Ännu en pluggdag.

Just nu sitter jag hemma och pluggar. Det har jag gjort sedan klockan tio imorse. Just nu håller jag på att titta på de negativa miljöaspekter som kommer från köttproduktionen. Vi har nämligen ett projektarbete i Miljöekonomi där vi skall ändra på en aspekt och sedan se vad de miljömässiga och ekonomiska slutsatserna blir av detta. Jag och min grupp skall till exempel titta på vad som kommer att ändras om en skola beslutar sig för att ha en köttfri dag och endast servera vegetarisk lunch. Vi kommer då titta på hur skolans ekonomi kommer att förändras, men också på hälso- och miljöaspekterna. För tydligen avger köttproduktionen en femte del av de växthusgaser som släpps ut. Det hade jag ingen aning om tidigare.
 
Visste ni förresten att det är mer miljövänligt att köpa vanligt griskött än ekologiskt griskött? Den ekologiska grisköttsproduktionen släpper nämligen ut mer koldioxid än den vanliga! Detta genom att djuren lever längre och får mer mat. Dessutom blir det större matspill om de vistas utomhus och rör sig samtidigt som de äter.
 
Så himla knäppt egentligen. Ekologiskt griskött - schysst för grisarna, men sämre för miljön. Det är bara att göra sitt val. Annars bjuder jag på denna knäppa bild från när vi åkte eldrivna trehjulingar i Turkiet! Jag hade dessutom hjälm på mig. Säkerhet före skönhet säger jag!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0