Fredagsäventyr.

Om cirka en timme kommer Mathilda att hämta mig och Dan för att köra vidare till Lund. Där skall vi nämligen äta kräftor hemma hos Mathilda och Markus! Jag har dragit på mig ett par nya jeans som är lite för tajta. Dan fick till och med hjälpa mig upp med dragkedjan. Men kassörskan säger att de töjer sig väldigt mycket, och det vet jag om. För sist köpte jag ett par i samma modell men en storlek större, och de är nu för stora.

Så ikväll skall jag äta gott och mycket, i ett par väldigt tajta jeans. Undra hur det skall gå?

Dan är rolig.

Dan pratar om vår guldfisk Leia.

Dan : Leia trivs bra i sin guldfisk-skål.
Sofie : Ehm, ja?
Dan : Hon trivs som fisken i vattnet i den!
Sofie : Du är så himla rolig Dan.
Dan : Jag vet.

En dag i Kågeröd.

I onsdags tog jag och Dan en buss, ett tåg och sedan en buss till och vips var vi framme hos Neja och Robin i Kågeröd!
 
Där bjöds det på en väldigt god thaigryta som vi åt av tills vi inte kunde få ner en enda bit till!
 
Robins bror Ivan var också med!
 
Danis!
 

Det här är Robin och Nejas katt Morgan! Han är en blandning mellan en Helig Birma och en Ragdoll. Han är mjuk som dun och har fruktansvärt blå ögon. Jag vill att Morgan och Isa skall få kattungar. Men om det blir så får vi väl se. Just nu är båda katterna för unga, tycker jag.
 
Så beslöt vi oss för att ta en vända med bilen och åka till skogen för en promenad!
 

Det börjar verkligen att bli höst nu!


Så klättrade vi upp i ett utkikstorn och kunde se ända bort till Öresundsbron! När vi kom hem åt vi glass och vid halv tio tog jag och Dan bussen, tåget och bussen hem igen. En väldigt mysig dag i Kågeröd!

Mina älskade serier.

Snart är det höst och i slutet av september kommer alla mina älskade serier tillbaka. Det är nästan så att jag har haft för mycket fritid nu i sommar! Vad skall man göra på kvällarna egentligen?

Jag har börjat fundera hur alla säsonger slutade och hur skall det egentligen gå? Kommer The Mentalist någon gång få tag på Red John? Vem kommer att överleva ute i skogen i Grey's Anatomy? Hur kommer det att bli nu när Elena plötsligt är vampyr i Vampire Diaries och kommer någonsin Jess och Nick få till det i New Girl? Kan Ted bara berätta hur han träffade sin fru någon gång i How i met your mother och hur skall bröderna Winchester lyckas komma ur skärselden i Supernatural?

Så många frågor och så lite tid. För just det, jag skall visst börja plugga igen också. Sommarlovet är över och nu skall man ha tid för både studie och serier. Men vi vet ju vad som kommer att prioriteras. Serier så klart!

Kusinträff.


I lördags hade vi en myskväll med kusinerna på min mammas sida! Det var nämligen så att min morbror och hans fru, mamma och pappa, min moster och mormor var i Köpenhamn och vi hade mammas och pappas hus helt för oss själva! Då får man ju passa på att ha en liten släktfest med bara vi kusiner.
 
Till middag blev det tacos! Vi hade alla möjliga grönsaker och såser till. Dessutom hade vi stekt 3 kilo köttfärs. Men vi var ju trots allt 9 personer runt bordet och det märktes på hur alla skrek och pratade i mun på varandra. Jag älskar den känslan. Högljudt och glatt skall det vara!
 
Tesse och Stefans hund Hary var också med. Men han fick dock ingen tacos, bara en och annan gurka och ananas bit. Jag måste dock förklara att Hary faktiskt stavar sitt namn med ett R och att det inte är jag som stavar fel. Eller ja, det är väl Tesse och Stefan som stavar hans namn med ett R. Men ni förstår vad jag menar.
 

På kvällen glömdes kameran bort, men vi satt i alla fall i uterummet och sjöng till gamla låtar tills klockan var ett på natten. Sedan gick vi och lade oss och dagen efter gick vi en runda på Center Syd. När alla kusiner hade åkt hem, förutom Hampus, kom Dans brorsbarn över. Vi skulle nämligen passa dem över natten och det var hur mysigt som helst! Det blev det dock inga bilder på, men det var en helspäckad helg med många mysiga stunder!

Koll på käften.

 
Gissa vem som har skitsnygga tänder och fick hamna i grupp 1? Sofie fick! Dock har jag svårt med tandsten och får det väldigt lätt trots att jag använder tandtråd. Dessutom hade jag två frisktandvårdsbidrag sparade, eftersom jag inte varit hos tandläkaren på två år. Så istället för 730 kronor fick jag endast betala 130, och det kan jag verkligen leva med! Jag blir så himla glad när de berömmer mig för mina tänder och säger att jag verkligen inte skall börja dricka kaffe eller röka så att jag förstör dem. Det känns lite som när man får MVG i skolan för något man läst på. Att man är så himla duktig liksom.

Uppdrag slutfört.

Tentan är nu gjord och det kändes bra. Jag vill dock inte hoppas på för mycket, då det trots allt är tredje gången jag gör den. Men det kändes bra i alla fall. Nu skall jag sova och imorgon skall jag till tandläkaren. Jag har inte varit hos tandläkaren på två år då de glömt att kalla mig och jag har varit för lat för att ringa dem. Vi får hoppas att jag inte har några hål.

God natt på er! Imorgon lovar jag att uppdatera mer!

En dag kvar.

Imorgon är det dagen med stort D. Dagen jag har fasat och jobbat hårt inför. Dagen då jag skall göra min omtenta. Så om ni undrar varför jag har varit så himla dålig på att uppdatera, så är det därför. Dessutom har jag haft en helspäckad helg. Den kommer jag att berätta om imorgon. För ikväll skall jag sitta med näsan i böckerna och bara plugga.

Okej, jag skall kolla på det sista avsnittet för säsongen av True Blood. Men annars skall jag bara plugga.

Grönt med svarta prickar.

Nu skall ni få något annat än ett webbcamera-inlägg på hur jag såg ut igår. Den här gången har jag faktiskt tagit med min riktiga kamera! I vilket fall som helst så hade jag en ny skjorta på mig. Den är grön, transparent och har svarta prickar. Den var helt enkelt tvungen att följa med mig hem från Cubus.
 
Jag och skjortan (och Dan så klart), hade i alla fall väldigt trevligt på Malmöfestivalen igår! Nu skall jag hoppa i duschen och sedan skall vi till Maxi för att handla saker till helgen. Mina kusiner kommer på besök nämligen!

Kapten Röd, Timbuktu och en himla massa mat.

Igår åkte jag och Dan in till Malmö för en helkväll på Malmöfestivalen!
 
Vi träffade upp Sös och Jennie och bestämde att det var dags att äta!
 
Det dumma är bara att Malmöfestivalen har för många alternativ och jag kan aldrig bestämma mig för vad jag vill ha. Men tillslut blev det cajunkyckling på Louisiana!
 
En hungrig Dan i den milslånga matkön.
 
Mmm, mat!
 
Så var det dags för Kapten Röd och vi tog plats på stortorget!
 
Han var helt okej måste jag väl säg. Jag kan inte jättemånga låtar, men de jag kunde var bra!
 
Så började det ösregna och jag och Dan sprang och ställde oss i en tunnel tillsammans med andra personer. När det slutade regna, kom vi ut och lyssnade klart på Kapten Röd.
 
Efter allt regn och gungande till musik, var vi sugna på lite mer mat. Jag och Sös bestämde oss då för friterad camembert med hjortronsylt. Oh, så gott. Vem gillar inte friterad, smält ost med sylt liksom?
 
Eftersom det var sista dagen vi skulle gå på festivalen så var vi tungna att äta och prova allt vi var sugna på. Dan köpte brända mandlar!
 
Jag tyckte den här glassen såg intressant ut, så en sådan ville jag ha.
 
Mycket god måste jag säga!
 
När klockan var 21.30 ställde vi oss på stortorget igen. Denna gång för att lyssna på Timbuktu! Här har vi Jenny och Jacob som gjorde oss sällskap!
 
Jennie och Sös!
 
Så kom Timbuktu ut och alla började gunga i takt till "Allt grönt".
 
Det var mycket, mycket folk som stod och trängdes!
 
Så dansade vi och sjöng med till "Alla vill till himlen", "Fallskärm", "Resten av ditt liv" och många, många fler. Det var en himla bra konsert och en perfekt avslutning på mitt och Dans festivalande. Vi ses om ett år igen, min kära Malmöfestival!

Malmöfestivalen och Melissa Horn.

Igår åkte jag och fina Carro in till Malmöfestivalen! Syftet var att kolla på Melissa Horn. Men vi var givetvis tvungna att titta på festivalens utbud också!
 
Det var mycket folk ute, fast att det var en vanlig tisdag. Men det är väl klart, det är ju Malmö.
 
Jag var väldigt hungrig då jag hade sparat mig hela kvällen så att jag kunde äta langos! Älskar langos. Det är nog höjdpunkten med festivaler.
 
En lycklig Sofie!
 
Efter vi hade ätit upp, mötte vi Jenny och hennes vänner och ställde oss på stortorget för att invänta Melissa Horn!
 
Carro och jag såg henne tillsammans när hon spelade på Malmöfestivalen för två år sedan. Då tyckte jag att alla låtar lät likadant och kunde inte en enda. Nu kunde jag och sjöng med till nästan alla!
 
Så. Himla. Bra.
 
Och när hon hade spelat klart tog Carro tåget till Helsingborg där hon numera bor. Hon bodde bara någon gata från mig innan, men nu måste jag ta både tåg och bussar för att träffa henne vilket känns lite sorgligt. Sedan gick jag och Jenny och köpte brända mandlar och därefter tog jag bussen hem. En fin festivalkväll! Imorgon skall vi in och se Kapten Röd och Timbuktu. Dem får man ju inte missa!

Mot Malmöfestivalen!


För att det är du.

Min telefon ringde och jag svarade direkt, för jag visste att det var du. Jag hade alltid telefonen med mig ifall att du skulle ringa. Det var maj-månad och sommaren hade inte kommit än. Våren låg i luften och jag spenderade många timmar på min balkong för att prata ostört med dig i telefon.
 
Det var ofta du grät när jag svarade och jag kunde inte göra någonting. För du bor i en annan stad än mig och bussarna hade slutat att gå. Det enda jag kunde göra var att svara i telefonen och låta dig gråta. För ibland är det vad som behövs. Någon som säger att det kommer att ordna sig men just nu hatar jag honom också, för din skull. Att det är okej att hata honom efter två år av kärlek.
 
Men så kom sommaren och du gråter inte längre när du ringer. Du har börjat le igen och saker är plötsligt roliga att göra. Du trivs i din nya lägenhet och vi träffas minst en gång i veckan. För dina sår håller äntligen på att börja läka och det ser jag på dig. Snart kommer du ha gått vidare och du kommer att vara stolt över att du ha gjort det. Att du har lyckats resa dig upp efter att någon har dragit bort mattan under dig. För du är stark. Kanske starkast i världen. Du kommer att fortsätta att ringa mig flera gånger i veckan, fast utan gråten i halsen och jag kommer alltid att svara för att jag vet att det är du.

En helt vanligt fest.

I lördags hade vi en helt vanlig fest. Det var egentligen tänkt att det skulle vara en förfest innan vi drog in till Malmö festivalen, men så blev det inte riktigt. Det slutade med 20 personer och ingen festival. Här har vi Micke!
 
Neja, Sara och Mathilda!
 
Jenny och Micke.
 
I köket samlades killarna. De pratade ändå bara spel och teknik. Inget intressant alltså.
 
Lars var glad!
 
Dan!
 
Isa ville inte dricka upp sitt vin. Dålig stil tycker jag.
 
Så började Dans barndomskompis David pilla på min kamera. Han är nämligen en fotograf och försökte lära mig en massa inställningar. Jag ryckte på axlarna och förklarade att det finns ju alltid auto. Min utbildning har inte lärt mig så mycket om kameror, minsann.
 
Så blev det kväll och kameran glömdes bort. Här har vi Neja och Robin i alla fall.
 
När klockan var halv två var vi inte många kvar och folk började bli hungriga. Eftersom vi bor i Löddeköpinge och inte har någon restaurang som har öppet mitt i natten, så fick vi göra något själva.
 
Så jag ställde mig och stekte kycklingburgare!
 
Så himla gott!
 
Så tog brödet slut och Neja och Robin fick äta hamburgare med små, glutenfria bröd. "Det här är minsann ingen dubbel Whopper" sa jag! Sedan gick vi och lade oss, mätta och glada. Trots att det hela var en ganska lugn kväll, så hade vi roligt. Det blir ju alltid vad man gör det till.

Söndag med fint väder.

Igår var en trevlig kväll. Jag älskar mina vänner. De är de bästa i hela världen och jag skulle kunna göra allt för dem. Ni kommer få se ett inlägg senare. Det blev som vanligt inte jättemånga bilder tagna (måste bli bättre på det!). Men några fick vi ihop i alla fall! Kvällen avslutades med att jag ställde mig och stekte kycklingburgare med mackor som hamburgerbröd. Allt går ner klockan två på natten! Men mer om det får ni se senare.
 
Förresten! Det är jättefint väder ute idag och jag är glad över att vi har semester.

Lördagsfest.

Då var jag klar och gästerna kommer inte förrän om en timme! Ni skall därför få se hur jag ser ut ikväll tänkte jag. Nu när jag har tid och allt.
 
Klänningen är inte ny (kryss i taket), men halsbandet är! Det är från H&M och simulerar en rundad krage. Jag älskar blusar och klänningar med sådana kragar och halsbandet fick därför följa med mig hem.
 
Jag är annars dödstaggad inför ikväll! Även om det inte ser ut så på denna bild. Trevlig lördag!
 

En kväll med Rebbe och Johan.

Igår hade vi de här två filurerna på middag! Till varmrätt blev det fläskfilé, potatis och rödvinssås. Den blev det ingen bild på. Så ni får se efterrätten istället!
 
Till efterätt blev det glass med nougatsås och päron! Det blev ett och annat glas bailys också.
 
Min fina Dan!
 
När Johan och Dan pratade om datorer och spel var jag och Rebbe inne på instagram och pratade om bilder som folk hade lagt upp. Jag älskar instagram. Det kan vara det bästa som har hänt och slår definitivt facebook.
 
Så umgicks vi och hade så himla, himla trevligt och när klockan var två somnade jag och Rebbe. Dan och Johan däremot stannade uppe halva natten, men det brukar bli så när man har roligt.

Hej!

Nu har Rebbe och Johan åkt hem och jag skall snart gå in i duschen. Vi skall nämligen ha folk hemma ikväll igen. Fast istället för två stycken, som vi hade igår, blir vi 22. En liten fest, helt enkelt. Vi har faktiskt inte haft fest på hela sommaren så jag tyckte att det var dags nu. Men hur 15 stycken helt plötsligt blev 22, det har jag faktiskt ingen aning om.
 
I vilket fall som helst så var det hur mysigt som helst igår med Rebbe och Johan! Ett inlägg om det får ni se senare. Nu måste vi städa undan och göra vid oss!

Vi hänger med Rebbe och Johan ikväll!


Grattis Sös!

Idag fyller min kära syster 24 år! Tyvärr kan vi inte fira med henne då hon jobbar inatt. Men istället skall vi ha en hejdundrans fest en annan gång. Sös är ett och ett halvt år äldre än mig och vi har alltid varit nära. Vi är ganska olika och många gånger har vi haft stora bråk. Men det är väl lite så det skall vara med syskon. För egentligen vet man att man älskar dem så himla mycket och att man aldrig skulle vilja bli av med dem. Grattis på födelsedagen, Sös!

Till Morfar.

Det är inte ofta jag pratar om dig. Vilket jag egentligen inte förstår. Kanske är det för att jag är rädd. Rädd för att det skall sticka till och göra ont långt där inne. Men när jag pratar om dig, så pratar jag alltid om dig med värme och som att det inte alls var längesedan vi sågs. Som att telefonen aldrig ringde den där dagen, för två år sedan.
 
Egentligen hade jag velat prata om dig varje dag. Jag hade kunnat säga att du var så himla duktig på att sjunga och att du kunde varje låt utantill. Jag hade kunnat skämta om att jag inte har ärvt dina gröna fingrar, för du var så himla duktig på att sköta blommor medan mina bara vissnar. Jag hade kunnat berätta att du fick mig att känna mig unik, som att jag var hur duktig som helst fast att jag egentligen inte är det.
 
Kanske pratar jag inte om dig för att jag inte vill bli påmind. För att jag helt enkelt inte kan förstå att vi aldrig kommer att träffas igen. Kanske för att jag fortfarande längtar efter att få höra dig sjunga på min födelsedag, fast att jag vet du inte kan göra det. Men jag vill vara glad när jag tänker på dig. Jag vill skratta till gamla minnen och känna att jag är så oerhört glad över den tid vi hade tillsammans. Jag vill inte lyssna på Mikael Wiehe och fälla tårar för att du inte sitter här bredvid mig idag. Jag vill acceptera. För det hade du velat, det vet jag.
 
Men jag kan inte hjälpa att jag vissa dagar saknar dig så mycket att det gör ont i magen. Ungefär som idag.

Hej då, Burger King Triangeln.

Imorgon är min sista dag på Burger King i Malmö. Det är lite blandade känslor måste jag säga. Det finns de personer som jag kommer att sakna så himla mycket och att inte tala om att jobba mitt i Malmö. Men nu skall jag ha lite semester, klara min dumma omtenta och till hösten skall jag börja jobba extra på det nyöppnade Burger King i Löddeköpinge. Det skall bli skönt att få cykla tio minuter till jobbet istället för att åka buss i 40. Så ikväll har jag och Dan bakat chokladbollar som tack för våra år på BK Triangeln! Det har varit ett par slitsamma men roliga år!


"Älskling vi har ingen Cacao hemma, vi måste köpa!"

Sedan visar det sig att man har tre paket i skafferiet..Tisdag.

Hej! Idag är jag på toppenhumör! Jag har ganska koll på tentan och det är fint väder ute! Dock skall jag jobba 7 timmar på Burger King idag, så jag får inte vara ute i solen. Men det gör faktiskt inte så mycket, för jag är på så himla bra humör idag!


Med sjuttio stycken klänningar i garderoben.

Jag har inte handlat en klänning på säkert en månad. Inte för att jag inte har handlat några kläder. Nej, nej. Jag har handlat massor av blusar, linnen och tröjor. Så mig går det ingen nöd på. Men nu har det börjat klia i fingrarna och "Du behöver inte fler klänningar"-argument fungerar inte längre. Jag måste köpa något. Jag måste, måste, måste, hör jag mig själv säga. Så jag och Dan har gjort upp en deal. Om jag inte handlar någonting nu, så får jag köpa TVÅ klänningar i september för då kommer vi att ha lite pengar över.
 
Så när jag inte jobbar, pluggar till min omtenta eller pratar med Sara i telefon så är jag inne på hemsidor och går igenom klänningar. Funderar på vilka som är fina nog att tillhöra min garderob. Jag har höga krav skall ni tro. De skall vara puffiga eller helt raka, helst vara i en rolig färg och inte sitta tajt om magen. Jag vill inte köpa någon som påminner om en klänning jag redan har. Det är slöseri. Precis som att det inte vore slöseri överhuvudtaget. Jag vet ju det, att jag inte behöver ett enda klädesplagg till i min garderob. Men vad spelar det för roll när det kliar i fingrarna och ögonen ser glitter och glamour? När känslan av att bära en nyköpt klänning gör världen lite bättre och mig lite vackrare? När en klänning får mig att bli mer självsäker och skapar mig en identitet?
 
Skapar mig en identitet. Ja, precis så känns det. Om jag är nöjd med det jag har på mig så är jag nöjd med mig själv. Det handlar inte om att vilja ha det nyaste i klädesbutikerna eller att ha det dyraste märket. Det handlar egentligen inte ens om klädesplagget i sig, utan känslan man får av det. Känslan man inte får när man bär klänningen en andra eller tredje gång, utan den känsla man får när klänningen är helt ny och man bär den för första gången.
 
Här om dagen började det att klia i fingrarna så mycket att fönstershoppa inte längre fungerade. Jag var tvungen att ha något. Då satte jag mig i soffan och tittade på "En shopaholics bekännelser". I slutet av filmen frågar Luke huvudrollsinnehavaren Rebecca varför hon shoppar och hon svarar "When I shop, the world gets better, the world is better. And then it's not anymore. And then I have to do it again". Och jag tänkte att herregud, det är ju så det är.

Smörgåstårta och häng hos Micke.

I fredags var vi som sagt hos Dans föräldrar. Dans mamma hade gjort en smörgåstårta som vi fick frossa oss i! Jag älskar smörgåstårta och brukar alltid vilja ha det när jag fyller år, så jag var mer än nöjd. Efter några timmar var vi runda och mätta och begav oss hem till Micke!
 
Hemma hos Micke pratade vi med Mathilda som inte ville vara med på bild, drack öl ur ett vikingahorn och kramades med lillebror. Sedan dog min kamera och fler bilder blev inte tagna. Dagen efter åkte vi till Mormor på släktkalas och där blev inga bilder tagna heller. Men det har varit en väldigt fin helg, minsann!

Fredagkväll.

Idag är det fredag och det skall firas! Vi började dagen med att gå till frisören och få både luggen och topparna trimmade! Jag kan nu äntligen ha lugg och faktiskt se! Yey. Snart skall jag åka till Kävlinge för att möta upp Dan. Vi skall nämligen äta smörgåstårta hos hans föräldrar. Därefter är det häng hos min kära vän Micke!
 
Dessutom har jag en ny tröja från H&M-katalogen! Det är farligt att få hem den. Man vill och måste ha någonting. Men jag höll mig i skinnet minsann! Beställde endast två tröjor i samma storlek, där den ena var för stor. Jaha, liksom? Nu måste jag bege mig! Trevlig fredag!

Min och Egoinas humor.

Sofie uppdaterar sin Facebook-status.

Sofie: Äter glass i soffan och tittar på Cry Baby med Johnny Depp. Mer tjejigt än såhär kan det faktiskt inte bli..
Egoina kommenterar : Skicka hit Johnny sen när du är klar med honom!
Sofie skickar sms till Egoina.
Sofie : Jag har faktiskt filmkväll med Johnny! Han sitter i min soffa!
Egoina : Tänkte hur i helskotta du fått hem honom till dig!
Sofie : Jag ringde honom och bara "Kommer du över på glass och film?" så tog han första bästa flyg hit! Har gett honom din adress nu. Han är på väg till dig!
Egoina : Sjukt ego att välja en film där han själv är med i dock..
Sofie : Sa jag också! Men han är rätt ego han.
 
Johnny hälsar förresten!

Kan det inte bli lite höst nu, så att jag kan börja klä mig såhär?

Klädesinspiration på noll. Gah.

Vad jag gör idag.

Idag vaknade jag upp utmattad och lycklig. Den där klumpen som fanns i min mage helt utan orsak, har äntligen släppt och jag har precis kysst Dan hej då. För han skall jobba hela kvällen och jag skall sitta instängd i vår lägenhet och göra ingenting. Men det gör mig inget. Jag äter nudlar för fem kronor, lär mig skillnad på vektorgrafik och objektgrafik och tänker att den här gången skall jag minsann få godkänt på tentan. Och när jag blir yr i huvudet av all information sätter jag mig vid datorn eller TV:n och slappnar av.
 
För jag är så himla nöjd idag, utan någon särskilt anledning.

Word.

Sofie : Ibland försöker man vara unik, så mycket att man endast blir vanlig.
Dan : Jag tror att du tänker för mycket.

Trögo-Sara.

Sofies föräldrar är bortresta och Sofie har kräftskiva hemma.
 
Caroline : Du, Sofie?
Sofie : Ja?
Caroline : Var är dina päron?
Trögo-Sara : I fruktskålen!!
Alla : .....?
Trögo-Sara : HAHAHAHAHAHA!
Alla : ??????
 
Så länge man kan roa sig själv.

Typiskt stadstjejer.

Över sms.
 
Egoina : Vilken buss skall jag nu ta till dig?
Sofie : 132:an. Du hoppar av på centrum!
Egoina : Okej!
Några minuter senare.
Egoina : Men, det går ju inga bussar hem?!
Sofie : Ehm.. Nej?
 
Vad trodde hon liksom. Jag bor i Löddeköpinge?

Sju tjejer och en kräftskiva.

Igår hade vi en dödsmysig och rolig kväll! Några av mina absoluta favoritpersoner samlades för att ha en liten kräftskiva! Eftersom mamma och pappa inte var hemma så fick vi låna deras uterum. Somrigt och bra!
 
Neja och Egoina var där!
 
Jaana också!
 
Sara!
 
Jag ställde in lite fel inställningar på kameran och jag och Jaana blev likbleka!
 
Så kom Desirée och Caroline också och det var dags att börja äta! Vi diskuterade och gissade vad vi har för egenskaper som andra människor inte gillar. Vi kom fram till att Neja är blyg samtidigt som hon har grov humor, folk förstår inte när Egoina skämtar och jag är helt enkelt för trevlig. "Jag tycker inte om Sofie, hon är bara så himla trevlig". Aj, ja den sved ju verkligen. Det är tur att vi tycker om varandra i alla fall.
 
Egoina hade gjort hemgjord aioli!
 
Så blev det kväll och vi satt kvar i uterummet med tända ljus!
 
Vi drack Baileys..
 
..och åt chokladpudding. Men den har vi ingen bild på, så ni får en bild på Jaana istället!
 
Vi passade även på att doppa fötterna i poolen! Är det sommar så är det!
 
Så avslutar vi med en tramsbild på mig med mammas glasögon i en stor plastpåse och Desirée! Ibland tror jag att jag endast är tolv år gammal, innerst inne. Mina vänner är så himla underbara och jag älskar vartenda hårstrå på dem! Tack för en fin kväll!

...

Allt är bra, så varför har jag så himla ont i magen?

Hej!

Idag är jag faktiskt väldigt pigg, trots att jag var i säng vid tre inatt. Nu skall jag göra vid mig och åka till Din Sko för lite jobb. Men igår var en väldigt rolig, bra och fin kväll! Hur den såg ut får ni se ikväll! God morgon!

God morgon lördag!

Igår var det en mysig dag hemma hos Ola och Angelica fyllt med trevligt sällskap och god mat! Nu skall jag iväg till Din Sko för lite jobb och ikväll blir det kräftskiva med några av de finaste personerna som finns! Trevlig lördag!

Ett "så här ser jag ut idag"-inlägg.

Här får ni tre bilder som ser ungefär likadana ut och en tramsbild. Idag har jag på mig en ny tröja från H&M med höstens mest populära färg. Det säger i alla fall min källa från Cubus. Annars har mitt hår växt som ogräs och jag skall äntligen få klippa mig nästa fredag! Luggen kan jag knappt ha framme längre då den trillar ner i ögonen och topparna är ganska slitna. Annars är jag faktiskt nöjd med mitt hår för en gångs skull. Jag har äntligen fått det långt och har faktiskt inte lust att färga det blont längre. Jag som alltid brukar ha en blond-period på sommaren. Nu skall vi ner till center syd och sedan skall jag plugga. Det är tredje gången jag skall göra den där omöjlighetstentan. Tredje gången gillt, eller hur? Ikväll skall vi hem till Ola och Angelica, grilla hamburgare och ha det mysigt! Trevlig fredag!

Skrivkramp.

Jag har inte skrivit en text på länge nu.
Jag vet egentligen inte varför, det har bara blivit så.
Jag hade kunnat skriva om hur lycklig och kär jag är, eller hur fruktansvärt arg jag är på dem som sårar de finaste personerna i mitt liv. Jag kanske hade kunnat skriva att det inte gör något att det regnar, för vi ligger inne i soffan och tittar på en gammal film som är helt ny för oss. Kanske börjar jag få ångest för att skolan snart börjar, kanske är jag glad för att jag snart slipper jobba. Men mest hade jag kunnat berätta om alla kläder jag köpt och hur mitt beroende alltid växer sig större till hösten, eftersom det är då de finaste blusarna och shortsen kommer. Eller också är det bara så här livet är just nu. Inte berusande glatt men inte heller deprimerande eller ledsamt. Utan en helt vanlig vecka med fina fredagar och lördagar. Helt enkelt.

Kroatien, turistattraktioner.

Här kommer det sista inlägget om Kroatien! Förutom att bada, sola och äta hittade vi även på andra saker. Sådana där riktiga turist-saker. De skall vi titta på nu!
 
Till exempel åkte Dan, Carl och Christoffer wakeboard. Man håller i en lina och dras iväg samtidigt som man åker på en bräda. Det såg ganska svårt ut och de trillade ganska många gånger. Själv stod jag på torra land och skrattade.
 
Här hälsar Dan till alla här hemma!
 
En dag åkte vi till en annan stad som heter Opatija. Där åt vi lunch, köpte suvenirer och gick i en park.
 
En dag tog vi båten över till den andra ön Cres. Där var det så här fint :
 
 
Där var vi en hel dag och bara gick runt. Även här åt vi lunch och köpte suvenirer. Sedan tog vi båten hem igen.
 
Vi åkte även på en riktig båtutflykt! Där såg vi på gamar, badade från båten vid en gyllene strand och matade fiskmåsar. Vi blev lite förbryllade över det här med fiskmåsarna. Om man har varit i Malmö så vet man att man INTE skall mata fiskmåsar. Men, men. Tyskarna tyckte det var roligt i alla fall.
 
Denna bild får avsluta Kroatien-kapitlet tycker jag! Det är ett armband pappa köpte på marknaden en kväll. Anledningen till att vi åkte till Kroatien var ju faktiskt för att fira att mamma fyllt 50! Hoppas ni har uppskattat mina inlägg och bilder! Det var fjärde gången jag var på Krk i Kroatien, och jag hoppas att vi kommer åka dit fler gånger!

Idag är jag snygg i min star wars-tröja!


Joseph Gordon-Levitt, Batman och en stor påse godis.

Igår var vi som sagt på bio och såg den nya Batman! Jag älskade den. Den var rolig, spännande ock känslosam. En perfekt kombination. Eftersom Joseph Gordon-Levitt är en av mina favoritskådespelare, blev jag extra glad då han var med. Till bion blev det även en stor påse godis. Precis som det skall vara.


RSS 2.0