Thanksgiving 2021

Jag är ju en person som älskar traditioner. Jag älskar att göra samma saker, på samma sätt, varje år. Kanske lyxa till det lite extra, bjuda in någon extra person eller liknande – men annars är det viktigt för mig att hålla traditioner vid liv. Så fast att vår bebis är beräknad till ungefär när Thanksgiving är, var jag såklart tvungen att fira med en middag som vi gör varje år. Men jag flyttade fram det någon vecka bara.
 
I lördags var det dags! Jag hade skalat ner middagen lite och bakat under veckan, så det inte skulle bli övermäktigt för mig på lördagen. Här har vi i alla fall fyllningen till kalkonen som består av äpple, gul lök och katrinplommon.
 
Dan var en himla stjärna och gjorde hur mycket som helst. Han städade hela lägenheten och var där på två sekunder om jag behövde hjälp med att flytta eller bära något. Det här med att man mentalt vill något men att kroppen inte riktigt klarar det, är inte jättenice. Vi dukade med långbord i vardagsrummet. 10 pers skulle vi bli!
 
Jag hade köpt nya tygservetter från H&M Home. Tänker att de kommer vara jättefina till jul också.
 
Älskar när vår lägenhet är nystädad och i ordning.
 
Ber om ursäkt om ni tycker den här bilden är äcklig, men måste visa kalkonen! Här har den fått en kort kyss i ugnen, ska få på sig mer smör, lite aluminiumfolie och åka in i ugnen igen.
 
Jag hann föreviga min outfit precis innan gästerna plingade på dörren klockan 16. Längtar tills jag kan ha något annat än den här svarta fodralklänningen.
 
Årets Thankgsivingmiddag är serverad! Här hittar vi kalkon, quornfiléer och kyckling, sötpotatismos, cornbread, rödkål, sallad, smörstekt majs, gelé och brunsås. GOTT!
 
Till efterrätt blev det pecannötspaj och vaniljglass.
 
På Thanksgiving brukar vi ha två olika pajer till efterrätt, men i år hade vi endast en. Vilket egentligen är mycket bättre, haha. Man orkar knappt äta efterrätt efter middagen ändå.
 
Sen spelade vi spel, pratade om jul och umgicks tills klockan blev midnatt. Nima sa då tack och hej jag går och lägger mig, vilket hon gjorde helt rätt i. En riktigt mysig om än något avskalad Thanksgiving. Tråkigt att jag inte tog en enda bild på våra gäster bara! Nästa Thanksgiving kommer vi att vara en person till i den här familjen 🤯

Kommentarer
Postat av: Mia

Kalkon är supergott. Vill ha en riktig gräddsås till och brysselkål. Kan du inte berätta mer om er kisse. Hon är så fin. Tack.

2021-11-19 @ 13:54:43

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0