Hur Sofie tänker när hon handlar på Asos.com.

Kom på fler frågor om Asos. Hur är UK storlekarna? Vad kostar det om man vill skicka tillbaka plagg?

Svar: Ja, UK-storlekarna är faktiskt lite kluriga. Fast jag tror inte att det har så mycket att göra med just att det är UK-storlekar. Det skiljer så himla mycket beroende på vilket märke man beställer från, vilket tyg men också vilken modell klänningen har. Det är verkligen jättesvårt, för i vissa fall och bland vissa märken är UK-storlek 12 storlek 38 i europeisk storlek, samtidigt som 12 också kan innebära storlek 40. Så det är ju lite klurigt. Ibland har jag fått hem klänningar i storlek 12 som är för små och ibland har jag beställt klänningar i storlek 10 som nästan är för stora. Det skiljer sig verkligen. Men det vanliga brukar vara att UK storlek 8 är europeisk storlek 34, 10 är 36, 12 är 40, 14 är 42 och så vidare.
 
Jag brukar, när jag är osäker, resonera att det är bättre för stort än för litet. Man kan liksom använda en klänning som är för stor. Man kan sy in den eller dra till med ett skärp, men det kan vi ju inte om klänningen är för liten. Mitt problem har oftast varit att en klänning är för stor i storlek 12, och då har ofta min syster ställt upp och sytt in klänningen.
 
Allt har med de olika märken som finns att göra också. Om jag beställer en klänning från märket Oasis som finns på Asos.com, så brukar jag åka till Oasis-affären här i Malmö på Gustav Adolfstorg och prova klänningen först. För i affären så kostar klänningen kanske 700 kronor, medan man kan beställa den för 400 på Asos.com. Då provar jag först ut vilken storlek jag skall ha och beställer den sedan.
 
Om klänningen är i ett "stretchigt" material så brukar de alltid passa och då brukar jag ta en 36:a - storlek 10. Om de är stretchiga så töjer de ju sig oftast och brukar ändå vara bekväma.
 
Det där med att lämna tillbaka klänningen om man skulle ångra sig är jag jättedålig på. Jag har faktiskt aldrig gjort det. Men jag har kompisar som har skickat tillbaka till Asos.com, och saken är ju att man får betala frakten själv då, plus själva paketet. Så det brukar landa runt 160 kronor har jag för mig och om man då har köpt en klänning för 200 kronor kanske inte det är så lönt. Då är det bättre att man säljer det på tradera eller något sådant. Men om man har beställt en klänning för ungefär 500 kronor är det ju verkligen lönt, och då tycker jag definitivt att man skall skicka tillbaka den.
 
Hoppas min guide har varit till någon hjälp! Lite klurigt sådant där med storlekar och så.

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0