Thanksgiving 2019

Hej på er! Hoppas allt är bra idag. Idag ska vi kika på vad jag gjorde i helgen, nämligen höll i vår årliga Thanksgivingmiddag. Klockan 16 ringde det på dörren och gästerna anlände. Då hade jag stått i köket nästan hela dagen och Dan hade städat hela lägenheten.
 
Sarah gjorde en fördrink på limoncello, bubbel och sodavatten. Mycket god var den!
 
Jag lade ner extra mycket kärlek på dukningen. Servetterna och linneduken kommer från H&M Home, ljuslyktorna från Skultuna och både ljusstakarna och de små vaserna är från Kähler. Gillar vårt nya bord så mycket. Vi köpte det begagnat av våra vänner Athena och Peter och till vardags har vi dragit ihop det så att fyra personer får plats. Men när det är fest kan man enkelt dra ut det så att tio personer kan sitta. Perfekt!
 
När klockan var runt 17.30 var det dags att servera maten. Det blev kalkon, kycklingfilé, sötpotatismos, brysselkål, rödkål, brunsås, cornbread, grönkålssallad med granatäppelkärnor, smörstekt majs, tranbärssås och lite extra stuffing av äpple, lök och katrinplommon. Till de som åt vegetariskt fanns det quornfiléer och sås gjord på grönsaksbuljong. Mycket mat!
 
Det ser kanske inte så gott ut, men det var det! :)
 
Efter maten var det dags för lekar! Först fick alla springa runt i vår lägenhet och leta efter små bilder på kalkoner som jag hade gömt. Sedan fick de gissa hur många MnM's det fanns i det här glaset. Tro det eller ej, men svaret är 67 st.
 
Gänget diskuterar. Det ena laget gissade på 65, så det var himla nära.
 
Nästa lek var pass the nut, där man ska skicka nötter från en skål till en annan genom att använda sig av ätpinnar. Man måste ta nötterna från varandra med ätpinnarna och sedan skicka vidare. Om man tappar nöten får man börja om från början. Det är rätt svårt, men de var duktiga!
 
Till efterrätt hade Sarah bakat en god pecannötspaj och kvällen slutade med att jag hade gjort ett artistquiz. Jag visade upp bilder på ett par artister, så skulle man gissa namnet samt sjunga en låt från artisten. Vilken fin Thanksgivingkväll! Är mycket tacksam över att ha detta gäng i mitt liv.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Vad mysigt det ser ut :)

2019-12-05 @ 09:43:32
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0