Trubbel med blus.

Igår såg jag ut såhär när jag gick på ett viktigt möte som jag kommer prata mer om en annan dag. Jag hade planerat vad jag skulle ha på mig en hel vecka innan och dagen innan mötet (alltså i söndags) så tvättade jag blusen för att den skulle vara fin och ren. Men det skulle jag ju kanske inte gjort.
 


För när jag tog på mig den samma dag som mötet skulle vara så hade den såklart KRYMPT! KRYYYYMPT, alltså den paniken som uppstod. Ändå hade jag varit JÄTTEnoga när jag tvättat den och valt kallt vatten och ingen centrifugering. Saken var att den inte hade krympt "lite", utan jättemycket! Från en storlek M till en XS ungefär. Oh, suck. Paniken växte såklart och helt plötsligt satt jag på en tidigare buss till Malmö för att reklamera blusen. "Hur många grader tvättade du den på?" frågade en trevlig men ändå sträng kassörska. "I kallt vatten", svarade jag. "Nej, men alltså hur många grader?" frågade kassörskan igen. "KALLT VATTEN" sa jag igen, "Inte 40 grader, inte 30 grader utan KALLT vatten!". Det var något nytt tyckte kassörskan, men nej det är det minsann inte.
 
Efter mycket velande av kassörskan fick jag tillslut en ny blus. Slutet gott, allting gott! Så kunde jag ändå vara sådär fräsch och måndagsfin på mötet. Men alltså, jag kommer ALDRIG våga tvätta blusen igen? Jag kommer spara alla fläckar och jag får helt enkelt lukta intorkad svett när jag har på mig den. Eller vad tycker ni? Några tips kanske? Är det något jag avskyr så är det minsann när kläder krymper.

Kommentarer
Postat av: jawna

Åh vilken otur!! Gött att du fick ny, man ska vara bestämd ;) Men hur står det att du ska tvätta den? Står det 40 grader så är det det som gäller, tror nämligen att det kan gå åt helvete med kallt vatten också :)

Svar: Det står 30 grader! Men den borde ju inte krympa när man tar kallt vatten väl?
Sofie

2014-11-18 @ 22:43:14
URL: http://jawnas.blogg.se/
Postat av: Amanda

Men fy! Fick själv lite panik när jag läste din text. Skönt att det löste sig :)

2014-11-18 @ 23:24:09

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0