Vecka 18

Hej hej hallå vecka 18!
 
Hur är det med er? Har er helg varit bra?
Min har varit fin! Lagom lugn och mysig. Jag har ganska mycket att göra den här veckan, men bortsett från att maila bilder till vår blomsterleverantör, ta kontakt med kyrkan angående psalmböcker och planera drinkar så ska jag inte göra så mycket bröllopsfix. Haha, det är ändå ganska mycket. Dan säger att jag hanterar stress genom att överplanera saker, och ja det stämmer.
 
Här följer i alla fall veckans schema!
 
Måndag: Idag sänds det sista avsnittet av Bonusfamiljen och dessutom ett nytt avsnitt av Game of Thrones. Mycket exalterad över båda dessa serier, så det ska bli mysigt med en seriekväll. Annars ska jag springa en runda och hänga med Dan.
 
Tisdag: Imorgon är det Valborg! Jag slutar klockan 15 på jobbet och på kvällen ska vi hem till Sarah och Niclas med ett fint gäng vänner. Mysigt!
 
Onsdag: Första maj! Det firas med brunch med Des, Amanda, Jaana och Johanna och sedan åker jag, Dan och mina föräldrar ut till Agneshill för att reka inför bröllopsdagen. Vi ska kolla saker som att det finns eluttag i vigsellokalen och annat göttigt.
 
Torsdag: På torsdag ska jag springa Vårruset med jobbet. Det ska bli kul! Älskar Vårruset.
 
Fredag: En inplanerad vin- och sushikväll med Carro, Sarah, Johanna och Sandra hemma hos mig. Det ska bli mysigt!
 
Lördag: På lördag åker jag och Dan med mamma och pappa till Tyskland för att köpa förfriskningar till bröllopsdagen.
 
Söndag: Vilodag! Jisses. Det är mycket den här veckan. Tror jag kommer krascha på söndag och bara ta det så lugnt jag kan.

Tänk att det redan är maj på onsdag. Snart är det sommar på riktigt! Har ni något särskilt inplanerat i veckan?
 
För någon vecka sedan åt jag såhär god frukost i Berlin. Det gjorde jag inte idag.

Torsdag i Berlin: Pappas 60-års dag

Berlin-resan fortsätter! Vi vaknade tidigt på torsdagen för att knacka på mammas och pappas hotellrum och sjunga för pappa. Det var ju hans stora dag och han fyllde hela 60 år! Sedan gjorde vi oss i ordning och gav oss ut i staden för att äta frukost. Vi hamnade på ett ställe jag missade att fotografera och därefter tog vi oss ner till floden Spree. 
 
För att åka båt. Det var 20 grader varmt och strålande sol, då är det ju extra trevligt att åka båt.
 
Dessutom kunde man köpa öl! Här stannar vi länge kände vi.
 
Hej Berlin!
 
TV-tornet igen. Tydligen en stor turistattraktion. Har någon av er varit uppe där?
 
Jag tycker att Berlin är en blandning av Köpenhamn och Paris. Hur känner ni som har varit där? Tänker spontant att om man vill va en blandning av två städer, så ligger ju Köpenhamn och Paris i toppen.
 
Såå mysigt! Pappa älskade det dessutom, vilket ju var tur.
 
Efter åkturen turistade vi vidare! Berlins riksdagshus, hej hej.
 
Brandenburger torg.
 
Förintelsemonumentet. Jag tyckte att detta var så vackert. När vi åkte förbi här med Hop on hop off-bussen berättade guiden att de har byggt torget dels så att marken är i olika nivåer, men också så att stenarna varierar i nivåer och tjocklek. Detta för att man ska få en känsla av att ha tappat bort sig och känna sig ensam, precis som judarna gjorde under andra världskriget. Det var många gånger som jag slogs av den här stadens historia. Det är svårt att ta in och otroligt viktigt att prata om.
 
Vi gick in i monumentet och traskade runt lite.
 
<3
 
Efter lite lunch delade vi upp oss och vi var ett par som valde att promenera hem till hotellet igen. Vi gick igenom parken Tiergarten som var så mysig.
 
När vi väl var tillbaka på hotellet gjorde vi oss i ordning inför kvällen. Jag hade en klänning på mig från Baum und Pferdgarten.
 
Runt 18-tiden sågs vi på hotellbaren, drack fördrink och umgicks innan vi begav oss vidare till kvällens restaurang.
 
Pappa hade fått tips av en kollega om en italiensk restaurang som heter Trattoria a Muntagnola, så där bokade vi bord. Och så mysigt det var!
 
Vi beställde in lite tapas, ost och chark till förrätt.
 
Och till varmrätt åt jag hemlagad pasta med skaldjur. Mums!
 
Mamma och pappa <3
 
Lillebror Carl använde sin analoga kamera och tog bilder. Ska bli kul att se när han har framkallat dem!
 
Servitrisen sa att hon kunde ta ett foto på oss alla, vilket såklart var jättesnällt! Men hallå, vad är grejen med att folk kapar en vid midjan och får med supermycket av taket? Vad finns i taket som är så viktigt att få med??
 
Sös och jag!
 
Efter middag, efterrätt och kaffe traskade vi tillbaka till hotellet för att ta en drink innan läggdags. Vilken fin och rolig dag i Berlin! Och grattis pappa till dina 60 år! På fredagen fyllde min mamma år, men det pratar vi mer om i nästa inlägg.

Torsdag

Hej kompisar!
 
Jag skulle egentligen ha schemalagt ett roligt inlägg från Berlin eller något fint med souvenirer, men tiden fanns inte.
 
Just nu går jag nästan av på mitten. Hur ska man hinna jobba 100 %, träna 2-3 gånger i veckan, planera ett bröllop och samtidigt få livspusslet att gå ihop? Det värsta jag vet just nu är människor som säger "Ta det lugnt! Det är långt kvar!". Detta är uppenbarligen inte projektledarmänniskor. Om man har någon som helst planeringsförmåga förstår man att 3 månader kvar, när det gäller ett bröllop i juli (den absolut populäraste månaden att gifta sig i och därför är allt uppbokat), inte är lång tid.
 
Det är fest- och vigselprogram som ska skrivas, dekorationer som ska inhandlas, blommor som ska beställas, skor som ska köpas, klänning som ska läggas upp. Jag ska på provfotografering, provsminkning och provuppsättning av hår. Vi ska inhandla all dricka och allt snacks. Bestämma drinkar och skriva allergilista till kökspersonalen. Vi ska stansa ut konfetti och hitta något fint vettigt papper att ha till programmen. Skriva ut och vika ihop 75 ex. Bestämma psalmer och texter till vigseln. Hitta dekorationer till vigsellokalen. Dubbelkolla så att det finns eluttag i vigsellokalen. Boka digitalt piano till vigseln. Osv, osv, osv.
 
Och allt detta medan livet och vardagen fortsätter som vanligt. För så är det såklart, livet stannar inte upp för att jag har mycket att göra. Jag måste prioritera om, pausa i planerandet och fixandet och lära mig att andas.
 
Men imorgon är det fredag och det är ju fint i alla fall.
 

Onsdag i Berlin

I onsdags runt 10-tiden landade vi i Berlin! Vi checkade in på hotellet, packade upp lite och gav och sedan ut för att leta lunch. Staden bjöd på strålande sol!
 
Vi hamnade på en typisk tysk restaurang med god tysk mat, haha. Jag åt schnitzel som sig bör när man är i Berlin. Bubbel till det man tackar ja.
 
Sedan var det dags att upptäcka staden och vi började att promenixa.
 
Gick förbi en gullig liten park.
 
Och tog en gullig bild på hela familjen! Från vänster: Dan, min syster Sarah, min lillebror Carls flickvän Alice, lillebror Carl, mamma, pappa, lillebror Christoffer och jag. En fin skara <3
 
Vi var lite trötta eftersom vi anlände så tidigt på morgonen så vi hoppade på en Hop on hop off-buss som tog cirka 2 timmar. Då fick vi en bra överblick av staden och kunde samtidigt ta det lugnt i solen.
 
Berlins konserthus!
 
TV-tornet.
 
Efter bussturen begav vi oss tillbaka till hotellet och gjorde oss i ordning inför kvällen. Jag hade en jeansfärgad byxdress från NAKD och högklackat.
 
Sedan ut i jakt på mat!
 
Gulliga turister.
 
Jag kände mig fin i klackar, men aj aj stackars fötter.
 
Vi hamnade till slut på en restaurang som hette Ribs and more, vilket var ett stort misstag. Jag beställde en vegetarisk burgare som inte alls var god, ingen i sällskapet var nöjd med sin mat och dessutom var servicen usel. Vi hade en väldigt otrevlig servitör och jag var så irriterad när vi lämnade restaurangen. Tråkigt avslut på kvällen!
 
Men efter middagen gick vi tillbaka till hotellet, drack lite drinkar och gick sedan och lade oss. Dagen efter fyllde min pappa 60, men mer om det i nästa inlägg!

Vecka 17

Vecka 17! Jisses vad det springer fram.
 
Glad påsk på er och ber om ursäkt för dålig uppdatering nu under semestern. Jag och Dan kom hem från Berlin igår och sov bort hela dagen ungefär. Vi tittade på 4 filmer och slappade bara på soffan. Man kan bli ganska trött av en intensiv weekend. Jag har fotograferat massor såklart, så ni ska få hänga med! Men först veckans lista.
 
Veckans planer:
Egentligen inte jättemycket hittills. Idag ska jag och Dan på en kyrkoträff inför vår vigsel och i veckan ska vi försöka vårförbereda vår balkong. På lördag ska vi först på födelsedagsfrukost för Dans brorsdotter Tova och sedan ha släktkalas för min pappa som fyllde 60 i torsdags. Mysigt!

Veckans pepp:
Att våren har kommit och körsbärsblommorna utanför vårt fönster har slagit ut.

Veckans förhoppning:
Att jag inte blir stressad över det fina vädret utan bara glad och pepp. Att min förkylning som ligger och gror inte bryter ut. Att jag kan springa lite i veckan.

Veckans djur:
Nima! Hon är så glad över att vi är hemma <3

Veckans spellista:
Gjorde denna inför Berlin och tycker att den blev fin.

Veckans klädesplagg:
Min rosa vårjacka och vita sneakers.

Veckans mysigaste:
Vardagsrutinerna med Dan <3

Veckans störiga:
Att melittapåsarna till kaffet var slut idag och vårt kvartersnetto öppnar inte förrän klockan 10 :(

Veckans blogginlägg:
Cirka fyra inlägg från Berlin, ett om souvenirer och självklart lite vardagsbilder och listor.

Veckans känsla:
Just nu hungrig eftersom min mage har vant sig vid semesterfrukost. Men annars pepp med en smula av vemod. Vet inte varför, men tycker det är jobbigt att jag inte ätit påskmat alls och att alla på min instagram har suttit ute i sin trädgård och solat i helgen. Men hallå jag har varit på världens kulturresa i Berlin och där var det 22 grader varmt. Jag vill alltid ha och göra allt, är aldrig nöjd. Ska äta påskmat ikväll bara för det.


Mina senaste mobilbilder

Vet ni! Idag åker vi till Berlin. Medan vi utforskar den staden och försöker hitta till hotellet så ska ni få kika på mina senaste mobilbilder.
 
Fick den här notisen från Headspace när jag hade en extra dålig måndag. Tyckte den speglade mina känslor inombords just då.
 
Om ni åker Öresundståg kan ni hitta det här bladet ombord! Det heter Nästa Stopp och i aprils nummer var jag modell. Det är så kul att jobba på byrå, man får göra otroligt många olika saker.
 
En fredag tog jag och min vän Ingrid en AW. Vi gick till Lilla Torg precis som resten av Malmö och trängdes på en uteservering. Här ovan ser ni mitt och Ingrids provisoriska bord.
 
Jag och min kollega Robban var ute och gick en lunch och då var det såhär fint i vår stad! Hej våren, du har varit saknad.
 
Sköna tisdagskläder! Jeans från Gina och tröja från H&M.
 
En annan morgon gick jag på ett frukostevent på MQ på Hansa. Eller, event och event. Men man fick frukost och 20 % rabatt på ett helt köp. Jag köpte en klänning som jag ska ha på ett bröllop i sommar (obs ej mitt eget då).
 
Promenerade sedan till jobbet och det var så fint och mysigt. Älskar förmiddagarna när man har hela dagen framför sig.
 
Jag tog en printscreen på hur vädret kommer att vara i Berlin i veckan. Det ser mycket lovande ut.
 
Vi var på brunch hos Emelie och Philip i lördags och jag klädde upp mig i ny kjol från H&M.
 
På kvällen svidade jag sedan om till yogakläder och köpte sushi. Jag och Dan var bara hemma i lördagskväll, åt hämtmat och tittade på film. Så mysigt och välbehövt!
 
Niclas skickade en länk till mig och ett par kompisar med vilken träning som passade sitt stjärntecken bäst. Jag och Dan har samma stjärntecken (fisk) och på mig passade den här beskrivningen väldigt bra! Jag gillar löpning, yoga och pilates. "Lugna" övningar liksom, men tycker ändå om att ta i och utmana mig. Vill dock inte att det ska bli för hetsigt och har därför svårt med styrketräning. På Dan däremot passade detta inte in alls, han är väldigt resultatinriktad och älskar hetsig träning. Men jag är också en typisk fisk, till skillnad från Dan.
 
Söndagsmiddagen förra veckan bestod av plockmat! Rostbiff, sallad, avokado, potatissallad, räksallad, ost, ägg med mera. Vårigt och gott.
 
Hej från mig i måndags!
 
Känner att detta definitivt är anledningen till varför träning är så tråkigt just nu.
 
På Moderna Museet kan man gå och kika på en Warhol-utställning just nu. Tänkte att jag skulle dit snart! Den här väggen med reklam för utställningen gick jag förbi igår.
 
Hämtade även ut mitt nya pass igår. Är ändå glad att man blir snyggare med åldern. Inte bara blir livet bättre, roligare och man blir smartare, utan man blir också snyggare. Win!
 
Hoppas ni har en fin onsdag!

Torsdag med födelsedagsmiddag och konsert

I torsdags fick jag min födelsedagspresent av min syster! Nämligen en helkväll ute. Jag hade önskat mig biljetter till Thomas Stenströms konsert på Babel och det fick jag! Var överlycklig för detta. Dessutom bjöd Sös mig på middag <3 Vi åt tacos, sallad med tofu och kimchi fries på Scania Bar. Muuuums! Rekommenderar alla att äta eller bara hänga på Scania. Det är supermysigt där!
 
Vid 20-tiden gick vi mot Babel och förbandet Djurparken började spela.
 
Jag och söstra mi!
 
Vid 21-tiden kom Thomas in och började spela låten Blixtar och dunder.
 
Alltså Thooomaaaas. Är typ kär i honom? Skvallra inte för Dan.
 
Nej men skämt åsido, tycker att hans musik är fantastisk och min syster blev nästan förvånad då jag kunde varenda låt utantill. Några av mina favoriter är Eldorado, Forever Young, Allt jag har och såklart Slå mig hårt i ansiktet. Jag hoppade och sjöng och dansade tills konserten slutade vid 23-tiden och det var dags att åka hem. Jag blir alltid så ledsen när ett ögonblick jag har längtat efter är slut. Kommer ju att vara helt förkrossad efter bröllopet.
 
Jag lade upp en film från konserten på Instagram Story och taggade Thomas Stenström. Dagen efter delade han min film på sin instagram! Hur kul?
 
Vilken riktig pangtorsdag det var.

Vecka 16

 
Hejsan!
 
Måndag och vecka 16. Påskveckan = kort vecka och extra kort vecka för mig som åker till Berlin på onsdag. Har inte det minsta måndagsångest idag, utan bara respepp! Det är så mycket jag behöver förbereda innan vi åker. Hämta ut mitt nya pass, tvätta och packa, prata med min kompis Sandra som ska mata Nima, etc etc. Dessutom har jag massor på jobbet, så det blir två hektiska dagar. Poff kommer det säga och sedan är jag i Tyskland!
 
Andra saker jag funderar på den här veckan är:
  • När kommer min brudklänning till butiken egentligen? Vill prova deeeeen.

  • I Berlin ska det vara cirka 20 grader varmt den här veckan. Hur känns ens 20 grader?! Har glömt bort efter denna långa vinter. Vad ska jag ta med mig för jacka??

  • Idag börjar sista säsongen av Game of Thrones och det är ju så spännande! Hur kommer allt sluta? Vi såg det sista avsnittet av förra säsongen igår för att påminna oss om hur det slutade.

De resterande planerna för den här veckan är att fira min pappas 60-års dag och min mammas 57-års dag, vara kulturell i Berlin, äta mat och dricka vin och fira påsk ganska opåskigt.
 
Hur ser er vecka ut och har ni några stora påskplaner? Glad måndag!

Thomas Stenström på Babel ikväll

 
  • Första gången var i maj 2015 på Mejeriet i Lund. Jag var 25 år gammal och hade ett halvkrossat hjärta, var nyexaminerad och osäker på var mitt hem skulle vara inom en månad. Vi pratade om pauser och medan jag skreksjöng till "När allting faller" kände jag inombords att det är vad det gör nu.

  • Andra gången var i april 2017 på KB i Malmö. Jag fick konsertbiljetterna i födelsedagspresent av Sarah H och vi stod på klistrigt golv, iförda jobbskjortor och funderade på om vi höjde medelåldern i lokalen. Han klättrade ner från scenen, ställde sig precis framför oss och sjöng refrängen i "Det här är inte mitt land". Det hade varit alldeles för längesedan jag var så rädd och exalterad samtidigt.

  • Mars 2019. Biljetterna till konserten på Babel i april ligger i ett kuvert i min väska. "Jag tror jag har kommit på vilken låt vi ska gå ut till efter vigseln" säger jag och sätter på en av mina favoriter. Dan tittar på mig och säger "Den här blir perfekt".

Ikväll ska jag få höra den live.

Onsdagstankar

 
  • Det var så fint väder igår när jag och min kollega Robert var ute och promenerade. Det var kallt, men soligt och massvis med blommor hade slagit ut. Äntligen har det blivit vår!!

  • Just nu tänker jag ganska mycket på min blivande möhippa, haha. Nääär är den och vaaad ska vi göra?! Jag har aldrig blivit överraskad såhär i hela mitt liv, har inte fått någon överraskningsfest eller blivit bortrövad tidigare. Jag vet inte hur jag ska hantera det. Kommer säkert svimma och gråta samtidigt när de överraskar mig.

  • Idag är det en vecka tills vi åker till Berlin! Oh, ska bli så kul. Har redan tänkt ut mina outfits för varje kväll. Det ska bli mysigt att ha kvalitetstid med min familj också. Vilken påsk det kommer att bli!

  • Har ni sett serien Störst av allt på Netflix? Tror att den hade premiär i fredags och jag såg den i helgen. Jag tycker att den var väldigt gripande, bra story och bra skådespel. Men usch, vad den kröp under skinnet på mig. Jag har tänkt på den om och om igen nu i veckan, försökt att pussla ihop bitar jag undrar över. Felix Sandman gör en otroligt bra roll som Sebastian dessutom. Om ni har sett serien så hojta gärna i kommentarsfältet!

  • Idag ska jag klippa mig! Inte mycket, bara topparna och fixa till luggen. Men det ska bli mycket skönt. Just nu låter jag mitt hår växa ut, då jag vill ha det långt till bröllopet men i höst ska jag klippa av det igen. Jag tycker om att ha det axellångt och längtar efter det nu.

Hoppas ni har en fin onsdag!

Lördag, Klostergatans vin och delikatess, Lund

I lördags var det vår. Jag och Dan började dagen med att traska runt på stan och leta kostym till honom till bröllopet. Han hittade en nästan direkt och nu är den beställd och måttanpassad. Så härligt! Detta gjorde att jag gick runt i en bröllopsbubbla ungefär hela dagen. Kunde inte tänka på något annat än att det snart är dags.
 
När det blev kväll gjorde vi oss i ordning eftersom vi skulle ut och äta med Carro, Johan, Sarah och Niclas. Jag hade på mig en klänning jag köpte i julas från Warehouse och ett par nya vita sneakers från Din Sko.
 
Carro hade bokat bord på Klostergatans vin och delikatess i Lund, så dit anlände vi runt 18.30.
 
Många i vårt sällskap beställde torskfilé.
 
Och jag beställde en halstrad råbiff med pommes och rödvinssås.
 
Till efterrätt tog jag en kaffedrink och en chokladtryffel.
 
När vi hade ätit och druckit upp gick vi vidare till en bar som jag inte kommer ihåg namnet på och sedan tog vi tåget hem igen. Vilken fin lördagskväll i vårluften.

Vecka 15

Klockan är 10.30 och jag sitter i ett undersökningsrum på vårdcentralen. En läkare lyser med en ficklampa i mina ögon, vrider mitt huvud åt olika håll och frågar om det snurrar.
 
Så började min måndag. Eller den började med att jag först fick sitta på vårdcentralen och vänta i 2 h på att det skulle bli min tur. Igår fick jag så obehagliga yrselattacker, rummet bara snurrade och snurrade. Som att jag satt i en karusell. Läkaren sa att det var kristallerna i örat som hade hamnat fel, men de verkar ligga på sin plats nu.
 
Härlig måndag! Vi får hoppas på att resten av veckan blir bra.
 
Den här veckan har jag tre saker inplanerade:
  • På onsdag ska jag klippa mig! Topparna bara, men ska bli så skönt för min lugg är helt för lång nu.

  • På torsdag ska jag och min syster äntligen gå på Thomas Stenströms konsert på Babel. Som jag har längtat!! Det ska bli så kul.

  • På lördag ska jag och Dan tillsammans med Sarah, Niclas och Sös hem till Emelie och Philip på brunch. Det ska bli så mysigt!
 
Annars då? Jag ska träna, prata med min terapeut, springa ett par ärenden på stan och försöka ta det så lugnt jag kan. Försöka göra saker jag tycker är roligt.
 
Hoppas ni hade en fin helg och en fin början på veckan!

Mindre än 4 månader kvar

Den 27 mars var det exakt fyra månader kvar till vårt bröllop. Jag tycker att vi har haft bra framförhållning i vår planering hittills. Vi har betat av många saker som vi egentligen hade kunnat vänta med såsom att köpa ringar, skicka ut inbjudningar, bröllopskläder med mera. Men nu börjar jag bli stressad.
 
Är det något som varken jag eller Dan är bra på så är det att dekorera, och nu är det mest dekoration som vi har kvar. Vi får inte ihop det. Jag kan köpa olika komponenter som jag tycker är fint, men så passar det inte ihop. Och liksom, det har väl en charm i sig kan jag känna. Hemma hos oss har vi ju tagit in olika stilar, och det gillar vi. Men på bröllopet vill vi ha det mer enhetligt (eller ja, jag vill i alla fall. Dan bryr sig nog inte jättemycket, haha).
 
Så nu har vi allt jobbigt kvar såsom högtalarsystem till vigselsalen, vigselprogrammet, bröllopsprogrammet, bordsdekorationer och annat roligt för själva festen. Eller, vi har massvis med annat kvar också såklart men jag känner ändå att jag har koll på det så det stressar mig inte lika mycket.
 
Nåväl, våra placeringskort har i alla fall anlänt! Dessa går verkligen i vårt tema: Vitt och guld, avskalat och stilrent. Mycket nöjd med dem!
 
Nästa vecka levereras min brudklänning till butiken och jag ska få prova den för första gången, äntligen! Det var hela 5 månaders leveranstid av min klänning, pjuh. Jag fick prova ett skyltex när jag beställde den och det hade en helt annan nyans än vad jag sen beställde. Så jag vet ännu inte riktigt hur den ser ut, vilket är både spännande och läskigt. Jag tror att färgerna kommer att påminna om klänningen här ovan, nudefärgat undertyg och ivoryspets över. Men vi får se.
 
I helgen ska vi i alla fall leta kostym till Dan och det ska bli så mysigt. Tror jag bara behöver ta det lugnt och göra något konkret, som att leta kostymer haha.
 
Tycker ni att det är intressant att läsa om vår bröllopsplanering? Ska jag skriva mer om våra tankar? Tveka inte att fråga om ni undrar något.
 
Glad fredag på er!

Min helg med två kalas

Som ni vet var det en riktig kalashelg för mig och Dan och givetvis har jag dokumenterat en del. Vi kikar!
 
Lördag
I lördags hade jag ställt klockan tidigt eftersom jag skulle cykla på Spin of Hope tillsammans med mitt jobb på Baltiska Hallen. Det var strålande väder denna härliga lördagsmorgon.
 
Spin of Hope anordnas till förmån för Barncancerfonden. Man hyr en cykel som man sedan ska hålla igång i tio timmar, och jag cyklade den första timmen (09-10).
 
Efter spinningen gjorde jag ett par ärenden på stan och cyklade sedan hem för att fixa mig. Min familj skulle nämligen komma hem till oss klockan 14 för brunchlunch!
 
Dan har ju fyllt 35 och det skulle firas. Vi dukade fram bullar, pålägg, pannkakor, bacon, bubbel, kaffe och mycket annat!
 
Vi åt och umgicks, sjöng för Dan och så fick han presenter. Min mamma, pappa och syster kramade oss hej då vid 17.30-tiden men min lillebror stannade kvar och hängde lite till. Vi beställde sushi och umgicks tills klockan blev 20. Sedan tittade jag och Dan på Crazy, rich asians (så bra film se den!) och somnade klockan 22.30. Fin lördag!
 
Söndag
Det blev söndag och jag gjorde mig kalasfin igen.
 
Och så åkte jag och Dan hem till Sara och Ivan i Kågeröd. Min guddotter Alicia har nämligen fyllt 5 år och det skulle firas! Titta så fint Sara hade pyntat i vardagsrummet <3
 
Det dukades fram bröd, kex och massvis med pålägg. Gott!
 
Och sedan till det absolut mumsigaste. Tårtbuffén!!!
 
Sara jobbar på ett bageri och hade gjort helt galna tårtor. Fy faaasiken så gott. Drömmer om dessa på nätterna nu. Det var en chokladtårta, en passionscheesecake och en jordgubbstårta. MUMS.
 
Gullungar <3
 
Efter fikat var det dags för mig och Dan att åka hem till Malmö igen. Det var sol och sommartid och vi var nöjda efter en så fin kalashelg.

TV-serier: Mars

Vad har jag tittat på för TV-serier i mars egentligen? Det är i alla fall inte lika många som i januari- och februari-inläggen. Kanske för att våren i mars äntligen började komma och man hittade på andra saker istället. Vad skönt ändå!
 
Nåväl, här är TV-serierna jag följde i mars!
 
 
Workin' Moms
Netflix
En favoritserie! Vi får följa fyra kvinnor i Toronto som börjar jobba igen efter föräldraledigheten och hur de försöker balansera jobb, familj och kärleksliv. Tycker att detta är en viktig och modern serie som speglar dagens samhälle, fast med en dos av komedi. Hur vi alltid försöker vara på topp, går in i komponenterna i våra liv till 100 % och förr eller senare kraschar. Mycket bra, rekommenderas!
 
The Umbrella Academy
Netflix
I oktober 1989 föder 43 kvinnor världen över barn exakt samtidigt, det konstiga är att kvinnorna ej har varit gravida när dagen började. Sir Reginald Hargreeves åker jorden runt och adopterar sju av dessa barn för att sedan bilda The Umbrella Academy. Barnen växer upp, får krafter och lär sig att tillsammans bekämpa brottslighet. Cirka 20 år senare dör deras pappa och ungefär samtidigt får de reda på att jorden inom ett par dagar går under. Bra och spännande serie tycker jag! Såg klart den på en vecka ungefär.
 
Dirty John
Netflix
En verklighetsbaserad kriminalthriller om affärskvinnan Debra Newell som blir kär i bedragaren John Meehan och faller för hans lögner och manipulation. En läskig och spännande serie som jag och Dan såg klart på ett par dagar.
 
Outlander 
Viaplay
Säsong 4 av Outlander finns att hittas på Viaplay! Outlander är en av mina favoritserier och är baserad på bokserien med samma namn. Vi får följa Claire som åker tillbaka i tiden, till år 1743 i Skottland där hon träffar Jamie och tillsammans försöker de ändra historiens gång. 
 
Bonusfamiljen
SVT play
Ni missar väl inte säsong 3 av Bonusfamiljen? Tycker att den här säsongen är extra fin på något sätt.
 
 
Tidigare inlägg med TV-serietips:
- Januari
- Februari

Vecka 14

Just nu tänker jag mycket på:
 
  • Att jag idag sprang 4 km och höll på att dö? Tråkigt att kondition är en färskvara. Det är så jobbigt att träna upp den när man inte har sprungit på ett tag.

  • Att jag måste boka in meditationstider för mig själv den här veckan. Det tar liksom 10 minuter och ändå är jag så dålig på att göra det.

  • Cellprovet jag ska ta på onsdag. Alltid lika obekvämt, men ack så viktigt.

  • Att Dan ska prova och förhoppningsvis köpa kostym till bröllopet på lördag! Vi ska bara gå runt på stan, kika i olika butiker och prova. Det ska bli mysigt och kul!

  • Det fina vårvädret som min app säger att det ska vara den här veckan.

  • På restauranghänget med Sarah, Niclas, Carro och Johan på lördagkväll. Vi ska äta på Klostergatans vin och delikatess i Lund. Så mysigt!

  • Blogginlägget med TV-serier jag såg i mars som jag ska skriva. Det tar sådan tid pga jag tittar på för många serier, haha.

  • De goda tårtorna jag åt på Alicias 5-års kalas igår. Sara är grym på att baka! Ni ska få se bilder i ett annat inlägg.

Hoppas ni har haft en fin måndag.

RSS 2.0