20 December, Julfirande hos familjen Strandberg/Andersson.

Så var det dags att visa julfirande nummer 2! I lördags flyttade jag och Dan in bordet i vardagsrummet och juldukade som bara den. Linnea, Robin, Marica, Roger, Sara, Ivan och Alicia skulle nämligen komma hit på julmiddag!
 
Vi dukade med en röd plyschduk jag fått låna av mamma, vita tallrikar, juliga servetter, adventsljuslyktor och så den absolut sista hyacinten som fanns på ICA.
 
Jag var mycket nöjd med mitt verk måste jag säga.
 
När gästerna anlände dukade vi fram lite julgodis i väntan på att...
 
.. Maten skulle bli klar! Vi hade knytkalas så alla gäster hade med sig godsaker. Jag tycker det är så smidigt med knytkalas när man är några stycken. Det blir både billigare och går fortare, vilket innebär att man kan äta middag tillsammans desto fler gånger!
 
På bordet hittar vi såklart Rogers hemgjorda köttbullar, Nejas prinskorvar och ägg, Saras rödkål, min potatisgratäng och skinka (som blev lyckad, yey!) och så vidare, och så vidare. Även rödbetssallad och sill är ju ett måste.
 
Kex, rån, vörtbröd och ost.
 
Alicia skulle också ha mat såklart och fick dessutom några köttbullar! De här två alltså <3
 
Så tog vi mat.
 
Jag börjar alltid med det kalla, som man har fått lära sig att man ska.
 
Fast den varma sidan är ju något godare.
 
När vi ätit upp och var alldeles dåsiga så var det dags för julquiz som jag hade anordnat! Vi delade upp lagen i killar vs tjejer.
 
Killarna förlorade då tjejerna hade ALLA rätt på quizen (helt sjukt duktiga!), men de var glada ändå.
 
Till efterrätt hade Sara bakat pepparkakskladdkaka och saffran- och vitchokladkladdkaka som båda var så otroligt goda! Ni kan ju gissa vad jag åt till frukost dagen efter.
 
När vi var så mätta att vi kunde dö satte vi oss i soffan för att vila lite. Molly var också med och mös lite. Nu har jag ätit julmat ungefär tre dagar i rad och är ganska trött på det. Men det är två dagar kvar så det är bara att stå ut. Jag som alltid brukar älska julmat, men det blir väl så om man får för mycket av det goda. Tack fina vänner för en trevlig lördagkväll och god jul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0