Söderåsens nationalpark och Skarhults slott.

Förra söndagen bjöd Dans föräldrar med oss på en utflykt. De hämtade oss på Kävlinge station vid 11.30 och sedan körde vi iväg. Första stopp var Skäralid och Söderåsens nationalpark. Vi började med en härlig sommarbuffé till lunch.
 
Det var så fint väder och vi bestämde oss för att gå en liten runda i parken.
 
Mysigt.
 
Vi pratade om att Dan och hans bröder hade varit en del på Söderåsen när de var små och hur Dan gärna hade velat klättra upp på vassa stenar och in i snår. Så typiskt Dan. Än idag är han så när vi är ute och promenerar, skall gärna gå off road och ta konstiga vägar för att "undersöka".
 
När vi kände oss klara i Skäralid åkte vi vidare till Skarhults slott.
 
Tänk att bo här alltså? Jag tänker lite på Downton Abby när jag ser det.
 
Vi började med att gå runt i parken och inspektera lite innan vi sedan gick in i slottet, där skulle vi sedan gå på en guidad tur och se utställningen "Älskare och Älskarinnor".
 
Utställningen handlade om sexualitet för 500 år sedan fram till idag och då mest inriktad på kvinnor. Var det bara män som hade älskare förr i tiden, eller hade kvinnor det också? Jo, såklart att de hade.
 
I ett rum fanns en massa kärlekstexter som kända män och kvinnor hade skrivit till varandra. Bland annat Marie-Antoinettes brev till Axel von Fersen.
 
Det var en mycket intressant och bra guidad tur och jag rekommenderar er verkligen att gå och se den! När vi var klara på Skarhults slott åkte vi tillbaka till Malmö igen. Verkligen en jättemysig söndag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?


Trackback
RSS 2.0