Paris dag 1: Torsdagen

Vi landade i Paris sent på onsdagkvällen. Vi åkte till hotellet i Marais, packade upp och somnade bums. Dagen efter vaknade vi halv åtta och gjorde oss i ordning för en tripp i storstan. Men först, frukost!
 
Vi gick till ett litet café som hette La Petite Place som låg ganska nära vårt hotell. Amen titta så fint! Värsta lyxfrukosten. På de flesta caféer hade de frukostpaket med bröd och marmelad, valfri kaffe, äggröra och apelsinjuice för cirka 11 euro per person. Tyckte ändå att det var ett helt OK pris för frukost!
 
Fina Sarah.
 
Det var varmt och kvavt ute. Så härligt att kunna sitta ute utan jacka.
 
När vi hade ätit klart letade vi upp Eiffeltornet på Google Maps och började ta oss in mot stan. Gick förbi snåriga gränder.
 
Och gulliga affärer.
 
Fina torg.
 
Och pampiga byggnader.
 
Hittade till Seine!
 
Och tog såklart posebilder framför.
 
Hittade till Notre Dame!
 
Och gick förbi kärlekshänglåsen vid Pont Neuf.
 
Cirka 1,5 mil och hundra stopp senare kom vi äntligen fram till Eiffeltornet. Det var helt fantastiskt! Man har ju sett det på hundra bilder och i filmer tidigare, men det var otroligt att se det i verkligheten. Så pampigt och fint.
 
Nöjd turist!
 
Efter Eiffeltornet kände vi oss klara med turistandet för dagen och bestämde oss för att ta en Uber hem. Så smidigt med Uber förresten! Jag och Dan åkte det ganska mycket när vi var i Washington och det funkade lika bra i Paris.
 
När vi väl var hemma på hotellet igen gjorde vi oss i ordning för kvällsäventyr.
 
Vi sprang genom ösregn till en bar och restaurang som låg ganska nära vårt hotell.
 
Bar Bouille hette den!
 
Fina Sarah!
 
Och så jag. Min blus är från Twist & Tango för den som undrar!
 
Jag beställde en svamprisotto och Sarah en krämig pasta med soltorkade tomater. Det är så roligt att man i Paris får bröd till exakt allt man beställer. Som när vi beställde ett frukostpaket där bröd redan ingick, och så fick vi extra kostnadsfritt bröd vid sidan om. Behövde vi mer bröd liksom? Haha.
 
När vi var klara på restaurangen traskade vi vidare till ett café i närheten av vårt hotell. Där satte vi oss under en markis, drack irish coffee och fick popcorn av snälla servitörer.
 
Så hängde vi där under värmelampor, drack kaffedrink och tittade ut över ett småregnigt Marais innan vi gick hem och somnade gott. Så fin förstadag i underbart vackra Paris!

Kommentarer
Postat av: Saraw

Ni ser ut att haft det jättemysigt 😍 Älskar att du har en blogg som du lägger ut om dina resor, vardagar och allt annat kul 😀❤ 👍

2017-05-24 @ 09:21:56
Postat av: Anonym

Åååååh vilket fint och härligt inlägg om vår första dag! Du är en mästare på att fota och skriva😍❤️❤️❤️
Puss H

2017-05-24 @ 12:41:20

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0