Mina bästa Malmötips

Det kom en fin kommentar:
 
Hej! Jag o min man ska på barnfri helg till Malmö i slutet av februari, yes!! Har du några bra Malmötips? Vi älskar mat! Var ska vi äta? Tack för en fin blogg! Kram
 
Oh vad kul! Välkommen hit :)
Så rolig och svår fråga samtidigt! Jag var tvungen att fråga mina vänner också, för att vara säker på att inte missa någon juvel.
 
Här kommer ett par tips. Jag har länkat alla rubriker så att ni enkelt ska kunna läsa mer om något verkar intressant.
 
MJ's är både ett hotell, en restaurang och en bar som ligger vid Lilla Torg här i Malmö. Jag gillar verkligen deras frukostbuffé eller att ta en drink i baren. Om man inte vill gå hit för maten, så gå hit för deras atmosfär. Ett stort tips och även lätt att få in på en helg! Välj mellan frukosthäng, en drink i baren eller middag. Ibland har de till och med afternoon tea på söndagar.
 
Casual Street Food
Okej, jag hade ingen bra bild till det här tipset men – när man är i Malmö får man inte missa Casual Street Food. De har på riktigt Malmös godaste hamburgare och är superpopulära. Nu har de flyttat till en större lokal som jag inte har besökt än (som tydligen har 85 sittplatser, wow), men tidigare har det varit svårt att få bord på kvällen. Gå därför gärna dit på eftermiddagen. Om man inte är så glad i hamburgare kan jag också tipsa om deras fisktacos som är helt suveräna. Casual hittar ni på Bergsgatan 8, som bara är ett stenkast från Folkets Park och väldigt nära Möllevångstorget där man kan hitta mysigt kvällsliv på lördagen.
 
Mitt absolut bästa tapasställe i Malmö är La Roche. Jag vet inte vad det är, men atmosfären är så mysig och jag älskar maten. La Roche ligger på Lilla Torg, inte alls långt från Malmö C (och också väldigt nära MJ's om man vill kombinera).
 
De som inte tycker att La Roche är Malmös bästa tapasställe tycker oftast att Escama är det. Escama är också väldigt mysigt, har god mat och bra service. Den hittar ni på Fersensväg 4 vid Davidshall.
 
Om man gillar asiatisk mat kan jag tipsa om Nam Do som är en vietnamesisk restaurang och ligger ett stenkast bakom Lilla Torg. Prisvärt, gott och igen – supermysig miljö.
 
På tal om asiatisk mat så har jag också hört mycket gott om Soi29 som ligger på Bergsgatan, i närheten av Möllevångstorget. Jag har inte varit på Soi29 själv, men restaurangen har fått mycket gott betyg.
 
Vi lämnar platser att äta på och går vidare till sånt ni helt enkelt inte får missa när ni är i stan. Malmö Live har Malmös högsta skybar och på Kitchen & Table kan ni både ta en drink och äta middag. Jag tycker dock att deras middag är helt för dyr och brukar endast äta här på lunchen. Men om ni vill uppleva atmosfären och njuta av utsikten räcker det ju faktiskt med en drink i baren.
 
Om jag ska ut, ut och inte endast till en bar så hamnar jag och mina kompisar oftast på Grand. Grand är som en stor hemmafest i ett gigantiskt vardagsrum. Dessutom har de ett liiitet dansgolv ifall man känner för att dansa. Grand ligger på Monbijougatan, även detta nära Möllevångstorget.
 
Har inte jättebra bilder till det här tipset heller, men Malmö Saluhall måste ni besöka! Här finns många goda restauranger med bra råvaror samlade under ett tak. Men också små butiker där man kan handla ost, blommor, choklad etc. Mysigt att bara besöka och strosa runt i om man inte vill äta.
 
Jag hänger inte jätteofta på Möllevångstorget, men mina fina vänner har tagit med mig till baren Metro två gånger och den är så mysig. Hit ska ni gå om ni gillar öl och vill ha ett litet, mysigt häng mitt i stan.
 
Hallå jag höll på att missa mitt bästa fikaställe! Lilla Kafferosteriet ligger på Baltzarsgatan, en sidogata från Södergatan. Glöm Espresso House och alla andra snabbkedjor med kaffe. Det är här ni ska ta en paus från stadsstrosandet!
 
Pjuh, det var allt jag kunde komma på nu. Men fina Malmövänner som läser den här bloggen får gärna tipsa mer i kommentarsfältet. Hoppas ni har en riktigt rolig helg i vår fina stad!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0