När jag plussade

Jag skulle vara gravid på julafton. Jag hade bestämt mig för det. Det ska bara vara så och alla i min familj ska få en liten julklapp där det inuti paketet låg en lapp med texten "God jul mormor/morfar/moster/morbror". Alla skulle bli så otroligt glada och vi skulle se fram emot ett nytt år.
 
Men sen kom mensen någon vecka in i december. Fan. Inte den här gången heller. Jag slutade med mina p-piller augusti 2019 och började ha koll på cykeln med ägglossningstester i februari 2020. Och fortfarande hände ingenting. Vi hade dragit igång en fertilitetsutredning där alla prover var lämnade, men mötet med kliniken var så oerhört långt bort. Inte förrän 3 mars 2021.
 
Om jag inte skulle vara gravid på julafton så skulle jag minsann vara det på min födelsedag. Då skulle vi ta in på hotell och fira ordentligt. Men en vecka innan min födelsedag kom mensen igen. Nix, inte den här gången heller. Jag sket i allt, drack mycket vin och drog på mig en tajt klänning på min födelsedag. Låtsades som att inget var fel. Var lycklig för en dag.
 
Men så kom den 3 mars och mötet med kliniken. Jag och Dan satt på vars en stol en meter från läkarens skrivbord. Hon hade vänliga ögon och såg att vi var nervösa. Jag försökte torka av handsvetten på mina jeans och skruvade på mig. Allt såg bra ut. Dans prover var jättebra och jag hade ägg som en 25-åring. Ja, men så var det det här med sköldkörteln då.
 
En kvinna som vill försöka bli gravid ska ha ett TSH-värde på under 2,5. En kvinna som bara vill ha en funktionell kropp och vardag ska ligga på under 4. Och mitt låg på 4. Någonstans i limbo. Inte tillräckligt högt för att genast sätta in levaxin, men inte heller tillräckligt lågt. Jag har hört och läst så många olika saker gällande detta. Vissa säger att ett högt TSH påverkar fertiliteten, medan andra säger att det endast påverkar risken för missfall. Oavsett är jag väldigt tacksam över att vår läkare tog tag i saken och gav mig levaxin.
 
Efter att vi gått igenom proverna gjorde vi också ett ultraljud för att titta på mina ägg och min livmoder och då konstaterade också läkaren att jag hade ägglossning samma dag.
 
Så gick det 14 dagar. Dessa oerhört långa 14 dagar där man väntar och väntar för att se om det blivit något. Jag gjorde (såklart) ett alldeles för tidigt test en fredag eftermiddag och fick negativt besked. Nej såklart, tänkte jag. Inte den här gången heller. Det kommer aldrig hända oss.
 
På lördagen skulle jag och Dan åka med Regina och Frédéric till vår kompis Hannahs stuga på Skäret. "Jag tar ett test till" tänkte jag på morgonen när jag vaknade.
 
Nej ingenting den här gången heller... Eller vänta? Vänta. Är det inte ett svagt svagt svaaaagt blått streck ändå? Skickade bilder till Regina, Sarah och Carro och analyserade. Regina var övertygad, där är ett streck!
 
Så åkte vi på stughelg, åt pasta och umgicks. Regina tog med sig två tidiga tester till mig som hon hade så att jag kunde ta ett på morgonen efter. Jag vaknade klockan 7 och Regina hade redan skrivit "Har du tagit det??" haha <3
 
Och den här gången kunde till och med jag se det. Jag skrev till Regina och vi möttes utomhus för att titta tillsammans och gå en kort morgonpromenad.
 
Jodå, visst är där ett streck!
 
Trött och glad. Men kunde samtidigt inte riktigt tro på det. Jag behövde ta ett till dagen efter. Då kanske vi får tydligare svar.
 
Natten till måndagen sov jag knappt något, jag var så nervös. Klockan 05 på morgonen vaknade jag och kunde inte hålla mig längre. Jag tassade upp och tog ett digitalt test. Efter ett par minuter visades detta. SPRANG in till Dan, tände lampan och visade honom. Han såg såklart ingenting eftersom han var alldeles nyvaken och bländad av ljuset, haha.
 
Men det gick! DET GICK! Samma månad som vi fick våra provsvar och som jag började på levaxin. Dessutom samma månad som en av mina bästa kompisar blev gravid <3 Jag och Regina har gått igenom den här resan tillsammans, och det är så otroligt fint att vi kan fortsätta den ihop. 
 
Jag vet inte om det var levaxinet, lugnet efter de positiva provsvaren, att vi bara lyckades pricka in ägglossning ordentligt eller tur som gjorde det. Antagligen lite av allt.
 
Jag vågade knappt tro eller hoppas på för mycket, men en vecka senare köpte jag en body för att få det att kännas lite mer verkligt. Idag går jag in i vecka 16 <3

Kommentarer
Postat av: M

Min fina, fina flicka, som ska bli pojkmamma! Sååå härligt att det lyckades! 🥰👶🏼

2021-06-01 @ 09:58:53

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0