7 fakta om mig

 
  • Jag fastar fram till klockan 12 varje dag. På helgerna blir det ibland längre. Det innebär att jag inte äter frukost, eller egentligen någonting fram till klockan 12. Jag dricker kaffe, vatten och te, men inget annat. Allt började med att Dan testade intermittent fasting för ett par år sedan, och sedan bestämde jag mig för att också testa. Dan äter bara på kvällen, men jag bryter min fasta runt 12 varje dag. Det är inte alls svårt och min kropp mår jättebra av det. Har gjort detta i cirka två år nu.

  • Jag äter nästan allt och är verkligen inte en kräsen person. Men är det något som jag verkligen tycker är vidrigt så är det makrill i tomatsås. Nej lägg av så äckligt. Tycker att det påminner om kattmat.

  • När jag blir stressad rycker det ofta i mitt högeröga. Som att en nerv hamnar i kläm. Det brukar komma när jag har mycket på jobbet samtidigt som det är mycket som händer privat. I december och runt jul brukar det nästan alltid rycka i mitt öga.

  • Jag är ganska kräsen när det kommer till kaffe och dricker sällan kaffe på jobbet. Därför är morgonkaffet hemma väldigt viktigt för mig. Blir oerhört besviken och tycker att hela dagen är förstörd om jag inte får mitt kaffe på morgonen.

  • En annan sak jag har svårt för att äta är köttfärs. När jag var tonåring hade min pappa svårt för att äta vissa saker (för att göra en lång historia kort så har han en magsjukdom som gör att han inte kan äta vad som helst). En tid kunde pappa nästan bara äta köttfärs vilket innebar att det var det enda vi åt hemma. Spagetti med köttfärssås, köttbullar, köttfärspaj, hamburgare, cevapcici, pizza med köttfärs, lasagne. Alltså förstår ni hur många rätter man kan göra med köttfärs? Detta har i alla fall gjort att jag inte kan äta något med köttfärs idag, klarar knappt av när Dan steker det till sin tacos.

  • Jag är en utåtriktad person som inte har svårt för sociala situationer. Jag har väldigt lätt för att kallprata med folk jag inte har träffat tidigare och älskar att lära känna nya personer. Däremot har jag jätte-jättesvårt att prata inför folk. Ni vet, hålla föredrag eller presentera något. Jag försöker att öva på det, men tycker verkligen att det är jobbigt. Blir ofta väldigt nervös om jag bara ska säga ett par ord.

  • Jag har jättesvårt för förändring. Men då pratar vi inte bara om stora livsförändringar som att byta lägenhet, jobb eller stad. Nej även små saker som att möblera om, flytta blommor i hemmet eller annat. För ett par veckor sedan bytte jag plats på jobbet och sitter nu vid ett annat skrivbord på en helt annan yta i kontoret. Egentligen är det till det bättre, men den första veckan som jag satt där var jag på så dåligt humör och klagade på ALLT. Är det inte lite ljust här? Är skrivbordet inte lite snett? Sitter jag inte lite nära min kollega? Var ska jag nu lägga min väska? Ett par dagar senare var det lugnt igen, jag måste bara vänja mig. Men kanske inte en av mina charmigaste egenskaper, heh.

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0