Frans: 5 månader

Min bebis blir idag fem månader!! Vad i?! Vi gör som vi brukar och kör en liten lista.
 
Hur stor är Frans just nu?
När vi var hos BVC vägde han 6,7 kg och var 64,5 cm!
 
Hur tycker du att han har utvecklats?
Massor! Han är så med på ett annat sätt nu och är en liten miniperson. Alla säger att det blir lättare efter tre månader och på ett sätt blir det absolut det, men på ett annat blir det svårare. Han har en egen vilja nu, somnar inte utan att bli nattad och blir ganska snabbt uttråkad. Men han är stark i nacken, är inte lika ömtålig och jag behöver inte längre amma 8 timmar om dagen haha.
 
 
Hur mår du och Frans annars?
Vi mår bra! Han är min bästa kompis <3
Men annars är det mycket från min förlossning som blossar upp just nu och jag är ganska ledsen över det. Pratar om det hela tiden, läser min journal på 1177 och gråter över hur det blev. Jag vet att jag inte hade kunnat göra något annorlunda, men allt känns bara så onödigt. Hade jag haft facit så hade jag bett om ett planerat kejsarsnitt från början och så hade det inte behövt bli så kritiskt för mig och Frans. Men livet funkar inte så.
 
 
Vad gör ni om dagarna?
Vad gör vi inte! Vi går typ en mil om dagen just nu 😅 Mest eftersom Frans somnar så lätt i vagnen. Brukar kombinera detta med att gå ärenden och handla. Men annars träffar vi kompisar, går på mammaträning och tvättar en miljon tvättar i veckan.
 
 
Något du vill tillägga?
Inte mer än att det går fort nu. Frans sträcker sig efter grejer, kan vända sig från rygg till mage och skrattar när jag sjunger för honom. Min lilla sidekick. Tänk att det var han i magen hela tiden!
 

Helgen i Löddeköpinge

Så i fredags var Dan bortrest och jag skulle ta mitt pick och pack och köra hem till mina föräldrar i Löddeköpinge. Det är så. mycket. grejer. som ska med när man har en bebis.
 
Gjorde mig i ordning i klänning från Adoore och kavaj från Mango.
 
Det var svinvarmt ute så när jag väl kom hem till mamma och pappa fick jag byta om haha. Men kände mig fin i någon timme i alla fall.
 
Yey! Vi klarade att köra helt själva till Lödde!
 
När jag lastat ur allt i bilen och packat upp så gick jag och Frans en sväng med vagnen. Det var 16 grader varmt och strålande sol.
 
Väl hemma fick jag vin och hängde i solstolen medan Frans sov vidare i vagnen.
 
Vi avslutade fredagen med att äta sushi och titta på Bäst i test.
 
Lördag! Frans vaknade klockan 07.15 och tyckte det var dags att gå upp. Jag gjorde kaffe och försökte komma på hur mammas och pappas TV fungerar. Vad är grejen med tre fjärrkontroller?! Skickade meddelande till mina syskon som försökte hjälpa till (eftersom mamma och pappa sov) men jag gav upp. Inget Nyhetsmorgon för mig helt enkelt.
 
På dagen gick jag en sväng på Löddes köpcenter Center Syd och på kvällen lagade mamma och pappa ryggbiff med råstekt potatis. GOTT.
 
Frans är så nyfiken på min pappas skägg, haha. Så fort pappa håller honom vill han känna på skägget <3
 
På kvällen hyrde vi den norska filmen Verdens verste menneske på SF Anytime och åt efterrätt. Filmen var bra men sorglig.
 
Frans sov bredvid mig i soffan.
 
På söndagen körde vi hem och på kvällen kom Dan hem. Hade saknat honom så mycket!! Mysigt med en helg hos mamma och pappa, men nu är ordningen återställd.

Vecka 17

 
Vi överlevde! Det är måndag och vi överlevde helgen. Vadå? undrar ni. Jag har inte skrivit ut något men Dan åkte på jobbresa i torsdags och var iväg över helgen. I fredags tog jag mitt pick och pack och körde hem till mina föräldrar för både avlastning och sällskap. Jag hade inte kört ensam med Frans i bilen tidigare, men det gick jättebra! Han var vaken hela vägen såklart, men han var på gott humör.
 
Men det är så skönt att Dan är hemma nu. I torsdags var jag helt själv med Frans och även om det gick jättebra så är det så skönt att vara två. Dan jobbar dessutom alltid hemifrån, så han finns liksom där om det krisar. I vilket fall så hade jag och Frans en mysig helg hos mina föräldrar! Vi får kika på den i ett annat inlägg.
 
Den här veckan har jag lite smått och gott inplanerat. Jag ska träffa kollegor på promenad och lunch, ska på min mammaträning och på fredag kör vi till Sarahs och Niclas stuga för att fira Valborg där i helgen. Så mysigt det ska bli!
 
Och ni, ni hänger med. Som Alex och Sigge brukar säga i sin podd.

Påskhelgen

Nu ska vi titta på min påskhelg!
 
Vi börjar med skärtorsdagen. Dan checkade ut tidigt från jobbet, vi städade och jag dukade med min nya gula duk och påskris.
 
Jag ställde fram snacks och mina loppisfyndade glas, för klockan 16.30 skulle Lars, Lina, Sarah och Niclas komma över. Var väldigt pepp på lite häng!
 
Jag bjöd på en aperitif på limoncello och cava. Liten men stark. Allt för att använda mina urfina glas.
 
Min familj <3 Sen tog jag inte fler bilder under skärtorsdagen, men vi beställde pizza och hängde tills klockan blev tolv. Kände mig bakis och trött dagen efter men var så värt.
 
På långfredagen var vi hemma hos Dans storebror Ola och hans familj. Tog nästan inga bilder men vi åt tacos och tittade på deras saltvattenakvarium. Frans tyckte fiskarna var så spännande.
 
Så blev det påskafton! Vi skulle fira min mammas 60-års dag med påskmiddag.
 
Mamma hade dukat långbord.
 
Och Frans var uppklädd i skjorta <3
 
Vi åt påskmiddag.
 
Och sedan öppnade mamma presenter.
 
Vid 20 var det dags för Frans att sova så vi gick ut en sväng med vagnen. Tänker så mycket på att jag själv vuxit upp på dessa gator och att jag nu rullar barnvagn här.
 
Efter en stund vaknade Frasse igen och då gosade han med mina syskon. Vid halv tolv var det dags för oss att köra hem.
 
Det blev söndag och påskdagen!
 
Vi hade absolut inget inplanerat och tog oss ut i det fina vädret.
 
Gick en långpromenad och njöt av våren.
 
På eftermiddagen drack vi ett glas rosé på balkongen, Frans sov i vagnen och på kvällen hängde vi hemma i TV-soffan.
 
Och det var vår påsk. Absolut en favorithögtid.

Påskens klänningar

Det blev vårväder nu i påsk och jag passade på att klä upp mig i klänningar. Vi kikar!
 
Skärtorsdag
På skärtorsdagen hade vi kompisar hemma på lite häng och jag klädde upp mig i den här klänningen från H&M.
 
Köpte den egentligen till Frans dop men hade på mig en annan då istället. Hittar den inte längre i den här färgen på hemsidan, men hittar den i beige.
 
Hade på mig den ett par timmar och lyckades sedan bli nerkissad vid ett blöjbyte haha. Aja, kände mig fin i ett par timmar i alla fall.
 
Påskafton
På påskafton firade vi min mammas 60-års dag med middag.
 
Jag svidade om till den här omlottklänningen från Indiska.
 
Stretchig, skön och amningsvänlig! Ni hittar den här.
 
Påskdagen
På påskdagen gjorde vi inte mycket. Gick en promenad i stan, drack rosé på balkongen och hängde hemma.
 
Ville piffa till mig ändå och hade på mig den här klänningen, även den från Indiska. Här finns den.
 
Umgicks med mitt bästa gäng <3
 
Mer om påskhelgen i ett annat inlägg!

Akvariet i Malmö, nya naglar och vår

Förra veckan mötte jag och Frans upp Niclas och Sixten för att gå på Akvariet i Malmö. Frans och Sixten matchade i likadana fleecetröjor från Lindex.
 
Jag hade inte varit på Akvariet tidigare, fast att det ligger så nära där jag bor. Men nu så! Nu jäklar ska jag bli kulturell och gå på museum med Frasse.
 
Men vi börjar med att kika på fiskar och ödlor.
 
Sixten var taggad!
 
Frans var nog egentligen för liten för att förstå så mycket, men han tyckte de färgglada fiskarna var intressanta i alla fall.
 
I tisdags fixade jag mina naglar. Blev korta med fransk manikyr den här gången. Kände mig extra piffig inför påsken.
 
Saker vi annars gjorde förra veckan? Åkte buss till mammaträningen, haha. Frans somnar nästan aaalltid på bussen till träningen, och vaknar såklart så fort vi sätter foten i lokalen.
 
Men har en mycket mysig stig till träningen från busshållsplatsen.
 
Under påskhelgen blev det vår och blommorna i Slottsparken slog ut. Men mer om påskhelgen i ett annat inlägg!

Vecka 16

 
Tiden går i ett och jag är med Frans cirka 99% av min tid. Jag hade sett så mycket fram emot påsken. Det skulle bli en helg där jag tankade energi och umgicks med min familj. Och det har absolut varit mysigt.
 
Men det är som att lyckokänslorna inte peakar längre. Det blir små nanosekunder av eufori och sedan försvinner det. Jag känner inte det där lyckoruset som jag brukade. Men inte heller är jag ledsen eller nedstämd. Saker bara "är" just nu. Likgiltigt och intetsägande. Förutom när jag pussar Frans små kinder och luktar honom i nacken.
 
Dan frågar vad jag och tjejerna i min mammaträningsgrupp brukar prata om och jag svarar "våra bebisar". Blir det inte tråkigt att bara prata om sina bebisar? undrar Dan och jag förstår inte frågan. Vi pratar om det som tar upp 99% av vår tid just nu. Hur kan vi ha något annat att prata om ens.
 
Och det är då jag förstår att jag har fastnat i bebisbubblan. Försöker leta mig tillbaka genom fina klänningar, ett glas rosé i solen på balkongen och annat som brukade få hjärtat att dunka. Men lyckokänslorna peakar inte av samma saker längre.
 
Men så kanske det får vara just nu och det är okej. Just nu är ett gurglande skratt och små bebishänder det som gör mig lycklig.
 

Förra helgen: Utekväll, fixardag och matkoma

Nu skruvar vi tillbaka tiden till förra fredagen!
 
Då svidade jag om till den här klänningen från Adoore och vinkade hej då till Dan och Frans vid 17-tiden.
 
Jag mötte upp Lina och Carro på Kol för middag och drinkar. Första kvällen ute utan barn! Jag var mycket taggad. Pratade snabbt och intensivt och blev salongsberusad på ett glas. Till middag åt jag en vegetarisk burgare med pommes och aioli.
 
Taggad tjej!!
 
Efter middagen beställde vi in drinkar och pratade om livet tills klockan blev 21.30.
 
Då var det dags att bege sig hem, fulltankad på energi.
 
På lördagen gjorde vi inte mycket. Frans lekte i aktivitetscentret som vi lånat av Sixten.
 
Nima levde sitt bästa liv i solen.
 
På söndagen däremot! Då hade vi en fixardag. Men först ut: morgonpromenad. Frasse var taggad <3
 
Sedan rensade vi i vårt förråd och körde till soptippen och slängde. Frans sov i bilen nästan hela tiden.
 
När vi kom hem skruvade Dan ihop Frans matstol. Att han ska sitta här och käka? Hur stor har han blivit egentligen?
 
Vi avslutade söndagen med att titta på Encanto och somnade i soffan av matkoma. Klart slut på förra helgen!

För ett år sedan

För ett år sedan hade jag ett litet blåbär i magen men det var nästan ingen som visste. Jag tog på mig en färgglad blommig klänning och tyckte magen var sååå svullen haha.
 
På skärtorsdagen hade vi kompisar över på påskmiddag. Mmm, så god den här buffén såg ut. I år orkade jag verkligen inte fixa med sånt här haha.
 
Det var varmt och fint och jag och Dan gick långpromenader och funderade över bebisen i magen.
 
Påskafton kom och vi gjorde oss fina för att fira hemma hos mamma och pappa.
 
Jag var så nervös för vi skulle ge alla vars ett påskägg som skulle avslöja vår lilla hemlighet.
 
Alla blev så otroligt glada såklart <3
 
På påskdagen var Regina och Frédéric hemma hos oss på middag. Regina var också gravid och både jag och Regina satt och mådde illa men kämpade på haha.
 
Veckan efter var jag på det allra första ultraljudet och där inne i magen fanns minsann en liten böna med ett hjärta som slog.
 
Nu ett år senare är den lilla bönan såhär stor <3
 
Glad påsk alla! Hoppas ni får en mysig dag.

Lite från sistone

Förra veckan var en så himla tråkig vecka rent vädermässigt. Jag är så beroende av vädret nu eftersom jag spenderar TIMMAR med barnvagnen utomhus. Jag och Frasse höll oss mest inomhus. Lagade pasta med tomatsås till middag en blåsig kväll.
 
Men Frassemannen var glad och taggad ändå <3
 
Vi har bytt till sittdelen i vagnen nu! Vi köpte en inovidyna och bytte sedan till sittdelen. Det funkar så bra! Frans gillade inte liggdelen alls längre, men nu kan vi gå ut och han ligger och tittar på lite grejer. Tycker han är så fruktansvärt söt i den här teddyoverallen.
 
Jag har försökt inreda Frans säng lite då tanken är att han ska sova mer och mer i den. Just nu sover han med oss i vår säng. Mammuten fick Frans i doppresent av farbror Lars och faster Lina!
 
Sluta upp ditt gull!
 
Är vi lika? Jag ser både mig och Dan i Frans. Kanske att han har lite mer av mina färger.
 
I torsdags svängde vi inom Sarah och Niclas. Vi åt Max till middag och sen fick vi låna Sixtens gamla aktivitetscenter. ALLTSÅ detta är så goals för mig <3 Torsdagsmiddag med våra kids.
 
Förra veckan var jag på min kompis Sara Ws mormors begravning. Jag och Sara har vuxit upp tillsammans och hennes mormor har varit en stor del av våra liv, så det kändes så fint att vara där på begravningen. Hade med mig en fin liten handbukett att lägga på kistan.
 
Sen blev det helg, men mer om det i nästa inlägg.

Vecka 15

Jag tänker ofta att jag har bearbetat min förlossning. Att det är bra nu. Jag och Frans har gått vidare.
 
Men så tittar jag på Frans gulliga små kinder, tänker att jag vill ha hundra bebisar och så följer en känsla av ångest som knyter sig i magen. För hur ska jag kunna ha hundra bebisar när jag inte vet om jag vågar gå igenom ytterligare en förlossning? Vid en eventuell nästa gång så kommer (eller som läkaren sa: måste) jag få ett planerat kejsarsnitt och upplevelsen kommer att vara annorlunda. Men hur ska jag våga gå igenom det med min förra förlossning i bakhuvudet?
 
Jag vet att jag kommer få hjälp med detta och att jag kommer prata prata prata om det tills det känns lite bättre. Just nu ska jag bara fokusera på den lilla bebis jag har. Och kanske även bara intala mig att hur det än blir i slutändan så finns det en möjlighet för mig att skaffa hundra bebisar.
 
 
Nu är det i alla fall påskvecka. Jag och Frasse har ärenden att göra på stan, jag ska få naglarna fixade och till helgen ska vi fira påsk med både vänner och familj. Det blir en mysig vecka. Låt oss hoppas att det också blir vårväder.
 

Den här helgen

 
Den här helgen har varit så mysig! Först och främst var jag ute ett par timmar med Lina och Carro i fredags. Hade på mig en klänning som inte var amningsvänlig och drack rosévin. Men ni hör ju. Dan och Frasse fick egentid, vilket både de och jag behövde. Kommer visa allt från kvällen i ett annat inlägg!
 
Resten av helgen har vi bara tagit det lugnt, städat, rensat ut, lagat mat och myst. Vi har rensat ut ordentligt i vår källare och kört och slängt. Så skönt att få i ordning lite mer! Vi har ju en del bebisgrejer nu som tar plats i vår lägenhet hehe.
 
Veckan som kommer ska bli MYS. Är redo för påsk! Det får dock gärna bli lite mer vår? Vill ha på mig vita sneakers, korta strumpor och en jacka som är tunnare än min vinterjacka. Men det kommer väl det också snart.
 
Det känns dessutom som att Frans är ur sitt oändligt långa språng? Han är så mysig och lugn just nu. Kommer jag jinxa genom att skriva detta? Förmodligen.
 
Hoppas ni också har haft en fin helg! Vi hörs mer imorgon.

Fredagstankar

 
Ber om ursäkt för riktigt dåligt bloggande den här veckan! Det har varit högt och lågt. Ena dagen sover Frans inte mer än 30 minuter åt gången, och andra dagar (som idag) sover han över två timmar.
 
Men jag ska inte sitta här och prata sovschema. För det är typ just det mitt liv har börjat handla om. Jag ser Frans sovschema lite som ett tetris i vardagen. Hur ska jag få ihop hans naps samtidigt som jag har andra saker inplanerade? Lyckas jag matcha ihop dem och det blir en happy bebis och därför också en happy morsa? Ibland lyckas jag ooooch ibland absolut inte. Ni hör ju, SPÄNNING i vardagen minst sagt.
 
Ikväll ska jag i alla fall ut och äta middag med vänner, ensam. Det ska bli skönt med ett break. Dricka vin och prata oavbrutet. Helgen blir annars lugn. Ska städa och pynta köksbordet med påskris.
 
Hoppas ni får en fin fredag i det här aprilvädret! Här i Malmö har det pendlat mellan sol och snöstorm. Vädret känns lika skiftande som Frans sovstunder ungefär.
 
Glad fredag!

Amningsrum på jobbet, bubbellunch på MJ's och middag i Helsingborg

Lite vad jag har hittat på den senaste tiden!
 
Förra veckan svängde jag inom jobbet och hälsade på ett par kollegor. Min kollega från England var här och henne vill jag ju träffa i verkligheten! Alltid så konstigt när man jobbat nära någon men aldrig träffat den i verkligheten. Det fick jag ju verkligen vara med om under pandemin.
 
I alla fall! Behövde amma och lånade kontorets vilorum. Så smidigt.
 
Frasse gillade mina kollegor och ville knappt gå hem <3
 
Det blev onsdag och jag och Sarah hade en dejt inbokad.
 
Frans klädde upp sig för lillördag i kläder från Lindex.
 
Och jag i tröja från & Other Stories.
 
Vi skulle skåla för Sarahs sista vecka som föräldraledig med en bubbellunch på MJ's. Vi har setts en gång i veckan sedan jag också gick på föräldraledighet och nu var det dags för Sarah att börja jobba igen.
 
Sarah och Sixten!
 
Frans sov under tiden jag åt, vilket jag tackade för.
 
Men sen var han med en sväng innan vi tackade för oss och gick en runda på stan.
 
I fredags vaknade den här lilla busungen pigg och glad klockan 08.
 
Jag gjorde mig redo för dagen i en klänning från H&M.
 
Sen gick vi på stan igen och gjorde lite ärenden. Hur många gånger är jag på stan en vecka? Vågar knappt räkna.
 
På eftermiddagen strök jag min nya duk och peppade inför påsk. Intog ett glas vin medan Dan lagade mat.
 
Firade fredag med boeuf bourguignon och Masked Singer på TV.
 
I lördags vaknade vi alldeles för tidigt efter en ganska stormig natt. Frans har lite problem med magen och vissa nätter har inte varit roliga. Men det verkar vända nu, vi håller tummarna!
 
Vi var bjudna på tacosmiddag hos min lillebror och hans sambo i Helsingborg. Helsingborg är en så fin stad!
 
Vi åt en vegansk chokladmousse gjord på kikärtsspad?! Helt sjukt gott.
 
Frasse somnade lite sent i pappas knä, men vad ska man göra när man är på ett nytt ställe och det finns så mycket att titta på.
 
En så mysig lördagskväll!
 
I söndags tog vi det väldigt lugnt. Gick en promenad, lekta med leksaker och sov middag på soffan.

Vecka 14

 
Frans är vaken mer och mer och jag funderar på hur man ska underhålla en så liten men samtidigt stor bebis. Vi går runt i vardagsrummet och tittar på färgglada grejer. Jag pratar med honom och han jollrar tillbaka. Men mest vill jag bara att han ska sova så att jag kan få lite egentid.
 
Nätterna har varit jobbiga på sistone och han vaknar ofta. Jag somnar sittandes och kan sittsova i en timme utan att jag märker det. Poff säger det så har tiden sprungit förbi. Hemmet är kaos och vi har bebissaker överallt. Skulle verkligen behöva en större lägenhet, eller bara ha mer förvaring. Det löser sig som min mamma brukar säga.
 
Den här veckan har jag inte mycket inplanerat. Jag har min mammaträning och så har jag min första middag ute utan Frans! Det ska bli skönt med egentid. Ska ta på mig något som inte är amningsvänligt, haha. Resten av veckan tar vi som den kommer. Hoppas att våren kommer tillbaka snart.
 
Ha en fin måndag!

RSS 2.0