorier. De olika kategorierna var bland annat "Gravid- och bebisrelaterade ord som börjar pÄ bokstaven B", "Namn pÄ kÀndisars barn" och "Topp 10 mest populÀra barnnamn 2020, pojknamn och flicknamn".
 
Riktigt roliga lekar och perfekt att ha under en middag.
 
Till middag Ă„t jag torskrygg, Regina hamburgare och Ida tacos. Mycket gott! Älskar att Ă€ta fisk pĂ„ restaurang eftersom jag och Dan Ă€r sĂ„ dĂ„liga pĂ„ att laga det hemma.
 
Till efterrÀtt bestÀllde vi in chokladfondant. Mmmm!
 
Och sen fick jag MÅNGA presenter, bland annat den hĂ€r urgulliga teddyoverallen! AlltsĂ„Â đŸ˜­ Orkar inte sĂ„ fina vĂ€nner jag har. Vad jag mer fick visar jag i ett separat inlĂ€gg! NĂ€r klockan nĂ€rmade sig 21 var det dags att krama Regina och Ida hej dĂ„ och gĂ„ hem. Tack gulliga ni för en riktig pangonsdag, sĂ„ otroligt fint uppstyrt <3

Mina senaste mobilbilder

Vi kikar pÄ hur min vardag har sett ut genom mobilen pÄ sistone.
 
Nima <3 Man mÄste sÄklart klÀmma in sig dÀr det finns en liten solflÀck.
 
En eftermiddag pÄ vÀg hem frÄn stan. Malmö du Àr sÄ fin i höstsolen!
 
En torsdagsmiddag jag och Dan Ät pÄ IKEA. Det Àr dÀr vi hÀnger som ni vet. Kommer inte ens ihÄg vad vi skulle köpa, men nÄgot till bebisen i vanlig ordning.
 
Mage och morgonkaffe. SÄ mysigt att kura ihop sig i stickade klÀnningar och tröjor just nu.
 
Höstmyset hemma i vardagsrummet med tÀnda ljus.
 
HĂ€r har vi en mindre mysig höstmorgon dock – jag var pĂ„ vĂ€g till kontoret i regnet.
 
En annan dag Ă„t jag halloumiwraps till lunch. GOTT!
 
En dagens: stickad kjol frÄn Quinte och en skjorta frÄn Wera.
 
I veckan har jag Àtit mysiga luncher med kollegor! BÄde hamburgare frÄn Tugg och pokébowl frÄn Hawaii poké.
 
Testade den hÀr goda islatten frÄn Starbucks ocksÄ.
 
Har putsat upp min vigselring, sÄ nu Àr den all shiny igen.
 
Blev i onsdags överraskad med en minibabyshower av Regina och Ida!!! Mer om det i ett separat inlÀgg <3
 
I fredags gick jag pÄ AW med ett par kollegor. Vi gick till Escama, Ät tapas och jag drack den hÀr urgoda alkoholfria drinken. Vet inte alls vad som var i den, men god var den.
 
I lördags startade jag och Dan dagen med en liiiite för lÄng runda för min kropp. 7 kilometer blev det och nÀr jag kom hem var jag helt slut och somnade pÄ soffan. Men fint vÀder var det i alla fall!
 
I helgen tog jag och Dan det bara lugnt. Vi gjorde oss i ordning pÄ lördagseftermiddag och körde en runda med bilen bara.
 
Den hÀr kulan alltsÄ <3
 
PÄ kvÀllen lagade vi pasta med rÀkor och gremolata. Receptet har jag fÄtt av Linnea och Àr mycket gott. Sen tittade vi pÄ film och gick och lade oss tidigt.
 
Annat vi gjorde i helgen var att tvÀtta bebisens klÀder. Dan tycker vi har jÀttemycket klÀder och jag tycker att vi nÀstan inte har nÄgot alls i de mindre storlekarna, haha.
 
PÄ söndagen installerade vi (lÀs Dan) dessutom babyskyddet i bilen. Sakta men sÀkert börjar vi bli förberedda!
 
Och det var mina senaste mobilbilder.

Vecka 41

 
Året gĂ„r in i vecka 41 och min graviditet gĂ„r imorgon in i vecka 35.
Det börjar bli tungt nu. Jag flÀnger pÄ som vanligt och kroppen sÀger nej tack du mÄste vila. Den hÀr veckan blir dock lugnare! Jag ska bara in pÄ kontoret nÄgon enstaka dag och pÄ kvÀllarna har jag inget inplanerat.
 
I helgen har jag och Dan tvÀttat bebisens klÀder, filtar och lakan. Vi har installerat vÄrt babyskydd i bilen och jag har packat ner ett par av bebisens ombyte i BB-vÀskan. Jag tycker att jag och Dan har varit nÄgorlunda förberedda hittills, men ÀndÄ Àr det sÄ mycket kvar att fixa. Allt frÄn saker vi behöver handla pÄ apoteket till att sÀtta upp en blöjstation i badrummet.
 
Jag ska ocksÄ snart gÄ pÄ förÀldraledighet vilket innebÀr en del överlÀmnande pÄ jobbet. Det Àr alltsÄ mycket som rör sig i mitt huvud just nu. Jag kÀnner inte att tempot blir lÀgre Àn, men det kommer snart. Snart kommer jag sitta jÀtteuttrÄkad pÄ soffan och undra nÀr bebisen egentligen har tÀnkt komma.

Förra helgen: Kontorsinvigning, inflyttningsfest och söndagstacos

Vi ska kika pÄ vad jag gjorde förra helgen!
 
Fredag
Min fredag började med att jag Äkte in till kontoret. Vi skulle ha invigning! Det var 1 oktober och restriktionerna hade lÀttat. Vi var vÀlkomna tillbaka och kontoret var festpyntat.
 
<3
 
Vi fick frukost i form av ostbulle, croissant, smoothie och banan.
 
Jag nÀrvarade vid vÄrt fredagsmöte för första gÄngen i verkligheten. Detta möte har jag bara haft digitalt sedan jag började.
 
Till lunch fick vi nudelsallad med tofu.
 
Vid 15-tiden var det dags för fika – cupcakes!
 
Och vid 16-tiden vinkade jag hej dÄ till mina kollegor som förberedde sig för AW.
 
Jag gick en svÀng pÄ stan. Köpte bland annat inflyttningspresent till min syster pÄ H&M Home. Det blev en karaff, tygservetter, doftljus, en liten vas och en flaska bubbel. Sedan gick jag hem till Dan, tittade pÄ Idol och höll fredag.
 
Lördag
PÄ lördagen hade vi först vÄr graviditetsfotografering och sedan hÀngde vi bara hemma. Det regnade hela dagen, sÄ jag tittade pÄ Sex Education och Dan satt med datorn. Vid 18-tiden gjorde vi oss i ordning för att gÄ pÄ min systers inflyttningshÀng.
 
Jag var allmÀnt hormonell och hittade nÀstan inget i min garderob som passade. Var verkligen inte pÄ festhumör.
 
Hittade i alla fall till slut detta – en fodralklĂ€nning frĂ„n KappAhl och en gammal blus frĂ„n MQ. KĂ€nde mig Ă€ntligen lite fin.
 
Hemma hos Sös var det festfixat och pyntat. Baren var redo för folk!
 
Hampus kompis tog med sig sin hund Rut <3
 
Och sÄ hade vi ett quiz om Sös och Hampus som mitt lag vann. Vi hade alla rÀtt!
 
Vi minglade lite och vid 23-tiden kÀnde jag att ryggen inte pallade mer och ville gÄ hem. Precis lagom till Mai Thais började rulla in.
 
Söndag
PÄ söndagen gjorde jag och Dan inte alls mycket. Vi Ät tacos till middag.
 
Och tittade igenom vÄra gravidbilder som Emelie skickade över.
 
Sen var helgen slut!

SpjÀlsÀng, babynest och bÀddning

Jag tÀnkte visa vÄr spjÀlsÀng! Nu nÀr jag och Dan Àntligen har satt ihop den och börjat bÀdda lite smÄtt.
 
SpjÀlsÀngen kommer frÄn IKEA och heter Myllra. Den hittar ni hÀr. För oss var det viktigt att köpa en spjÀlsÀng med en byrÄlÄda under, eftersom vi har begrÀnsat med förvaring i vÄr lÀgenhet. Perfekt att lÀgga bebisens lakan och filtar i!
 
SÀngkappan som hÀnger ner frÄn madrassen heter Lenast och kommer ocksÄ frÄn IKEA.
 
VĂ„rt babynest – eller babylift som det egentligen Ă€r, kommer frĂ„n Liewood. Dan valde vilken fĂ€rg och vilket mönster vi skulle ha och han ville sĂ„ gĂ€rna ha den med djurmönster. Tycker det Ă€r gulligt nĂ€r Dan blir sĂ„ engagerad i vad vi ska ha för saker till bebisen <3 Den ska vara mycket smidig att bĂ€ra runt barnet i hĂ€r hemma i lĂ€genheten.
 
Den gulliga filten med djur pÄ fick vi av Linnéa i babyshowerpresent och den kommer frÄn KappAhls Newbie. Den vita gallerfilten köpte jag och Dan pÄ IKEA den ocksÄ.
 
SÄ ser bÀddningen ut just nu! Nu ska vi bara sÀtta upp spjÀlskydd och hitta en gullig sÀngmobil. Att han sen sÀkert inte sover i den de första mÄnaderna Àr ju en helt annan sak.

Bebis: Vecka 34

 
Idag gick jag in i vecka 34 (33+0) och det Àr 48 dagar kvar till BF. Enligt min app Àr bebisen nu cirka 44 cm lÄng och vÀger 2 200 gram. Men man vet ju sÄklart inte. Det ska bli spÀnnande att se hur lÄng och stor han Àr sen nÀr han kommer.
 
Hur mÄr du?
Jag mÄr bra! Det Àr ett himla tryck nerÄt nÀr jag stÄr och gÄr för mycket. Och jag fÄr ocksÄ rÀtt ont i ryggen om jag gÄr för lÄngt. Men tycker överlag att det Àr bra.
Det enda som Àr riktigt jobbigt Àr hormonpÄslaget som kommer ibland. Vissa dagar vill jag verkligen bara krypa ner i sÀngen och stanna dÀr. Allt sÄnt som gÀrna annars kommer veckan innan mens kommer fram och livet Àr inte sÄ himla kul de dagarna.
 
Tankar kring förlossningen?
Ja gud, det kÀnns som den nÀrmar sig med stormsteg. Jag försöker lÀsa pÄ och förbereda mig, men helt Àrligt sÄ tror jag inte att det gÄr. Jag fÄr försöka hÄlla mig lugn nÀr det vÀl sÀtter igÄng, men vem vet hur man reagerar i en sÄdan situation? Har ju aldrig varit med om nÄgot liknande. Oavsett sÄ försöker jag ha ett öppet sinne och inte lÀgga nÄgon prestige i det. Blir det kejsarsnitt sÄ blir det kejsarsnitt, men jag hoppas att allt kommer gÄ smidigt framÄt.
 
Hur gÄr det med förberedelserna?
Det gĂ„r bra! Vi har köpt ett babyskydd till bilen, sĂ„ nu har vi mest lite smĂ„tt och gott kvar. Vi ska köpa en blöjhink och en adapter mellan babyskyddet och vĂ„r vagn. Annars behöver vi en massa klĂ€der, filtar och grejer men det löser sig 🙃
 
De fina bilderna Àr frÄn vÄr gravidfotografering och Àr tagna av Fotograf Emelie Josefin.

Vecka 40

Jag har lite problem med att komma in pÄ bloggen. Försöker logga in om och om igen, men kommer bara till en error-sida.
 
NÄvÀl! Helgen har varit fin. Vi gjorde en graviditetsfotografering i lördags. TyvÀrr regnade det hela förmiddagen sÄ vi kunde inte ta nÄgra bilder utomhus, utan ska göra det en annan dag.
 
Nu Ă€r det oktober och restriktionerna har hĂ€vts! Det innebĂ€r att jag kommer hĂ€nga pĂ„ kontoret en del den hĂ€r veckan. Kul!! Ska luncha med kollegor och sĂ€ga hej till mĂ€nniskor jag aldrig trĂ€ffat i verkligheten 🙃

Till helgen har jag och Dan nÀstan inget inplanerat och det kÀnns skönt. Vi ska börja tvÀtta bebisens klÀder, filter och lakan. Men annars ska jag verkligen passa pÄ att vila. Förra veckan var ganska hektisk och den hÀr jobbveckan kommer bli likadan, sÄ tror verkligen det behövs.
 
Nu blir det dock Bachelor och kanelbulle. För ni missar vÀl inte att fira kanelbullens dag idag?
 
Foto: Emelie Josefine

RSS 2.0