Sommarprat 2020


Jag brukar lyssna på ganska många sommarprat och så även i år. Fast i år har jag verkligen försökt släppa prestigen i att hinna lyssna på så många som möjligt och istället lyssna på de jag verkligen vill, stängt av om jag inte tyckt något varit bra.
 
Här kommer de som jag har lyssnat på och tyckt varit fantastiska!
 
Greta Thunberg
Säsongen kickades igång med Greta Thunbergs sommarprat. Jag rekommenderar alla att lyssna på det! Absolut att det är en apokalyptisk hinna över det, men vi alla behöver förstå allvaret av klimatförändringarna. Fantastiska Greta!
 
Shima Niavarani
Shima Niavarani bjuder på ett mysigt och teatraliskt, men samtidigt väldigt ärligt sommarprat om scenskräk, passion och sin familj.
 
Sofie Sarenbrant
Sofie Sarenbrant berättar att hon blev våldtagen från att hon var 8 till 13 år av en nära vän till familjen. I sitt sommarprat väljer hon att lägga fokus på tiden efter våldtäkterna och pratar öppet om skammen som uppstod. Ett oerhört starkt och viktigt sommarprat som jag tror går rakt in i hjärtat på många.
 
Hedda Stiernstedt
Hedda Stiernstedt pratar om att inte ha hittat sig själv fast att man är 30 år, när man blir sådär löjligt kär och det som genomsyrar hela hennes sommarprat – vänskap. Heddas sommarprat var ett av de som jag tyckte var starkast och gick rakt in i bröstet. Och snälla, kan man spela in hennes röst och lyssna på så fort man är stressad? Alldeles silkeslen.
 
Anna Benich
Ytterligare ett av mina favoriter den här sommaren är Anna Benichs sommarprat! Jag har ju skrivit det ett par gånger. Anna är psykolog och brukar vara med i Nyhetsmorgon på TV4. Hon pratar om relationer och ensamhet och hur viktigt det är med småprat. Jag som är småpratarnas mästare blev mycket glad när jag lyssnade på detta. Lyssna på det bara hörni!
 
Patrik Lundberg
Varför ökar den förväntade livslängden för alla grupper i samhället förutom bland lågutbildade kvinnor? Det är något som Patrik Lundberg berör i sitt fantastiska sommarprat. Patrik pratar om sin uppväxt i Sölvesborg och hur hans ensamstående mamma kämpade för att få ekonomin att gå ihop. "Du fimpade dina drömmar för att vi skulle uppnå våra" säger han. Patrik Lundberg har även precis släppt en bok vid namn Fjärlisvägen om samma ämne. Ett jättefint och starkt sommarprat!
 
Laleh Pourkarim
Laleh Pourkarim avslutade den här säsongen med sommarpratare. Tycker att det är lite extra fint att både det första och sista sommarpratet hamnar här på min favoritlista. För det första måste jag lyfta Lalehs mysiga röst! Hon pratar med skrattet i halsgropen nästan hela tiden, vilket gör sommarpratet pirrigt och fnittrigt. Hon pratar om sin karriär, vardagen i LA under coronakrisen och om sina föräldrar. Tycker det är väldigt snyggt hur hon väver in sina låttexter i sitt sommarprat och liksom knyter ihop säcken.
 
Jag har lyssnat på andra sommarprat också, men tycker att dessa var extra bra. Ni hittar alla sommarpratare här! Vilket gillade ni mest?

Kommentarer
Postat av: Anonym

IVA sjuksköterskan och tjejen från glada huddikagänget var bra!🤗

2020-08-29 @ 17:03:46
Postat av: Anonym

IVA sjuksköterskan och tjejen från glada huddikagänget var bra!🤗

Svar: Ah! De får jag lyssna på :)
Sofie Strandberg

2020-08-29 @ 17:03:48

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0