Bok Juli: Livet efter dig.

Jag har ju inte skrivit om juli månads bok än! I juli läste jag Livet efter dig av Jojo Moyes. 400 sidor som jag läste ut på fem dagar. Jag fullständigt ääälskade den.
 
Boken handlar om Louisa Clark som blir uppsagd från sitt jobb på byns café efter att ha jobbat där i cirka 6 år. Hon letar febrilt efter ett nytt jobb eftersom hennes familj verkligen behöver pengarna och får då jobb som personlig assistent till Will Traynor som är nästan helt förlamad och sitter i rullstol.
 
Först är Will otroligt elak mot Lou och vill liksom inte samarbeta med henne, men så snart uppstår en otroligt fin vänskap. Hon vill visa honom att hans liv kan vara väldigt fint trots hans förlamning och att han inte behöver sitta inlåst i sitt rum och vänta på döden.
 
Som jag sa så fullkomligt älskade jag den här boken. Jag vet att filmen är lite cheesy, men den skrapar liksom bara på ytan av historien. Det var ganska många detaljer som försvann, så som det ofta blir när en bok blir till film. I vilket fall som helst, historien är jättefin och genuin om två olika personer som lyfter fram varandras egenskaper. Dessutom älskade jag språket, väldigt lättläst men samtidigt inte för lättläst. Den är romantisk, har humor och sorg - hela paketet med andra ord!
 
Ett annat tips är att läsa den bredvid en pool, ute i solen. Då är den defintitivt i sitt esse.

Kommentarer
Postat av: M

Läser den nu! Är jättebra! Puss <3

2016-08-12 @ 08:27:51

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0