22 December, Julfirande med familjen.

Igår traskade jag och Dan hem till mamma och pappa för ännu ett julfirande. Vi skulle provsmaka julmaten och klä granen. Dessutom skulle vi krama lillebror Carl extra mycket nu när han är hemma från Piteå.
 
Mamma och pappa hade dukat så fint och plockat fram all mat på bordet.
 
Som vanligt börjar jag med ägg, lax och sill först.
 
Carl, Alice och Christoffer.
 
Jag tog inga köttbullar eller prinskorvar igår utan höll mig istället till julskinka, janssons frestelse, dopp i grytan, rödkål och mammas hemgjorda senap. Jag spar mig nämligen till självaste julafton då jag skall sluka mormors köttbullar.
 
När vi hade ätit upp samlades vi i köket. Sös skulle baka en himla massa grejer nämligen!
 
Danis var söt.
 
Hon bakade till exempel chokladbollar med vitt och rosa strössel.
 
Mamma och pappa delade dessutom ut lite trisslotter. Ingen vann någonting förutom Sös som vann tio kronor. Attans alltså, att bli miljonär hade inte varit helt fel.
 
I köket fortsatte Sös att baka. Till exempel den här saffranssockerkakan med frosting!
 
Sedan blev det dags att klä granen! Mamma och pappa köper en riktig gran varje år, vilket känns så fint när jag och Dan ständigt har plastgranar. Nästa gång skall vi nog köpa en riktig dock.
 
Som ett barn på julafton!
 
Självklart satte pappa upp stjärnan i toppen på granen.
 
Såhär fin blev granen! Ett riktigt mästerverk.
 
Under granen samlades alla julklappar. Oooh, jag älskar julklappar! Vill öppna mina paket nuuuu. Får dock snällt vänta tills imorgon.
 
När klockan slog halv ett kände jag och Dan att det var dags att traska hem igen. Vi skulle trots allt fira jul dagen efter igen. Det blir mycket julfirande och julmatsätande nu, men det gör inget för jag älskar ju det. Julen är för mig väldigt, väldigt viktig. Det må hända att det är julstress och mycket pengar slösas på julklappar, men för mig så innebär julen att få spendera tid med mina nära och kära och att fortsätta med de traditioner som har bildats genom åren. Så för mig är den så mycket mer än julmat och julklappar, och det är därför den betyder så otroligt mycket också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0