Tre dramafilmer ni borde se.

Jag är en ganska känslig person och gråter till de flesta sorgliga filmer. Herregud, jag gråter till IKEA-reklamen på TV. I alla fall, de absolut bästa filmerna är alltid de inom genren drama. Det finns inga filmer som är så bra som de ensamt trevande, de hjärtekrossande, de som liksom skapar ett tomt hål i bröstet som bara väntar på att fyllas. Här kommer tips på tre sådana filmer som ni absolut måste se!
  
A United Kingdom: År 1947 träffar Seretse Khama en 24-årig kvinna från London vid namn Ruth och de faller pladask för varandra. Men Seretse är tronarvinge av Botswana (som då kallades för Bechuanaland) och deras kärlek bekämpas inte bara av deras familjer utan också av de brittiska och sydafrikanska myndigheterna. Så fin film som handlar om att kärleken verkligen övervinner allt och hur långt man är villig att gå för att få vara med varandra.
 
 
Collateral Beauty: Howard går in i en djup depression efter att hans unga dotter dör. Han stänger ute omgivningen, sitt jobb och sina kollegor och vill helst vara ensam. När hans affärspartners upptäcker att han har börjat skriva brev till de abstrakta begreppen kärlek, tid och död, väljer de att agera. Den här filmen är så sorglig. Jag såg att den inte hade fått så bra omdöme, men jag tyckte den var fin även om den var full av vemod. Kort och gott handlar filmen om sorg och hur viktigt det är att jobba sig igenom den.
 
 
Lion: Men den här filmen alltså! Den är så otroligt bra, så sorglig, så djup och så så fin. Den 5-årige Saroo bor med sin familj i en liten by i Indien. En kväll följer han med sin storebror till en järnvägsstation där han råkar somna på en tågvagn. När han sedan vaknar upptäcker han att tåget åker och stannar inte förrän ett par dagar senare. Saroo finner sig flera mil hemifrån i en okänd stad som inte talar samma språk som honom, hamnar på barnhem och blir tillslut adopterad av ett australiensiskt par. Tjugo år senare börjar Saroo komma ihåg mer från sin barndom och en desperat jakt efter sin hemstad på Google Earth påbörjas. Den här filmen är så fin och så jobbig att se, och Dev Patel är helt fantastisk i rollen. Se den, bara göre <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0