Min hudvårdsrutin

Glad fredag hörni! Jag tänkte att vi skulle titta på hur min hudvårdsrutin ser ut. Jag är inte direkt intensiv och kör nästan inga syror, men jag är noga med att hålla min rutin. Jag använder mestadels produkter från ACO och L300.
 
Rengöring
Vi börjar med rengöringen!
 
Varje kväll tvättar jag först bort mitt smink genom att blöta ansiktet och sedan använda ACOs Face Clean Gel.
 
Efter att jag sköljt av det är det dags för rengöring nr 2. Jag har läst att det är viktigt med dubbelrengöring. Jag tycker i alla fall själv att det har blivit stor skillnad på huden! Först tar jag bort sminket och sedan rengör jag själva huden. ACOs Rebalancing Cleansing Foam innehåller AHA-syra.
 
Den ser ut såhär och är skön att applicera på ansiktet.
 
Dagkräm och serum
Vidare till dagkräm och serum!
 
Varje morgon tvättar jag ansiktet med endast vanligt vatten. Här borde jag kanske bli lite bättre? Därefter applicerar jag i alla fall serum med vitamin C från L300 och smörjer in områdena kring ögonen med en ögonkräm, också från L300. Medan jag låter detta sätta sig går jag ut i köket och fixar kaffe, haha. Sedan går jag tillbaka till badrummet och tar på dagkrämen från ACO. Jag använder krämen för "normal hud".
 
Ibland glömmer jag att jag inte tagit på mig dagkrämen och börjar sminka mig direkt när jag går tillbaka till badrummet, tycker det är så störigt när det händer.
 
Setting spray
Efter att jag har sminkat mig så sprayar jag alltid med setting spray från CAIA!
 
Det kanske inte har så mycket med hudvård att göra, utan mer med smink. Men den som heter "That extra hydration" ger huden en extra fuktboost och innehåller fikonkaktus för att lugna huden. "That dewy look" är väldigt glowig och den använder jag mest på helgen.
 
Nattkräm och olja
På kvällarna efter att jag har tvättat av mig sminket har jag lite olika alternativ att smörja in ansiktet med. Antingen använder jag ACOs Rebalancing Night Balm från serien Pure Glow. Apotea skriver följande om den: "Innehåller exfolierande enzym som avlägsnar döda hudceller och hyaluronsyra som tillför fukt och förbättrar hudens elasticitet. Krämen innehåller även sarcosin som gör huden mindre oljig". Det låter ju bra, tänker jag.
 
De nätter jag inte använder Rebalancing Night Balm använder jag istället den vanliga nattkrämen från ACO och sedan också deras Renewing Face Oil. Tycker mycket om den här! Speciellt när det är kallt och bitigt ute.
 
Bubblare: Skrubb och fuktmask
Vi ska avsluta det här inlägget med några bubblare som jag använder ibland. ACOs Face Scrub använder jag cirka en gång i veckan för att skrubba huden. Fuktmasken från Indy Beauty älskar jag! Använder den flitigt när jag känner att ansiktet behöver extra fukt.
 
Då och då använder jag också den här masken från The Body Shop som tar bort orenheter och rengör huden.
 
Den största anledningen till att jag nästan uteslutande använder ACOs produkter är först och främst för att jag tycker att de är prisvärda. Jag brukar inte lägga så mycket pengar på min hudvårdsrutin. Men jag började använda ACOs produkter för att jag först använde en hudkräm med parfym som gav mig utslag. Så jag letade efter något som var snällt mot huden och började lite nätt med ACOs dag- och nattkräm. Därefter utökade jag mitt sortiment.
 
Och det var min hudvårdsrutin. Har ni tips på en bra produkt jag borde testa?

Kommentarer

Kommentera inlägget här


Kom ihåg mig?






Trackback
RSS 2.0