En söndag på Österlen

Nu ska ni få följa med på utflykt! I söndags samlades HELA min härliga familj, det är inte ofta den gör det nu för tiden. Carl och Alice har kommit hem och vi är så glada över att äntligen få krama om dem <3 I alla fall, syster Sarah hade styrt upp en heldag med aktiviteter för oss på Österlen. Häng med!
 
Vi började med att åka till Tomelilla.
 
Gick förbi torget.
 
Och vidare till Hasse & Tage-muséet!
 
Dags för första stoppet – världens minsta filmmuseum.
 
Jag fotograferade såklart inte inne i muséet, men i lobbyn. Här kunde vi lära oss mer om de olika filmerna som Hasse och Tage hade gjort såsom Den enfaldiga mördaren, Släpp fångarne loss – det är vår och Ronja Rövardotter. Och i lobbyn fanns det signerade bilder från Karl-Bertil Johnssons julafton.
 
När vi kände oss klara körde vi vidare till Österlen Chokladfabrik för lunch och kaffe.
 
Det var en jättemysig liten chokladfabrik med både butik och servering.
 
Vi beställde mackor, chokladbollar och kaffe och njöt ute i solen.
 
Sedan var det dags att åka vidare!
 
 
Lägg ägg vad mysigt. Här shoppade jag loss lite. Köpte två loppis-vinglas och en eucalyptus på kruka.
 
Sista stoppet blev bärbuffén på Eriksgården! Eriksgården har också en mysig liten butik där man kan köpa både livsmedelsvaror och souvenirer. 
 
Och muuuums för deras bärbuffé! Man fick ta hur många gånger man ville. Tycker också att de hade corona-säkrat ganska bra. Man var tvungen att sprita händerna både innan och efter man hade tagit på buffén och så hade de delat upp buffén i två olika rum så att alla inte skulle vara på ett och samma ställe. Stort tips i alla fall!
 
Sen var vi heeeelt slut och körde hem till Malmö igen. Men vilken mysig dag min syster hade styrt upp, och så härligt att få umgås med min fina fina familj.

Kommentarer
Postat av: M

Så mysig dag!! ❤️❤️

2020-07-03 @ 12:25:58

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0