Midsommarafton 2023

Låt oss kika på de få bilder jag tog under midsommarafton. Vi sågs redan 12.30, men ändå sa dagen bara swooosh. I år blev det lite annorlunda. Eftersom vi som skulle fira tillsammans alla har små barn, struntade vi i lekarna i år. Det var så skönt kände jag. Kul med lekar, men alltså stressigt när man samtidigt springer efter en 1,5-åring. I alla fall, vi började med att ses vid Bjärreds församlingshem och picknickade i gräset.
 
Jag såg ut såhär. En Adooreklänning som jag köpte billigt på Sample Sale förra året och en krans i brudslöja.
 
Min lilla familj <3
 
Frans älskade hänget i parken. Han ville absolut inte sitta still, ni ser ju så missnöjd han är här.
 
Vid 14 reste de midsommarstången och då blev det dans runt den. Kul!! Jag själv växte upp med detta och vill så gärna att det ska vara en del av Frans somrar.
 
Efter dansandet gick vi hem till Carro och Johan. De bjöd på en somrig och söt fördrink jag inte kommer ihåg namnet på, och så satte vi oss på deras terrass.
 
Oscar och Frasse lekte med Oscars bilar.
 
Carros och Johans nyaste tillskott Victor hängde bara på!
 
Jag glömde helt fotografera maten men det var så gott. Matjessill, nypotatis, köttbullar, sallad, gräslök mmmm. Ni vet, den vanliga midsommarmaten. Jag tröttnar aldrig! Ge mig matjessill, nypotatis och köttbullar any time.
 
Sen hängde vi tills klockan blev 22.30 och vi tog bussen hem till Malmö igen. Tack Carro och Johan för att ni styr upp det så fint år efter år!

Studentfest och födelsedagsfirande på Ruths

En fredag för någon vecka sedan var vi hembjudna till min mammas kompis på studentskiva! Hennes dotter tog studenten och det skulle firas såklart. Vi fick bubbel till välkomstdrink och Dan och Frans hängde vid fotbollsbordet.
 
Alltså vad jag älskar festbufféer! Sånt som brukar serveras på till exempel dop och studenter. Bufféer med pastasallad, kallskuret kött, massvis med ost och bröd. Mmmm! Till efterrätt fick vi dessutom prinsesstårta. Inte fy skam.
 
Det bästa med festen var två saker enligt Frans: Att morfar var där och vattenbadet där ölen fanns. Vilket kalas! Vi körde hem strax efter 21 och Frans stensomnade i bilen.
 
Dagen efter var det lördag. Dan skulle på sommarfest med sitt jobb och jag och Frasse var bjudna på ytterligare festligheter. Här är vi på språng.
 
Först fikade vi hemma hos min lillebror Christoffer och hans sambo Annie. Vi åt vegansk prinsesstårta och min lillebror Carl från Stockholm var också nere. Det var nämligen bara en vecka efter mina bröders födelsedagar och det var vi tvungna att fira.
 
Christoffer, Alice och Carl.
 
Efter fikan begav vi oss ner till Ruths där vi hade bord bokat för kvällen.
 
Vi mötte upp min syster och hennes sambo Hampus och fick bord på den mysiga uteserveringen.
 
Carl, Christoffer och jag.
 
Vi beställde en fyra rätters-middag att dela på. Frasse inledde middagen med att sova en kortis, så jag slängde i mig förrätten och ett glas vin heh.
 
Sallad och kalv, mmmm.
 
Till varmrätt blev det... lamm? Tror jag? Jag vet inte riktigt för här hade Frans vaknat och var väldigt upptagen med att springa ut och in från uteserveringen 😅 Tack och lov var vi många personer som kunde turas om att leka med honom.
 
Mysa på restaurang <3
 
När klockan var 21 och vi ätit efterrätt (som jag inte hann ta bild på) sa jag tack och hej och rullade hem med en trött Frans. En väldigt mysig helg.

Vecka 26

 
Jag hade en så fin och mysig midsommarhelg. Vädret var strålande och sillen var god.
 
Vi är inne i "snart är det semester"-stressen och dagarna går i ett. Frans somnar sent på kvällarna och jag försöker natta honom i vagnen så att jag kan få någon sorts egentid samtidigt.
 
Men om två veckor kör vi till Sölvesborg och inleder fem veckors semester. Så skönt det ska bli. Planerar att bada, göra utflykter och mysa.
 
Men där är vi inte än. Först så har jag detta den här veckan:
  • Hänger på kontoret hela tre dagar den här veckan. Älskar att åka in till kontoret, men tycker också om variationen. Skönt att vara hemma någon dag då och då.

  • På onsdag ska jag och några kollegor på AW! Om det är fint väder går vi nog till L'Enotecas uteservering.

  • Träning på Brave på torsdag.

  • På lördag är vi ett litet gäng som ska på utflykt till Danmark. Det ska bli så mysigt! Är pepp på att göra saker som Frans kommer gilla. Hoppas på fint väder dock, annars blir det inte lika kul.

Dagens status annars är: Trött, varm, sugen på vin och pepp på semester.
 
Hoppas ni har haft en fin måndag!
 

Lördagsfredag och Nationaldagsbadande

Dagen innan Nationaldagen var det måndag. Eftersom vi var lediga dagen efter blev det som en fredag. Älskar klämdagar! I alla fall, vi var hembjudna till Regina och Frédéric för middag. Henri och Frans satt fint och åt kex i köket, när de inte sprang runt och härjade vill säga.
 
Efter middagen gick vi till en förskola med en inhägnad lekplats. Regina och Frédéric packade med sig kaffe och glass och vi satt vid ett bord medan kidsen lekte. Så perfekt!! Barnen hade kul och vi fick sitta mer än i fem sekunder.
 
Mmm, kaffe och glass.
 
Regina tog dessa gulliga bilder på Frans. Tycker det sammanfattar ungefär hur Frans är just nu, alltid på språng och alltid mycket energi.
 
Sedan gick vi hem till Regges och Freddys lägenhet igen, bytte om till pyjamas på Frans, dansade lite på bordet och därefter var det dags att köra hem. En bättre måndagkväll!
 
På Nationaldagen var vi lediga och jag hade en kompisdejt inbokad med Desirée och Amanda. Vi bestämde oss för att ses i Västra Hamnen och bada.
 
Hade en ny baddräkt från Lindex, ni hittar den här.
 
Det var 16 grader i vattnet och jag tyckte det var svinkallt. Men bada gjorde jag!
 
Amanda, Des och jag.
 
Avslutade dagen med en Daim mint, så himla god? Att jag missat denna nyhet. Sen var Nationaldagsfirandet slut för denna gången.

Vecka 25

 
Hej och glad tisdag!
Jag har jättemycket på jobbet och förra veckan vabbade jag en del. Nattningarna har dessutom varit riktigt jobbiga. Frans har så svårt att somna när det är såhär varmt. Men nu börjar vi hitta ett litet trick – gå en kvällspromenad så att Frans somnar i vagnen och sedan ställa vagnen på balkongen en stund. Då sover den lilla killen som en stock och får dessutom frisk luft samtidigt.
 
I alla fall, midsommarvecka! Så mysigt det ska bli med midsommarafton. Jag är så pepp! Vi kommer att fira ett lite mindre gäng i år och jag ser väldigt mycket fram emot det. Först börjar vi med att gå till församlingshemmet i Bjärred där vi picknickar och dansar runt en midsommarstång. Sedan fortsätter vi hemma hos våra kompisar Carro och Johan.
 
Ska försöka ta tag i bloggningen, men helt ärligt har jag inte orkat. Det har varit för mycket på alla håll och kanter.
 
Hoppas ni har en fin vecka, så hörs vi snart!

Vecka 24

 
Jag slutade springa när jag blev gravid med Frans.
Det var den roligaste träning jag visste och jag sprang en gång i veckan, men när jag blev gravid så slutade jag tvärt. Vi hade försökt få barn så länge och jag ville inte riskera att något hände det lilla liv som nu växte i min livmoder. Det superlilla tickande hjärtat, det skulle jag göra allt för att ta hand om.
 
Min barnmorska sa att det inte var någon fara. Jag var ju en van löpare! Jag kan fortsätta att springa. Men jag vågade inte. Jag bytte ut löpningen mot annan träning i lugnare form.
 
Tanken var väl att jag skulle ta upp det så fort kroppen orkade efter kejsarsnittet sedan. Men helt ärligt, vem orkar? Vem orkar när brösten läcker, sömnen är dålig och helt plötsligt fanns det en gallblåsa som var på väg att spricka. Nej tack.
 
Men nu hörni. Nu! Nu swoshar jag längs med Scaniabadet i Västra Hamnen, springer förbi soldyrkarna nere vid bryggorna och tar en omväg vid ICA Maxi för att få till några extra meter. Det är som att jag aldrig slutade. Endorfinerna som sticker i fingrarna, musiken som dånar i öronen, svetten som rinner nerför nacken.
 
Jag känner mig fri. Igen.

Helgen: fredagsbad, födelsedagsfest och dop

Hur såg min helg ut? Kanske ni undrar. Eller så undrar ni inte alls det. Då får ni helt enkelt hoppa över det här inlägget, för här kommer massvis med bilder om just det!
 
Fredag
I fredagskväll åt vi hämtmat och hängde i soffan. Sedan tog jag ett glas vin och Frans badade. Detta är en av mina mysigaste rutiner med Frans. Att jag sitter på en handduk bredvid honom medan han leker med sina leksaker i badet.
 
En glad liten kille i sin nya Muminpyjamas som snart ska sova <3
 
Lördag
Det blev lördag och mina småbröder fyllde år. Min lillebror Carl bor i Stockholm, men Christoffer styrde upp med födelsedagsfest hemma hos sig i Malmö. Jag slog två flugor i en smäll och passade på att gå på stan lite innan jag gick vidare på fest. Gjorde mig fin i en klänning från Adoore.
 
Hade också en ny väska från Lindex som jag köpte på rean! Är mycket nöjd med den.
 
Väl på festen dukades fram diverse snacks och tilltugg. Jag som precis hade ätit en halloumirulle på stan :) 
 
Jag och min syster var såklart först på plats. Typiskt gamlingarna, att komma i tid till en fest. Alla vet ju att man kommer seeeent.
 
Men efter en stund rasslade det till med folk. Här är min lillebror. Grattis till honom! Vi hängde och minglade med folk tills ALLDELES för sent för min del. Var hemma 01.30, ouff.
 
Söndag
Dan var snäll och gav mig sovmorgon på söndagen. Jag var absolut lite bakis, men det var det värt. Så länge jag får sova klarar jag mig okej. Men utan sömn fungerar jag inte nu för tiden. I alla fall! Klockan 11.30 körde vi till Bjärred för att gå på dop.
 
Det var Carros och Johans yngsta son Victor som skulle döpas. Det var absolut den längsta halvtimmen i Frans liv. Varföööör fick han inte gå upp på altaret? Varför fick han inte springa runt i kyrkan?
 
Men fint var det!
 
Gulliga familjen.
 
Efteråt blev vi bjudna på mat i Bjärreds församlingshem.
 
Det åts korv med bröd och pastasallad bland annat.
 
Till efterrätt åt vi dessa gudomliga tårtor! Lägg ägg.
 
När Frans fick ett hysteriskt utbrott mitt under paketöppningen kände vi att det var dags för oss att köra hem. Då slängde vi oss på soffan och vilade.

En fin helg!

Lite från sistone: kvällspromenader, Rau och mors dag

Vad för bilder har fastnat i min mobil på sistone? Vi kikar!
 
Gjorde mig i ordning för kontoret en morgon och tänkte att rosa kan aldrig slå fel.
 
Gammal blus från MQ och jeans från Zara.
 
En fin kväll i Västra Hamnen. Ett life hack just nu är att natta Frans i vagnen och gå en kvällspromenad hela familjen. Hoppas på att göra detta mycket i sommar!
 
Har börjat uppdatera min basgarderob lite mer. & Other Stories har så fina t-shirt och linnen, tips tips.
 
En dag skulle jag och Athena äta middag ute på stan. Gjorde mig fin i jeans från KappAhl, tröja från Arket och kavaj från Sanne Alexandra.
 
Vi gick till Rau på Davidshall. Rekommenderar varmt!
 
Vi åt dumplings och nudelsoppa med tofu.
 
Till efterrätt blev det en mycket god och söt rispudding. Vi pratade länge om sommarens planer och vad vi hade missat att uppdatera varandra om. Klockan 22 var jag hemma.
 
Mer mat! En fredag åt jag lunch med min kollega Bahareh. Vi gick till Klang, hon beställde fish and chips och jag halloumisallad.
 
På kvällen var jag hemma själv med Frans medan Dan var ute med sitt jobb. Jag gjorde det enda rätta och köpte färdigmat – smörgåstårta går alltid hem hos Frasse.
 
Sen busade vi resten av kvällen och Frans ville absolut inte somna. Så till slut blev det en kvällspromenad i vagnen.
 
Lördag och vi skulle ha gäster. Kjol från Lindex och T-shirt från & Other Stories.
 
Linnea, Robin, Sara, Ivan och deras kids var hembjudna till oss på fika.
 
När vi fikat klart gick vi till Tekniska Muséet och Akvariet. Perfekt så att barnen kunde springa av sig.
 
Det var strålande väder och vi mellanlandade i Slottsparken innan vi gick hem.
 
Väl hemma hos oss åt vi middag och sedan umgicks vi tills klockan blev sent. Här har vi tvillingarna Ester och Alma.
 
På söndagen var det mors dag och jag fick sovmorgon som sig bör. På eftermiddagen var vi hembjudna till mina föräldrar för tårta.
 
Frasses mormor och morfar <3
 
Kanelbulle är inte fy skam.
 
Sen busade vi och sprang runt tills klockan närmade sig 17 och det var dags att köra hem och laga middag.
 
Och det var allt för nu!

Vecka 23

Medan Frans är på förskolan passar jag på att ha balkongdörren helt öppen. Jag sitter vid köksbordet och jobbar och känner sommardoften som sakta letar sig in i lägenheten. Jag blickar ut över mitt hem och tittar på det som blev mitt liv. Legobitar som ligger lite här och var på golvet, en halvfull vattenflaska med sugrör på soffbordet, en orange strumpa från Polarn och pyret som har hamnat under en stol.
 
Ibland känner jag ingenting längre. Jag letar efter tacksamheten inom mig. Vad fint att det blev såhär, försöker jag intala mig själv. Men någonstans längs vägen har jag stängt av. Det är lättare så, bara stänga av och köra på. Jobba, vabba, hämta och lämna, laga mat, städa, träna. Vara överallt och ingenstans. Känn inte efter för då går du sönder. Fixa fixa fixa.
 
I sommar kommer jag att vara ledig i fem veckor och kanske kan jag leta mig tillbaka då. Bada fast att det är alldeles för kallt i havet, sitta på lekplats efter lekplats och gräva i sanden, äta glass och råka spilla lite. Springa barfota i gräset och jaga en liten kille som skrattar högt.
 
Kanske kan jag känna lite mer då. Jag hoppas det.
 

Kristi himmelsfärdshelgen

Kristi himmelfärdshelgen hade jag och Dan tagit långledigt och bokade in en massa roliga saker. Vi kikar!
 
Torsdag
På själva Kristi himmelfärd matchade jag och Frans i randigt.
 
När klockan närmade sig 11 tog jag och Dan Frans i vagnen och gick ner till stan. Vi köpte lunch på Joe and the juice och Frans sov i vagnen.
 
På kvällen var vi hembjudna till Dans bror Ola med familj. Vi åt tacos, hoppade på deras studsmatta och klappade deras katter som absolut kröp in i vår vagn och ville följa med hem.
 
Fredag
Fredagen började med att jag och Dan delade upp oss. En skulle städa lägenheten och en skulle gå ut med Frans på en lekplats. Jag fick lekplatshänget – en win tycker jag.
 
När vi kom in igen packade jag upp ett paket från Lindex som jag beställt. Dags att uppdatera Frans sommargarderob! Det blev sommarpyjamasar, t-shirts och rompers. Det blå setet tänkte jag att han ska ha på midsommar.
 
Medan Frans sov gjorde jag mig i ordning. Jag och Dan skulle på dejt och mamma och pappa skulle passa Frans ett par timmar. Hade på mig den här klänningen från & Other Stories.
 
Två som var pepp!
 
Vi gick till Saluhallen för att äta lunch på Ramen to Birru som precis har öppnat där. Så mysigt! Jag åt en vegetarisk ramen med tofu och Dan en med fläsk.
 
Mmmm. Gott.
 
När vi ätit upp och klockan slog 16 gick vi till drinkbaren Gaji.
 
Där beställde vi vars en rabarberdrink och pratade om sommarplaner.
 
Drinkar mitt på ljusa dagen! Så trevligt. När klockan var 17 var det dags att gå hem till Frasse igen som hade haft det så mysigt med sin mormor och morfar. Frans blev till och med ledsen när de gick :( 
 
Lördag
Ny dag och dags för nytt häng!
 
Min kusin Therese och hennes två barn Moa och Sam kom till Malmö för en heldag! Vi bjöd på bullfrukost som sig bör.
 
Medan Frasse sov roade Moa och Sam sig i bollhavet.
 
Sammmm <3
 
När alla var vakna och frukosten var uppäten gick vi bort till Tekniska Muséet.
 
Klätterväggen var absolut en succé.
 
Och därefter blev det en kort sväng in på Akvariet där vi tittade på bland annat fiskar.
 
Till middag åt vi pasta bolognese med burrata och sallad och en massa gott. Vid 20-tiden åkte Tesse, Moa och Sam hem. En så mysig dag!
 
Söndag
På söndagen var det strålande väder och vi hade en picknickdejt inbokad. Till picknicken sa jag att jag kunde baka. Varför föreslår jag sådana saker? Alla vet att jag inte bakar. Jag är jättedålig på att baka. Nej nej. Jag gick till ICA och köpte färdiga kladdkakor.
 
Klockan 14 mötte vi upp det här gänget! Sarah, Niclas och Sixten samt Carro, Johan, Oscar och Victor.
 
Så hängde vi ute och kidsen sprang runt tills klockan började närma sig 17 och det var dags att gå hem.
 
Slut på en så fin långhelg!

RSS 2.0