På mitt sätt.

Så kommer hösten och sommarens bekymmerslösa andning börjar ta slut. Examen börjar krypa närmare och med den även nya och oförutsägbara kurser. Jag känner i hela min kropp hur jag stelnar till och vill springa iväg. Hoppa av skolan, börja jobba igen och glömma bort allt som är tufft. Allt det där oförutsägbara.
 
Men jag har aldrig varit den som gett upp. Jag har aldrig varit den som hoppat över saker för att det är jobbigt. Jag har ställt mig upp och gjort mitt muntliga föredrag trots att hela min kropp skakar av rädsla. Trots att jag inte vill göra något annat än att gå därifrån och säga nej, jag vill verkligen inte göra det här. Nej, jag står kvar och gör det som krävs av mig.
 
Jag vet hur jag vill att min framtid skall se ut. Jag och Dan skall så småningom flytta till Malmö och bo där i ett par år. Men bara i ett par år. För sedan skall vi förlova oss, och eftersom både jag och Dan har tagit examen och fått våra drömjobb så kommer vi ha råd med precis de ringar vi vill ha. Min brudklänning skall vara 50-tals inspirerad och inte gå ända ner till golvet. På bröllopet kommer vi att dansa till "Moon river" av Andy Williams och jag kommer vara så himla glad för nu vet jag att det är han och jag för resten av livet. Därefter kommer vi att köpa ett hus på en lugnare plats och vi kommer ha mellan 1 till 3 barn. Jag kommer att älska mitt jobb och Dan kommer att älska sitt. Vi kommer att vara kreativa och framgångsrika, och när det sedan är dags att pensionera sig kommer vi att vara nöjda. Vi kommer att känna att vi har gjort precis det vi har velat göra. Vi kommer att ha gjort det på vårt sätt. Jag kommer att ha gjort det på mitt sätt.
 
Men detta kan bara hända om jag står kvar. Om jag inte springer iväg utan säger okej, om ni vill ha en muntlig redovisning så skall ni få se en riktigt ordentligt bra redovisning. Så jag går kvar i skolan. Jag läser miljöekonomi och grafisk affärsverksamhet samtidigt och är redo att möta nya utmaningar fast att jag egentligen är livrädd. För i slutet vet jag att jag egentligen vill göra det. Jag vill göra det på mitt sätt.

Kommentarer
Postat av: Ingegerd Andersson

Hej......Så jädrans fint skrivet............Kram.....

2013-08-16 @ 13:38:08

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0