Julafton.

Efter julfrukosten på Julafton gjorde vi oss i ordning och begav oss sedan till Sölvesborg där vi skulle fira Jul med vår underbara släkt!

 

Vi var många som skulle fira tillsammans i år, och det var fint uppdukat!

 

Klockan ett var det dags för julmaten! Så himla gott. Både sill, lax, skinka och köttbullar fanns! Precis som det skall vara.

 

Eftersom Pappa kommer från Småland är "Dopp i grytan" en tradition på vårt julbord. Det är spadet, som man kokt skinkan i, som man doppar bröd i. Vi doppar alltid tekakor, men tydligen är grovt bröd även populärt.

 

Så åt vi mycket och länge.

 

Drack en och annan snaps i söta, små glas gjorde vi också!

 

Det är så mysigt när alla samlas.

 

Till och med lilla Hary var med!

 

När vi ätit oss mätta och klockan var tre, var det givetvis dags för Kalle Ankas Julafton!

 

Hej, hej!

 

Därefter var det dags för glögg, fika och lite prat innan vi drog igång julklappsöppningen! Mina Snöbollskakor uppskattades, minsann!

 

Vi var lite trötta efter all mat, men vi piggnade snart till igen!

 

Vid fem var det dags att öppna julklapparna! Fast först fick ju Tomten dela ut dem så klart. Det var min kära kusin Hampus som var tomte i år.

 

Det tog sin lilla tid. Men det är bara trevligt, tycker jag!

 

Under tiden flirtade Hary lite med mig. Jag fick dock förklara för honom att jag hade Dan och att jag inte tyckte om Hary på det sättet. Han blev lite ledsen, men jag tror att han överlever.

 

Efter paketöppnandet umgicks vi tills klockan var halv tolv. Då åkte jag, Dan och Sös hem till Mormor och sov där. Dagen efter åt vi en tidig julfrukost, besökte Morfars grav och firade Jul med släkten en gång till. Då var man dock så trött att det blev en tidig hemgång. Men det har varit en mysig Jul! Annat kan man ju faktiskt inte säga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0