Mina loppisfynd: Tallrikar, glas, serveringsfat och ostbricka

Nu ska vi titta på mina loppisfynd!
 
Jag vet inte hur allt började. Kanske för att jag har följt Elsa Billgren i hundra år, kanske för att min kompis Regina fick ett starkt intresse av loppis och second hand. Kanske för att jag också ville ha blommiga tallrikar? I alla fall, jag började gå på loppis och rota i second hand-butiker. Och vad kul det är! Detta är vad jag har hittat hittills. Jag började med att leta efter blommiga tallrikar, och när jag var i Sölvesborg hittade jag en tallrik från Rörstrands Gröna Anna som ni ser längst ner i högra hörn här på bilden. Den måste jag ha, tänkte jag. 60 kr kostade den.
 
När jag sedan var på Emmaus här i Malmö hittade jag dessa två gulliga tallrikar. Jag vet inte vilket märke de är ifrån, men tyckte de var så söta med rosa blommor och spets längst med kanterna. 40 kr styck fick jag ge för dem.
 
När jag var i Helsingborg och fyndade hittade jag det här gröna fatet från Gustavbergs. Tycker att det passar extra bra ihop med tallriken från Gröna Anna! Jag får kanske servera något gott med endast mig själv som gäst? Haha. Serveringsfat är något som vi knappt har här hemma, och blev därför extra glad för det. 70 pix kostade det!
 
Jag hittade också den här glasbrickan som var "handgjord i Sverige" stod det på en lapp. Tänker servera ostar och chark på det! Har för mig att det kostade 40 kr eller dylikt?
 
Jag har sedan tidigare samlat på glas från Iittala Essence men tycker att det kan vara kul att blanda då och då. Så när jag hittade sådana här glas som var lite mer rejäla slog jag till!
 
Också roligt att de ser så olika ut, men ändå hör ihop på något sätt. Köpte några av glasen hos Karl-Fredrik på Eklaholm, något på Emmaus och några på Erikshjälpen i Helsingborg.
 
Dessa köpte jag också på Erikshjälpen i Helsingborg. 16 kronor styck kostade dem!
 
Till sist köpte jag den här fulsnygga vasen som jag inte vet vad jag ska göra med än. Dan tycker det är det fulaste han någonsin sett, men jag gillar den. Ska hitta en fin plats till den här hemma. Har för mig att den kostade runt 20 kr.
 
Är mycket nöjd med mina fynd. Har ni något tips på loppis eller second hand-butiker i eller runt Malmö? Hojta gärna!

Kommentarer
Postat av: Allan

Myrorna har en stor butik med ”allt” på Ystadvägen 19 i Malmö.

Svar: Tack!
Sofie Strandberg

2020-07-21 @ 08:32:50

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0