Grace of Monaco.

Nu var det ett tag sedan vi hade ett filmtips och därför har jag förberett ett litet inlägg till er såhär på en fredag och allt. Igår såg jag filmen "Grace of Monaco" och om man är som mig och fullkomligt älskar skådespelerskor från 60-talet och allt som handlar om deras privatliv, så kommer ni tycka om denna!
 
Grace Kelly gifte sig år 1956 med Prins Rainier III av Monaco och blev då Prinsessa av Monaco. Hon hade under 50-talet haft en fantastisk karriär som skådespelerska i Hollywood och hade innan dess även haft flera modelljobb. Filmen tar start i Monaco år 1962 och vi får möta en något olycklig Grace som funderar på att ta en roll i en stor film i hopp om att hitta tillbaka till sig själv.
 
Men just när Grace blir erbjuden rollen hamnar Monaco i en stor politisk tvist och landet börjar känna att kanske deras prinsessa vänder dem ryggen när de behöver henne som mest.
 
Filmen handlar dels om Grace Kellys äktenskap till en man som ibland kan verka något hård, men också om hur det kanske för henne blir dags att lägga skådespelaryrket bakom sig och omfamna sin roll som Prinsessa av Monaco. Filmen var kanske inte den absolut bästa jag sett, men jag tycker fortfarande att den är sevärd. Om inget annat så för att beundra Grace Kellys klädstil och drömma sig bort till ett varmt land som Monaco nu när det snart är vinter. Grace Kelly spelades dessutom av självaste Nicole Kidman! Se den ikväll redan vetja!

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0