Omöjlig kärlek, förväntansfull vänskap och 40-tals gangstrar.

Nu när det är höst och mörkt redan klockan 4 på eftermiddagen, tittar jag så himla mycket på film. Film, TV-serier, ja det mesta för att ha något att göra. Så jag tänkte att vi förgyller den här fredagen med några av mina bästa filmtips! Jag tycker om filmer som får det att pirra i magen av lycka, samtidigt som hjärtat värker av sorg. Lyckliga, grafiskt fina men också väldigt sorgliga på sitt sätt. Vi tar oss en titt!
 
500 days of Summer - De flesta vet redan att detta är min absoluta favoritfilm. Jag har sett den hundra gånger och ändå tröttnar jag inte. Den handlar om Tom som tror på kärleken. Han tror att en dag kommer han att hitta "the One" och livet kommer bli så himla fint. Så träffar han Summer som börjar arbeta på samma företag som honom. Han blir intresserad direkt och tänker att hon kan nog vara vad han har väntat på. Vad han inte vet är att Summer inte tror på kärleken. Filmen hoppar mellan nutid och dåtid och är bara så himla fin så att det liksom värker i hjärtat.
 
Flipped - Filmen utspelar sig på 60-talet och handlar om två stycken tonåringar, Juli och Bryce, som bor granne med varandra. Från första gången Juli träffade Bryce har hon varit förälskad, men Bryce verkar varken bry sig eller lägga märke till henne. Men så flyttar Bryces farfar in till dem och han tycker att flickan på andra sidan gatan verkar intressant och annorlunda, och först då får Bryce upp ögonen för Juli. Filmen handlar om en tonårings första förälskelse och hur den kan vara så fin och jobbig på en och samma gång. Den är fin och lugn och är en sådan där typisk film som får en grå söndag att bli lite gladare.
 
The perks of being a wallflower - Denna film handlar om en tonårspojke vid namn Charlie och hur det är att vara tonåring när man inte riktigt passar in någonstans. Charlie träffar sedan Sam och Patrick som tycker om honom för precis den han är. Filmen innehåller kärlek, mystik och bra låtar såsom "Come on Eileen" med Dexys Midnight Runners. Den gör så att man känner sig hel och trasig på samma gång, samtidigt som den får saker som bibliotek och milkshakes att vara det bästa som finns i hela världen. Den har dessutom bra skådespelare som Emma Watson och Logan Lerman.
 
Gangster Squad - Innehåller skådespelare som Emma Stone, Ryan Gosling och Sean Penn och utspelar sig i Los Angeles år 1949. Den handlar om ett polisteam som försöker att komma åt en stor maffiaboss vid namn Mickey Cohen. Allt ingår verkligen i den här filmen, kärlek, sensualitet, action och oförusägbara händelser. Alla är dessutom så himla vackra och jag hade kunnat titta på den endast för de fina kläder som bärs. Verkligen sevärd!
 
Breakfast at Tiffany's - Så avslutar vi det här inlägget med en klassiker! Breakfast at Tiffany's spelades in år 1961 och är en romantisk komedi med Audrey Hepburn och George Peppard i huvudrollerna. Filmen handlar om Holly som bor i New York och en dag träffar på sin nya granne Paul. Holly är en lite märklig kvinna som är intresserad av att dejta rika män som kan ta hand om henne och tror liksom inte på den riktiga kärleken. Paul och Holly blir vänner och utvecklar så småningom känslor för varandra. En riktig klassiker som man helt enkelt måste se.
 
Och det var mina filmtips för den här gången!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?


Trackback
RSS 2.0