Tokyo: En heldag i Shinjuku

Det blev lördag vår första vecka i Tokyo och jag och Dan bestämde oss för att ta det lite lugnt. Vi sov lite längre den dagen och sedan tänkte vi att det kunde vara kul att utforska Shinjuku lite mer, stadsdelen vi bodde i. Vi hade mestadels åkt till andra stadsdelar och inte hängt så mycket i Shinjuku, så nu var det dags! Vi började med att gå till Don Quijote som är en stor krimskramsbutik med billiga grejer för att titta lite på souvenirer att ta med sig hem.
 
Vid Don Quijote finns även Godzilla som man såklart måste checka av. Vid varje heltimme vrålar den och det kommer rök ur munnen. Fick detta på film, så Dan var mycket nöjd.
 
Två turister säger hej!
 
Vi traskade vidare till Omoide Yokocho som är precis som Golden Gai fast lite mindre turistigt och lite billigare. Här finns också små, små barer och restauranger där det bara får plats 5 pers i varje lokal. Jättemysigt område! Att tänka på är att många restauranger här har som regel att du minst ska beställa vars en rätt och dryck för att få sitta där, så det är inte på alla ställen du bara kan ta en öl och hänga.
 
Sen kände vi oss klara med vår lugna dagstripp. Vi köpte med oss obligatoriska onigiris och gick tillbaka till hotellet för att göra oss i ordning för kvällen. Dagens smak på onigiri var med svamp.
 
Jag svidade om till en av mina favoritklänningar. Den kommer från H&M och inhandlades i somras.
 
Bjuder på det stökiga badrummet.
 
Vårt lilla, lilla hotellrum <3 Det var mest i sängen som vi hängde. Satt och pratade, drack lite vin och åt chips.
 
Sen begav vi oss ut i kvällen. De hade börjat julpynta lite här och var i stan.
 
Fantastiska Shinjuku. Rekommenderar verkligen att man bor här om man åker till Tokyo.
 
Fina Dan.
 
Efter cirka 15 minuters promenad kom vi fram till det här ramenstället som Dan hade kollat upp på youtube. Det hade fått mycket bra recensioner.
 
De mysigaste och bästa ramenrestaurangerna var där man satt vid en bar och kunde titta in i köket.  Man beställde genom att lägga pengar i en maskin och sedan trycka på knappar med bilder som föreställde den maten man ville ha. Ofta stod det både på japanska och engelska, så det var enkelt att förstå vad man beställde. Tyckte att detta sätt att beställa fungerade så bra, för ofta kunde inte de som jobbade i köket engelska. Då var det mycket enklare att bara räcka fram två biljetter och så fick man den mat man hade beställt.
 
Lovar att dessa dumplings var det godaste jag åt på hela resan. SÅ himla gott.
 
Både jag och Dan beställde en ramen i mediumstorlek, och tack och lov för den var gigantisk. Tyvärr var inte detta min favorit på resan då de hade någon bränd vitlöksolja som tog över all smak. Dan älskade den, men jag tyckte helt OK.
 
När vi ätit upp gick vi supermätta vidare till en bar i närheten av vårt hotell och beställde pink sangria.
 
Hej!
 
Kvällen avslutades med att jag försökte vinna lite gosedjur i sådana här maskiner. Gick sådär, vann inte något. Sedan kände vi att det var dags att gå hem och sova, dagen efter skulle vi åka på utflykt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?


Trackback
RSS 2.0