Serietips: Svenska serier du enkelt kan streama

Ett skepp kommer lastat med lite serietips! Jag har tittat väldigt mycket på svenska serier på sistone och har riktigt fastnat i det. PERFEKT att vi prenumererar på så många streamingtjänster, eh.
 
Gåsmamman: Om ni har missat den här sjuka, spännande, intensiva serien så måste ni se den NU! Gåsmamman har kommit ut med en tredje säsong och i julas sträcksåg jag och Dan alla. Men för att ändå summera lite: Sonja (spelas av Alexandra Rapaport) lever ett lugnt liv tillsammans med sin man och tre barn i en förort utanför Stockholm. En dag börjar hon märka att något är fel med hennes mans affärer och hon tvingas in i den kriminella världen för att skydda sina barn. Ni hittar Gåsmamman på C More och tror även den finns på D Play.
 
Modus: Modus säsong 1 och 2 finns också på C More och handlar om kriminalpsykologen Inger Johanne Vik. I den första säsongen får vi följa jakten på en mördare som verkar vara en del av en sekt, och i säsong 2 kidnappas USA:s president under ett statsbesök i Stockholm. Modus är spännande och jag tycker det är intressant med alla kopplingar till USA, men jag kan tycka att storyn har en del hål och man har frågor som liksom aldrig riktigt besvaras. Men absolut sevärd om man känner för en svensk-amerikansk kriminalare.
 
Bonusfamiljen: Vidare till en dramakomedi – Bonusfamiljen! När jag läser om den på SVT står det att serien är skapad av Felix, Clara och Moa Herngren utifrån deras egna erfarenheter av att leva i en bonusfamilj. Den handlar i alla fall om paret Lisa och Patrik som båda har barn från tidigare förhållanden, och hur de försöker skapa en egen familj samtidigt som de upprätthåller god kontakt till sina ex. Alltså den här är SÅ bra, rekommenderar den verkligen. Och snart kommer en säsong 2 dessutom! Finns på SVT Play.
 
Solsidan: När vi ändå pratar om Felix Herngren så måste jag slänga in den här klassikern. Solsidan är ju ingen ny serie, men den får vilken grå månad som helt ljus igen. Jag ÄLSKAR alla i-landsproblem de tar upp, alla generaliseringar de belyser och man känner verkligen igen sig i vardagstänket. Jag och Dan har nu sett om alla fem säsonger, även denna hittar ni på C More.
 
Den döende detektiven: Den döende detektiven är ett kriminaldrama baserat på Leif GW Perssons böcker om Lars Martin Johansson, en föredetta polis. En dag drabbas han av en hjärtinfarkt och medan han rehabiliteras hemma börjar han gå igenom ett 30 år gammalt fall som aldrig löstes. Med Rolf Lassgård i huvudrollen. En mycket spännande och gripande berättelse i tre delar. Hittas på SVT Play.

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0