Läsarfråga.

Fick in en fråga som jag tänkte besvara!
 
Har en liten fråga☺️Har själv också katt men känner mig ofta tvungen att vara hemma mycket för att katten inte ska kännas sig ensam, får dåligt samvete så fort jag är iväg på något! Ser att du ofta har fullspäckat schema och som när ni nu ska iväg ett par dagar, hur gör ni med katterna då? Har du aldrig dåligt samvete för katterna om du är borta mycket?
 
Svar: Jag förstår absolut vad du menar och tycker att det är väldigt vanligt att känna så! Jag har haft katt sedan jag var liten och är liksom uppväxt med det. För mig finns det inget annat och därför tänker jag inte heller på det så mycket. Vi har nästan alltid haft två katter samtidigt när jag växte upp och det har vi ju nu också, både Isa och Nima. Så för mig finns det en trygghet i att de har varandra, de är aldrig helt ensamma. Sedan måste man försöka tänka på att det är ju djur och djur är olika. Det finns ju de katter som är väldigt kelna och sedan finns det dem som inte bryr sig så mycket och klarar sig väldigt bra själv. Våra katter är ganska kelna, Isa mer än Nima (den vita mer än den svarta), men de tyr sig väldigt mycket till varandra och leker och myser ihop.
 
När vi åker iväg ett par dagar passar min mamma och pappa alltid katterna eftersom de bor så nära oss. Så vi brukar inte ha några problem med det utan vet att de är i goda händer. Jag lämnar aldrig de själva i två nätter utan att någon kommer över minst en gång om dagen och tar hand om dem. Jag kan absolut ha dåligt samvete om jag är iväg mycket. Om jag till exempel är borta tre dagar kommer endast hemom och beger mig därefter direkt ut på någon fest, DÅ kan jag få dåligt samvete. Då har jag ju inte träffat dem på tre dagar och helt plötsligt åker jag iväg igen. Men det märks liksom inte på katterna oftast. De kan bli lite rastlösa men inte mer än så. Däremot när jag och Dan åkte till Kroatien i 14 dagar så såg vi ju till att katterna kunde vara hemma hos en kompis och inte att någon bara kom över och gav de mat och rensade kattlådan. De behöver ju sällskap och jag skulle aldrig lämna de ensamma så länge.
 
Men någonstans så måste man också komma ihåg att det är djur och det är inte människor. Det är inte alls säkert att katten känner sig ensam, utan att känslorna mer ligger hos dig. De är ju inte som hundar, utan katter är ju väldigt självständiga. Så jag tycker inte du skall ha dåligt samvete om du sover borta en natt eller är iväg under dagen! Det kan ju vara så att katten inte ens bryr sig om att du är borta!
 
Hoppas mitt svar var till någon hjälp! :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0