Tokyo: Yakiniku och Shibuya Honey Toast

Fredag vecka 2 i Tokyo! Den här dagen gjorde vi nästan ingenting. Vi var lite bakfulla efter karaokehänget kvällen innan och tog det därför ganska lugnt. Vi promenerade till Shibuya och hängde ganska mycket där, gick i några affärer och tittade på folk.
 
Dan hittade ett hemligt Starbucks med en rooftop garden i Tokyo Plaza som vi besökte. Så himla mysigt. Sedan åkte vi hem till hotellet, gjorde oss i ordning inför kvällen och tog tunnelbanan tillbaka till Shibuya.
 
Vi skulle nämligen äta yakiniku! Yakiniku är egentligen bara att man grillar nötkött över en gaslåga. Vi beställde in öl, massa grönsaker och kött och satt och grillade en stund. Restaurangen hette Nikuyokosho och var som ett öppet litet hak, med massa andra restauranger i närheten. Nästan som en food court.
 
Pepp Sofie!
 
När vi var klara kände vi att vi ändå kunde få plats med liiite mer mat och bestämde oss för att leta rätt på ett ställe som gjorde Shibuya Honey Toasts.
 
Vi hittade ett ställe som hette Pasela Resort Shibuya och alltså detta var helt sjukt. Det är ett stort fluffigt bröd som är uppskuret och inuti är det alldeles mjukt av honung. Så kan man beställa med olika tillbehör och jag valde en med glass, grädde, vaniljsås och karamellsås. Alltså lägg ägg. Helt ärligt så var det ju knappt gott, bara väldigt sött. Men är man i Tokyo så får man passa på.
 
Sedan rullade vi hem och dagen efter var det lördag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?


Trackback
RSS 2.0