Tisdag i Prag: Fast i ösregn och restaurang Cantina

Nu pausar vi bloggandet om bröllopet lite och fokuserar på vår mini moon istället – nämligen Prag! Prag var Sarahs och Niclas idé. Vi har besökt staden tillsammans tidigare, fast på vintern och kände att vi ville ge den en chans på sommaren också. Och vilken skillnad! Tror att uteserveringstiden förgyller de flesta städer. I alla fall, så när Sarah och Niclas berättade att de hade bokat en resa till Prag efter bröllopet kände vi att vi måste med. SÅ skönt att få komma iväg efter all planering och jox.
 
Vi anlände tidigt på tisdagen, checkade in på samma hotell som Sarah och Niclas bodde på och sedan gick vi ut för att äta lunch.
 
Vi hamnade på den här mysiga restaurangen med utsikt över Karlsbron. För att komma dit fick man gå genom en smal, smal gränd med stoppljus. Den var nämligen så smal att man inte kunde möta varandra. Vi beställde in en flaska vin och plötsligt började det ösregna och åska. Så vi satt kvar i någon timme och väntade på att vädret skulle lugna sig.
 
Sedan var det dags att bege sig ut i staden igen. Vi tryckte på en knapp och inväntade grönt ljus – OK att gå!
 
Vi promenerade genom staden och det var 27 grader varmt.
 
Vi köpte lite proviant, åkte tillbaka till hotellet och gjorde oss i ordning för kvällen. Vi satte oss ute i hotellets lilla trädgård, spelade kort och drack prosecco.
 
Nygifta och gulliga! Tänker en del på hur vårt eventuella framtida barn kommer att se ut. OBS på att det inte är något vi tänker på nu, men jag tycker att jag och Dan är så olika utseendemässigt så undra vem hen kommer likna mest? Hoppas hen får mina ögon i alla fall. Sorry alla blåögda, men bruna ögon for the win.
 
Runt 20.30 tog vi en Uber till den äldre delen av Prag.
 
Vi hade bokat bord på den mexikanska restaurangen Cantina!
 
Vi beställde in nachos och guacamole.
 
Och till varmrätt åt jag en burrito med zucchini och svamp, MUMS. Drack en tropisk margarita till. Det kändes så gott och lyxigt att dricka en drink till middag. Om ni är i Prag så gå till restaurang Cantina, det var så mysigt och gott!
 
Klart slut på vår tisdag i Prag.

Kommentarer
Postat av: Sara

Vad heter den första restaurangen ni var på, den med rödljuset? :) Något att rekommendera?

Svar: Jag tror den hette Restaurang Certovka. Nja, vi drack mest lite vin och åt ingen direkt mat där. Vi tog lite efterrätter och så bara. Men ett väldigt mysigt ställe att hänga på!
Sofie Strandberg

2019-08-10 @ 15:29:12

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?


Trackback
RSS 2.0