Midsommarafton 2019

På midsommarafton gick jag och Dan upp tidigt, gjorde oss i ordning och tog sedan bussen till Bjärred för att fira hemma hos Carro och Johan. På midsommarafton i år hade de ägt sitt hus i exakt ett år och jisses vad de har renoverat! Mycket fint har det blivit. Vi anlände klockan 13 och fick en välkomstdrink i handen.
 
Dan och Niclas var så somriga.
 
Vi började med lunch i solen, alla hade tagit med sig något att äta. Jag hade gjort tunnbrödsrullar med Pärsons vegoskivor. Mums!
 
Efter lunchen var det dags att binda kransar. Alltså jag älskar att ha en egengjord krans, jag tycker om resultatet, men jag tycker att det är. så. tråkigt. att binda krans. Jag är inte en pysslig person helt enkelt. Men jag är också för stolt för att köpa en färdig eller bara skita i det.
 
Sarah och Carro var så midsommarfina och peppade!
 
När kransarna var klara bjöds det på kaffe och jordgubbstårta med rabarberkompott.
 
Carro och Lina.
 
Sarahs krans blev va va voom!
 
Lars och Sös struntade i krans och körde bara ett par blommor i håret. Mycket smart om man inte gillar att pyssla.
 
Efter en stund var det dags för lite lekar! Varje person skulle förbereda en lek som man skulle hålla i. Lars lek var att kasta ringar runt en flamingo. Jag suger då på detta, haha.
 
Jag är bra på annat, som att posera med ett glas bubbel framför kameran.
 
Nästa lek var att spotta gelégrodor! 
 
Viktigt att hålla i kransen när man spottar.
 
Det lag som spottade längst vann, vårt lag kom tvåa.
 
Jag, Sarah H, Lina, Carro och Sös. Dessa tjejer! Så himla fina. Mycket glad över att ha dem i mitt liv.
 
Obligatorisk midsommarhoppbild.
 
Vidare till fler lekar! Johan tyckte att vi skulle spika ner spik i en bräda och det lag som var snabbast vann. Jag var faktiskt grym på detta, om jag får säga det själv.
 
I Dans lek fick man lukta på olika kryddor och annat och gissa vad det var. Han var så gullig och hade förberett detta så noga. I burkarna kunde man hitta allt från tandkräm och snickers till vitlök och redbull.
 
Carro och Niclas.
 
Sarah och jag!
 
Dags för att pausa lekarna och bara hänga i solen och umgås lite. Alltså idyllen i Carros och Johans trädgård!! Dessutom fantastiskt väder.
 
Och när klockan började närma sig 19 var det dags att förbereda maten.
 
Voila! Midsommarmat! Så himla gott. Det serverades vegetarisk paj, räkcheesecake, köttbullar, ägg, sill, sallad, nypotatis och mycket mer.
 
Sedan satt vi ute, sjöng snapsvisor och åt mycket.
 
Och kvällen avslutades med jordgubbar och glass, ett par lekar till samt ett dansparty i vardagsrummet tills klockan blev strax över 01 och vi skulle ta sista bussen hem.
 
Vilken fantastisk midsommar! Nu ser vi fram emot resten av sommaren och alla dess äventyr.

Kommentarer
Postat av: M

Såå mysigt det såg ut! <3

2019-06-26 @ 10:10:16

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0