Saker jag gör för att göra hemarbetet mer uthärdligt

Jag tycker inte det är kul att jobba hemifrån. Det är absolut skönt på vissa plan, men jag trivs inte riktigt med det. Jag blir rastlös och vill umgås med folk. Men det finns vissa saker som gör det lite mer uthärdligt för mig.
 
1. Starten på dagen: Det må vara för att jag är ny på jobbet och har massvis med videomöten, men jag gör mig i ordning varje morgon. Duschar, sminkar mig, fixar till håret. Jag håller mig till min rutin, precis som om jag skulle till kontoret. Ibland kör jag bara mjuka, sköna kläder och ibland lite mer uppklätt. Men jag försöker att ändå ställa mig in på att "gå till jobbet". Jag säger inte att alla bör göra det, men jag mår bra av det. Jag kokar mitt koffeinfria kaffe på morgonen och behöver inte stressdricka det för att hinna borsta tänderna innan jag går till kontoret, haha. Borstar inte tänderna förrän vid 10-tiden ungefär. Ingen märker ju.
 
2. Tända adventsljusstakar och granen: Äntligen juletid med alla mysiga ljus. Det första jag gör när jag går upp på morgonen är att tända alla adventsljusstakar och ljuset i granen. Vissa (läs alla de senaste) dagar när det är grått och trist är de tända hela dagen.
 
3. Ha det undanplockat: En ny grej jag har börjat göra är att bädda sängen på morgonen. Vårt sovrum är en så stor del av vår lägenhet, så det syns ganska tydligt när sängen inte är bäddad. Och det är en så skön känsla att gå förbi och se den bäddad. Vi försöker ha det ganska undanplockat här hemma rent generellt. Annars känns det som att jag kvävs.
 
4. Gå lunchpromenader: Jag försöker gå en lunchpromenad varje dag. Ibland blir det en lång runda och ibland bara en promenad runt kvarteret. Men att komma ut och få lite luft gör så mycket tycker jag.
 
5. Ring en vän: Jag brukar passa på att ringa kompisar när jag är ute och promenerar. Carro, en av mina bästa vänner, är föräldraledig just nu och oftast passar det perfekt att vi pratar! Vi får inte glömma att vi inte är ensamma. Vi är många som är hemma själva nu. Perfekt att ringa varandra och gå promenader ihop, fast på distans.
 
Gör ni något särskilt för hålla energin uppe? Dela gärna med er av tips!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0