Midsommar 2020

Hej på er! Tänkte att vi ska riva av midsommarbilderna! Jag, Dan, Lars, Lina, Sarah och Niclas samlades hemma hos Carro och Johan redan klockan 12 på midsommarafton. Vi fick fördrink.
 
Och hängde på deras nybyggda trädäck.
 
Johan, Niclas, Lina och Dan.
 
Och Lars som svalkade sig i skuggan.
 
Lite längre bort på trädäcket intog vi vår medhavda lunch.
 
Sarah!
 
Lars, Niclas, Johan och Carro.
 
När vi ätit upp var det dags att binda kransar. Vi har som en midsommartradition att alltid binda kransar tillsammans på själva dagen.
 
Lina.
 
Carro som är höggravid och snart snart får en bebis!
 
Familjen Hillerkrans <3
 
Sedan var det dags för den årliga hopp-midsommarbilden, med säkert avstånd såklart.
 
Hopp! Vi blir alltid lika bra på dessa bilder.
 
Vi skulle leka lite lekar och alla hade förberett vars en lek.
 
Hitta rätt sko-leken. En i sitt lag tar upp en sko och iklädd ögonbindel börjar beskriva skon, sedan ska den andra personen i laget hitta kompisen. Vi försökte corona-säkra lekarna och var i samma lag som våra respektive.
 
En annan lek var att man skulle äta en piggelin så snabbt som möjligt och den som åt på kortast tid vann. Fy tusan, var inte bra på detta.
 
Tredje leken var den som vi har varje år, nämligen spotta gelégrodor!
 
Johan vinner varje år eftersom han spelar ett blåsinstrument och därav kan spotta väääääldigt långt. Vi andra slåss mest om 2:a och 3:e plats.
 
Sedan skulle vi balansera med en golfklubba så länge man kunde. Lars och Johan var bäst och kunde hålla i flera minuter!
 
Därefter pausade vi lite i lekarna och Carro och Johan serverade kaffe med marängtårta till fika.
 
Sarah och jag.
 
Och vi hängde mycket ut i solen och var så glada över att det inte regnade. Många av mina vänner och kollegor hade regn på midsommar, men tänker att det måste ha varit sjukt lokalt? Vi hade 25 grader varmt och sol i alla fall.
 
Till nästa lek hade Lina förberett ett Cola-test! Vi är ganska många i vårt gäng som dricker antingen Pepsi Max eller Coca Cola Zero, och vi tjaffsar ofta om vilket som är godast. Nu var det upp till bevis! Kunde vi smaka skillnad mellan de olika cola-sorterna?
 
Och nja, sisådär. Men vet ni, jag satte Pepsi Max i alla fall vilket är min signaturläsk. Är mycket nöjd över det och så länge jag har rätt på den så spelar det ingen roll om jag hade rätt på de andra sorterna. Att jag och Dan sedan kom på 1:a plats i den här leken "spelar egentligen ingen roll".
 
Vid 19-tiden var det dags för middag och midsommarmat!
 
Ägg, sill, räkcheesecake, nypotatis, köttbullar, paj och massa annat gott. Ni vet ju!
 
Vi blev såhär mätta efteråt.
 
Men körde sedan vidare med fler lekar.
 
Man skulle blåsa upp en ballong i pappersmuggar och sedan sätta dem i varandra med endast hjälp av ballongen.
 
Det var väldigt svårt!
 
Vi avslutade hela lek-paraden med ett spel som Dan har köpt – Klask! Det är lite som ett bordshockey kan man säga.
 
Så satt vi ute i sommarvärmen tills klockan blev 2 på natten och det var dags att sova. Vilken underbar midsommar. Nästa år är vi minst en person till på midsommarfirandet! (Menar Carros och Johans bebis då för att förtydliga)

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0