Tomatplanta, hallon- och blåbärsbuskar.

Jag har lite nya plantor som komplettering till min lilla odling. I lördags fick jag den här tomatsticklingen av Sarah och Niclas! Den hade redan en massa rötter, så i söndags satte jag mig på balkong och planterade den i en kruka.
 
Antagligen fick den en helt för liten kruka, men jag tänker att den kan hänga där så länge och sedan kan jag plantera om den.
 
Jag vågar inte riktigt sätta ut den på balkongen än. Det blåser så mycket där och jag är typ rädd att den skall blåsa iväg. Haha. Så den får stå i dörröppningen istället och där det är massvis med sol.
 
I måndags ringde dessutom Niclas mig och sa att han var på Blomsterlandet i Lödde och att de hade rea, kanske ville vi ha några bärbuskar med oss hem? Javisst sa jag! Så köpte Niclas en blåbärsbuske och en hallonbuske till oss för endast 100 pix sammanlagt. Så billigt och bra. Nu står de på vår balkong och inom kort skall jag köpa ett par nya krukor till dem. Krukorna som de har nu passar ju inte jättebra. Snart, snart kan vi ha en liten djungel på balkongen!

Onsdag.

 
Galet att det redan är onsdag, men ändå så skönt. Jag känner att jag börjar komma ikapp med mitt liv igen. Jag är inte iväg alla kvällar i veckan längre, har dragit ner på träningen och sitter mycket hemma. Man behöver det ibland, bara hinna ikapp och varva ner. Igårkväll åt vi räkor och tittade på Allsång på Skansen och idag har jag trixat med mina växter och tittat på en miljard serier. Har ni något tips på serier förresten? Mina börjar sina nu när det är sommar och alla har haft säsongsavslutning.
 
Imorgon är det torsdag och då skall jag och Carro till Folkets Park och se Allsång i Parken. Det blir mycket allsång den här veckan, men det är ju bara roligt. Hoppas inte det regnar dock. Annars då? Jo, jag knatar på och längtar efter semester. Ibland kryper sig ångesten på och jag funderar på vad som egentligen kommer att bli nästa steg i livet? Men den försöker jag tränga undan nu i sommar, så kan vi ta tag i de där tankarna till hösten igen.

Ett hej från balkongen.

Jag tänkte att vi skulle kika lite på balkongen nu när vi har bonat in den lite ytterligare! Vår balkong är 32 kvm stor. Jag vet, helt galet. Vem behöver en så stor balkong? Som ni förstår behöver en stor balkong mycket möbler och vi har inte riktigt lyckats köpa allt än. Ärligt talat så behöver vi fylla ut den ganska mycket mer, men vi kan kika på hur den ser ut nu och så får vi se när vi köper fler möbler.
 
I det ena hörnet har vi i alla fall en liten soffgrupp, en ljusslinga från IKEA, en lavendelplanta, två murgrönor och ibland tar vi ut vår puff från Svensson i Lammhult när det är fint väder och vi skall sitta ute.
 
Vi har köpt en baden-baden solstol och bredvid den står en fåtölj som tillhör soffgruppen från tidigare bild, och så bredvid den ett litet vitt bord från IKEA.
 
Utsikten från den här sidan av balkongen ser ut såhär! Turning Torso och Sollekplatsen som är väldigt populär bland barnfamiljer.
 
Om vi fortsätter runt kröken så hittar vi ett citronträd jag köpte på ICA Maxi.
 
Just i lördags när jag tog dessa bilderna hade jag och Dan satt upp ett bord ute. Sarah och Niclas skulle komma över och hade med sig matrester från midsommar! 
 
Den här sidan av balkongen är dessvärre annars väldigt tom. Vi tänkte att vi skulle köpa ordentliga utemöbler senare i sommar.
 
Och såhär är utsikten från den här sidan av balkongen!
 
I lördags satt vi ute ett par timmar och åt mycket och länge. Det var varmt och soligt och vi var ganska nöjda över att sitta i skuggan. Vi hoppas att vi kan hänga här ute mycket i sommar.

Midsommarafton 2016.

Tänkte att det var dags att visa hur vår Midsommarafton såg ut! Jag började morgonen med en ordentlig promenad för att plocka blommor, sedan gick jag hem och gjorde vid mig och förberedde inför dagen.
 
Jag och Dan mötte upp Micke, spatserade till Slottsparken och intog en plats där vi skulle spendera förmiddagen.
 
Vi mötte upp resten av gänget för att vägleda dem till vår väl utvalda plats.
 
Micke, Carro och Sarah H!
 
Jag hade tagit med mig en midsommardekoration för att få till stämningen lite extra.
 
Vi åt medhavd picknickkorg.
 
Och knöt blomsterkransar!
 
Gulliga Carro och Sarah.
 
Niclas och Lina.
 
Sös och Micke.
 
Och såklart Dan <3
 
Niclas störde som vanligt när jag tog outfitbilder, haha.
 
När vi ätit klart var det dags för kubb. Vi körde lagen "killarna mot tjejerna" bara för att männen alltid är så stöddiga och tror att de kan vinna. Men tji fick dem, för vi vann med hästlängder.
 
Så himla härlig stämning det var i parken förresten. Det var flera olika gäng som samlades. Vissa grillade, andra spelade fotboll, solade och det var inte bara vi som spelade kubb. Det var så otroligt fint väder. Hoppas det kommer igen resten av sommaren.
 
När vi var klara med kubbet gick vi hem och bytte om, som jag visade i förra inlägget.
 
Och hängde på balkongen för att svalka av oss lite.
 
Vid 18-tiden anlände vi till Bunkeflo och traskade till Sarah och Niclas. De hade dukat upp så fint på deras uteplats!
 
Med sånghäften och bordsplacering.
 
Så mysigt!
 
Carro och Micke var gulliga och peppade. Tänk att jag känt dessa två så himla länge!
 
I vardagsrummet hade Sarah och Niclas dukat upp med diverse godsaker.
 
Som ägg med majonnäs och räkor.
 
Hemgjord västerbottenpaj,
 
Sarah hade gjort en sinnesjukt god räkcheesecake!
 
Och såklart sill, nypotatis, gräddfil och gräslök.
 
Och så en liten jordgubbsvimpel för att göra det extra festligt.
 
Såklart köttbullar och prinskorvar också! Niclas hade dessutom grillat, så att det inte endast skulle vara den vanliga midsommarmaten.
 
Fina Sarah!
 
Midsommarmat <3 Tröttnar aldrig.
 
Det fina värdparet!
 
Så var det dags att sjunga och snapsa.
 
Älskar det här gänget och är så glad över att få hänga med dem.
 
Vi skulle ta gruppbild och Sarahs och Niclas granne som bodde en våning upp sa att han kunde ta en bild på oss. "Du snor inte telefonen väl?" frågade jag, "I så fall vet ni var jag bor" svarade han.
 
När vi sedan hade ätit upp maten och sjungit ett par gånger om, så var det dags för midsommartårta!
 
Sarah hade bakat en chokladkaka toppad med grädde, jordgubbar och blåbär. Så god!
 
Fina midsommarflickor.
 
Vi satt ute länge och det var inte kallt en endaste sekund.
 
Vid 23-tiden började det regna och åska och då gick vi in och hade midsommarquiz! Visste ni att jordgubbar först kallades för ananassmultron till exempel? Quiz är bra grejer alltså.
 
Vi hängde tills klockan var 2 på natten och det var dags att åka hem. Så himla bra infirande av sommaren!

Två styck midsommaroutfits.

Midsommarafton var för oss indelad i två delar. På förmiddagen var vi i Slottsparken och på kvällen åkte vi hem till Sarah och Niclas för att fira midsommarafton ordentligt. Men två delar av dagen kräver såklart två olika outfits, i alla fall nu när det var typ 30 grader varmt och svetten bara rann längs med ryggen.
 
Förmiddagsoutfit
Jag hade köpt ett nytt nagellack som jag skall visa mer sen. Det är sådär godisorangerosa och härligt somrigt.
 
Och här står jag, mitt bland alla picknickfiltar och poserar framför kameran. Haha. Kanske inte det bästa stället. Klänningen kommer i alla fall från Lindex och är i det bästa 60-tals snittet. Dock var den ganska tjock i tyget och det blev väldigt varmt när vi satt i solen i 30 graders värme.
 
Midsommarkransen knöt vi i parken och till det matchade jag med fiskbensfläta.
 
Kvällsoutfit
Innan vi åkte till Sarah och Niclas efter parkhänget gick vi hem och fräschade upp oss. Då hade jag på mig en ny klänning från Filippa K som jag hade beställt på Boozt.com's rea samma vecka. Den levererades på endast två dagar och då fick jag ändå ett mail om att den var försenad. Helt galet vilken service.
 
Det är en likadan modell som jag har i mörkblå, fast benvit istället. Älskar färgen! Tror att vi kommer att hänga mycket i sommar. Och i höst för den delen också.
 
Och det var mina två midsommaroutfits!
 
Men hur själva midsommarafton var får ni se i ett annat inlägg!

Vecka 26.

God morgon och glad måndag! Hoppas ni hade en härlig långhelg. Det har jag haft. Jag har verkligen vilat ut och tagit det lungt, bortsett från midsommarafton då såklart. Vi börjar dagen som vanligt med att kika på hur den här veckan kommer att se ut. Helt galet att det redan är vecka 26 och snart juli. Om två veckor har vi semester, woho!
 
Måndag - Fredag: Jag kompletterar dagens schema något. För tro det eller ej, men jag har inget planerat nu i veckan. Jag är väldigt förkyld, så jag skall försöka ta det lungt. Hoppas det kommer att bli fint väder, då kan man ligga i solstol på balkongen och läsa. Idag är det dessutom sista avsnittet av Game of Thrones ute och det måste man såklart se.
 
Lördag: På lördag skall jag och Dan hem till Neja och Robin i Kågeröd! Skall bli jättemysigt!
 
Söndag: Inga planer!
 
Helt galet att jag har en så lugn vecka? Men om jag känner mig själv rätt så lär jag hitta på ett och annat ändå.

Glad midsommarhelg!

Glad midsommarhelg!
Hopps ni hade en finfin midsommar igår. Det hade vi. Vi var först i Slottsparken här i Malmö först på dagen och sedan åkte vi hem till Sarah och Niclas i Bunkeflo och spenderade resten av kvällen där. Det var supermysigt och härligt och vädret var ju underbart, om än lite för varmt. Men man ska ju inte klaga, eller hur? Jag dokumenterade allt och ni skall få se hela dagen i ett annat inlägg. Hopps ni har det finfint! 




Rebeckas babyshower.

I söndags gick jag upp tidigt och tog tåget ut till Gunnesbo för att åka hem till Rebeckas syster och föräldrar, vi skulle nämligen anordna en babyshower för Rebecka som skall få sin bebis snart, snart!
 
Jag och Rebbes lillasyster Malin åkte och handlade och sedan förberedde vi allting. Sara W och Neja kom också tidigare och hjälpte till. Vi hade lite knytkalas och Sara hade bakat en supergod kladdkaka, Neja cupcakes och Marica chokladbollar.
 
Rebbes mamma hade gjort två pannkakstårtor då det är Rebbes favorittårta. Så gulligt! Hon skrev "Bebbelino" på dem eftersom Rebbe brukar kalla sin bebis i magen för det.
 
Skoja så gott. Min favorithörna i buffén.
 
Bortsett från kakor hade vi inhandlat bullar och diverse pålägg och dricka.
 
Och frukt.
 
Tadaa.
 
Så började gästerna anlända. Vi samlades redan klockan 13 och Rebbe skulle inte bli ditlurad förrän klockan 14, så det passade bra.
 
Neja hade köpt superfina dekorationer.
 
Presentbord!
 
Neja och Edvin.
 
Rebbes svägerska, faster och kusin!
 
Vi väntade och väntade. Snart, snart kommer hon.
 
Och filmade såklart.
 
Och så plötsligt kom hon! Hennes sambo Johan hade lurat henne att de skulle på brunch och bara svänga inom Rebeckas förldrar för att hämta en trasig iPad. Men tji fick hon! Det är så roligt när man lyckas att överraska på riktigt.
 
Gullisen! Så förvånad <3
 
Vi alla hälsade och kramades.
 
Sedan var det dags att äta!
 
Colin och Edvin.
 
Efter maten var det dags att leka lite lekar. Vi började med "Gissa vem?". Alla hade tagit med sig en bebisbild på sig själva och sedan skulle Rebbe gissa vilket foto som tillhörde vem.
 
Det är himla klurigt, men Rebbe klarade alla! Galet.
 
Efter det lekte vi "namnleken". Gästerna delades in i lag och när jag sa till exempel "pojknamn som börjar på bokstaven A" skulle alla skriva ner så många namn på 60 sekunder som de kunde på bokstaven A. Det lag med flest namn vann.
 
Valter var så himla gullig och klarade sig helt själv. Bara satt och chillade, skrattade och tuggade på leksaker. Plutten <3
 
Nästa lek gick ut på att Rebbe skulle smaka på lite barnmat! Haha, detta var lagom populärt. Vi hade valt ut 3 olika barnmatsdesserter och sedan skulle hon gissa smaken.
 
Rebbe var duktig och gissade nästan rätt på de flesta. Men så svårt ju när ingredienserna är "katrinplommon, äpple och päron". Hur ska man kunna gissa rätt på alla ingredienser? Haha.
 
Neja hade gjort en jättefin bok där hon hade skrivit lite olika frågor som alla skulle fylla i och gissa vad de tror att bebisen är för kön, när den kommer, vikt och längd m.m.
 
Sedan var det dags att öppna presenter!
 
Ett hej från mig!
 
Sista aktiviteten var att gjuta av Rebbes mage! Rebbes kompis Rebecka A hade tagit med sig gips och Sofia, Alexandra och Rebecka A hjälpte henne att ta på och av gipset. Såhär fint blev resultatet! Därefter packade vi ihop våra saker och åkte hem. Nu längtar vi efter att bebbelino skall komma! Snart, snart.

De senaste mobilbilderna.

Det var himla längesedan vi tittade på mina mobilbilder, så jag tänkte att vi skulle göra det nu!
 
Såhär fint var det en dag på vår balkong när jag flyttad ut alla våra växter. Dock trivs inte alla där eftersom det blir ganska varmt och blåser ganska mycket, så vissa har fått flytta in igen.
 
En dag för ett tag sedan var jag, Dan och Carro på Ribersborg strand. Jag brände min rygg, fast att jag smörjde in mig tusen gånger.
 
Johanna hade examenskalas och vi tog selfies och gruppbilder.
 
En söndag var jag och Dan med Dans föräldrar i Söderåsens nationalpark.
 
En snapchatselfie i väntan på bussen.
 
Jag har försökt lokalisera lite blommor här i Västra Hamnen som jag kan plocka och ha i min blomsterkrans på midsommar. Här är ju typ bara betong och gräs liksom?
 
Nima och Isa var extra gulliga en eftermiddag.
 
De har gjort ett par små bebispooler/dammar precis utanför vår balkong. Tycker det är så fint.
 
Lillebror Carl och Alice på Alices student <3
 
En dag åt jag lunch ute på jobbet och hade denna utsikten.
 
Jag skulle hem till mamma och pappa en dag, var bakfull och åt detta till lunch. Reeses och red bull alltså. Finns det något bättre?
 
En bild från en av mina löprundor där jag ändå hade ganska bra tid och sprang hela 6 km.
 
Tog denna från Sandra Beijers blogg. Tyckte den var så fin. Att kärlek skall vara lika lätt som att ta hand om en hamster, allt den behöver är att äta gurka och bli älskad <3
 
Haha, det här är så typiskt mig och Dan när vi ska sova. Jag vill prata, tramsa och gosa och han vill sova. Haha.
 
Jag var i Lödde förra torsdagen och träffade Elin. Vi var ute och gick en hel MIL!! Crazy. Men så mysigt med kvalitetstid.

Word.
 
I lördags var jag och Sarah H på Emporia. De hade världens finaste pioner.
 
Vi hade en babyshower för Rebbe i söndags och hade kak- och bullbuffé.
 
Rebeckas mamma hade gjort pannkakstårta. SÅ gott!
 
Gulle-Edvin <3
 
Hittade den här bilden på mig på Facebook från MEC's invigningsfest i fredags. Knappt stelt leende.
 
 
Jag och Sarah H har stressat så himla mycket om vädret på midsommar. Men nu ska det vara strålande sol och 27 grader varmt. YEY! Hoppas den prognosen håller bara.
 
Min nya morgonrock som jag köpte på Lindex. Tänkte att vi skulle hänga mycket i sommar.
 
Min kollega Christian var så himla gullig och gav mig hemgjord fläderblomssnaps. Hur gulligt?! Han är så snäll. Den ska vi dricka imorgon tillsammans med fina vänner ute i Bunkeflo!

Sommarlistan.

 
Mina planer för sommaren:
I sommar ska jag, Dan, Sarah och Niclas åka till Fuerteventura i en vecka. Vi skall sola och bada och bara ha det riktigt härligt. Annars tänkte jag vara i Malmö så mycket som möjligt. Jag och Dan skall äta ute, cykla runt i stan och bada i havet. Försöka varva ner, äta mycket jordgubbar och njuta av sommaren. Sitta i Folkets park och sjunga allsång och dansa på uteserveringar tills solen går upp. I slutet av sommaren så gifter sig mina vänner Elin och Andreas också! Skall bli så kul.
 
Hur länge ska du vara ledig?
Vecka 28-31 och sedan två dagar in på 32 också. Så 4 veckor och 2 dagar, härligt!
 
Vad ser du mest fram emot?
Att vara ledig. Och längtar väldigt mycket efter att få ligga vid poolen i Spanien och läsa böcker och äta hur mycket mat jag vill eftersom vi kommer ha all inclusive.
 
 
Vad kommer du köpa inför semestern?
Jag tycker faktiskt att jag har köpt det mesta redan? Har redan fixat en ny bikini och en ny morgonrock som jag skall glida omkring i. Men vill köpa lite fler böcker inför resan!
 
Kommer du bli brun?
Hoppas! Tycker dock inte om att bli för brun, jag ser så påspacklad ut då. Lagom är bäst.
 
Vad kommer du äta?
Maaassa tapas, kräftor, räkor och grillat! Omnom.
 
 
Vad kommer du dricka?
Cola såklart! Cava och prosecco, isvatten, rosévin och thé. Kanske en och annan vaniljlatte.
 
Det här lyssnar jag på i sommar:
Kanske skall börja lyssna på sommarpraten? Jag är egentligen inte så mycket för sådant. Tycker om vissa poddar, men har rätt svårt att fastna. Speciellt när de varar i flera timmar, som just sommarpraten gör. Det kommer nog mest bli spotify som jag lyssnar på i sommar.
 
Hur kommer du att göra dig illa?
Jag kommer få skavsår på hälarna och få massvis med myggbett. Annars hoppas jag inte att jag kommer att skada mig, haha.
 
Vad kommer du ha på dig?
Klänningar och jeansshorts och t-shirts. Ankellånga jeans såklart när det regnar.
 
 
Vad oroar du dig för?
Att ångesten skall krypa på som den lätt gör när det är sommar. Att jag skall bli rastlös och planera in alldeles för mycket saker och sedan inte ha tid att vila ut ordentligt.
 
Hur kommer du minnas din semester sen i september?
I slutet av varje sommar brukar jag oftast vara så mycket redo för hösten. Det är någonting med all värme och semesterhets som tar ut sig på mig. Förhoppningsvis kommer jag minnas sommaren som väldigt lyckad, men också vara väldigt peppad inför hösten och dess utmaningar.
 

Media Evolution Citys invigningsfest 2016.

Varje år har Media Evolution City i Malmö en invigningsfest för att välkomna nya företag in till huset. Förra året var första året jag var med och det var så himla kul. I fredags var det dags igen och jag var självklart supertaggad. Eftersom Eminent Reklambyrå (där jag jobbar) sitter i huset hade vi en egen liten fest. Som en fest i festen liksom. Jag gick hemom på lunchen och bytte om till min nya randiga klänning och sedan tillbaka till kontoret för att förbereda inför partyt.
 
Klockan 15.00 började det anlända folk. Min chef Oskar stod bakom baren och serverade ostron.
 
Och vi serverade även räkor, cava, slushidrinkar och snacks. Bra grejer!
 
Lisa från Mynewsdesk.
 
Det var galet mycket folk, som alltid. Ungefär 3000 personer vistas i byggnaden under festen. Helt sjukt.
 
Det var lite konserter.
 
Och mina kompisar anlände! YEY. Desirée, Carl, Christoffer, Sebastian, Caroline och Dan. Fint gäng.
 
Vi tog foton.
 
Och gnuggistatuerade oss.
 
Och var allmänt glada.
 
Sedan åkte vi båt i kanalen.
 
Och frös knappt alls! Sommar <3
 
Vi dansade tills klockan var 01 på natten. Då köpte vi vars en falafel och gick sedan hem och sov i 12 timmar. SÅ bra kväll och riktig jäkla ordentlig panginvigning på sommaren.

Vecka 25.

Hej på er och glad måndag! Tänk att det redan är vecka 25 och typ slutet på juni? Sommaren har ju knappt börjat! Tiden får chilla ner lite tycker jag. Jag är fett pepp på midsommarveckan och vi får nu kika på hur den kommer att se ut.
 
Måndag: Idag efter jobbet skall jag bara springa lite ärenden och sedan skall jag ut och springa en sväng. Jag är på pass 93/100 och måste klara 100 pass innan midsommar. Öh, känns som det får bli lite dubbelpass och morgonpromenader i veckan?
 
Tisdag: Yoga och pilates efter jobbet.
 
Onsdag: Springa efter jobbet eller träna bodypump, har inte bestämt mig än. Och skall även göra lite midsommarquiz till vår avslutning på kontoret.
 
Torsdag: På torsdag har vi midsommaravslutning, typ. Alltså vi är ju tillbaka på jobbet på måndag igen, men snart går alla på olika semestrar och dessutom vill vi fira lite midsommar tillsammans. Så på torsdag på lunchen skall vi göra något trevligt. Därav midsommarquiz.
 
Fredag: MIDSOMMARAFTON!!! OH så härligt. Längtar som 17. Om det är fint väder skall vi sitta i en park, knyta kransar och spela kubb på förmiddagen och sedan skall vi vara hemma hos Sarah och Niclas på eftermiddagen/kvällen/natten??. Ska bli så roligt och är superdupermegataggad.
 
Lördag & söndag: Inget planerat! Tänkte ta det väldigt lugnt och bara vila. Om det är fint väder kan man sola på balkongen?
 
Och så kommer veckan se ut. Kommer försöka blogga så mycket jag bara kan den här veckan. Har varit lite dålig på det måste jag medge.

Svartvitt och randigt.

Igår hade Media Evolution City sin årliga invigningsfest och eftersom jag jobbar i huset hängde jag med på festligheterna. Jag har peppat inför den här kvällen så länge och det var verkligen superroligt. Dagen till ära hade jag en ny klänning som jag fyndade på MQs rea.
 
Den är randig och svartvit och av det skönaste, lättaste skjortmaterialet. Om ni förstår vad jag menar? Till det hade jag ballerinaskor från Din Sko som jag köpte förra sommaren och så lockigt hår, halvt uppsatt.
 
Dan, jag, Desirée, Carl, Christoffer, Caroline och Sebastian hängde runt hela kvällen och jag var hemma klockan 02 på natten. Men mer detaljerat om hur kvällen såg ut i ett annat inlägg!

Kusin Sanne tar studenten.

Förra fredagen åkte jag, Dan och hela min familj upp till Sölvesborg direkt efter jobbet. Min kusin Sanne tog nämligen studenten och det skulle firas med buller och bång!
 
Vi välkomnades ut på min mosters terass och serverades bubbel och snacks.
 
Kusin Caroline och hennes sambo hade kommit ner från Stockholm för att vara med!
 
Det småregnade lite men emellanåt, men då och då kom solen fram och då fick man ju passa på att vara ute.
 
Lillebror.
 
Och så kom studenten hem!!
 
Och vi kramades och grattade. Så himla gullig <3
 
Alla fattade ett glas bubbel och skålade för duktiga Sanne som nu är färdigutbildad frisör. Hurra!
 
Och så var det dags att äta.
 
Alltså dör på smörgåstårta. Kan äta det när som helst, var som helst och hur många gånger som helst. Älskar'e.
 
I trädgården hade moster satt upp ett tält, så att vi ändå kunde äta ute trots småduggande.
 
Sanne och hennes sambo!
 
Gulliga Sös var också med.
 
Moster Carita höll ett fint tal om hur duktig Sanne är och så bra betyg hon har fått! 
 
Efter maten fick Hary också vara med i konversationen vid bordet.
 
Carro och Sanne.
 
Moster och kusin Hampus!
 
Carita, Hampus, mormor och Carl. Den här fina släkten alltså <3
 
Sedan var det dags för Sanne att öppna presenter och Hary väntade tålmodigt tills det var klart.
 
Sannes pappa Jöran.
 
Sannes farmor och farfar.
 
Hary fick tillslut ett gosedjur som han kunde tugga på och blev lycklig.
 
Fina Pia.
 
Till efterrätt blev det supergod prinsesstårta och brownies.
 
Studenten måste såklart skära upp tårtan!
 
När vi hade ätit tårta gick vi ut, hängde i orangeriet och kramades.
 
Sedan hände det andra konstiga grejer som jag inte riktigt kan förklara.
 
Kusin Therese!
 
Och vi satt ute, dansade galet mycket till alla svenska låtar vi kan och hade så himla roligt.
 
Tack Sanne och Carita för en underbar kväll och GRATTIS fina kusin till studenten!

Rabarbersaft.

För någon vecka sedan fick jag rabarber av Dans mamma och tänkte att det kunde vara gott att göra rabarbersaft. Och visst vill ni väl ha receptet? Såklart! Det ni behöver är:
- Cirka 2 kg rabarber
- 2,5 liter vatten
- 1 kg socker
- 1 citron
 
Börja med att skölja och och skära upp rabarberna.
 
Koka sedan upp dem i vattnet. Cirka 15-20 minuter.
 
Medan det kokar så pressa i saft från en citron.
 
När rabarberna är färdigkokade ser det ut såhär ungefär.
 
Sila sedan saften genom en silduk och häll tillbaka den i kastrullen.
 
Häll i sockret och låt det koka upp igen.
 
Tappa sedan upp saften i destillerade flaskor och så in i kylen när det har svalnat. Tadaa! Så himla gott.

Alice tar studenten.

Förra torsdagen fixade jag till håret lite extra och tog på mig min klänning från Filippa K. I slutet av dagen skulle nämligen vi på min lillebrors flickväns student!
 
Jag åkte som vanligt till jobbet och 8 timmar senare åkte jag till Malmö C för att möta upp Dan och pappa.
 
Sedan åkte vi till Veberöd och hem till den här gullungen! Alice styvpappa hade gjort ett jättefint bildspel med en massa gamla och nya bilder och filmer på Alice. Så gulligt!
 
Sebastian och Carl.
 
Maten stod framplockad och jag var så hungrig och sugen på smörgåstårta. Gah så gott!
 
Alla gäster fick sedan vars en tuta och så gick vi ut och ställde oss på gatan och väntade på att Alice skulle anlända.
 
Danis!
 
Så rullade Alice bil in på gatan och och vi tutade och tutade!
 
Lycklig student!
 
Vi kramades hej och sedan var det dags att gå in och äta. Och dricka ett glas rosévin såklart, sådär en torsdagkväll.
 
Fina lillebror!
 
Efter middagen var det dags för tårta. Prinsesstårta gjord som en studentmössa.
 
Studenten får såklart skära upp tårtan först.
 
Gullungar!
 
Älskade för övrigt Alice studentklänning. Så klassisk och så unik på en och samma gång.
 
Tog tydligen en miljon bilder på Carl och Alice, haha.
 
Sedan drack vi rosévin under en konstgjord stjärnhimmel och umgicks tills klockan var runt 21.30 då det var dags att åka hem. Grattis till studenten världens finaste Alice och tack för en fin kväll!

Ett kraschat bildbibliotek senare.

Oh vilken himla kväll. Jag ber om ursäkt för att jag inte har bloggat något, men mitt iPhoto kraschade och jag hade inte tillgång till några av mina bilder och kunde än mindre redigera dem. Jag har suttit ett par timmar ikväll och försökt få igång programmet och panikat lite över att ALLA mina bilder är liksom fast där. Som att de hålls som gisslan liksom. 
 
Jag har ju en extern hårddisk men jag har inte hunnit överföra alla bilderna till den än. Dessutom trodde jag att förra veckans bilder helt var försvunna. Men tillslut hjälpte min absoluta favoritprogrammerare (Danis) mig och boostade om programmet på något sätt och nu funkar allt igen. PJUH.
 
Nu ska jag göra en himla massa back ups och sedan skall jag redigera förra veckans bilder. Så imorgonkväll kommer ni få lite fler inlägg. Mest så att ni vet! Dagens nymodigheter alltså.

Vecka 24.

God morgon på er! Hoppas ni är pigga och utvilade efter helgen. Nu är det vecka 24 och bara 4 veckor kvar tills jag och Dan går på semester. Så härligt det ska bli. Vi börjar som vanligt måndagen med veckans schema.
 
Måndag: Idag efter jobbet skall jag träna, som det nog blir nästan varje dag den här veckan. Nu är jag på pass 88 och jag måste klara 100 pass innan midsommar som sagt. Har legat lite på latsidan, så nu får jag ta tag i det ordentligt. Därefter blir det Game of Thrones-tittande såklart!
 
Tisdag: Träna pilates och yoga
 
Onsdag: Träna Bodypump.
 
Torsdag: På torsdag skall jag till min barnmorska i Löddeköpinge och ta ett cellprov. Oh, hatar att göra det. Tycker att det är så obekvämt, men det måste göras. Obs, obs till er som ännu inte gjort det och är över 23 år. Gå iväg på era cellprovtagningar! Därefter skall jag träffa Elin och gå ut och gå i Lödde en sväng. Skall bli så mysigt!
 
Fredag: På fredag har Media Evolution City stor invigningsfest, vi på Eminent kommer ha en after work i samband med detta. Så där kommer jag att hänga hela kvällen efter jobbet. Ska bli så kul! Förra året kom 3000 personer och det var superkul. Hoppas det blir likadant i år.
 
Lördag och söndag: Inget särskilt inplanerat. Ska typ vila ut och ja just det, träna... haha.
 
Nu håller vi måndag!

Söderåsens nationalpark och Skarhults slott.

Förra söndagen bjöd Dans föräldrar med oss på en utflykt. De hämtade oss på Kävlinge station vid 11.30 och sedan körde vi iväg. Första stopp var Skäralid och Söderåsens nationalpark. Vi började med en härlig sommarbuffé till lunch.
 
Det var så fint väder och vi bestämde oss för att gå en liten runda i parken.
 
Mysigt.
 
Vi pratade om att Dan och hans bröder hade varit en del på Söderåsen när de var små och hur Dan gärna hade velat klättra upp på vassa stenar och in i snår. Så typiskt Dan. Än idag är han så när vi är ute och promenerar, skall gärna gå off road och ta konstiga vägar för att "undersöka".
 
När vi kände oss klara i Skäralid åkte vi vidare till Skarhults slott.
 
Tänk att bo här alltså? Jag tänker lite på Downton Abby när jag ser det.
 
Vi började med att gå runt i parken och inspektera lite innan vi sedan gick in i slottet, där skulle vi sedan gå på en guidad tur och se utställningen "Älskare och Älskarinnor".
 
Utställningen handlade om sexualitet för 500 år sedan fram till idag och då mest inriktad på kvinnor. Var det bara män som hade älskare förr i tiden, eller hade kvinnor det också? Jo, såklart att de hade.
 
I ett rum fanns en massa kärlekstexter som kända män och kvinnor hade skrivit till varandra. Bland annat Marie-Antoinettes brev till Axel von Fersen.
 
Det var en mycket intressant och bra guidad tur och jag rekommenderar er verkligen att gå och se den! När vi var klara på Skarhults slott åkte vi tillbaka till Malmö igen. Verkligen en jättemysig söndag!

Johannas och Emelies examensfest.

Förra lördagen skulle Johanna och Emelie ha examenskalas och fira att de nu var färdigutbildade lärare! Hurra, hurra, hurra! Det måste firas stort såklart. Vi var ett gäng som först samlades utanför Coop vid Folkets Park.
 
Alla var så somriga och fina och såklart mycket peppade inför kvällen!
 
När alla hade samlats gick vi vidare mot kvällens destination: Vinnys! Vinnys är en pizzeria/bar på St. Knuts torg.
 
Johanna och Emelie hade nämligen hyrt deras bakgård, så himla smidigt! Vi kramades grattis.
 
Och sedan var det dags för att öppna presenter.
 
Fina Johanna.
 
Vi var några stycken som hade lagt ihop till en blomma och en klocka. Klockan skulle provas direkt såklart <3
 
Sedan beställde vi i baren och slog oss ned vid borden.
 
Amanda.
 
Emelie och Johanna hade pyntat bakgården superfint med vimplar och ljusslingor.
 
De hälsade oss välkomna och sa varsågoda att ta mat. Tackar, tackar.
 
Det blev inget annat än pizzabuffé! Hur bra?!
 
De hade beställt in lite olika pizzor och skurit upp dem så att alla kunde ta lite olika slices.
 
Hej, hej!
 
Martin och Jaana.
 
När pizzorna tog slut serverades det ännu fler, och så fortsatte det så ett bra tag. Jag provade alla pizzorna (såklart) och blev mätt och nöjd.
 
Älskling!
 
Vi försökte ta lite gruppfoton <3
 
Och pratade om gamla minnen.
 
Sen blev det kväll och vi dansade, skrattade, shotade tequila, åt vårrullar och kramades tills klockan var 01 och jag och Dan tackade för oss. GRATTIS Johanna och Emelie till er examen! Ni kommer bli supergrymma lärare!

Midsommarplaylist 2.0

 
Förra året hade vi en så himla idyllisk midsommarafton. Vi var i Kågeröd hos Sara och Ivan, hade alla nära och kära där och var ute tills klockan blev sent. Dessutom var det fint väder fram mot eftermiddagen och det blev varmt i tältet vi satt i. Så härligt. Idag är det 2 veckor kvar till midsommarafton och för att tagga lite har jag satt ihop en midsommarplaylist. Jag har snott en del från Sandra Beijers sommarlista, men har lagt till ganska mycket själv som jag tycker behövs en midsommar.
 
Hoppas ni tycker om den! 
 

Torsdagstankar.

- Tänk att det redan är torsdag? Har ju bara jobbat tre dagar den här veckan och imorgon är det fredag? Galet.
 
- Idag tog min lillebrors flickvän Alice studenten. Världens finaste tjej. Är så glad att Carl hittade henne.
 
- Imorgon tar min fina kusin Sanne studenten! Galet. Kan alla sluta växa upp nu? Förstår inte hur alla blir så vuxna när jag liksom stannade på 21-års ålder.
 
- Jag har börjat titta på Downtown Abby. Alltså HUR bra?! Har liksom förkastat den serien tidigare, haft en massa fördomar pga att det är en brittisk serie och bara tyckt att den verkar tråkig. Typ som "Hem till gården". Men jisses så spännande den är ändå. Är redan på säsong 2.
 
- På tal om serier: Har också börjat titta på Outlander efter att både svärmor och diverse vänner tipsat om den. SÅ bra! Är redan ikapp på säsong 2. Haha, orkar inte att jag tittar ihjäl serier.
 
- Kanske borde börja titta på Gilmore Girls? Har bara sett enstaka avsnitt av den och det sägs att den skall vara bra.
 
- Okej sista om serier: Är inte Game of Thrones säsong 6 ungefär bästa säsongen på länge? Jag är sjukt nöjd!
 
- Vad hände med vädret förresten? Det var 25 grader varmt i helgen och nu är det 17. Behöver ha tillbaka värmen. Speciellt till midsommarafton.
 
- Mitt shoppingbehov har lagt sig rätt rejält. Jag vet inte hur eller varför? Jag gick runt på H&M härom dagen och hittade en massa saker som jag hade kunnat tänka mig att köpa, men ville liksom inte ha någonting. Har börjat lägga mer pengar på upplevelser istället, vilket i och för sig är mycket bättre.
 
- Avslutningsvis: Håller ju på med mina 100 pass innan midsommar och är nu på pass 87! Jisses!! Jag måste ju klara det, blir så besviken annars. Men om jag tränar varje dag fram till midsommar nu så borde det gå jämt ut. Ja, vi får köra på.
 
Hoppas ni har haft en bra torsdag!

Eminenta tjejer på balkongmys.

I tisdags hade jag bjudit hem damerna från Eminent Reklambyrå på lite balkongmys och cava. Det var ypperligt väder och vi kunde sitta ute hela kvällen.
 
Malin.
 
Lotta!
 
Jag och Ingrid hängde i soffan. Vi åt vit choklad, jordgubbar, chips och drack bubbel tills klockan blev 20 och vi kramades hej då. Bra tisdagkväll!

A girl can't read that sort of thing without her lipstick.

Glad onsdag! Jag tänkte att vi skulle börja dagen (och sommaren för övrigt?) med att kika på min alldeles nya bikini. 
 
Den är helt genomsvart, har hög midja och korsade BH-band. Den är lätt min nya favorit.
 
Bikinin kommer från Lindex.
 
Solglasögonen, som förövrigt kommer att passa perfekt till bikinin, är gamla och kommer från Dolce & Gabbana. De köpte jag till mig själv i examenspresent för cirka 2 år sedan.
 
Boken är månadens bok som jag läser - Presidentens hatt. Den är ganska äventyrlig och spännande. Det blir förresten ingen månadens bok för Maj-månad eftersom jag inte direkt har hunnit läsa något :( Ska läsa ut den här lilla rackaren innan juni är slut i alla fall.
 
Murgrönan är min alldeles egna lilla murgrönebebis som jag har satt. De växer på bra.
 
Rubriken är förresten ett citat från filmen Breakfast at Tiffany's och bilderna är tagna på min balkong. Just på balkongen tänkte jag hänga mycket nu i sommar och sola, läsa och äta frukost. Det var allt för den här gången!

Småbröders födelsedag och en studentfest.

I fredags fyllde mina småbröder hela 21 år! Det skulle såklart firas med familjemiddag. Carl var i Paris så vi fick fira Christoffer enbart! Här har vi den fina födelsedagspojken.
 
En glad Dan <3
 
Vi åt grillat och det blev det dags för presenter.
 
Och sedan blev det god Frödingekaka till efterrätt.
 
När vi hade ätit upp traskade vi iväg bort till mammas och pappas förra granne, Sussi. Hennes son tog nämligen studenten och vi var bjudna!
 
Så hängde vi på studentfest till klockan var 01 på natten, fick äta ännu mer kaka, det var 20 grader varmt fast att det var natt och jag fick fyra myggbett på benen. Bra himla kväll alltså!

Måndagstisdag

Hej hopp och glad tisdag! Jag tänkte bara säga hej supersnabbt innan min lunch är slut.

Idag ser jag ut såhär med vita byxor från Gina och en gammal tröja från Nelly.

Idag är det ju en sådan där knepig dag. Tisdag fast att det känns som måndag. Tänk att det redan är onsdag imorgon liksom? Ikväll kommer Eminent-tjejerna hem till mig på lite bubbel och jordgubbar. Jag har städat och skurat minsta millimeter så att här skall vara fint. Senare ikväll skall jag sätta mig och redigera bilder från helgen och då blir det lite roligare inlägg.

Glad måndagstisdag!

Vecka 23.

Hej på er och glad nationaldag! Hoppas ni har det mysigt och härligt, vad ni än hittar på idag. Jag och Dan har precis varit ute och gått en lång runda i Slottsparken och snart skall vi städa. Jisses vad jag är dålig på att blogga på helgen förresten. Det får bli bättring på det. Men det är så svårt när man har så mycket man vill hinna göra på de få timmarna man är ledig. Jag har i alla fall en massa material från helgen som jag skall visa er. Nåväl, vi börjar som vanligt måndagen med veckans schema!
 
Måndag: Idag skall jag och Dan städa som sagt. Sedan skall jag träffa Carro och ikväll skall jag och Dan se GoT. Lagom med nationaldagsaktiviteter.
 
Tisdag: Imorgon är det dags att jobba igen och sedan skall Eminent-tjejerna komma hit på lite bubbel och snacks. Skall bli mysigt att umgås lite vid sidan av jobbet också.
 
Onsdag: På onsdag efter jobbet skall jag och Dan träna Bodypump med Niclas.
 
Torsdag: På torsdag tar Alice studenten så efter jobbet åker jag och Dan och min familj hem till henne för att fira!
 
Fredag: På fredag tar min kusin Sanne i Sölvesborg studenten. Så på fredag eftermiddag åker vi till Sölvesborg för att fira med buller och bång.
 
Lördag och söndag: Till helgen har jag och Dan faktiskt inget planerat vilket ska bli SÅ himla skönt. Jag skall bara träna, sova och komma ner i varv. Hänga på stranden om vädret tillåter. Härligt!
 
Vilken rolig vecka det ska bli! Och fatta att det är sommar nu. Det är liksom SOMMAR. Är så lycklig för det. Glad nationaldag till er alla och grattis Sverige! Hoppas ni får en finfin dag.

Carl och Christoffer fyller 21!

 
Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det mina småbröders födelsedag(ar)! Hurra, hurra, hurraaa! Dessa två alltså. Jag kommer fortfarande ihåg när jag var fem år gammal och pappa väckte mig och mina storasyster för att berätta att de hade kommit. "Det blev två... pojkar!" utbrast han. "Amen näää" tänkte jag för mig själv som så gärna ville ha systrar. Men så glad jag är nu, att det var just de här två som kom och inte några andra.
 
Det finns ingen som kan göra mig så arg och samtidigt så glad som dessa två. Sättet som de ska kivas, retas och skoja. Man har aldrig en tråkig stund. Och nu är de plötsligt 21 hela år. Grattis på födelsedagen Carl och Christoffer! Ni är de bästa bröder man kan önska sig.

Fredagslistan.

Hej på er och glad fredag! Vad skall ni göra idag? Själv skall jag jobba fram till cirka 17 och sedan skall jag fira mina småbröder som fyller år idag. Dock är den ena i Paris (lyxlirare) så det blir istället firande av en tvilling. Senare ikväll skall vi på studentfest hos mammas och pappas granne. Kul dag med andra ord! Men tänkte att vi kunde börja den här dagen med en fredagslista.
 
 
Jag måste
Springa oftare, läsa mer i månadens bok, vara ute i solen så att jag blir av med den vita vinterhyn. Så många måsten, så lite tid.
 
Jag imponeras av
Människor som är sjukt allmänbildade och är duktiga på att argumentera. Jag skulle vilja bli bättre på att argumentera, speciellt när det gäller mina politiska åsikter. Vill kunna knäppa folk på näsan med dem typ. Är dock för konflikträdd för det oftast.
 
Jag längtar efter
Semestern! Förra året var jag så himla opepp på semester på grund av att min privata sfär var tillfälligt rubbad. Ville inte åka till USA, ville inte vara hemma, ville bara sitta på mitt kontor och aldrig gå hem. Men den här sommaren tar jag revansch!
 
 
Jag inspireras av
Kvinnor som har sin helt egna klädstil och följer den till fullo. Och även väldigt skrivande talangfulla människor. Det finns inget som ger så mycket inspiration som en riktigt bra text.
 
Jag drömmer om
Att skriva en bok och få den utgiven.
 
Jag googlar på
Konstiga, gamla ord som min chef säger och som jag inte förstår. Sådant som kurtisera, typsnittet "Fraktur" och vad som hände år 1066. Om ni undrar vad som hände år 1066 så är det Slaget vid Hastings. Bra grejor jag lär mig på jobbet alltså.
 
Jag är peppad på
Sommar, sol, resan till Fuerteventura, häng på uteserveringar, allsång i Folkets Park, att få bruna ben och springa långt långt i Slottsparken. Oh <3
 

Markus överraskningsfest.

I lördags gick jag med dessa fina grabbarna till Entré för att möta upp Markus födelsedagshäng! Hans flickvän Elin hade nämligen överraskat honom med ett stort födelsedagsfirande.
 
Vi gick till O'Learys där Markus och gänget drack öl. Markus fick en födelsedagspåse av mig, Dan, Micke och Carro som innehöll ett voluspa-ljus och ett presentkort hos en barberare i stan.
 
My och Elin!
 
Vi skålade för Markus som fyllde hela 28 år! Hurra, hurra!
 
Fina Carro.
 
Vi tittade på fotboll som kanske inte är mina absoluta favoritsyssla, men MFF vann i alla fall.
 
Nodis.
 
Precis innan 18 började vi traska vidare till nästa destination, nämligen Big Bowl!
 
Elin hade bokat långbord till oss och beställt spareribs.
 
Skoja så gott.
 
Bäst att skydda sig med servett så att man inte spiller på sin vita skjorta.
 
Dan!
 
När vi hade ätit upp var det dags att bowla lite.
 
Det gick väl helt okej för mig. Jag kom sist första omgången och vann sista omgången, helt OK alltså!
 
Efter bowlingen var det dags för lite födelsedagstårta!
 
Gulliga Elin som hade styrt upp hela kvällen.
 
Vi sjöng för födelsedagsbarnet.
 
Och åt tårta tills alla var mätta. Sedan var det dags att gå vidare.
 
Vi bestämde oss för att ta bussen till Spångatan och sedan promenera till Möllevångstorget.
 
Markus!
 
Vi fick tillslut ett bord på en uteservering på Möllan. Det var så himla mycket folk eftersom det var Champions League och alla ville sitta ute och titta på fotbollen.
 
Gulliga Jens. Haha.
 
Sen tillslut gick vi vidare till Paddys, drack en öl och avslutade kvällen med att äta på Max. Halv två var vi hemma. Så himla bra kväll med himla bra folk! Grattis igen Markus och tack Elin för en så bra planerad kväll!

Juni.

 
Och så plötsligt är det juni! Herregud, vart tog all tid vägen? April och maj har bara flugit förbi och nu är det plötsligt juni, och framförallt - SOMMAR! Woho. Nu är det ju verkligen officiellt sommar. Det är varmt ute, allt är grönt, man kan sitta på uteserveringar, ha endast linne på sina löprundor och få solbrända axlar medan man sitter i gräset i slottsparken. Så härligt! Nu får tiden lugna ner sig dock så att man verkligen hinner njuta av sommaren. 

RSS 2.0