Vegetarisk måndag: Kantarellrisotto.

Igår var det ju måndag och då äter jag och Dan vegetariskt som ni vet. Jag försöker alltid ta vara på sådant som jag har hemma och efter att jag tittat i både frysen och skafferiet insåg jag att det fick bli kantarellrisotto! Eller, det kanske är mer grönsaksrisotto med kantareller i? Äsch. Det jag älskar med risotto är att precis som med paj så kan man ha i nästan vad som helst och det blir gott ändå. I denna risotto hade vi förutom avorioris och kantareller, lite rödlök, zucchini och gul paprika. Det var tänkt att vi skulle ha körsbärstomater i också, men vi struntade i dem.
 
I vilket fall som helst så kan ni börja med att skära grönsakerna. Om ni är lite klantiga, som jag, och råkar skära ett djupt hack i långfingret så att det rinner otroligt mycket blod och diskhon tillslut är alldeles röd, så är det bra att ha en sambo som kan rycka in! Om ni inte har det så lägg då istället ner kniven och beställ en pizza. Kan meddela att mitt finger klarade sig. I vilket fall som helst, fräs grönsakerna!
 
I med kantarellerna därefter. Dessa goda kantareller fick jag av Dans mamma som är expert på att plocka svamp.
 
Därefter i med cirka 4 dl ris och stek till så att riset får lite färg.
 
Så är det dags att hälla i 9 dl buljong. Egentligen skall det vara kycklingbuljong, men eftersom vi hade en vegetarisk måndag fick det såklart bli grönsaksbuljong. Vi smälte två buljongtärningar i 9 dl vatten och hällde därefter i.
 
Buljongen skall hällas i lite i taget och allt skall koka bort innan det hälls på med nytt. Koka på låg värme!
 
När risotton är klar kan man hälla i lite ost om man vill. Jag brukar alltid strunta i den. Dels eftersom jag inte tycker att det behövs eftersom det är krämigt redan utan osten, men också för att jag brukar få ont i magen av ost. Men nu hade vi lite ost hemma så då fick det bli så.
 
Och så var det klart! Här har vi mat för ungefär tre dagar, passar perfekt om man går i skolan och behöver ha matlåda med sig.
 
Och det var mitt vegetariska tips för denna vecka!

Kommentarer
Postat av: J

Gött! Ska definitivt se till att göra risotto snart :)

2014-09-17 @ 09:03:41
URL: http://jawnas.se
Postat av: J

Gött! Ska definitivt se till att göra risotto snart :)

2014-09-17 @ 09:03:41
URL: http://jawnas.se

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0