Favoritchoklad bland stycksakerna

Jag har ju varit sjuk och när man är sjuk vill man äta choklad. Eller, jag vill det i alla fall. Så igår traskade jag ner till Netto för att handla lite styckchoklad. Plötsligt bestämde jag mig för provsmakning och insåg att det ändå är klassikerna som är bäst. Såhär tänker jag!
 
 
Gillar ej
 
- Mars: En blandning av choklad, kola och nougat, men jag tycker att den är så tråkig. Det finns liksom ingen stuns i den? Som vaniljglass utan tillbehör. Nä.
 
- Japp: Marabous svar på Mars. Äter hellre inget choklad alls än denna.
 
- Marabou Pigall: Choklad med fyllning av hasselnötstryffel. Känns som något man hittar i Aladdinasken och låter bli att ta. Jag gillar hasselnöt, men tycker inte att den riktigt lyfts fram här.
 
- Marabou Dubbel Nougat: Med ett lager ljus mandelnougat och ett lager mörk hasselnötsnougat. Jag inser att nougat helt enkelt inte är min favorit, tycker det är för platt på något sätt.
 
 
Tycker är helt OK
 
- Bounty: Chokladbars med kokos! Jag gillar kokos och speciellt tillsammans med choklad. Bounty är ingen superstor favorit för mig, men ändå okej.
 
- Marabou Co-Co: Marabous svar på Bounty, tycker faktiskt att den är snäppet vassare.
 
- Marabou Crisp! Peanut and toffee: Den här är ganska god! Nästan som Marabous svar på Snickers, fast ändå inte. Den är lite hårdare i konsistensen. En chokladbar med mjuk toffee, jordnötter och mjölkchoklad. Absolut ett alternativ om mina favoriter mot förmodan inte skulle finnas.
 
 
Och så mina tre absoluta favoriter som också känns som de stora klassikerna – Twix, Daim och Snickers. 
 
Såhär rankar jag dem:
 
Nr 3: Twix! Med knapriga kex, kola och chokladöverdrag är Twix för mig en stark trea. Den är liksom mild, luftig och enkel, men inte tråkig. Väljer Twix framför Kexchoklad alla dagar i veckan.
 
Nr 2: Snickers! Denna stora, maffiga favorit. Fullproppad med jordnötter, kola och nougat med ett överdrag av mjölkchoklad. Visste ni att den introducerades för godisvärlden 1930?! Sjukt. "Varfööööör blir inte denna din stora favorit då? Du som tjatar om nötter!" tänker ni. Jag tycker att den är för mäktig, den känns nästan för "matig". Den har härliga smaker, men inget choklad jag köper on the go. 
 
Nr 1: För vinnaren är Daim! Jag ÄLSKAR Daim. Mandelknäck övertäckt av choklad, mums. Den passar till allt – glass, tårtor, kakor m.m. Den är mild OCH har stuns, perfekt enligt mig. En stor favorit är även Daim med smak av lakrits, aaaalltså så god.
 
Men egentligen är alla tre stora favoriter. Vad tycker ni? Vilken är er favoritchoklad bland stycksakerna?

Kommentarer
Postat av: Allan

Jag håller med: Daim är favoriten bland stycksakerna. Annars föredrar jag chokladkakorna från Malmö chokladfabrik.

Svar: Ja, så gott!
Sofie Strandberg

2019-01-30 @ 22:08:13
Postat av: Ewe

Marabou är bäst! Schweizernöt, vanlig mjölkchoklad, drömkrisp, Oreo osv.
Bounty och Mars ligger högt på listan också :))
Vi är inte riktigt överens för är inte särskilt förtjust i varken Snickers (den är waay too much) eller Daim (fastnar mer i tänderna än man får i sig haha). Twix är helt ok men ingen smaksensation direkt ;)

Svar: Haha, så roligt! Ja, Marabou är ju en stor favorit!
Sofie Strandberg

2019-01-31 @ 09:17:39
URL: http://ewees.blogg.se
Postat av: M

Gillar nästan all sorts choklad, dock blev jag lite förvånad över att du gillar Daim med lakrits!! ;-) Hihi

Svar: Jasså! Älskar lakrits ju! :)
Sofie Strandberg

2019-01-31 @ 13:32:30
Postat av: Kattis

Jag älskar pigalle! Det är nog mest en konsistensfråga dock. Älskar att den liksom bara.. snäpper av. Haha. Och så är den så lätt! Mars och dubbelnougat är också favoriter här. Och snickers, älskar snickers. Daim för mig funkar bra i/på bakverk, krossat och gärna blandat med grädde, men inte sådär som stycksak. Twix känns för mig som någon som försöker för mycket, den är helt okej men vanlig jävla kexchoklad är betydligt bättre i all sin enkelhet. Kokosvarianterna går bort, men av nån anledning gillar jag marabous kaka med co-co. Jag köper inte stycksaker så ofta, är mer för kakor faktiskt. Då är mina favoriter sånt med kakor i :D

2019-02-01 @ 10:06:57

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0