I vår värld går solen aldrig ner och det känns som alla dansar med.

Hej på er och glad fredag! Jag ville bara säga ett snabbt hej innan jag beger mig ut på upptåg.
 
Ikväll ser jag ut såhär när vi är ett gäng som skall ha cykelfest. Jag skall dokumentera allt så att ni får se hur det går till, men så länge kan ni kika på hur förra årets cykelfest såg ut. Klänningen kommer från Topshop och är en av de finaste sommarklänningarna jag har. Även om vädret kanske inte är superroligt så får den ändå följa med ut ikväll.
 
Trevlig fredag!

Kräftskiva hos Ola och Angelica.

I lördags var vi hembjudna till årets första kräftskiva hemma hos Ola och Angelica. Jag som älskar kräftor och kräftskivor var i extas över detta.
 
Ola och Angelica hade dessutom dukat så otroligt festligt i kräfttema.
 
Lars och Lina var mina och Dans bordskamrater.
 
 
Och så åt vi! Mycket och länge.
 
Såhär såg min tallrik ut när jag var klar. Kändes som att jag ätit ungefär en miljon kräftor och räkor.
 
 Sedan blev det kväll och vi lyssnade på bra musik, spelade spel och pratade om livet. Drack alldeles för mycket rosévin dessutom och njöt av att ha semester. Supertrevlig lördag!

New York: Onsdag.

Sådär! Ber om ursäkt för dålig uppdatering såhär om USA-resan. Men mina bilder hålls gisslan på Dans dator, men jag jobbar på att få över dem till min. Men i vilket fall som helst! Eftersom tisdagen blev lite sisådär i New York så bestämde jag och Dan oss för att ha en riktig turistdag på onsdagen. Vi skulle hinna med så mycket vi bara kunde. Så vi packade vår ryggsäck med diverse nödvändigheter och gick mot Central Park!
 
Central Park är verkligen fint. Det känns så konstigt att ha en gigantisk park mitt i stan! Jag älskade de här små meddelanden som var inristade i parkbänkarna.
 
Vi hälsade på Columbus.
 
Hej från Turist-Dan och Turist-Sofie.
 
Vi traskade runt i Central Park i nästan tre timmar, men ändå hann vi bara se ungefär halva parken. Hur jäkla stor är den liksom?
 
Den här utsikten alltså.
 
Men så plötsligt började det ösregna och det var dags för oss att navigera oss vidare! Dan hade köpt till så att han kunde surfa för en fast kostnad i USA, vilket var helt suveränt. Google Maps var vår bästa vän under den här resan.
 
I ösregnet sprang vi till Luke's Lobster som var ett litet krypin där man kunde beställa lobster rolls. Lobster rolls var något jag hade längtat efter sedan vi först bestämde att vi skulle åka till New York.
 
Och alltså SÅ gott. Jag blev inte besviken om jag säger så. Något dyrt dock.
 
Lycklig Sofie.
 
När vi hade ätit upp och det hade slutat regna så begav vi oss till American Museum of Natural History. Det var inte bara vi som kände för att gå på museum den dagen. Så mycket folk.
 
Det var verkligen så stort och fint där inne. Min favoritdel var med alla djur.
 
Blåvalen var så otroligt stor och fin. Det tog ungefär en evighet för mig och Dan att navigera oss till Muséets havsdel, men tillslut kom vi fram!
 
Därefter kikade vi på dinousarieskelett och jag trillade nästan över en barnvagn som tvunget skulle köra in i mina ben. Så. Mycket. Folk.
 
När jag och Dan kände oss klara på muséet så var det dags att traska vidare.
 
Till M&Ms World!
 
Ville köpa hem ungefär allt i den här butiken, men jisses så dyrt.
 
Jag köpte såhär mycket färgglatt godis för ungefär 70 svenska riksdaler. Eh.
 
Men jag fick en gullig liten påse till, så det var helt okej ändå.
 
Sedan kände jag och Dan att vi nog var klara med turistandet för idag och vi tog oss hem till hotellet. Nu var klockan ungefär sju på kvällen. Vi gjorde oss i ordning för att gå ut och äta.
 
Hej hej!
 
Vi bestämde oss för att gå till hamburgarrestaurangen Shake Shack som låg ganska nära vårt hotell.
 
Men det hade ungefär resten av stan också bestämt sig för. Det är väl sådant man får vänja sig vid när man är i New York. Folk överallt.
 
Vi beställde och fick en sådan här liten apparat som blinkade när vår mat var klar.
 
Och voila! Mat. Så otroligt goda hamburgare.
 
När vi hade ätit upp var jag och Dan så trötta efter dagens utflykt att vi gick hem klockan 21.30 och somnade. Dans stegräknare sa att vi hade gått ungefär 2,3 mil! På torsdagen åkte vi bland annat till Brooklyn, Staten Island och Greenwich Village, men mer om det i nästa inlägg.

Tisdagskläder.

Hej på er! Hoppas ni har det bra i regnrusket. Jag tänkte mest visa hur jag såg ut igår när jag trotsade det otroligt tråkiga höstvädret och matchade sommarklänning med bara ben.
 
Klänningen är prydd med små, små ankare som knappt syns på bilden. Den köpte jag på Asos.com förra våren!
 
Igårkväll hade vi nämligen tisdagsgäster över på lite thaimat. Men mer om det i ett annat inlägg!

Hamburgare, drinkar och Far i hatten.

I fredags hade jag bestämt dejt med sex styck fina damer på Vigårda i Malmö. Så efter att ha sovit en miljon år pga jetlagd så anlände jag i Malmö.
 
Uppe på ovanvåningen hittade jag dessa tre damer som hade tagit bord. Perfekt!
 
I väntan på att de andra skulle anlända beställde jag en blåbärsdrink. Supergod tyckte jag! Speciellt eftersom den hade en svag ton av lakrits också.
 
Så kom Neja och Sara med tåget och vi beställde hamburgare. Jag åt kycklinghamburgare och drack rosévin till det.
 
Finfint sällskap! Det var bara kära Rebecka som inte hade kommit än då hon jobbade.
 
Så drack vi fler drinkar, pratade om hur vi hade haft det i USA bland annat och instagrammade vår mat såklart.
 
Den här kladdkakan var helt sjukt god.
 
När klockan var ungefär 23 och många var trötta pga jobb och så vidare, kramades vi hej då och sa tack för idag!
 
Jag och Carro gick dock vidare till Folkets Park och Far i hatten! Där hängde ungefär resten av Malmö också kändes det som. Så himla trångt.
 
Där träffade vi Jaana och Amanda! Men sedan användes inte kameran mer då det var så otroligt mörkt. En superbra fredagkväll för att fira att jag är hemma i Sverige igen och underbart häng med fina personer.

New York: Tisdag.

På tisdagmorgonen vaknade jag och Dan upp någorlunda utvilade klockan 7 på morgonen. Eftersom vårt bagage inte hade anlänt från flygplatsen än gjorde vi oss i ordning så mycket vi kunde och gick därefter ut för att hitta ett frukostställe.
 
Precis i närheten av vårt hotell låg Pennstation, vilket var perfekt några dagar senare när vi tog tåget till Washington DC.
 
Vi hamnade på restaurangen TickTock som låg precis intill vårt hotell och beställde frukost.
 
Restaurangen var väldigt färgglad och mysig. Bra service också!
 
Vi beställde vars en apelsinjuice och jag åt pannkakor med äggröra och Dan åt gröt. En ganska maffig frukost om man säger så.
 
Sedan bestämde vi oss för att traska vidare.
 
Så höga byggnader och så mycket folk.
 
Vi traskade bort till Times Square för att insupa New York-luften. Så otroligt maffigt alltihop. 
 
Vi gick förbi Carolines som är en comedy club i New York och såg att Damon Wayans Jr. från New Girl skulle uppträda! Dock inte under den tid vi var där :(
 
Sedan gick vi till Central Park och utforskade lite. Men det började regna ganska så snart så vi gick vidare in mot staden igen.
 
Vi gick förbi Apple Store.
 
Och hamnade på en gigantisk leksaksbutik.
 
Eftersom vårt bagage fortfarande inte hade anlänt så gick vi ut och köpte lite nya kläder, gjorde oss i ordning så mycket vi kunde inför kvällen och gick sedan ut igen. Tisdagen blev lite halvdan just pga att man kände sig så himla trött och ofräsch efter resan och inte hade sitt bagage. Men, vi gjorde det bästa av situationen!
 
Så traskade vi vidare..
 
.. Ner till Rockefeller Center! 
 
Vi skulle nämligen åka upp i den här byggnaden!
 
Hej från en turist!
 
Och så gick vi in och åkte upp. Det var otroligt mycket folk och alla ville såklart fotografera Empire State Building.
 
Otroligt fin utsikt.
 
När vi kände oss klara på Top of the Rock så åkte vi ner till restaurangen som låg precis nedanför för att äta.
 
Jag åt lobster mac n' cheese, drack cosmopolitan till det och Dan åt fishtacos.
 
Trött turist.
 
Ber om ursäkt om många bilder blivit lite mörka. Jag har försökt redigera dem från Dans dator som inte alls har samma program som jag har. Skall försöka föra över alla bilder till min dator istället, men det har gått sådär. Behöver en ny extern hårddisk. Vi fick i alla fall gratis efterrätt.
 
Sedan gick vi på  bio och såg minions och jag somnade tusen gånger om för att jag var så jäkla trött. Men filmen var gullig och bra och vi satt i världens största biosalong. Och det var första dagen i New York hörrni! På kvällen fick vi tillbaka vårt bagage, vilket underlättade en del för resterande dagar.

Ett knippe av USA.

Jag tänkte att det var dags för mig att ta tag i livet igen, och bland annat behöver jag redigera ungefär en miljon bilder som jag tog i USA. Men vi börjar med att kika vad jag hade på mig i lördags när jag faktiskt endast hade på mig saker som jag köpt i USA.
 
Så i lördags träffade jag tjejkompisar i Malmö och hade på mig den här nya klänningen från The Loft i New York. Till det matachade jag med mina superbilliga vita Converse som fick följa med mig hem från ett shoppingcenter utanför Washington DC.
 
Hur lördagen såg ut får ni se i ett annat inlägg, men först har jag ett antal semesterbilder att visa!

Hemma!


Så har jag och Dan äntligen kommit hem. Vi är just nu helt slut, så jag kommer att uppdatera er mer imorgon. Men jag kan säga att detta verkligen har varit ett äventyr och jag längtar redan tillbaka.

Måndag i Washington: Genom telefonen.

Idag har det varit en riktig turistdag här i Washington! Jag har tagit många mobilbilder, så jag tänkte att vi skulle kika på dem lite.
 
Vi började dagen klockan 09.00 med att gå till Lincoln Monument. Vi var där lite i lördags också, men det var alldeles för varmt för att titta närmre på det. Det är verkligen väldigt fint här. Mycket kulturellt att titta på och alla byggnader är så otroligt fina. En stor kontrast från New York.
 
När vi kände oss klara vid Lincoln Memorial vandrade vi över bron för att ta oss till Artlington Cemetery. Det är så otroligt varmt här, jag håller på att smälta bort. 35 grader varmt och hög luftfuktighet. Men man skall ju inte klaga!
 
Arlington Cemetery var stort och fint. Där låg ungefär 400 000 soldater begravda. Tyvärr kände inte jag och Dan att vi kunde gå igenom hela området då det var så otroligt varmt. Så efter cirka en timme var det dags för oss att gå tillbaka in mot staden och kika på annat.
 
Vi stannade till vid World War II Memorial.
 
Och gick därefter bort mot Thomas Jefferson Memorial.
 
Och avslutade vår turistdag med att besöka Franklin D. Roosevelt Memorial och Martin Luther King Monument. Nu skall vi förbereda oss inför kvällen. Klockan är ungefär 16.30 här. Hoppas ni har det bra där hemma!

Washington DC: Vårt hotell.

Jag tänkte att jag skulle visa hur vårt hotellrum är här i Washington! Det är så himla stor skillnad från hur hotellrummet var i New York! Detta är ju värsta sviten om man skulle jämföra med det lilla minirummet som vi hade i New York.
 
Titta! Så fint och så stort!
 
Hej från en trött tjej som åkt tåg i tre timmar och dör i den 30-gradiga värmen. Men man ska ju inte klaga.
 
 Och det här är utsikten från våra TVÅ balkonger! Alltså, vem behöver två balkonger liksom? Vi bor på sjunde våningen och vårt hotell heter One Washington Circle Hotel. Det tar ungefär 20 minuter att gå härifrån till Vita Huset. Så helt okej gångavstånd till turistattraktionerna med andra ord!

Lördag i Washington.

Igår var vår första riktiga kväll här i Washington och det var ju dessutom lördag. Så det firade vi med öl och vin på balkongen! 

Därefter gick jag och Dan ut och åt tapas på Bodega. Vi beställde friterade bläckfiskringar, potatistärningar, köttbullar i rödvinsås och kycklingspett. Till det drack vi supergoda drinkar! Deras mojito var både prisvärd och mycket god. Nu är det dock dags för oss att ta tag i vår söndag!

Hej från Washington DC!


Hej på er! Sent igårkväll anlände jag och Dan i Washington DC efter att ha åkt tåg i tre timmar från New York. Nu skall vi vara här i fem nätter! Vi kände oss ganska klara med New York, så det var skönt att byta miljö lite.

Idag (lördag) har vi utforskat staden lite. Men trots att det har regnat lite så har det varit så otroligt varmt. Helt galet varmt. Typ 32-gradigt ungefär. Så jag och Dan led något medan vi gick genom stan. I vilket fall som helst tittade vi på Vita Huset och vinkade till Obama. Vet dock inte om han var hemma..

Vi sprang runt på National Air and Space Museum. Läste lite om Amelia Earhart bland annat.

Och kikade på Washington Monument.

Nu skall vi göra oss i ordning för kvällen! Hoppas ni har det bra där hemma.

New York: Vårt hotell.

Hej på er! Hoppas ni har det bra där hemma! Tänkte att jag kunde visa er hur vi bor här i New York. Imorgonkväll (fredag) åker vi till Washington DC för att fortsätta vår USA-semester. I vilket fall som helst, vi bor på the New Yorker som ligger på 481 8th Avenue, ungefär 10 minuter från Times Square. Centralt och bra, med andra ord!
 
Såhär trött var jag i måndagskväll när vi anlände efter en mycket lång resa.
 
The New Yorker är fräscht och fint och vi älskar att det ligger så pass nära till det mesta. Att vi sedan har ett väldigt litet rum gör inte så mycket. Hur bra att McDonald's ligger på andra sidan gatan dessutom? Om man skulle bli hungrig sådär klockan två på natten liksom.
 
Klockan är nu 18.30 här och det är vår sista kväll i New York. Vi skall ut och äta och sedan får vi helt enkelt se vad som händer. Om ni vill ha en desto mer frekvent uppdatering så följ mig på Instagram! Där heter jag Guuldfish. Kram på er!

En uppdatering.

Hej på er! Vi har ju fullt upp och jag har fotograferat SÅ mycket. Men tänkte att ni ändå skall få en liten uppdatering här nu, så kommer jag gå igenom allt desto mer senare.

Tisdag: Igår hade jag och Dan inte fått vårt bagage än, så vi kände att vår dag blev något begränsad. Vi köpte lite nya kläder och gjorde oss i ordning så mycket vi kunde. På kvällen åkte vi upp till Top of the Rock, åt lobster mac n' cheese och såg Minions på bio. När vi beställde två mellan cola på biosalongen så fick vi de största muggarna jag någonsin sett, ungefär. Tur vi inte tog en större storlek.

Onsdag: Igårkväll anlände äntligen vårt bagage!! YEY! Så idag gjorde vi oss i ordning för en ordentlig turistdag! Vi hade mycket på schemat som vi ville se. Vi började med en ordentlig genomgång av Central Park. Tror vi vandrade runt där i tre timmar. Därefter började det ösregna och jag och Dan tog skydd under en byggnad. Sedan vandrade vi bort till Luke's Lobster och åt lobster rolls. Det är verkligen ett STORT tips om ni är i New York, ät lobster rolls! Så otroligt gott! Därefter gick vi till American Museum of Natural History och tittade bland annat på dinosaurieskelett. Sedan besökte vi M&M's World och handlade godis. PJUH, vilken dag! Nu är vi på hotellet och skall göra oss i ordning inför kvällen. Hoppas ni har det bra där hemma!

Onsdagslista.

Jag tänkte att det kunde vara lite roligt med en onsdagslista nu när jag är iväg och upptäcker världen! Här kommer den.
 
Vad har du för skostorlek?
Antingen 38 eller 39. Det brukar pendla däremellan.
 
Vilket är ditt favoritnummer?
Jag har egentligen inget. Brukar mer köra på känsla. Men om jag måste välja något så skulle jag nog säga 2.
 
Vad var det senaste du åt?
I skrivande stund (eftersom detta inlägg är tidsinställt sedan i söndags) så är det en piggelin. Men vem vet vad jag har ätit i New York! Förmodligen en massa onyttiga men otroligt goda saker.
 
 
Om du var en krita, vilken färg skulle du vara då?
Förmodligen röd. Älskar rött. Sedan syns den så himla tydligt också.
 
Tv eller dator?
Men oh, så svårt! Pass. Nej, men man kan väl se tv-program på datorer och så också nu för tiden. Så jag säger datorn. Best of both worlds.
 
Favorit TV-program?
New Girl. Älskar den serien så. himla. mycket.
 
Har du några syskon?
Ja, jag har tre styck. En storasyster och två småbröder. <3
 
Längd?
Hela 166 cm lång.
 
Ögonfärg?
Grönbruna. Men mest bruna dock.
 
Favorit högtid?
Oh, jag är en sucker för högtider alltså. Jag älskar alla högtider och jag älskar traditioner! Men julafton, nyårsafton och midsommarafton är ju såklart bäst. Påsken är helt okej, men inte lika bra som de andra tre. Men jag kan nog inte välja alltså. Alla är bra på olika vis.
 
 
Favorit månad?
Jag skulle vilja säga juli, men jag skulle också vilja säga december. Men jag säger juli. December får komma tvåa.
 
Choklad eller vanilj?
Choklad alla gånger i veckan.
 
Har du tatueringar?
Inte en endaste!
 
Är du kär i någon kändis?
Tycker så, så, så otroligt mycket om Joseph Gordon-Levitt. Han kan vara det gulligaste jag sett.
 
Vilka böcker läser du just nu?
Jag läser två stycken just nu, samtidigt. Himla dumt egentligen. Men det är både Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson och Älskaren av Marguerite Duras. Både böckerna är än så länge mycket bra och handlar nästan bara om kärlek. 
 
 
Gillar du att flyga med flygplan?
Nej, inte alls. Tycker att det är jättejobbigt.
 
Hur många kuddar sover du med?
Två styck. Eller, jag sover egentligen bara på en, men har den andra kudden vid sidan om som prydnad mest typ.
 
Favoritblomma?
Nejlikor! Älskar nejlikor.
 
 

Hej från oss!


Hej på er! Vi har ju kommit fram och sådär. Det gjorde vi igår när klockan var ungefär tolv på kvällen här och ungefär 6 på morgonen hos er. Resan hit gick bra! Jag och Dan var så nöjda med British Airways som vi åkte med! Vi fick god mat, planen var fina och bekväma att åka i och de var dessutom väldigt hjälpsamma när vi skulle mellanlanda och byta plan. Dessutom hade man en egen liten TV och fick välja själv vilka filmer man ville se. Jag såg Selma och Run all night. Perfekt när man ska flyga non stop i 8 timmar. DOCK, så kom inte vårt bagage med vårt flyg från Heathrow och vi har idag gått runt i samma kläder som vi hade på oss hela dagen igår. Fy 17 säger jag bara.

Bagaget skulle anlända idag så vi får hålla tummarna att det gör det. Men annars har jag och Dan turistat runt lite i väntan på bagaget. Ni kommer få en hel utläggningen av allt senare!

Times Square

Central Park

100-års kalas i Sölvesborg.

Medan jag springer rundor i New York så tänkte jag att ni kan få se hur det såg ut i lördags när det var 100-års kalas i Sölvesborg! Min morbor fyllde 45 och min moster 55 och det skulle såklart firas med buller och bång. Bland annat bjöds det på en riktigt god jordgubbsdrink direkt när vi anlände! Tackar, tackar.
 
Sös, Sanne och Per var finklädda och njöt av det härliga vädret på terrassen.
 
Kusin Therese var lika snygg som vanligt!
 
Och så blev det dags för mat. Grillbuffé serverades med hemgjord potatissallad, kryddsmör och sås. MMM!
 
Lillebror Carl var sommarfin i ny skjorta.
 
Den här maten alltså, den bara skriker sommar.
 
Vädret tillät oss dessutom att sitta ute, vilket inte var helt fel. Jag hade till och med bara ben utan att frysa.
 
Vi diskuterade tydligen allvarliga saker. Älskar Sös ansiktsuttryck på denna bild. Den förklarar allt liksom.
 
Tvillingarna var lika söta som vanligt.
 
Hej, hej!
 
När vi väl hade ätit upp var det såklart dags för kaffe och efterrätt! Födelsedagstårta och allt.
 
Och vi sjöng för de fina födelsedagsbarnen!
 
Tillslut satte vi oss på terrassen under en filt, spelade Anna-Lena Lövgren och pratade världsproblem.
 
När klockan var 00.30 och vi hade både sjungit högt och dansat till "do the hustle", så var det dags att åka hem till Skåne igen. Tack fina släkt för ännu en underbar dag i Sölvesborg!

Bikini, solglasögon och en ny bok.

Nu när vi har semester så måste man ju såklart ha det perfekta semesterpaketet! Och vad är bättre på semestern än solglasögon, bikini och en bra bok framför mammas och pappas pool? Nej, menar väl det. Vi kikar lite närmre på det jag har inhandlat till sommaren!
 
Min bikini är ny och kommer från H&M! Jag använder bara bikinis med hög midja då jag tycker det är jätteobekvämt när trosorna är för låga och åtsittande. Den här bikinin var helt perfekt! Bikinitrosan har perfekt hög midja som inte trycker åt för mycket och BH:n är jättebekväm. Dessutom är den så himla somrig och fin. Jag känner mig som Djungel-Jane i den ungefär och det är ju inte helt fel.
 
Mina solglasögon kommer från Dolce & Gabbana och är superstora och supersomriga. Röda med massvis av blommor. De gav jag mig själv i examenspresent förra året. Dock har jag inte använt dem särskilt mycket, fast att jag tycker att de är jättefina. Men de passar ju liksom inte att använda på våren och hösten? De passar bäst på stranden i ett 30-gradigt juli. Men jag tycker om dem ändå.
 
Boken är nyligen inköpt och heter "Älskaren", skriven av Marguerite Duras. Den handlar om en 15-årig flicka på 40-talet som bor i Kina och blir förälskad i en rik kines. Jag har precis börjar läsa den, men tycker att uppbyggnaden liknar Bonjour Tristesse lite vilket var precis det jag var ute efter. Älskar att läsa gamla klassiker om 15-åriga flickor som pendlar mellan att vara otroligt mogna för deras ålder men ändå så unga och barnsliga.
 
Perfekt utrustad för semester med andra ord.

I want to be a part of it, New York, New York.

 
Jahapp. Så sitter jag på ett plan på väg till USA. Herregud, vad detta känns overkligt. Jag och Dan har velat åka till USA ända sedan vi blev tillsammans och nu är vi äntligen på väg. Tisdagnatt kommer jag och Dan att landa i New York, fast då är klockan bara 22 för oss på måndagkväll. Så himla knepigt det där med tidsskillnaden. I vilket fall som helst skall vi strosa runt i Central Park, äta lobster rolls, åka upp till Top of the Rock och försöka insupa så mycket av New York vi bara kan. På fredag åker vi dessutom vidare från New York till Washington DC där vi skall spendera resten av semestern! Det kommer att bli ett riktigt äventyr.
 
Jag har tidsinställt några inlägg och jag skall försöka uppdatera er så mycket som möjligt. Så bloggen kommer inte eka helt tomt här. Ni får gärna följa mig på Instagram också där jag heter guuldfish. Där kommer jag också att lägga upp så mycket bilder jag bara kan.

Semester.

 
Så har jag och Dan äntligen semester. Det är helt galet hur fort de senaste 6 månderna egentligen har gått. Det känns som att det var en månad sedan som jag började jobba på Eminent och vips har det plötsligt gått 6 månader. I fredags så firade jag och Dan semester hemma hos mamma och pappa med sushi. Bästa sättet att fira semestern och sommaren på tycker jag! Nu håller jag och Dan på att packa för fullt. Imorgon bär det av till the United States of America! Är så spänd att jag håller på att dö.

Klänning och selfiestick.

Hej på er! Idag hänger jag i Sölvesborg för att fira att min morbror fyllt 45 och min moster 55. 100-års kalas med andra ord!

Den här klänningen har jag nog inte introducerat riktigt ordentligt. Den köpte jag i Maj och jag fullkomligt älskar den. Oasis hittar ni den på!

Förresten har jag köpt en selfiestick! Det kan vara det roligaste jag köpt på länge. Trevlig lördag!

Sölvesborg: Söndag

I söndags vaknade jag och Dan utvilade i Sölvesborg till strålande väder och vi åkte tillsammans med Pia ner till Sandviken för att bada. Mina ben börjar äntligen bli bruna efter att ha varit med om den tråkigaste sommaren hittills. Ge oss mer sol!
 
I söndags var det i vilket fall som helst superfint väder och det var hela 23 grader varmt i havet.
 
Jag läste Egenmäktigt förfarande och åt meloner. Precis som man skall göra på stranden.
 
Älskar den här boken. Hoppas på att den aldrig tar slut.
 
När vi kände att klockan började bli mycket och vi kände oss nöjda, åkte vi hem igen och gjorde oss i ordning.
 
Vi förberedde för lunch.
 
Och pustade ut på terrassen.
 
Jag levde i min nya jumpsuit hela helgen kändes det som.
 
Vi hittade en vinbärssnäcka i trädgården.
 
Jag fullkomligt älskar Ola och Pias hus. Hade kunnat flytta in nu direkt.
 
Så var det dags för lunch! Det blev hemgjorda langos.
 
Och hemgjorda, superstarka buffalo wings!
 
Omnom!
 
När vi hade ätit upp var det tyvärr dags för mig och Dan att packa ihop oss för att sedan ta tåget hem igen. Tack finaste Sölvesborg för den här superfina helgen och tack bästa morbror med familj för att vi fick bo hos er! En bättre helg kunde man minsann inte ha haft.

Dans nya träningsredskap.

Titta vad Dan har köpt!

En sådan här rolig mackapär som jag inte kan namnet på men är rolig att svinga sig i!

Egentligen skall man väl träna armar och annat tjaffs med den, men jag tycker det är mycket roligare att svinga fram och tillbaka i den. Dan är duktig och använder den flitigt dock.

Petit Bateau.

Jag har en ny regnjacka!
 
Den kommer från Petit Bateau och jag fullkomligt älskar den. En bra regnjacka behövs ju verkligen när det är svensk sommar med massvis av regn.
 
Den är vit och har fina mörkblå detaljer såsom randig fodring, blixtlås och knappar. Jag känner mig nästan redo att åka ut på sjön när jag har på mig den.
 
Dessutom har den huva också, vilket jag saknar på alla mina övriga jackor och kappor.
 
Och såhär ser den ut på! Alldeles precis lagom lång dessutom.
 
Tror att vi kommer att hänga mycket i sommar, även om jag hoppas på att den kommer få stanna inne ganska mycket också. Jag vill ju såklart hellre springa omkring i bikini i mammas och pappas trädgård. HÄR hittar ni den förresten för er som också är sugna på en ordentlig regnjacka.

La Roche.

Efter jobbet idag möttes jag och Carolina upp för att äta lite och umgås. Mina kollegor har tipsat mig om La Roche som ett alternativ till Mosaik. Lite ombytning förnöjer ju, så jag och Carolina traskade dit.
 
La Roche är också, precis som Mosaik, en tapasrestaurang i Malmö. Vi beställde in lite olika rätter som vi delade på såsom friterade bläckfiskringar, vitlöksbröd och charktallrik.
 
Och så drack vi rosévin också såklart, bara för att det är tisdag. Fina Carolina! Vi pratade mycket och länge om världsproblem och livet. Nu är jag hemma igen och tittar på reprisen av Allsång på Skansen. Vilken bra tisdag det blev hörrni! Vardagslyx är något av det bästa som finns tycker jag.

Sölvesborg: Lördag.

I fredagskväll anlände jag till Sölvesborg. Men eftersom vi bara lämnade av mina saker hos min morbror och sedan åkte direkt till en grillkväll så råkade jag glömde min kamera och har därför inga bilder att visa er från den kvällen. Därför tycker jag att vi hoppar direkt till lördagen! Här är mitt rum för helgen förresten. Otroligt mysigt.
 
Lördagen började med att jag och Pia gick en morgonrunda på 6 kilometer. Vi gick nerom hamnen och över bron. Det var jättevarmt och härligt.
 
Därefter var det dags för frukost! Jag åt två mackor med ett perfekt kokt ägg till.
 
Därefter svidade vi om för stranden! Det skulle ju nämligen bli 29 grader varmt den dagen och då måste man hänga på stranden.
 
Sagt och gjort! Vi åkte ner till Hällevik tillsammans med kusin Tesse, Suss och min moster och hennes väninna.
 
Jag har köpt en ny klassiker som fick följa med mig till stranden. Jag har dock inte börjat läsa den än då jag först vill läsa klart "Egenmäktigt förfarande" av Lena Andersson.
 
När vi kom hem gjorde vi oss i ordning och bytte om till middagskläder.
 
Sedan var det dags att laga mat!
 
Och pausa lite i värmen.
 
Dan kom upp till Sölvesborg på lördagkvällen vilket jag var glad över.
 
Jag och Pia korkade upp rosévinet.
 
Och så var det dags att äta! Lövbiffgryta med parmesanost, nypotatis och sallad. Gott!
 
Sedan gjorde Pia piggelindrinkar och vi spelade "Ryktet går".
 
Och sedan var tanken att vi skulle gå ner till stan en sväng, men vi satt kvar på terassen och pratade tills klockan blev ett och det var dags att sova. Bästa lördagen på länge!

Vecka 28.

God morgon måndag! Nu är vi inne på min sista arbetsveckan innan semestern. Helt galet att om exakt en vecka sitter jag och Dan på ett plan på väg till USA. Oh, som vi längtar. Men vi tar en sak i taget och först skall vi titta på hur julis sista arbetsvecka skall se ut för mig!
 
Måndag: Idag är det en lugn dag. Efter jobbet skall jag hem, laga mat, träna och försöka packa upp min resväska från helgen. Jag skall blogga en del också. Men annars en lugn dag, vilket verkligen behövs.
 
Tisdag: På tisdag skall jag träffa Carolina och äta middag efter jobbet. Carolina och jag gick i samma högskoleklass och det skall bli himla kul att umgås lite! Dessutom är det Allsång på Skansen på tisdag och det får man ju inte missa!
 
Onsdag - Torsdag: Jobba, träna, vara hemma. Ta det lugnt med andra ord.
 
Fredag: På fredag går både jag och Dan på seeeeemester! 3 veckors ledighet, WOHO! Än så länge har vi inget planerat på fredagkväll, men vi får se vad som händer.
 
Lördag: På lördag skall vi åka till Sölvesborg! Min moster och morbror fyller år och det skall firas med släktkalas! Det var ju inte särskilt längesedan jag var där med tanke på helgen och det ska bli roligt att åka dit igen så tätt inpå.
 
Söndag: Packa inför USA-resan och gå och lägga oss tidigt. GAH, vad jag börjar bli nervös inför den här resan. Men åh, vad jag längtar samtidigt.
 
Och så kommer min vecka att se ut. Nu kör vi sista jobbveckan! 1-2-3, KÖR!

Sommarklädd.

Hej på er! Hoppas ni har haft en bra helg i värmen. För det har jag minsann!

Jag har nämligen sprungit runt såhär hela helgen i ett 25-gradigt Sölvesborg! Jumpsuiten köpte jag nyligen på Lindex och den kommer nog vara min allra bästa strandutstyrsel denna sommaren. Otroligt luftig och skön.
 
Resten av den händelserika helgen får ni se i ett annat inlägg!

Sölvesborg!

 
God morgon på er! Så var det äntligen fredag och direkt efter jobbet tar jag min resväska och sätter mig på ett tåg till Bromölla. Där blir jag sedan upphämtad av bästa Pia och åker vidare till Sölvesborg och skall bo hos min morbror och hans familj resten av helgen. Sölvesborg är min fristad. Det spelar liksom ingen roll hur dåligt jag mår, för jag mår alltid bra när jag är där. Vi skall bada i Sandvik, gå långa morgonpromenader, dricka rosévin och äta langos på Killebom. Vi skall ha en finfin helg med andra ord och det bästa är att det skall bli runt 30 grader varmt! WOHO, sommar på riktigt!

Onsdagslista.

 
Låt som du lyssnar på när du är ledsen?
Sentimental Heart av She & Him.
 

Beroende av:

Kläder, bekräftelse och närhet. Kan vara att jag har blivit beroende av Coca Cola Zero också.

 

Vem behöver du mest just nu:

Vänner och familj. Och Isa.

 

 

Vad tror folk om dig?

Jag får ofta höra att folk inte alls tror på att jag är blyg och tycker det är jobbigt i olika offentliga sammanhang. Sedan är det många som tror att jag inte alls kan hålla hemligheter och att jag är glad jämt, jämt, jämt.

 

Vad får du oftast komplimanger för?
Att jag har fina kläder eller har stora ögon. Ytligt nog.

 

Brukar du skratta för dig själv?
Ja, ganska ofta.

 

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?
"Lite svalt, men OK! Har inte badat idag, blir nog ett dopp imorgon! Puss". Det var från mamma som berättade hur badvänlig poolen var idag.

 

 

Nästa mål i ditt liv:
Att flytta till Malmö.

 

Hur svarar du i mobilen?
Antingen "Hej det är Sofie" eller "Hallå!" när jag vet vem det är som ringer.

 

Vem ringde dig senast?
Mamsen.

 

Antal timmar sömn inatt:
6,5 timmar. Satt uppe alldeles för länge och tittade på fotboll som jag inte alls var intresserad av egentligen.

 

 

Brukar du komma i tid?
Ja, jag brukar komma i tid. Men jag cyklar ALLTID i absolut sista minuten till bussen. Helt galet. Är oftast sönderstressad på morgonen pga tidsoptimist.

 

När mår du bra?
När det är sommar och jag får ta vara på vädret framför mammas och pappas pool och läser en bra bok.

 

Hur känner du dig nu?
Väldigt trött. Är trött jämt nu för tiden. Skall snart ut och springa och då blir det nog bra igen.

 

 

Vanligaste färg på dina kläder:
Tycker att det har varit mycker puderrosa nu på sistone. Annars är det nog svart och blått i olika nyanser.

 

Favoritdryck på morgonen:
Vatten, thé eller juice. Helst vatten eller thé.

 

När brukar du oftast gå och lägga dig?
Nu när jag jobbar brukar jag försöka sova vid 22-, 23-tiden. Men det är ju så himla ljust nu på kvällarna så jag har oftast svårt att somna då.

 


En kopparfärgad fläkt.

Jag har en ny fläkt!
 
Den är kopparfärgad och köpt på Clas Ohlson. Jag tycker att den är alldeles lagom liten och tar inte för mycket plats, precis som en fläkt ska. Dessutom är den så otroligt snygg! Mycket snyggare än den gigantiska plastfläkten jag och Dan brukar plocka fram på somrarna. 
 
Just nu står den på TV-bänken bredvid Darth Vader och väntar på att det skall bli 30 grader varmt ute.
 
Jag hoppas på att vi skall behöva hänga mycket i sommar. HÄR finns den att beställa förresten!

RSS 2.0